"Op weg naar huis" werd mij aangeraden door mijn collega Edith. We waren tijdens de middagpauze aan het praten over de boeken die we aan het lezen waren. Ze vertelde mij dat ze een leuk luchtig boek aan het lezen was en dat ik het van haar eens mocht lezen.
Het verhaal gaat over drie zussen. Rose, de oudste zus, zit in een impasse, want haar verloofde wil met haar in Engeland gaan wonen voor zijn werk. Bean, wordt door haar werkgever ontslagen omdat ze gefraudeerd heeft, en dan is er nog Cordy, de jongste, die erachter komt dat ze zwanger is. Onder het mom voor hun moeder te zorgen, die kanker heeft, keren ze terug bij hun ouders. De ware reden voor hun terugkeer is, dat ze eigenlijk op de vlucht zijn voor hun persoonlijke problemen. Ze moeten terug wennen aan elkaar, maar de ouders zijn blij dat hun dochters terug bij hen zijn. Gaandeweg vinden de dochters hun plaatsje in het dorp en lijkt hun leven terug in de plooi te vallen.
Ik moet eerlijk zijn dat ik onder een luchtig boek iets anders versta. Ik vind het wel leuk om nu zelf eens te ondervinden dat meningen echt wel kunnen verschillen. De schrijfwijze is voor mij zeer speciaal. Om maar een voorbeeld te geven: "We hebben allemaal de gave grote emotionele diepten over te brengen via de semafoor van onze zuchten". Gelukkig is het ganse boek niet zo geschreven, want dit is echt een stijl waar ik mij moet doorworstelen. Maar zeker een goed verhaal, dat door vele mensen wel geapprecieerd zal worden. Ik vond het iets minder.
"Koud hart" is één van de thrillers van Tess Gerritsen zonder Rizolli en Isles, hoewel Maura Isles terloops wordt vernoemd.
Het verhaal begint in het heden. Julia Hamill schrikt zich een ongeluk, wanneer ze in de tuin van haar nieuwe woning een schedel vindt. Wanneer het forensisch team ter plaatse komt, ontdekken deze als snel dat er kwaad opzet in het spel is.
Dan maken we een sprong in de tijd en komen we aan in het Boston van 1830. Aurnia Connolly ligt op de kraamafdeling van het ziekenhuis. Haar zus Rose staat haar bij, want Aurnia is getroffen door de kraamvrouwenkoorts en vecht voor haar leven. Norris Marshall, een student geneeskunde leert de twee zussen kennen in het ziekenhuis. Wanneer Rose getuige is van de moord op één van de verpleegsters van haar zus, is haar leven in gevaar. En dit is slechts het begin: de moorden volgen elkaar op. Door toeval is het steeds Norris die de slachtoffers vindt en hij wordt al snel hoofdverdachte nummer één, waardoor hij zich genoodzaakt voelt te vluchten. Norris en Rose vinden steun bij elkaar, maar ondertussen wordt op hen een heuse klopjacht gehouden.
In het heden komt ook Julia erachter wat er in 1830 gebeurd is en van wie de schedel in haar tuin is.
Dit was een totaal ander verhaal dan we van Tess gewoon zijn. Maar desalniettemin slaagt ze erin weer een spannend sfeervol verhaal neer te pennen. Leuk boek!
Misschien zal de naam Nicholas Sparks geen belletje doen rinkelen. Als ik echter zeg dat hij de auteur is van het boek waar de wondermooie film "The notebook" op gebaseerd is, kent iedereen hem.
Het boek begint in 1998. Het is Kerstmis en Julie, vijfentwintig jaar, is net weduwe geworden. Op die avond wordt er een pakje afgeleverd. Wanneer Julie het pakje opent, zit er een puppy in de doos, samen met een brief. Het is een brief van haar overleden echtgenoot, Jim, die hoopt dat ze niet bij de pakken blijft zitten en dat ze opnieuw leert genieten van het leven met de hond aan haar zijde.
