Inhoud blog
  • Tiramisu
  • Frangipannetaartjes
  • Vegetarisch cannelloni
  • Mini-pizza's
  • Lasagne met kaassaus
    Categorieën
  • Desserts en gebak (11)
  • Hoofdgerechten (8)
  • Ontbijt en broodbeleg (7)
  • Soep en voorgerechten (5)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Cooking and baking

    20-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met broccoli en prei
    - benodigdheden: kruimeldeeg - 3 eieren - 25cl melk - p&z - nootmuskaat - 1 stengel prei - 1 broccoli - gruyèrekaas

    - werkwijze: 
        1. Vet een ronde taartvorm in en bekleed hem met het deeh.
        2. Klop de eieren los in een kom en roer de melk erdoot. Breng dit mengsel op smaak met p&z en nootmuskaat. 
        3. Maak de prei en broccoli schoon. Snij de prei in ringetjes en verdeel de broccoli in roosjes. 
        4. Blancheer de groenten enkele minuten in kokend water. Laat even goed uitlekken en verdeel ze daarna over
            de taartvorm. Verwarm de oven.
        5. Giet hierover het eiermengsel en de geraspte kaas. Bak de quiche zo'n 20 minuten in de oven op 180°.

    20-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Easy rijsttaart
    - benodigdheden: 2 eieren - 3 eetlepels bloem - 2 eetlepels suiker - 2 dozen roomrijst - 1 pakje vanillepuddingpoeder -
          bakpapier

    - werkwijze:
        1. Verwarm de oven voor tot 200°.
        2. Doe de roomrijst in een mengkom.
        3. Voeg de overige ingrediënten bij dit mengsel en meng goed dooreen tot je een glad mengsel bekomt.
        4. Giet het mengsel in een taartvorm.
        5. Laat 40 minuutjes bakken in de oven.

    - variatie: maak kleine taartjes ipv 1 grote. Kleintjes moeten zo'n 16 minuutjes in de oven.

    20-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel-kaneeltaart
    - benodigdheden:  400gr bloem (evt deel volkoren) - 250gr bakboter - 240gr suiker - 1 ei - 500gr appels (geschild
          gewicht!) - 2 theelepels kaneel

    - werkwijze:
        1. Kneed een samenhangend deeg van 200gr boter (niet smelten!), 300gr bloem, 150gr suiker en het ei.
        2. Bekleed de springvorm met dit deeg. Duw de randen iets naar omhoog.
        3. Snij de appels in stukjes en meng dit met 30gr suiker en de kaneel. Giet dit over de springvorm. Verwarm de oven 
            voor op 175°.
        4. Kneed de rest van de ingrediënten (100gr bloem, 50gr boter en 50gr suiker) tot een kruimelig deeg en verkruimel
            het boven de taart.
        5. Bak 35 minuten in de oven.

    20-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude chocoladetaart
    - benodigdheden: 200gr bakboter - 2 eieren - 500gr soldatenkoeken - 125gr bloemsuiker - 1/2 glas sterke koffie - 
        6 repen fondantchocolade

    - werkwijze:
        1. Smelt de boter.
        2. Verkruimel de soldatenkoeken: doe ze in een plastic zak en ga de zak met'n deegrol te lijf (en werk meteen al 
          je frustraties uit je lijf!).
        3. Meng de gesmolten boter, de suiker en de eieren door de koeken.
        4. Voeg beetje bij beetje de koffie hierbij (niet teveel koffie, want het mengsel moet stevig blijven).
        5. Bedek de bakvorm met bakpapier en breng het mengsel hierin. Leg bovenop ook bakpapier. 
        6. Laat een nacht rusten met een gewicht erbovenop.
        7. Smelt de chocolade au bain marie en werk hiermee de taart af.

    20-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodpudding
    - benodigdheden: 300gr (oud) bruin brood - minder dan 1/2 liter melk - 3 eieren - 100gr rietsuiker - 50gr rozijnen
        1,5 eetlepel vanillebloem (=bloem waar je pudding mee maakt)

    - werkwijze:
        1. Verwarm de melk tot hij lauw is en voeg de melk toe. Scheur het brood in kleine stukjes, doe in een kom en giet er
            de gesuikerde melk over. Laat het brood hierin weken tot je een dikke brij hebt. Kluts de eieren.
        2. Voeg er de rozijnen, de vanillebloem en de eieren bij. Meng goed en giet alles in een vuurvaste vorm.
        3. Laat ongeveer 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200°.

    - suggestie: doe er evt stukjes appel of chocoladedruppels bij

    - variatie: vervang de melk door sojamelk of vanillesojamelk

    20-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikerwafels à la Magda
    -benodigdheden: 1 kg bloem (gn zelfrijzende!) - 900gr suiker - 750gr boter - 12 eieren

    -werkwijze: 
        1. Smelt de boter.
        2. Voeg de suiker en bloem toe.
        3. Voeg tenslotte op hun geheel toe.
        4. Laat het deeg evt wat rusten en bak je wafels.

