- benodigdheden: 500gr bloem - 1 ei - 300ml water - 10gr verse gist - 15gr boter - 20gr suiker - 8gr zout - 200gr
bakvaste chocoladedruppels - losgeklopt ei
- werkwijze:
1. Meng alle ingrediënten en kneed gedurende 20 minuten.
2. Laat het deeg 30 minuutjes rusten onder een droge doek.
3. Druk het plat en meng de chocoladedruppels eronder.
4. Kneed goed en laat nogmaals 10 minuten rijzen.
5. Verdeel het deeg in stukken van ongeveer 100gr en bol het op. Laat opnieuw 15 minuutjes rusten.
6. Verdeel de deegbolletjes in twee en leg de broodjes met de platte kant naar onder op de bakplaat.
7. Laat opnieuw 30 à 40 minuten rijzen onder een droge doek.
8. Strijk de bolletjes in met het losgeklopte ei en bak zo'n 12 minuutjes in een voorverwarmde oven van 230°.
|