Vier jaar later gaat het verhaal verder. Julie heeft haar leven terug op de rails gezet. Singer, haar puppy is ondertussen een grote Deens dog geworden. Wanneer ze Richard ontmoet in het kapsalon waar ze werkt, besluit ze zelf terug een afspraakje te maken. En dan is er ook nog haar goede vriend Mike, haar steun en toeverlaat, en tevens ook de beste vriend van Jim.
Maar is Julie klaar om de liefde terug in haar leven toe te laten? En voor wie zal ze kiezen, de innemende en knappe Richard of haar bondgenoot Mike...
Dit is een prachtig boek. Dit is geen literair werk, maar toch is dit boek zijn vijf sterren meer dan waard. Een prachtig romantisch verhaal dat eindigt in een spannende thriller. Ook de schrijfstijl is hoe ik graag een boek lees. Vlot en onderhoudend. Mijn ogen zijn niet droog gebleven op het einde. Prachtig verhaal!
Na "De zevende doodzonde" was ik vastberaden om nog boeken te lezen van Lisa Jackson. In "Venijn" maken we kennis met Rick Bentz. Hij ontwaakt uit een coma na een ongeluk en het eerste wat hij ziet is zijn ex-vrouw, Jennifer. Wat echter het meest bizarre is, is dat zijn ex-vrouw al twaalf jaar geleden overleden is. Nadien ontvangt hij een kopie van de overlijdensakte van Jennifer met een groot vraagteken op. Rick, die ondertussen getrouwd is met Olivia, neemt het eerste vliegtuig naar Los Angeles waar hij destijds met Jennifer woonde, om dit mysterie op te lossen. Hij gaat langs bij vrienden en kennissen van Jennifer op zoek naar antwoorden. Maar dan beginnen de moorden, één voor één vallen de slachtoffers. Rick is de hoofdverdachte en hij raakt totaal geobsedeerd door zijn Jennifer die hij overal ziet opduiken. Maar wat is er aan de hand? Heeft hij zijn vrouw niet twaalf jaar geleden ten grave gelegd? Wie is dan deze vrouw die zich voordoet als zijn ex? Ook de politiemensen van LA beginnen te denken dat Rick volledig de pedalen verliest. Maar Rick is er rotsvast van overtuigd dat iemand hem bespeelt; de vraag is alleen wie.
Dit boek haalde voor mij zeker niet het niveau van haar vorige boek. Het boek miste vaart en het plot vond ik nog al dunnetjes. Misschien verwachtte ik te veel, maar als je een boek van Lisa Jackson gaat lezen, ga dan zeker voor "De zevende doodzonde" en niet voor dit venijn.
Dit boek werd mij aangeraden door mijn collega van het dagziekenhuis Marie-Claire. We waren aan de praat geraakt over de boeken die we graag lazen en ze vertelde mij dat ze dit boek met veel plezier had gelezen. Ik mocht haar exemplaar lenen, en voilà, nu is "Vele hemels boven de zevende" al te lezen op mijn blog.
Ik vind dat de schrijfster met haar prachtige titel al meteen in de roos geschoten heeft. Als je het boek leest, kom je de titel een paar keer tegen en is de betekenis ervan nog mooier.
In dit boek staan vijf personen centraal: Lou, Eva, Elsie, Casper en Jos, elk van hen met zijn eigen verhaal. Zo is er de twaalfjarige Lou, een meisje dat worstelt om zich een gelukkige tiener te voelen. Eva, die als therapeute op zoek is naar liefde en warmte.De getrouwde Elsie die verliefd wordt op een ander. Casper, een kunstenaar die zich op glad ijs begeeft en Jos, een eenenzeventig jarige man die steeds verleid wordt door de alcohol om een verschrikkelijk drama uit zijn verleden proberen te vergeten.
Deze personen zijn met elkaar verbonden en uiteindelijk passen alle stukjes van de puzzel mooi in elkaar.
Ik heb met volle teugen van dit boek genoten. Voornamelijk haar schrijfstijl is super. Als je de eerste bladzijde leest weet je meteen dat deze schrijfster van wanten weet.
Het einde zag ik echter niet echt aankomen. Verrassend, maar spijtig genoeg niet opbeurend, toch blijft het een plaatje dat klopt en ben ik zeer,zeer blij dat ik dit boek gelezen heb.
Ik vond dat het nog eens tijd was om een dik boek uit de bloemenserie te lezen.
Dit verhaal speelt zich voornamelijk af in Egypte. Het begint echter in Virginia, Amerika waar de achttienjarige Delia op het punt staat te trouwen met de Engelse Lord Ivor Conisborough. Ze vertrekt met hem naar Engeland en komt er al heel snel achter dat Ivor er een minnares op na houdt. Delia's hart breekt wanneer ze er achter komt dat Ivor enkel met haar getrouwd is om hem een erfgenaam te geven. Ze vindt troost bij de beste vriend van Ivor, Jerome Bazeljette en ook zij begint een affaire. Wanneer Ivor aangesteld wordt als adviseur van koning Farouk van Egypte, is Delia verplicht samen met haar dochters met hem mee te gaan. Delia kan zich tamelijk vlug aanpassen in dit verre land en ook haar dochters vinden hun plaatsje in het imposante Egypte.
Het boek is opgebouwd uit vijf delen. In elk deel staat één personage centraal. Het verhaal speelt zich af van 1911 tot 1941. Gaandeweg wordt de familiegeschiedenis van Delia en haar gezin vertelt. Wat dit verhaal zo speciaal maakt, is dat het zich grotendeels afspeelt in Egypte. We komen meer te weten over Egypte, de Britse kolonie maar ook Egypte tijdens de tweede wereldoorlog waar ik persoonlijk maar weinig over wist. Goed boek!
Camilla Läckberg is een bekende Zweedse thrillerschrijfster. Ze is haar faam aan het verwerven met een reeks thrillers met als hoofdpersonages, de schrijfster Erica Falk en de politie-agent Patrick Heldström.
De verhalen spelen zich af in het Zweedse dorpje Fjällbacka, de geboorteplaats van de schrijfster van dit boek.
Alexandra Wijkner wordt dood terug gevonden in haar badkuip. Op het eerste zicht lijkt het op een zelfmoord, maar bij nader onderzoek blijkt al snel dat Alex vermoord werd. Erica, die een jeugdvriendin van Alex was, is met stomheid geslagen en gaat zelf op onderzoek uit. Erica is een schrijfster van autobiografieën en algauw ziet ze in de figuur van Alex een bron om een autobiografie te schrijven. Door haar onderzoek komt ze terug in contact met haar jeugdvriend Patrick Heldström, die als politie-agent op de zaak wordt gezet. Al gauw valt er een tweede slachtoffer, en er blijkt een connectie te zijn tussen de twee moorden. Beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes in elkaar en komen we op het einde van het boek te weten wie de dader is.
Dit is het eerste boek in een reeks die nog steeds niet afgelopen is. Het verhaal tussen Erica en Patrick zal verder evolueren en in elk boek wordt dan een nieuwe zaak opgelost. Dit smaakt zeker naar meer! Goed boek!
Dit boek heb ik gelezen toen ik thuis was met de griep. Mijn lichaam voelde verschrikkelijk loom en het enige wat mij naast slapen zeer goed lukte was dit boek lezen.
Henrik Petterson zit in de trein als hij een mobiele telefoon op het zitje naast hem vindt. Hij bestudeert de telefoon wat nader en op het scherm komt de boodschap: "you wanna play a game Henrik Petterson".
Henrik, een volwassene die eigenlijk nog steeds denkt dat hij een kind is, ziet het wel zitten om een spel te spelen. Hij moet verschillende opdrachten uitvoeren en Henrik kan zijn geluk niet op want hij behoort al snel tot de beste spelers. De opdrachten worden echter steeds grimmiger en wanneer zijn zus, die politie-agente is, gewond geraakt tijdens één van zijn opdrachten begint hij het spel in twijfel te trekken. De spelleider is hier niet mee opgezet en al snel ontstaat een kat -en muisspel waarbij Henrik iets heel belangerijk kan verliezen namelijk zijn leven.
Dit was best wel een goede thriller. Het verhaal begint direct op pagina één wat ik alleen maar kan bejuichen. En het uiteindelijke plot is ook zeer goed en verrassend.
Toen het solden waren bij BOL.COM heb ik dit boek voor een prijsje op de kop kunnen tikken. De korte inhoud van "Zondaarskind" want zo heet het boek, sprak mij wel aan en ik ben er zeker niet aan bedrogen geweest integendeel.
Geertruida Langhout staat er al op heel jonge leeftijd alleen voor. Als kind verliest ze haar zusje en ouders in een brand en moet ze haar verdere jeugd doorbrengen bij de Zusters van liefde. Daar groeit ze liefdeloos op bij de keiharde nonnen.
Wanneer ze als dienstmeisje bij de steenrijke familie Van Zuilen moet gaan werken hoopt Truitje dat er betere tijden zullen aanbreken. Ze maakt kennis met de familie en hun drie zonen. Vooral Waldemar, de oudste zoon steekt zijn intresse voor Truitje niet onder stoelen of banken. Dit zeer tegen de zin van zijn moeder. Maar Waldemar trekt er zich niets van aan en blijft Truitje stiekem op haar zolder zien. Terwijl hij eigenlijk een vriendin heeft namelijk de valse Frederique Vos. Wanneer Truitje zwanger geraakt van Waldemar hoopt ze op een leven met hem maar spijtig genoeg steekt Frederique daar een stokje voor.
Vele jaren later wanneer Truitje in het rusthuis is om te revalideren van een heupfractuur komt ze Frederique terug tegen en zint nog altijd maar op één ding ;wraak!
Dit was zeker een aanrader. De eerste pagina is gewoonweg subliem en dan wil je maar één ding verder lezen. De manier waarop ze het rusthuis beschrijft zeer zeer goed. Ik ga zeker nog van deze schrijfster lezen!
De
Frieda Klein thrillers is de nieuwe reeks van het bekende schrijversduo Nicci
French. Ik had het tweede boek, dinsdag de reeks bestaat immers uit de zeven
dagen gekregen. Gelukkig had mijn nicht het eerste deel Blauwe maandag en
mocht ik het van haar lenen.
Het
boek begint in 1987. Rose is met haar zusje Joanna op pad, als Joanna plots
verdwijnt. Voor Rose en haar ouders begint een ware nachtmerrie en het ergste
gebeurt: Joanna wordt niet terug gevonden. Twintig jaar later verdwijnt een
ander kind: de kleine Matthew. Inspecteur Karlsson wordt op de zaak gezet.
Frieda
Klein is psycho-analytica. Eén van haar patiënten vertelt haar dat hij steeds
droomt over een jongetje met rood haar en sproeten. Niet toevallig komt deze
beschrijving helemaal overeen met de verdwenen Matthew. Frieda wil het nader
onderzoeken en komt tot een schokkende ontdekking.
Ik
heb dit boek maar drie sterren gegeven. Ik beweer niet dat dit een slecht boek
was, maar het verhaal bezat niet genoeg verrassingen. Al moet ik wel toegeven
dat het einde dan wel weer goed gevonden was. Echt benieuwd naar het vervolg
ben ik niet, maar ik heb het tweede deel, dus ik zal hem dan ook maar lezen.
Tatiana
de Rosnay is de schrijfster van het sublieme boek Haar naam was Sarah dat ik
eerder al besprak op deze blog. Dus toen ik mijn kerstlijstje aan het opmaken
was, heb ik nog een paar van haar andere werken op mijn lijst gezet. En ja
hoor, de kerstman bracht mij Het huis waar jij van hield en Het
appartement. Dus van zodra mijn vorige boek uit was, ben ik aan dit boek
begonnen.
Ook
in dit boek speelt het verhaal zich af in Parijs. Nu gaan we meer terug in de
tijd, namelijk naar het Parijs in de negentiende eeuw. Parijs staat op het punt
complete wijken te onteigenen om er de nieuwe boulevards aan te leggen. Rose
Bazelet is één van de bewoners die haar huis zal verliezen. Rose is een zestig
jarige weduwe die haar levensverhaal vertelt in de vorm van brieven naar haar
overleden man Armand. Ze vertelt over hun leven samen en ze vertelt hem ook dat
ze hun geliefde huis gaan verliezen. Ze heeft echter ook een geheim voor hem,
een geheim dat ze besluit hem nu mede te delen.
Het
is een rustig boek, maar voor al wie van Parijs houdt, kan ik dit boek alleen
maar aanraden. De Parijse sfeer komt direct naar je toe wanneer je het boek
opent en begint te lezen. Totaal anders dan Haar naam was Sarah, maar zeker
de moeite waard om te lezen.
In
De mefisto club gaat Gerritsen de duivelse kant op. Maura en Jane worden
geroepen bij een zeer gruwelijke moord. Een vrouw ligt onthoofd op het bed.
Haar hoofd staat op de keukenvloer met een rode krijtcirkel en zwarte kaarsen
erom heen. Op de muren staan omgekeerde kruisen en de tekst ik heb gezondigd.
Alles wijst op een rituele moord door duivelaanbidders.
Algauw
komen Maura en Jane in contact met de mephisto club. Een club die zich bezig
houdt met de analyse van het kwaad. Eén van de leden is de innemende Anthony
Sansonse, die hun helpt om de zwarte kant beter te begrijpen. Wanneer op een
dag ook omgekeerde kruisen op de deur van Maura staan, voelt ook zij zich niet
meer veilig. Ze zoekt troost bij haar goede vriend Daniel Brophy. Maar een
toekomst met hem opbouwen? Hij is namelijk pastoor. Ondertussen vallen er nog
meer slachtoffers en Jane beseft dat ze alles op alles moet zetten om de dader
te vatten. Maar is de dader wel een mens van vlees en bloed of is Satan onder
ons?
Dit
boek van Tess sprak mij minder aan. Ik vond dit boek ook minder spannend dan de
andere. Toch vind ik de verhaallijnen rond Jane en Maura zeer tof. In dit boek
valt Maura voor de verkeerde man en Jane haar ouders zitten in een
huwelijkscrisis. Benieuwd hoe dat allemaal afloopt. Daarom vind ik het zo leuk
om deze boeken te lezen.
De
storm is het derde deel uit de valleireeks. Chris, Julia, Debbie, Rose en
Benjamin, studenten aan het Grace college, besluiten tijdens een paar vrije dagen
erop uit te trekken naar Vancouver. Ze zijn nog maar net op weg als er een
hevige storm uitbreekt. Wanneer Chris de controle over zijn stuur verliest,
hebben ze een auto-ongeval.
Ze
keren te voet terug naar Grace College. Maar in de school is iets vreemds aan
de gang. Zo moeten ze halsbrekende toeren uithalen om terug binnen te geraken.
De school is compleet verlaten en wanneer ze beneden in de kelder iemand
vermoord terug vinden, is niemand nog in veiligheid.
Dit
deel was voor mij het minste boek uit de reeks. Er worden opnieuw tipjes van de
sluier opgelicht in verband met wat er gebeurde met de vader van Julia en de
vermiste studenten. Het hoofdverhaal was deze keer veel minder spannend. Maar
ik ga zeker de andere delen nog lezen, want ik wil weten hoe het allemaal
verder gaat uitpakken.
Dancing
at the harvest moon is weeral een primeur voor mijn blog want dit is namelijk
het eerste niet-nederlandstalige boek. Ik zag de film een aantal jaren geleden
op televisie. Het is een zeemzoete romantische film, hij stond mij wel aan en
toen ik even later op het boek botste besloot ik het te kopen.
Maggie
MacInthyre blijft alleen achter wanneer haar man haar verlaat voor een veel
jongere vrouw. Haar kinderen zijn het huis uit en Maggie besluit om terug te
keren naar Little Bear Lake. Een plaats waar ze sinds ze achttien was niet meer
teruggekeerd is. Gedurende de zomervakantie werkte ze daar als serveerster in
dansgelegenheid de Harvest Moon. Het is ook daar dat ze de eerste keer verliefd
werd op Robert Flaubert. Hun liefde werd abrupt beëindigd door Maggie. Wanneer
ze brieven van hem op zolder terugvindt besluit ze terug te gaan.
Daar
aangekomen is iedereen heel blij dat ze terug is. De Harvest Moon is intussen
gesloten en Robert is er niet meer. Haar jeugdvriendin Claire is er nog wel en
samen besluiten ze om de Moon terug te openen. Iedereen werkt mee om de moon
terug open te krijgen. Eveneens de zoon van Robert Flaubert, die Maggie beslist
niet onberoerd laat.
Ik
heb vrij lang aan dit boek gelezen. Het was mooi maar niet echt verrassend.
Maar mijn Engels heb ik dankzij dit boek toch wat bijgeschaafd!
In Verdwijn is het terug aan Maura Isles en Jane Rizolli om een mysterie op te lossen. Maura verschiet zich een ongeluk wanneer in het mortuarium één van de lijkzakken beweegt. Wanneer ze de lijkzak openritst, opent het zogenaamde lijk de ogen. Maura verwittigt snel de hulpdiensten, die de halfdode vrouw naar het ziekenhuis brengen. In het ziekenhuis is de vrouw onhandelbaar en moet de medische staf er alles aan doen om haar in bedwang te houden. Wanneer ze een bewaker vermoordt en daarna een aantal patiënten gijzelt, is het hek volledig van de dam. Wie is deze onbekende vrouw en wat zijn haar beweegredenen? Jane Rizolli, die op het punt staat te bevallen, is één van de gijzelaars. Zij probeert er alles aan te doen om de vrouw op andere gedachten te brengen. Of ze hierin slaagt, is natuurlijk de vraag.
Dit is een ijzersterk verhaal. Dit is niet de traditionele thriller, want in dit boek kaart Tess een pijnlijk onderwerp aan, namelijk vrouwenhandel. Ook voor de hoofdpersonages heb ik een hele grote boon. Je leeft werkelijk met ze mee en je bent altijd benieuwd wat er met hun levens gaat gebeuren. Daarom kan je maar één ding doen en dat is de prachtige boeken van Tess gewoon verder lezen!
Op de luchthaven van Zaventem kocht mijn vriend mij het volgende boek: Septemberlichten van Carlos Ruiz Zafon. Voordat Zafon wereldberoemd werd met zijn trilogie van De schaduw van de wind, heeft hij drie jeugdboeken geschreven. Waarschijnlijk heeft men besloten na het succes van zijn trilogie, de jeugdboeken te vertalen in het Nederlands.
Wanneer de man van Simonne Sauvelle sterft, reist Simonne samen met haar kinderen Irene en Dorian naar de Normandische kust. Daar heeft ze immers een betrekking gekregen als hoofd van de huishouding van het landgoed Cravenmoore van de speelgoedfabrikant Lazarus Jan. Aangekomen op het landgoed, ontdekt de familie dat het huis vol staat met robotten, de creaties van Lazarus Jan. Irene maakt kennis met Ismaël, een jongen uit de streek en de twee worden al snel verliefd. Zo neemt hij haar mee in zijn bootje en laat hij haar het desolate vuurtoreneiland zien en de indrukwekkende vleermuizengrot. Wanneer Hannah, Ismaëls nicht, die in de huishouding van het landgoed van Lazarus Jan werkt, vermoord terug gevonden wordt in het bos, gaan Irene en Ismaël op onderzoek uit. Heeft de bizarre Lazarus Jan er iets mee te maken? En hoe komt het dat deze man geen schaduw heeft?
Carlos Ruiz Zafon bewijst wederom dat hij een zeer goed schrijver is. Het boek is bij momenten behoorlijk spannend en mocht dit boek verfilmd worden, zou ik dikwijls niet durven kijken. Je moet je fantasieknop wel aanzetten, want anders vind je de plot van dit boek zeker en vast ongeloofwaardig. Maar de uiteindelijke boodschap die de schrijver ons meegeeft, is zeer mooi.
Zoals ik in mijn vorige bespreking reeds vermeldde, ben ik op vakantie geweest naar Sorrento. Toen we het eiland Capri bezochten, brachten we een bezoekje aan Anacapri. Op Anacapri staat de villa San Michele waar de Zweedse arts Axel Munthe een grote tijd van zijn leven doorbracht. De villa wordt jaarlijks bezocht door talrijke toeristen. Toen hij daar woonde, is hij zijn levensverhaal beginnen neer te pennen met als resultaat dit boek. Op de cover staat dat er al 32 miljoen exemplaren van verkocht zijn. Als je naar de museumshop gaat van villa San Michele, vind je daar dit boek in verschillende talen, en ja, zelfs in het Nederlands. Ik heb hem dus maar al te graag meegenomen naar België. Om nog wat in de sfeer van mijn fantastische reis te blijven, ben ik het direct beginnen te lezen.
Axel Munthe gaat als achttienjarige jongen op vakantie naar Capri. Wanneer hij zijn eerste voet aan wal zet, is hij meteen in de ban van dit wondermooie eiland. Hij ziet daar ook voor het eerst de kapel San Michele en hoopt op een dag terug naar Capri te keren en iets te doen met die kapel. Maar als de vakantie afgelopen is, moet hij terug naar de werkelijke wereld en begint hij in Parijs zijn studies voor arts. Na zijn studies begint hij daar zijn carrière als arts. Zijn patiëntenbestand bestaat voornamelijk uit rijke dametjes, die van doktersbezoeken een aangenaam tijdsverdrijf gemaakt hebben. Hij wordt dit beu en gaat op zoek naar andere plaatsen, maar zijn hart blijft uitgaan naar Capri. Hij moet echter genoeg geld hebben om zijn geliefde San Michele te kunnen kopen. Zo vestigt hij zich ook een tijd in Rome, maar ook daar vindt hij zijn draai niet. Uiteindelijk belandt hij dan toch op Capri en begint hij aan de bouw van zijn villa.
Het verhaal van San Michele is een soort van autobiografie. Er komen een paar zeer interessante passages in. Het stuk over rabiës en hypnose vond ik bijvoorbeeld zeer boeiend. Ik had wel iets meer medische anekdotes verwacht. Het ging voornamelijk over de persoon Axel Munthe en niet zozeer over zijn beroep. Al bij al was dit toch een mooie afsluiter van mijn vakantie in Italië.
Na mijn vorige boek is het nu weer tijd om een degelijke roman te lezen. Zesentwintig september 2012 vertrok ik met mijn vriend op vakantie naar Sorrento. Om een beetje in de sfeer te komen, is mijn volgende boek Italiaans voor beginners geworden, een boek van de Engelse schrijfster Erica James.
Dit boek draait om 4 hoofdpersonages. Lucy, die werkt in een tuincentrum en samenwoont met haar goede vriend Orlando die stiekem verliefd is op haar. Helen, die samen met haar dominante man Hunter en diens onuitstaanbare dochter, net in het landgoed The old rectory is komen wonen. En dan is er nog Conrad, die samenwoont met zijn chagrijnige oom Mac en die vijf jaar geleden zijn vrouw verloren heeft. Alle personages hebben één ding gemeen, namelijk tuinieren. Alle drie zitten ze in een club voor tuinierders. Diezelfde club organiseert een reis naar het Comomeer in Italië om daar de prachtige tuinen te gaan bezoeken. De reis verandert het leven van alle personages.
Dit was een zalig boek om te lezen. Ik heb dit boek natuurlijk onder de beste omstandigheden kunnen lezen. Telkens als ik opkeek van mijn boek zag ik vanuit mijn hotelkamer de prachtige uitgestrekte zee met de innemende Vesuvius op de achtergrond, het perfecte kader. Maar voor dit boek denk ik dat elk kader gepast is, een zetel, een fleecedekentje, een kop warme chocolademelk en Italiaans voor beginners en gegarandeerd ga je een leuke dag tegemoet.