    20-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    19-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met garnalen
    -benodigdheden: 1 ui - 2 teentjes knoflook - 1 eetlepel bloem - 7dl water - 1dl Alproroom - 1 pak tomatenpassata -
        1 blokje kruidenbouillon - basilicum - 200gr gepelde garnalen - p&z

    -werkwijze:
        1. Snipper de ui en fruit ze goudgeel en glazig met de knoflook. Roer de bloem erdoor en fruit kort mee.
        2. Voeg beetje bij beetje het water hieraan toe.
        3. Voeg de passata, de room en het bouillontabletje toe. Kook de soep gedurende ongeveer 5 minuten op een
            laag vuur.
        4. Doe basilicum bij de soep en pureer met een staafmixer.
        5. Voeg de garnalen toe en warm de soep kort door.
        6. Verdeel de soep over verschillende kommen en  garneer evt met verse basilicum.

    19-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep en voorgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige komkommersoep
    -benodigdheden: 2 komkommers - 2 middelgrote aardappelen - 500ml melk - 500ml water - 1 glas droge witte wijn - 
        p&z - 1,5 blokje groentebouillon

    -werkwijze:
        1. Schil de komkommers en snij ze in dikke plakken. Schil de aardappelen, was ze en snij in stukjes.
        2. Doe de komkommer- en aardappelstukjes in een kom met zware bodem en voeg de melk en het water toe.
            Laat ongeveer 30 minuten sudderen op een laag vuur tot de aardappelen gaar zijn. 
        3. Mix het mengsel met een mixer. Voeg de witte wijn toe, breng weer aan de kook en haal dan direct van het vuur. 
            Voeg p&z toe en dien onmiddellijk op.

    19-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep en voorgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne met kaaspesto
    -benodigdheden: 400gr penne - 150gr verse geitenkaas - 120gr sla - 2 teentjes knoflook - 50gr geroosterde
        pijnboompitten - p&z - 5 eetlepels olijfolie

    -werkwijze:
        1. Kook de penne beetgaar in veel gezouten water. Spaar het kookwater.
        2. Spoel de sla. Pel de knoflookteentjes.
        3. Doe de sla met de knofloof, pijnboompitten en de olijfolie in de mengkom van de keukenrobot. Pureer dit tot
            een smeuig mengsel.
        4. Doe er de geitenkaas bij en schep om. Leng aan met 5 eetlepels kookwater van de pasta en kruid met p&z.
        5. Giet de pasta af en meng ze met de pesto.

    19-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel-kaneeltaart
    -benodigdheden: 400gr bloem (evt een deel volkoren) - 250gr bakboter - 240gr suiker - 1 ei - 500gr appels (geschild
        gewicht - 2 theelepels kaneel

    -werkwijze:
        1. Kneed een samenhangend deeg van 200gr boter (NIET smelten), 300gr bloem, 150gr suiker en het ei.
        2. Bekleed een springvorm met dit deeg. Duw de randen iets naar omhoog.
        3. Snij de appels in stukjes en meng dit met 30gr suiker en de kaneel. Giet dit over de springvorm.
        4. Kneed de rest van de ingrediënten (100gr bloem, 50gr boter en 50gr suiker) tot een kruimelig deeg en verkruimel 
            het boven de taart.
        5. Bak 35 minuten in een op 175° voorverwarmde oven.

    19-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentetaart 1
    -benodigdheden:  1 bundel prei - ongev. 500gr spinazie - 2 teentjes knoflook - 100gr gruyèrekaas - 2 eieren - 1dl room - p&z - 1dl melk - nootmuskaat - 1 kruimeldeeg

    -werkwijze:
      1. Leg het deeg in een taartvorm en druk goed aan.
      2. Stoof de spinazie met de geperste knoflook. Kruid met p&z en nootmuskaat.
      3. Snij het preiwit in fijne ringetjes en stoof kort in wat olijfolie. Kruid met p&z.
      4. Laat beide groenten goed uitlekken in een vergiet, maar vang het kookvocht op.
      5. Vul de taartbodem met laagjes prei en spinazie. Verwarm de oven voor op 190°.
      6. Klop de eieren los met de room, de melk en het stoofvocht. Voeg een snuifje p&z toe.
      7. Schenk het eiermengsel over de groenten en bestrooi met de gruyèrekaas.
      8. Bak dit zo'n 25 minuten in de oven.

    -tip: voeg evt 250gr gestoofde champignons toe

    19-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom!
    Ik hou van koken, bakken en schrijven, dus waarom geen blog starten met al mijn avonturen in de keuken?
    Eigenlijk denk'k er al een tijdje over, maar vanavond dan toch de spreekwoordelijke koe bij de horens gevat!
    Verwacht geen culinair hoogaangeschreven receptjes! Het zijn gewoon dingen die ik uitprobeerde en waar'k vaak 'n eigen "touch" aan toegevoegd heb. Het gaat om receptjes die ik vond in tijdschriften, die ik kreeg van iemand, ...
    Kritiek en/of lofbetuigingen zijn steeds welkom! En ook gulle giften weet ik wel te appreciëren... ;-)

    Misschien is dit blogje een heel kort leven  beschoren, maar wie niet waagt, niet wint é!
    Here we go!

    Ps: mijn excuses voor de povere lay-out, maar je kan niet in alles goed zijn é! Maar er wordt aan gewerkt! (Bij deze: als er mensen zijn die hier wel verstand v hebben...)

    19-01-2017 om 00:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs