Wacho's proefkotje
Andere smaken dan de mijne zijn louter toeval en met de groenselkes van den wacho

Foto


Inhoud blog
  • filou - 8;5% - Bierkasteek Izegem
  • Brewmaster D' Oude Maalderij - Lupulus
  • RSRV - 10% - Jessenhofke
  • Brewmash D'Oude Maalderij - Het Anker 8%
  • WNTR - 10%
  • Gulden Draak Brewmaster - 10,5%
  • MAYA - 6% - Jessenhofke Kuringen
  • Rodenbach Vintage 2007 - 7% - Rodenbach Roeselare
  • 200 - 10%- D'Oude Maalderij Izegem
  • Ross Triple 9%- Straete Brouwerie
  • Mash of the Classics - DOM - de la Senne
  • Belgique Tropique - 6% - StraeteBrouwerie
  • RGLR - 3,5% - Jessenhofke Kuringen (Hasselt)
  • Rangpur White - 6% - StraeteBrouwerie Desselgem
  • Bush Noêl - 12% - Dubuisson Pipaix
  • Poker Face Sherry - 6,5% - Het Nest -Oud-Turnhout
  • Stille Nacht - 12% - De Dolle Brouwers Esen
  • Sour 5,8% - Inter-Pol Mont (Houffalize
  • Stanneman Extra Dubbel (Ocean Aged)
  • 3 Fonteinen Oude Kriek - 5,7%
  • Le Fort 8,8% - Vander Ghinste Belleegem
  • Kwak Rouge - 8%
  • Artevelde 5,7%
  • Artevelde Grand-Cru - 7,2%
  • La Trappe Nillis - 0%
  • Punaise Boosy Blond - 9,5%
  • Blanche de Mont - 5,2
  • Rodenbach Vintage 2021 - 7%
  • St Feuillien grand Cru - 9,5%
  • Fourchette Grand-Cru - 7,5%
  • Ypra - 6%
  • Abbaye d'Aulne Premier Cru - 9%
  • Monk's Café -5,5%
  • Retrorik (Red wine barrel aged) - 12%
  • Tarot d'or
  • Chouffe Alcoholvrij
  • Gruut inferno - 9%
  • Bux Tripel - 8,5%
  • Zwoantje Blond - 6,5%
  • Mox Pearl - 4,6
  • Zwoantje Tripel - 9%
  • Collab de la Senne/D' Oude Maalderij - 4,%
  • Liefmans Oud Bruin - 5%
  • Maredsous 8%
  • Goudenband 2013
  • Hapkin - 8,5%
  • Choucke - 6,6%
  • Tervuro 6,5%
  • Zatte Bie - 9%
  • De Bie Velo 8%
  • Rodenbach Classic 1989 en 1991 -5,2%
  • Wilde Leeuw Brett Sauternes Millesime 2021
  • Rodenbach Caractère Rouge - 7,2%
  • Lindemans Cassis 3,5%
  • Jan Van Ryck Tripel - 8%
  • Tsjeeses Reserva Port Barrel Aged - 10 %
  • Guinesse Hop House 13 lager - 4,1 %
  • Stoffoesje 8,5% - D'Oude Maalderij Izegem
  • Abbaye des Rocs 9%
  • Bird of Prey (5,8%) - Uitlje Brewery Haarlem (NL)
  • Carlsberg 0% -
  • Rodenbach FruitAge
  • Hop Marijke
  • Wijze Willem 2021 - 7,5%
  • Grimbergen Blond 0.0
  • Cornet Oaked Alcoholarm (0,3%)
  • Rodenbach Alexander 5,6%
  • Piedboeuf Bruin 1,1%
  • Retrorik Rouge (Red Wine Barrel Aged)
  • Rodenbach Vintage 2020
  • Desperados 5,9%
  • waterloo - 8%
  • La Chouffee 40 (geel) - 8%
  • Victoria - 8,5%
  • Chouffe 40 (blauw) - 5,6%
  • Flurk Hopper - 6%
  • Dangerousse (6,5%)
  • Demi des Meléés (5,9%)
  • Kasteel Xtra - Van Honsebrouck, Izegem
  • Bavik Super Wit - De Brabandere Bavikhove
  • Oude Kriek Jart-elle, Lambiekfabriek, Sint Pieters Leeuw
  • Santé Blanc/Wit bier - Santé Beer Brugge
  • Cuvée Mam'zelle ) De Leite Ruddervoorde
  • Julia Sonny Joy - Belgin Brew Brothers, Zwevegem
  • Bavik Super Pils (blik - 5,2%) - De Brabandere, Bavikhove
  • Jupiler 0/0% - Piedboeuf (Jupiler) Jupille-sur-Meuse
  • Ferre Quad (10%) - Maenhout Pittem
  • Oehoe Donker (7,5%) - Heidebrouwerij Ede (Nl)
  • Mox Ruby (6%) - D' Oude Maalderij Izegem
  • La Chatte - Angèle (7%) - Brasserie des Tchèts
  • Obsquur (10%) - Ruimtegist Kortrijk
  • Ganz Geit - Mortselarij, Mortsel
  • Fly Away - De Feniks Gullegem/Heule
  • Wilderen Goud 6,2%- Brouwerij & Distilleerderij Wilderen.
  • Voske - Brew4Nature, Mol -Het Nest Oud-Thunhout
  • Godisvremd - De Graal Brakel / Vissenberg Nijlen
  • IRA, De Zevende Zonde - Hugel Kortrijk
  • Clémentine - Atrium, Marche-en-Famenne
  • Gigant Blonde Kveik IPA - Gigant De Panne
  • Gigant Session Sour IPA - Gigant De Panne
  • La Cambre IPA (4,5%) - Het Anker Mechelen
  • La Cambre Blond 5,6% - Het Anker Mechelen
  • Ferre White/Blanche - 5,5% - Maenhout Pittem
  • Curse of the Cristal Coconut (11%) - BramBrass Heestert
  • Maître Tripel Bourbon Barrel Aged (9%)- De Meester Lendelede
  • Curse of the Cristal Coconut - BramBrass Heestert
  • Boer Bloem - De proefbrouwerij Lochristi
  • Goose 312 - Goose Island Beer Company (USA) - AB InBev
  • Oude Geuze Boon - Boon Lembeek
  • Bavik Super Pils - Brouwerij De Brabandere Bavikhove
  • Vaccin 1.0 Alvinne Moen
  • Mac InMemries - De Feniks Gullegem
  • Martha Guilty Pleasure
  • Farang
  • Rodenbach Alexander
  • Cimay Groen
  • Ringmaster
  • Maitre Brut
  • Nogne Ø Dark Horison 7 Barrel Aged,
  • Royal Blood 10,5 %
  • Ferre Rosé 4,5%
  • Cou Cou Kriek Royal
  • Cou Cou Pilsener
  • Mac InMemries - De Feniks Gullegem
  • Vaccin 1.0 - Brouwerij Alvinne Moen
  • Horny Hornet
  • Dul Meesterke Red Wine BA
  • Lichtenhainer
  • Vulpuloid
  • Bavo
  • Maes 0.0 %
  • Ferre IPA
  • Brewmanche 't Hofbrouwerijke
  • Beau Monde
  • GeWoon
  • Pater Lieven blond
  • Kasteel Nitro Blond
  • Maarkedalse TRipel
  • Martha (Sexyblond)
  • Geen Franjes, maar Kastanjes
  • Kasteel Nitro Noir
  • White Dragon
  • Viven Nada IPA
  • Jazz Black Cognac Magic
  • Cross Continent Road Trip
  • Duvel 666
  • Bolleke Hop
  • Reninge Oud Bruin
  • WUK Oaked Bo2 en Bo1
  • Chimay Tripel (wit)
  • Alpaca Panties
  • Hops & Roses
  • Retrorik Rouge
  • Hommelbier 2021
  • Nonkel Pater
  • Bière des amis 0,0%
  • Cuvée De Villé
  • Kapittel Gluten Free
  • Patience for Eylenbosch
  • Slaapmutske Floss Kriek glutenvrij
  • Kuul blond
  • Stoffaesje 2020
  • Silly Saison
  • Farang 2020
  • Trappist Rochefort 8
  • la Trappe Puur
  • Pumpkins Nightmare
  • Bienne
  • XL Verjaardagbier
  • Halloweener
  • Omer Brut Nature
  • Brunehaut blond
  • St Hubertus Blanche
  • Qantelaar 2020
  • Hop The Brewer 2020
  • Lupulus Blanche
  • 365 Huispils Delhaize (Blik)
  • Super Fresca
  • Papegaei
  • Energibajer
  • Bloody Michelle
  • Remembrance 14/18
  • Kveik IPA
  • Twister
  • Naft
  • Georges IV
  • Smoked Porter
  • Hoppig Blond
  • Chili IPA
  • 42 Four Two Session IPA
  • Orbiz
  • Rouge Max
  • Lorelei
  • Sour IPA
  • Oude Geuze Devillé
  • Zenne Pils
  • Delveaux
  • Chouffe Blanche
  • vandeStreek PlayGround IPA
  • Claudette

    Archief
  • Alle berichten

    Wie proeft...die vindt
    PROEFKOTJE: Alle bieren werden aan een persoonlijke smaaktest van den Wacho onderworpen en in een kotje geplaatst
    05-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikke Jan Bruin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ooit het proefbrouwsel geproefd maar nu het origeneel brouwsel (bij Deca Services Woesten) samen met brouwer Pol Meerschman en gezelschap bij 't Plakkerke (proeflokaaltje Gerjo Roeselare). Was heel lekker en had eindelijk niets anders verwacht. Prachtige meedrinker.

    PROEFKOTJE: Bruin van kleur met romige licht beige schuimkraag en goede carbonatatie. Het aroma is zachte moutbitterheid waarbij de chicorei al behoorlijk doordringt. Ook de smaak heeft die heerlijke moutbitterheid met chicorei-koffie gehalte tussen een lichte vorm van karamelzoetheid. het biedt de hele tijd een zeer aangenaam gevoel en eindigt met een droogbittere afdronk

    Brouwfirma Dikke Jan, Hooistraat 13, Desselgem (Waregem) - gsm Pol: 0497/580 325 - dikkejan@telenet.be - www.dikkejan.be

    Reageer (0)

    26-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geuze Vandervelden 135
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Melissa heeft uit de uitgebreide verzameling geuze- en lambiekbieren in de bekende Bierhalle te Vichte een keuze gemaakt met een link naar de Lambiekproevers en HORAL bewonderaars. Deze Oude Geuze werd opgedragen aan de herdenking dat 135 geleden Oud Beersel (1882) door geuzesteker Henri Vandervelden werd opgericht en later door een ambitieuze Gert Christiaens verder gezet.

    PROEFKOTJE: Mooie gouden kleur met weinig tot geen schuimvorming en met een zachte carbonatatie. Een citrusachtig aroma waar een toets druiven in thuishoren en ook de aanwezigheid van de brett merkbaar is. De smaakt zoekt een prachtig evenwicht van azijnzurigheid met een toets fruitige zoetheid en prikkelende bitterheid waar het foederverhaal aanwezig is. Het eindigt op een zachte zurige zeer lange afdronk. Heerlijk abieritief voor de echte geuze genieters.

    Geuzestekerij Oud Beersel, Laarheidestraat 90 Beersel - 02/363 35 80 - info@oudbeersel.com - www.oudbeersel.com

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wipers Times 16
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geproefd in 'Petit Comite' bij Stijn Couvreur (Zeefdruk Gerjo Roeselare) en op Bierfestival Zwevegem op de stand van St Bernardus. Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de oorlogskrant werd door brouwer Koen Hugelier een nieuw versie gebrouwen met vooral gebruik van de vlierbloesem en zijn bessen samen met een zestal andere kruiden. De naam 16 verwijst naar de densiteit van het bier (16 Plato).

    PROEFKOTJE: Boterachtig citrusgevoelig aroma waarbij de vlierbessen en bloesems al in het verhaal komen. Ook in de moutbitters smaak komt het fruitige van de zoet aanvoelende vlier tot uiting. De andere bijgevoegde kruiden geven enkel een gezamenlijke smaak af. Met een aangenaam mondgevoel eindigt het met een zoete, lange, zacht- bittere afdronk. Als gezelschapsbier doet hij het goed maar ook als abieritief een aanrader

    Kazematten Brewery, Houten Paard 1, Ieper - 057/38 80 21 - info@kazematten.be - www;kazematten.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shiimake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In 'Petite Comite' bij Stijn Couvreur (Zeefdruk gerjo Roeselare' geproefd en besproken op vraag van Rudi Ghequire (Rodenbach). Mycellia (Nevele) laat al meer dan 15 jaar 'paddestoelbier' brouwen. Oorspronkelijk was dat in samenwerking met de brouwerijschool St Lieven Gent maar daarna in groter volume uit de ketels van Dirk Nauds bij De Proef (Lochristy). Het gebruik van de fijngehakte Shi-Take-zwamextract maakt er een unieke smaak van. Vooral een bier waarbij de bierkenners hun smaakpapillen kunnen testen.

    PROEFKOTJE: Rood-bruine kleur met weinig, doch romige schuimkraag en een matige carbonatatie. Het aroma bevat een stevig gistaroma waarin en maar een beetje plaats is bij het gebruik van de paddestoelen. Deze is ook moeilijk weer te vinden in een licht zoetig mondgevoel met de zachte moutbittere smaak waarbij er een naar het einde toe een heerlijke alcoholwarmte ontstaat en eindigt op een te korte afdronk.

    Mycellia bvba, Veldeken 38 Nevele - 09/228 70 90 - info@mycellia.be - www.mycellia.be



    Reageer (0)

    23-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bomb-Out
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Melissa koos voor BB 458 voor een jong, ondernemend koppel. Opnieuw deden de recepturisten Gaëntan en Geraldine het maximum wat smaak betreft. Dit stukje vloeibaar goud werd in grote oplage gebrouwen in de ketels van Brij. Eutropius Menen. Bomb-Out is een knipoog naar het gedwongen vertrek bij of na een bombardement of gedwongen  mislukking. Het is een zeer aangenaam en lekker gezelschapbier waarbij iedere bierliefhebber moet genieten. Om het nivellering effect te bewaren werd gewerkt met roggemout waarbij tijdens het brouwproces de hopsoorten Magnum en het in Poperinge gekweekte Duitse Hallertau Mittelrüh een twist wordt gecreëerd met een usaanse gist. (foto genomen met medewerking van Mel)

    PROEFKOTJE: Wazig amberkleurig met romige witte schuimkraag en stevige carbonatatie. Een zoet roggemoutig gegeven in het aroma waarin de verrijking van de hopsoorten zijn aandacht opeist. Een aangename en pittige hopbittere smaak met toetsen van het speciale usa-gist gebruik dat eindigt op een mooie citrus en hop gevoeligheid in de droge afdronk

    BrouwerijBossuwé Brewing, Leiestraat 22 Kortrijk - Geraldine: 0494/540 536 - Gaetan: 0479/132 629 - tony@bossuwe.com - www.bossuwe.be

    Huurbrouwerij Eutropius, Hogeweg 263 Menen, 0494/39 99 66 -,info@brouwerij-eutropius - www.brouwerij-eutropius.be/nl

    Reageer (0)

    22-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Make My Day
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geproefd in Estaminet De Brouwerij (Brij. d'Oude Maalderij) bij Jef en Steffi Pirens.Volgend hun zeggen hebben de makers van de ginger brandy 'Tering 23' gevraagd om hun drank te mengen in het bierEupense welke een mooi resultaat opleverde vooral van bierliefhebbers die houden van wat kruidigheid in hun bier dat toch beperkt bleef tot 6,5%.

    PROEFKOTJE: Wazig amberkleurig met mooie schuimkraag en net voldoende carbonatatie. Een bloemig gistaroma waarin vooral het gebruik van de gember haar deel opeist. Deze gember aanvulling (en kardemon) zijn een grote troef in het licht zoete mondgevoel waarin ook wat moutbitterheid doorschemert en eindigt op een pittige doch licht zoete bitterheid in de korte afdronk

    Brass. Grain d'Orge, Rue Lachet 3, Hombourg - 087787784 - brasserie@grain-dorge.com - http://www.grain-dorge.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grasshopper
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geproefd in tijdens Bierfestival te Zwevegem. Met deze grasshopper (sprinkhaan) de volgende beschermer van de hop. Een recept van hobbybrouwer Kris Dexters (Kriko) en in grotere capaciteit gebrouwen bij Brij. Anders (Halen). De aanwezigheid van de hopsoorten Tomahawk (bitter), Citra die het aroma verzorgd en Mosaic voor de kruidigheid maakt van het geheel een graag gedronken abieritief.

    PROEFKOTJE: Wazig donkerblond met mooie witte schuimkraag en goede carbonatatie. Fruitig gebloemd hoparoma waarbij de citrahop vooral haar deel opeist. Een zacht gevooisde, zoetaanvoelende hopsmaak waar de gebruikte hopsoorten hun werk zeer evenwichtig uitvoeren en eindigt op een zwoele hopbitterheid  in een lange droge afdronk.

    Beerbugs, Herestraat 169, Zonhoven - 0486/48 55 69 - info@beerbugs.be - www.beerbugs.be

    Reageer (0)

    06-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champ (Sportbier)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    José Dewaele, expert en zaakvoerder van sportvoeding en verzorging, met onder meer Champ Energy, heeft eindelijk zijn natte droom als lid van de Waregemse Bierfanaten (WBF) verwezenlijkt met het laten brouwen van een bier versterkt met zijn energydrank (Champ). In samenwerking met Brouwerij De Meester Stasegem en Patrick Vervaecke, vooritter WBF werd dit energiebier gebrouwen waarbij een meesterlijke bier werd vermengd met extrakten als dextrine, dextrose en andere voedingszuren tijdens het brouwproces en een uniek gegeven oplevert.

    Champ, ooit de eerste energydrank op de sportgezondheidsmarkt, is zeer bekend in wielermilieu's. Het wordt de bedoeling om het energiebier Champ op het etik te personaliseren voor clubs en andere verenigingen....

    PROEFKOTJE: Goudblond van kleur met mooie romige schuimkraag en pittige carbonatatie. Fruitig licht gekruid hopgevoel met toets mout en waar tevens de plaatselijke gist merkbaar is. Het mondgevoel is zeer toegankelijk met een aangename hopbitterheid maar ook wat moutigheid toelaat en eindigd met een licht gekruide bitterheid in de korte afdronk.

    Dewaele José, sportvoeding verzorging, Liebaardstraat 55, Desselgem (Waregem) - 056/71 71 27 - 0496/25 94 80 - dewaele.jose@skynet.be - www.dewaele-voeding.be

    Brouwerij De Meester, Steenbruggestraat 187, Stasegem (Harelbeke - 056/903 803 - 0468/143 680 - info@brouwerij-demeester.com - www.brouwerij-demeester.be

    Reageer (0)

    03-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Troch Oude Kriek 2014
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meegebracht om thuis te genieten uit de grote voorraad geuze- en lambiekbieren bij Bierhalle Deconinck Vichte. Na dertig jaar sweet-zoete producten eindelijk eens iets prachtigs (eigen mening) verwezenlijkt met hun uitstekende lambiek Na de oude geuze hebben ze bijna de perfectie (wat mijn smaak betreft) bereikt met deze authentieke 'Oude Kriek'. Deze steekpartij was het eerst bestemd voor de usanen maar intussen ook in ons bierlandschap ingeburgerd en...de moeilijk te verkrijgen Belgische Schaarbeekse krieken gebruikt. Ps de Oude Kriek 2014 is op in de brouwerij maar ze hebben voor 2018 een nieuwe levering op de agenda.

    PROEFKOTJE: Wijnrode kleur met fijne, vlug verdwijnende roze schuimkraag en bijna geen carbonatatie. . Een intense zurige kriekwalm siert het aroma waarin zich een toets citroenzest bevindt en u de gekende foeder waarneming ontdekt. Het licht melkzurig mondgevoel heeft een fruitige zachtheid  waarbij de Schaarbeekse zure krieken aandacht vragen. De afdronk is redelijk droog en draagt nog steeds de frisse kriekprikkels met zich mee.

    Brouwerij De Troch, Langestraat 80, Wambeek - 02/582 10 27 - info@detroch.be - http://www.detroch.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kompel Bellefleurs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gekregen van mijn vriend Dirk Vindevogel. De bieren Kompel werden gebrouwen bij de Kasteelbrouwerij Ter Dolen (Brouwerij Den Dool) te Houthalen/Helchteren als herdenking van 30 jaar sluiting van de kolenmijnen te Eisden en kwamen er op initiatief van Sandro Di Pietro (Bierfirma Kompel) uit Maasmechelen. Kompel betekend vriend of makker. Er werd gebruik gemaakt van heidehoning (zeer aanwezig) afkomstig uit het Nationaal Park Hoger Kempen/Mechelen Heide.

    PROEFKOTJE: Goudblonde kleur met romige witte schuimkraag en redelijke carbonatatie. Zacht citrusaroma waarin vooral de gebruikte honing en een toets koriander een hoofdrol spelen. Een aangename moutbitterheid siert de citrusgevoelige smaak waarbij ook hier de koriander en vooral de honing zijn deel eist. Zoet, lichtbittere afdronk. Mooi gezelschapsbier en doordrinker.

    Kasteelbrouwerij De Dool, Eikendreef 21, Houthalen/Helchteren - 011/606 999 - info@terdolen.be - www.terdolen.be

    Sandro Di Pietro: 0494 845 17 67 -  Frederic Fabry: 0488 19 26 30 - info@kompel-bier.be - www.kompel-bier.be


    Reageer (0)

    31-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Corne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor BierBrief 456 zocht Melissa het weer eens tussen de klassiekers die voltallig aanwezig zijn in Bierhalle Deconinck Vichte. Misschien was het ook dit unieke, befaamd geworden hoornglas  die aandacht trok. Ik heb het ook geproefd in BSP lokaal Djings Beveren Roeselare. Het bier werd in opdracht van Brasserie d'Ebly gebrouwen bij Brasserie ds Legendes. De naam verwijst naar de Luxemburgse gemeente La Corne du bois des pendus. Gebrouwen met pilsmout en tarwe met gebruik van 2 goed gekozen hopsoorten wat een zonnig brouwsel kenmerkt. Het is ook bekend als 'suikervrij'

    PROEFKOTJE: Wazig blonde kleur met romige witte schuimkraag en stevige carbonatatie. Gistgevoelig, kruidig citrusaroma waarin een lichte hoppigheid merkbaar is. De smaak is zacht tarwebitter met een fruitige (perzik) invloed met ook hier wat sijpelende hop die eindigt met een een droge pittige afdronk. Goeie doordrinker en gezelschapsbier.

    Brasserie La Corne, Rue Saint-Martin 42 / Rue Champs Claire 4, Léglise/Ebly - Tel 061/31 31 35 - gsm: 0499/746 921 - info@lacorneduboisdespendus.be - http://www.lacorneduboisdespendus.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Libidus Quarts
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meegenomen uit het rijke gamma Streekbieren bij Bierhalle Deconinck. De  intussen bekende recepturist Joeri Cools liet ook dit romantisch getinte bier brouwen bij Brouwerij Contreras Gavere. De bedoeling is een inspirerend gevoel te geven tijden het genieten van het bier.  Dit fruitbier (Quarts = steen der vriendschap) is dan ook met  hetzelfde Indische kruidentuiltje als de andereLibidus bieren gebrouwen met daarbij invoeging van een drietal vruchten als mango, mandarijn en de befaamde lampionplant of goudbes.

    PROEFKOTJE: Donker amberkleurig  kleur met mooie egale witte schuimkraag en gezapige carbonatatie. Een complex aroma waarin relatie ontstaat tussen het fruitgebruik en de aanwezige kruiden. In het zachte mondgevoel zijn het vooral het aangenaam kruidentuiltje dat doorheen de hele smaaktest je inpakt en met een romantische bui eindigt op een licht gekruide en zacht bittere afdronk. Mooi date bier.

    Bierfirma/Taxi Libidus, Joeri Cools, Eeksken 38, Evergem - 09/227 27 27  - 0485/651 659 - info@libidus.be - www.libidus.be

    Brouwerij Contreras, Molenstraat 110 Gavere - 09/384 27 06 - info@contreras.be  -  www.contreras.be



    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hop Kamielke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aangeboden door brouwer Gino Vantieghem tijdens het verjaardagsfeest van De Feniks Heule waar toegankelijk Kamielke, vroeger gebrouwen bij Eurtropius, een nieuwe gedaante kreeg. Het originele recept van Zomergemse hobbybrouwer Koen Van Loo kreeg een hedendaagse aanpassing waar de haver werd vervangen door tarwemout en een dry-hopping met Mosaic er een frisse toets inbrengt. Kamielke verwijst naar de tram op lijn 377 die sjokte tussen Deinze en Gent via Ruislede en ook Zomergem passeerde.De tramsporen op Motjesbrug zijn daar nog stille getuigen van.

    PROEFKOTJE Goudblonde kleur met mooie romige schuimkraag en voldoende carbonatatie. Fruitig (mango) aroma met een kleine verwijzing naar het tarwegebruik met een licht kruidige aandacht. De smaaktest brengt een heerlijk hopgevoel waarin een frisse kruidigheid zijn weg baant en het gebruik van de grassige hopsoort  zeer aanwezig is en eindigt op een aangename hopgevoelige lange droge afdronk. Prachtig gezelschapsbier.

    Bierfirma De Biersmid, Koen Van Loo, K.L.Ledeganckstraat 51, Zomergem - 0494/146 770 - debiersmid@gmail.com -

    Brouwerij De Feniks, Mellestraat 138 Heule (Kortrijk) - 0498/153 860 - info@brouwerijdefeniks.be

    Reageer (0)

    25-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Libidus Pearl
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De inbreng van Melissa Dhooge in BierBrief 455 is een pareltje uit het brein van taxichauffeur Joeri Cools  die na een pak proefbrouwsels zijn receptuur liet brouwen in de ketels van Brouwerij Contreras Gavere. Onder de noemer 'never ending beer' vindt je in dit brouwsel een viertal hopsoorten maar ook een groot aantal Indische kruiden onder meer gember, rozemarijn,angeleca, selderzaad, tijm, vervain en centella in verwerkt. Allen garanderen een lustopwekkende werking. het etiket is ontworpen door de Gentse Graphic Design  Chilli.be.

    PROEFKOTJE: Wazig goudblond met mooie witte schuimkraag en voldoende carbonatatie. Een fruitig (perzik) aroma met een licht kruidig parfumgevoel. De smaak is een complexe samenwerking van een zoet, fruitige bitterheid met een kruidige invloed van afrodisiaca's en het eindigt met een droge, aangenaam gekruide afdronk.

    Bierfirma Libidus, Eeksken 38, Sleidinge - 0485/651 659 - info@libidus.be - http://www.libidus.be

    Brouwerij Contreras, Molenstraat 110, Gavere - 09/384 27 06 - info@contreras.be - www.contreras.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fresh Hop 2016
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is ne keer wat anders, een vers gehopt biertje een paar maanden later vinden en dan pas proeven en beoordelen. Deze hoppigaard werd in vorige plukperiode handmatig van de 'eigen kweek' Magnum ranken getrokken en rechtstreeks aan het brouwproces toegevoegd. Toch een beetje een voorbeeld van een Belgische IPA (voor zover deze letters voor sommigen meer betekenen dan marketing)

    PROEFKOTJE: Goudkleurig met romige witte schuimkraag en nog steeds stevige carbonatatie. Het hopgevoelig aroma haalt nog altijd de bovenhand. De hopbitterheid is intussen iets afgezwakt maar is toch nog steeds pittig genoeg om een aangename iets kruidige overtocht te maken naar een droog zacht bittere afdronk

    Hoevebrouwerij Hof ten Dormaal, Cauberg 2, Tildonk - Andre: 0477/515 991 - Jef: 0498/319 776 - andre@hoftendormaal.com (zelfde voor Jef, Dries of Lisa) -  http://www.hoftendormaal.com

    Reageer (0)

    24-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betty B
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meegebracht uit het rijke gamma Westvlaamse godendranken bij Bierhalle Deconinck Vichte. Met naamverwijzing naar de Japanse kamikaze bommenwerper lieten Gaetan en Geraldine Vandenbulcke hun recept met de, bij de usanen gekweekte,  Japanse Sorachi-Ace hop verwerken in de ketels van Brouwerij Eutropius Menen. Het werd een unieke Belgisch aanvaarbare pils (lage gisting) waarin ook nog rijst, gerst- en tarwemout zijn ingebracht met een toets Duitse superalfahop Hercules wat een heerlijk frisse doordrinker opleverde

    PROEFKOTJE: Blonde kleur met mooie witte schuimkraag en goed gedoseerde carbonatatie. Een fris tarwemout aroma waarin ook wel plaats is voor wat rijstgevoel. Een licht, fruitig mondgevoel blijft zijn frisheid behouden waarbij een lichte aangename zuurte zijn weg zoekt via een gevoel van hop en moutbitterheid naar een droge licht bittere afdronk.

    Bossuwé Brewing, Leiestraat 22, Kortrijk  - Geraldine: 0494/540 536 - Gaetan: 0479/ 132 629 - tony@bossuwe.com - http://www.bossuwe.com

    Reageer (1)

    16-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hop Hanker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Melissa koos in BierBrief 453 opnieuw voor haar bewondering bij de brouwkunsten van Jef Pirens meteen ook het succesrijke derde bier van het Project 'Homo Beerectus' waarbij haar bierboetiek als ambassadeur werd uitgekozen. Proefde het bier tijdens de voorstelling van het Gouden Belgisch Hoplogo in Poperings Hopmuseum, bij Jef en Steffi in hun uniek Estaminet, bij Kevin in 't Kruiske Deerlijk en als proefactiviteit bij De Beverse Schuimkraag Proevers in café Djings Roeselare. Het is de eerste van een reeks (6) in ons land gekweekte vreemde singlehops. Hier werd gekozen voor een frisse 'Sorachi Ace' gekweekt door de hommelboeren 'Hoppecruyt' Proven. Deze dubbeldoelhop heeft een heel andere gewaarwording dan zijn Japanse versie, ooit ontwikkeld door de Sappoto Breweries.