Het volgende boek op
mijn boekblog is de hype van 2012, namelijk Vijftig tinten grijs. Dit is het
eerste boek van de driedelige vijftig tintenreeks. Het is op dit moment het
gespreksonderwerp onder vrouwen. Als er over één boek gesproken wordt, is het
gegarandeerd Vijftig tinten.Ik was
niet van plan om het boek te lezen omdat het onderwerp mij niet aanspreekt. Ik vond
echter wel dat ik moest weten waar al de heisa over ging.
Anastasia Steel is
literatuurstudente. Haar vriendin en huisgenote Katherine studeert
journalistiek. Katherine moet voor het universiteitsblad een interview afnemen
bij de rijke industriemagnaat Christian Grey. Maar Katherine valt ziek en
vraagt aan Anastasia om in haar plaats te gaan. Anastasia wordt direct
ingenomen door de imposante Christian. Wanneer hij nadien op haar werk
verschijnt en met haar wil afspreken, kan ze niet geloven dat deze rijke man
oog heeft voor haar. Christian laat Anastasia niet met rust en laat haar kennis
maken met zijn wereld, de gesloten wereld van de SM. Hij stelt zelfs een
contract op waaraan Anastasia zich moet houden en waarin hij de dominante is en
zij de onderdanige. Anastasia droomt echter van rozengeur en maneschijn,
Christian droomt van leer en zwepen. Ze twijfelt om met Christian verder te
gaan, maar de aantrekking is te sterk en ze besluit zich mee te laten voeren in
zijn wereld.
Dit is de eerste keer
in mijn boekblog dat ik één ster geef.Veel uitleg moet ik er dus niet aan geven. Naast het feit dat dit
onderwerp mij totaal niet aanspreekt, is dit ook een veel te langdradig boek.
Voor mij had ze zeker 200 paginas kunnen schrappen. Op het boek achteraan lees
je dat dit een erotische trilogie is, maar ook daar heb ik mijn bedenkingen
bij. Zo zijn de seksscènes zeer rechttoe rechtaan geschreven en leunt dit
eerder naar pornografie dan naar erotiek. De fantasie, mystiek en liefde wordt
volledig van tafel geveegd in dit boek. Mijn romantisch zieltje was niet
opgewassen tegen de vijftig tinten. Erg dat dit boek een bestseller is, terwijl
er zoveel mooie andere boeken zijn waar nooit een haan zal naar kraaien.
ECI een boekenclub
waar ik al jaren lid van ben, had mij een aanbod gedaan van recente thrillers.
Het derde boek dat ik toegestuurd kreeg, was Getuige van Lars Kepler. Lars
Kepler is eigenlijk een Zweeds koppel dat samen thrillers schrijft. Dit is hun
derde boek samen.
In de Birgittagarden,
een internaat voor meisjes met psychische problemen, wordt een meisje vermoord
terug gevonden in de isoleercel. Ook Elisabeth Grim, de opzichtster van het
internaat, wordt vermoord in de tuin van de instelling teruggevonden. Inspecteur
Joona Linna wordt op deze bizarre zaak gezet. Het vermoorde meisje ligt enkel
in haar onderbroek met de handen voor haar gezicht op het bed. Joona begint de
andere meisjes te ondervragen. Dan merkt hij dat Vicky Bennet, één van de
meisjes, spoorloos verdwenen is. Alles wijst erop dat Vicky met de moorden te
maken heeft.
Joona kampt eveneens
met persoonlijke problemen. In het begin van het verhaal wordt dit aangekaart,
nadien wordt er niet meer over gesproken tot op het ganse einde van het boek.
Wat ik toch een rare aanpak vond; het enige wat wel duidelijk werd, is dat er
een vervolg komt.
De moorden worden
opgelost, ik had echter wel vrij snel door wie de dader is. Het boek leest wel
zeer vlot, gemakkelijk taalgebruik en heel veel hoofdstukken! Dit boek telt er
maar liefst 195! Een record denk ik, meestal bestaat een hoofdstuk maar uit 2
bladzijdes, dus je kon heel snel de paginas draaien, wat op zich wel plezant
was.