    PROEFKOTJE: Amberkleurig met romige witte schuimkraag en pittige carbonatie. Het aroma wordt bijna volledig beheerst door de pompelmoesgeur van de Belgische hopsoort. Ook in een citrusgevoelige smaak beleef je de zachtheid van de hopbitterheid en ondanks zijn lichte percentage alcohol (5,5%)  krijgt men toch een behoorlijk, aa,gename alcoholwarmte. Eindigen deed hij met een licht zoet aanvoelende droge hopbitterheid in een tamelijk lange afdronk. Bier om als bierliefhebber echt te genieten.

    Brouwerij d'Oude Maalderij/Estaminet De Brouwerij, Ardooisestraat 130, Izegem (Emelgem) - 0486/69 30 34 - doudemaalderij@hotmail.com - www.facebook.com/doudemaalderij -

    Alle info over Homo Beerectus in: http/::wwwhomobeerectus.com




    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jupiler N A
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Onder de noemer 'recht van spreken als je het zelf geproefd hebt' hebben we samen met brouwer Jef Pirens (d'Oude Maalderij) in zijn uniek Estaminet in de 'Free AB InBev Zone' een blik commercieel bier blind geproefd. Het bleek een, binnenkort verdwijnende, laagalcohol (0,5%) bier te zijn. De verwachte be(ver)oordeling werd dan ook bevestigd. Op de grens van het toelaatbare en voor de echte bierliefhebber een strook te ver.

    PROEFKOTJE:Goudblonde kleur met mooie romige witte schuimkraag en zachte carbonatatie. Zoet pilsmoutig aroma, een beetje neigend naar chemisch metalic. Een zoete en banaanachtig licht mondgevoel heeft nog een smaak van lichte bitterheid waarbij de maisvlokken een belangrijk deel eisen. De afdronk is wel heel miniem en smakeloos. Dat het van de markt verdwijnt is het enige positieve dat ik van dit product kan en mag verwachten.

    Brasserie Jupiller (Piedboeuf), Rue des Anciennes Houblonières 2, Jupille-sur-Meuse.

    Reageer (0)

    15-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berliner Framboos (Ich bin ein)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geproefd tijden feest van één jaar Brouwerij De Feniks (& Friends) in Heule. Een callab tussen de Alvinne brouwers en de collega's van het Spaanse Laugar Brewery (Gordexola). Gebrouwen met 30% rogge en 20% tarwe. Een lekker wild fruitbier van amper 4% met gebruik van diepvries frambozen (15kg/100l) en na het brouwen wordt het goedje een hele tijd geborgen in inox-tanks om zijn leuke smaak aan de bierliefhebber af te geven en te helpen de zomerse temperaturen te temmen.

    PROEFKOTJE: Mooi rode kleur met weinig roze schuimkraag en een zacht aanvoelende carbonatie. Een licht zurig fruit (framboos) aroma. De fruitige framboos smaak maakt een frisse indruk ook wel een beetje door de zurige invloed alhoewel plaats is voor wat moutbitterheid. Met een zacht mondgevoel die eindigt met een zwoele funky, licht zurige afdronk die wel een beetje blijft nazinderen.

    Picobrouwerij Alvinne, Vaartstraat 4a, Moen (Zwevegem) - gsm Davy: 0496/359 619 - info@alvinne.be - http://www.alvinne.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stasegemsche
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geproefd en van genoten op de verjaardag van brouwer Dirk De Meester. Deze lekkere doordrinker werd gebrouwen op vraag van de  vele Stasegemse klanten van het plaatselijk proefcafé.

    PROEFKOTJE: Wazig geelblond met mooie witte schuimkraag en voldoende carbonatatie. Een aroma waarin de plaatselijk gist maar ook de pilsmout zijn belangrijkheid meegeeft. Een zalige zoet aanvoelende moutbitterheid beroerd de smaak waarin ook hier de gist met wat fruitigheid zijn aandacht opeist en eindigt met een zacht bittere afdronk. Zeer aangename doordrinker of gezelschapsbier.

    Brouwerij De Meester, Steenbrugstraat 187, Stasegem (Harelbeke) - 056/903 803 - 0468/143 680 - info@brouwerij-demeester.com - www.brouwerij-demeester.be


    Reageer (0)

    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs