Boek 360: Moord in het vliegtuig Auteur: Agatha Christie Aantal blz.: 212 Eerste druk: 1935 Leestijd: 06/04/2023-17/04/2023 Algemene beoordeling:****
Mijn man is verzot op de boeken van Agatha Christie. Hij heeft Moord in het vliegtuig eerst gelezen en raadde mij ten stelligste aan om dat ook te doen. Het was bovendien al lang geleden dat er nog een Christie op mijn blog verscheen en dus besloot ik al snel om het boek ook te lezen. Hercule Poirot stapt aan boord van de Prometheus die hem van Frankrijk terug naar Engeland zal vliegen. Poirot die geen voorstander is van vliegen, probeert de overtocht al slapend te overleven. Hij wordt echter wakker wanneer er opschudding is in het vliegtuig. Eén van de passagiers zit namelijk dood in haar stoel. Poirot onderzoekt meteen het slachtoffer en komt al snel tot de constatatie dat de vrouw vermoord is. Maar hoe kon deze moord plaatsvinden? Niemand heeft de moord tijdens de vlucht zien gebeuren. Poirot raadpleegt zijn grijze celletjes en besluit samen met inspecteur Japp de moordenaar te ontmaskeren. Vervelen doet Christie nooit en al zeker niet als de bekende Belgische detective Poirot ten tonele verschijnt. Leuk verhaal, leuke plot en een sublieme Poirot. Meer heeft een mens niet nodig.
Boek 359: De stormroos Auteur: Corina Bomann Aantal blz.: 461 Eerste druk: 2015 Leestijd: 23/03/2023-05/04/223 Algemene beoordeling: ***
Het is al een behoorlijke tijd geleden dat ik nog een boek las van de Duitse auteur Corina Bomann. Toen mijn schoonmoeder De stormroos van Bomanns hand aanprees, was mijn keuze voor het volgende boek dan ook vlug gemaakt. De gescheiden Annabel is helemaal in trance als ze haar ogen laat rusten op De Stormroos, een schip dat ligt te dobberen in de haven van de Baltische zee. Vooral het Te koop bordje dat eraan hangt, trekt onmiddellijk haar aandacht. Het schip is in erbarmelijke staat maar Annabel is niet te houden en ze is vastbesloten om het te kopen. Bij de verkoop blijkt dat een zekere Christian ook zeer geïnteresseerd is in de Stormroos. Aangezien er een behoorlijk prijskaartje aan vast hangt, besluiten ze samen het schip te kopen. Bij de rennovatie vindt Annabel achter een paneel een brief van een zekere Lea waarin een stukje van de geschiedenis van de Stormroos wordt beschreven: het schip werd dertig jaar geleden gebruikt om uit Oost-Duitsland te ontsnappen. Annabel is meteen getriggerd door de brief, want ook zij is iemand die geboren werd in Oost-Duitsland en in haar jeugd een traumatische ervaring meemaakte, een trauma dat ze tot op de dag van vandaag met zich meedraagt. Annabel en Christian besluiten op onderzoek uit te gaan en de volledige geschiedenis van De stormroos te achterhalen. De stormroos is zeker een boek dat je iets bijleert. De tijd van de Berlijnse muur, de Stazi, DDR en BDR waren toch een deel van de Duitse geschiedenis waar ik niet zo veel van af wist, maar daar heeft Bomann nu verandering in gebracht. Het liefdesverhaal tussen Annabel en Christian wordt er mooi in verwerven waardoor ze een zeer mooi boek heeft afgeleverd.
Boek 358: Fallen Auteur: Lauren Kate Aantal blz.: 301 Eerste druk: 2009 Leestijd: 13/03/2023-22/03/2023 Algemene beoordeling: ***
Ik ben nog iemand van de oude stempel, dus mijn DVD-collectie staat nog steeds te pronken in mijn woonkamer. Fallen was een trailer op één van die DVDs. Het voorfilmpje sprak mij direct aan en op het einde van het voorstuk werd er vermeld dat de film gebaseerd is op de bekende boeken van Lauren Kate. Mijn nieuwe collega is ook een boek-o-fiel, zij het dat ze een iets ander genre leest dan ik. Ze vertelde mij dat zij de boeken van Lauren Kate in haar collectie had en dat ze deze gerust eens wou uitlenen. De dag nadien had ze de twee eerste delen al mee. Het verhaal vangt aan wanneer de zeventienjarige Lucinda Price haar eerste dag begint op de Zwaard & Kruisschool. De Zwaard & Kruisschool is niet zomaar een gewone school, maar een tuchtschool. Na een onverklaarbaar voorval met fatale afloop is de Zwaard & Kruisschool Lucindas lot. Ze maakt er kennis met haar toch wat vreemde medeleerlingen en is onder de indruk van de cameras in de gangen en de discipline die er gehandhaafd wordt. Ze wordt helemaal van haar sokken geblazen wanneer ze één van de leerlingen Daniël Grigori ontmoet. De blonde jongen met de blauwe ogen laat een enorme indruk op Lucinda. Hoewel hij de indruk geeft van niets met Lucinda te maken willen hebben, voelt ze een enorme aantrekking. Maar wie is deze mysterieuze jongen en kunnen Lucinda en Daniël ooit geliefden worden? Het eerste voorsmaakje met de Fallenreeks is zeker niet tegengevallen. Om mij volledig te overtuigen, is het nog te vroeg en moet ik zeker er nog meer proeven. Voor de liefhebbers van fantasy is dit zeker een aanrader, benieuwd naar de rest.
Boek 357: Het kleine straatje met het grote hart Auteur: Manuela Inusa Aantal blz.: 258 Eerste druk: 2019 Leestijd: 07/03/2023 - 12/03/2022 Algemene beoordeling: ***
Met Het kleine straatje met het grote hart zijn we bij het laatste deel van de Valeria Lane-reeks aanbeland. Dit laatste boek mocht niet achterblijven in mijn collectie, zodat deze reeks in alle schoonheid afgesloten kon worden. In dit laatste boek zijn we ongeveer drie jaar verder. Alle vrouwen hebben intussen hun geluk gevonden en gaan verder met hun leven. Sommigen in de laan zelf, anderen elders. Plotseling wordt hun geluk verstoord wanneer één van hun dierbare vriendinnen overlijdt. Ondanks het grote verlies en verdriet, besluiten de vrouwen allemaal terug bij elkaar te komen om de allerlaatste wens van hun vriendin te vervullen. In dit boek nemen we niet alleen afscheid van één van de trouwe personages, maar ook van deze mooie reeks zelf. Het laatste deel was voor mij toch wel het minste. Nog meer herhalingen en het verhaal was wat mij betreft reeds verteld in de vorige vijf boeken. Daar het boek zo dun is, leest het nog tamelijk vlot weg en de schrijfster gaf ons als dessert een mooie, ontroerende afsluiter. Als je zeemzoet wil wegdromen, kan ik deze reeks alleen maar aanbevelen. Nu is het tijd voor iets anders.
Na de schitterende Zon van Lucinda Riley gelezen te hebben, stond ik s anderendaags al in de Standaard Boekhandel om De zevende zus te bemachtigen. Gelukkig lag ze nog mooi te wachten in het boekenrek en twijfelde ik geen seconde om haar zo snel mogelijk mee naar huis te nemen.
Het verhaal begint wanneer Georg Hoffman, de advocaat van Pa Salt, Ally en Maia op de hoogte brengt dat hij de missende zus gevonden heeft. Hij vertelt hen dat hij haar gelokaliseerd heeft in Nieuw-Zeeland. Meteen zijn de zussen één en al oor en besluiten snel om op onderzoek uit te gaan. Cécé die in Australië met haar vriendin Chrissy woont, wordt opgetrommeld om poolshoogte te gaan nemen. Maar wanneer ze aankomen op de wijngaard waar de missende zus zich zou bevinden, treffen ze daar Mary-Kate aan. Cécé vertelt haar dat zij de vermiste zus is. Mary-Kate is onthutst over het bizarre verhaal dat Cécé haar vertelt. Mary-Kate besluit haar moeder te bellen met de vraag of ze het bizarre verhaal kan uitleggen. Haar moeder is echter op wereldreis vertrokken na het overlijden van haar man. De andere zussen gaan achtereenvolgens ook op zoek naar Mary-Kates moeder, maar elke keer is ze hen te slim af. Zullen ze ooit het mysterie van de zevende zus kunnen achterhalen en waarom lijkt het of Mary-Kates moeder hen niet wil spreken?
Hoewel De zevende zus niet iedereen wist te overtuigen, had ze bij mij geen enkele moeite om dit te doen. Het verleden verhaal wist mij hier zonder twijfel enorm te bekoren. Als ik zeg dat het IRA en Michael Collins de hoofdrollen spelen, moet ik niet verder detailleren waar Lucinda ons mee naar toeneemt. In één woord prachtig. De spanning naar de ontknoping wordt langzaam maar zeker opgebouwd. Nu nog geen ontknoping echter, daarop is het nog wachten tot 11 mei wanneer het mysterie van de zeven zussen in het boek Atlas uit de doeken gedaan wordt.
Naarmate we verder in het Zeven zussen verhaal vorderen, worden de boeken steeds maar dikker en dikker. Met maar liefst 728 paginas (!) mag Zon vast een zeker een enorme klepper genoemd worden.
Dit zesde boek is volledig gewijd aan Electra. Electra is niet alleen één van de geadopteerde kinderen van Pa Salt, de hele wereld kent haar als het supermodel. Die faam brengt natuurlijk ook de nodige verleidingen met zich mee. Drugs en alcohol zijn haar bondgenoten om haar blitsende leven aan te kunnen. Haar zussen merken dat het van kwaad naar erger gaat met haar maar staan machteloos, want volgens Electra is er namelijk geen probleem. Haar leven neemt een plotse wending wanneer ze op een dag een brief krijgt van een vrouw die beweert haar grootmoeder te zijn. Kort daarna hangt haar leven aan een zijden draadje en beseft Electra maar al te goed dat ze haar leven terug op de rails moet krijgen. Ze besluit eveneens om haar zogezegde grootmoeder te ontmoeten. Het horen van het verhaal van haar afkomst heeft duidelijk een helende werking op Electra. Maar zal ze kunnen weerstaan aan alle vroegere verleidingen?
Als je recensies leest over Zon zijn de meningen verdeeld en vinden veel mensen dat dit een minder boek is. Nu, dat vind ik absoluut NIET. Daar waar ik eerst niet volledig overtuigd was van de reeks, ben ik na Maan en Zon volledig bekeerd en mag je mij ook een Zeven zussen-fan noemen. Voor mij is het echt een opgave om aan zo een dik boek te beginnen, maar ik raasde door het verhaal. Lucinda bracht mij naar het prachtige, warme Kenia en het majestueuze New York van 1938 tot 2008. De zevende zus zal hier ook vlug verschijnen dat weet ik nu al.
Jullie kunnen al een tijdje vaststellen dat mijn leeswereld op dit ogenblik enkel en alleen bestaat uit de zussenreeks en de Valeria Lanereeks. Dus na weer één van de zussen verslonden te hebben, is het de hoogste tijd om naar Oxford terug te keren.
Boek 5 in de Valeria Lane reeks gaat over Orchid. Orchid is de uitbaatster van een cadeauwinkeltje. Orchid heeft alles voor elkaar: ze is de trotse eigenaresse van een winkeltje en heeft al vier jaar een relatie met Patrick. De relatie voelt zeer vertrouwd aan, maar toch vindt ze dat Patrick maar zeer weinig over zijn verleden vertelt tegen haar. Hij ontwijkt elke vraag die ze stelt over zijn verleden en hij geeft een angstige indruk. Tobin, die een bloemenwinkel op de Lane uitbaat, is het tegengestelde van Patrick. Hij is heel open en dat contrasteert tegenover de zwijgzame Patrick. Wat begint als het we kunnen elkaar niet uitstaan ontpopt langzaam maar zeker in een niet te negeren aantrekking. Maar wat doet ze met haar relatie met Patrick?
Wanneer ik het boek toesloeg, vond ik het zeker weer een mooi einde, maar de herhalingen begonnen mij nu een beetje te storen. Dat elk verhaal van de winkeleigenaresse terug wordt uitgelegd - weliswaar in korte lijnen - was overbodig. Misschien is dit wel, handig wanneer je de boeken niet achter elkaar leest, maar dat doe ik nu niet, en dan denk je: ja, ik weet het nu wel ondertussen". Toch een verassende ontknoping: daarom toch nog drie sterren.
Sinds ik gestart ben met het lezen van de zusjes, ben ik op Facebook lid geworden van het De zeven zussen forum. Op het einde van het jaar 2022 werd er een wedstrijd georganiseerd waar je de luxe-editie van Maan kon winnen. Een wedstrijdje is altijd iets waar ik wel voor te vinden ben en ik besloot mijn kans te wagen. Ik was dan ook euforisch toen ik bij de winnaars was. Maan was ook het volgende boek in de reeks dat ik moest lezen. Mijn geluk kon niet op!
Tiggy DAlpiese besluit na het overlijden van Pa Salt in te gaan op een nieuwe jobaanbieding. Voor deze job zal ze naar Schotland moeten afreizen, naar het prachtige landgoed Kinnaird. Charlie Kinnaird the laird van het landgoed is maar al te blij dat Tiggy voor de wilde katten wil zorgen en dat ze een kweekprogramma wil opstarten. Tiggy is verrukt om te werken in de prachtige highlands en daar leert ze Chilly kennen. Een uitzonderlijk individu dat in een huisje woont vlak bij het landgoed en waar de familie Kinnaird een goede band mee heeft. Chilly vertelt Tiggy dat hij meer weet over haar roots en dat ze afkomstig is uit de streek van Granada. Ongeveer 100 jaar geleden werd daar de temperamentvolle Lucia Albaycin geboren in de grotten van Sacramonte, die zou uitgroeien tot één van de bekendste flamencodanseresen van haar tijd, bijgenaamd La Candela. Tiggy besluit naar Granada af te reizen en in de schaduw van het prachtige Alhambra komt ze er achter waar ze echt vandaan komt.
Oh! Ik heb enorm genoten van dit boek. Ik had een weekje verlof, dus ik heb mij echt een week kunnen onderdompelen in eerst de prachtige Schotse hooglanden en dan het warme Spanje. Zalig als je zo kan doorlezen. Zowel heden- als verledenverhaal waren even boeiend en meeslepend. Het einde was ontroerend mooi en ook Lucindas prachtige woorden in haar nawoord zorgden ervoor dat ik een zakdoek moest gaan zoeken. In deze versie zijn er ook wat bijkomende paginas waar de bezienswaardigheden in het boek onder de loep worden genomen. Leuk extraatje. Prachtig! Benieuwd naar de zon nu.
We zetten onze trip door Valeria Lane verder en belanden in de wolwinkel van Susan. In de vorige boeken trad Susan niet echt op de voorgrond en eigenlijk wisten we nog niet zo veel over haar. Daar komt in het vierde boek verandering in.
Susan leidt een rustig leven in Valeria Lane. Wol verkopen, mutsen en sjaals breien en wandelen met haar hondje Terry zijn de activiteiten die haar dagen vullen. De liefde heeft ze definitief afgezworen na een tragische gebeurtenis enkele jaren geleden. In haar dagelijkse routine komt echter verandering, wanneer Charlotte haar winkel binnenstapt. Charlotte is dringend op zoek naar een job en vraagt aan Susan of ze geen baantje heeft voor haar. Susan ziet de wanhoop in Charlottes ogen en besluit, hoewel ze haar niet echt nodig heeft, haar een job aan te bieden. Susan vindt het wel leuk met haar nieuwe werkneemster, en als ze in het opvangtehuis waar ze soms als vrijwilligster bijklust, de knappe en intrigerende Stuart ontmoet, lijkt ook Cupido haar gevonden te hebben. Maar is Susan klaar om de pijl die op haar hart gericht is, toe te laten?
Oh! Keer op keer denk ik: Ik ga Valeria Lane beu worden, maar neen! Het voelt als een warm, wollen dekentje waar je nooit meer van onder wilt. Wederom sla je het boek met een glimlach toe. De schrijfster snijdt bij elk personage hun persoonlijke problemen aan en dat maakt, samen met het feeërieke Valeria Lane op de achtergrond, dat deze boeken blijven boeien. Voor mijn volgend boek ga ik even een andere kant op, anders komt dit mooie verhaal te vlug aan zijn einde
In de Valeria Lane-reeks belicht De betoverende antiekwinkel het verhaal van Ruby. Toen ik de eerste twee delen las en Ruby af en toe reeds de revue passeerde, wist ik dat ook dit verhaal zeker niet ging teleurstellen.
Ruby baat na het overlijden van haar moeder de antiekwinkel uit, die haar moeder steeds met hart en ziel open hield. Met het overlijden kreeg ze op slag niet alleen een winkel in haar schoot geworpen, maar ook de zorg van haar vader. Hugh, Rubys vader, is compleet in zich gekeerd na het overlijden van zijn vrouw en leeft in zijn wereld. De enige die haar moeilijke leven een beetje weet op te beuren is Gary, een dakloze die steeds in Valeria Lane vertoeft. De vijf vriendinnen zorgen voor hem door hem een thee, koekjes of een warme sjaal aan te bieden. Maar bij Ruby is het meer. Ze is geïntrigeerd en slaat geregeld een babbeltje met hem. Naast het zorgen voor haar vader, krijgt haar winkeltje het ook zwaar te verduren. Hoe je het ook draait of keert, Ruby merkt dat de mensen geen interesse meer hebben in dure antiek. Ze wil de winkel van haar moeder niet opgeven, maar besluit wel het over een andere boeg te gooien Naast alle zorgen hoopt Ruby ook op een man in haar leven, maar ook daar ziet ze het door haar vader maar somber in. Want wie zal hen beiden ooit in de armen willen sluiten?
Ik val in herhaling maar ook Rubys verhaal boeit van de eerste tot de laatste letter. Ik ga gewoon verder met het volgende boek in de reeks, ik wil nog even in deze gezellige straat vertoeven.
Hier ben ik al weer terug, en helemaal verliefd op Valeria Lane. In De chocolaterie van je dromen kunnen we proeven van het tweede deel van de zesdelige boekenreeks. Dit verhaal legt de focus op Keira. Ze baat de chocolaterie met hart en ziel uit en is steeds op zoek naar heerlijke lekkernijen, die ze in haar winkeltje kan verkopen. In de liefde strubbelt het echter een beetje. Jordan, haar vriend, die tandarts is, heeft het moeilijk met het feit dat Keira chocolade verkoopt. Hij heeft altijd wel wat op haar aan te merken en geeft aan Keira het gevoel dat ze hem te min is. Gelukkig overtuigen haar vriendinnen haar van het tegendeel: Keira is een vrouw is die mag gezien worden en Jordan vormt de slechte schakel in deze relatie. Keira probeert het allemaal niet te veel aan haar hart te laten komen. Het creëren van nieuwe pralines en het wekelijkse bezoek van een sympathieke knappe man, die elke maandag een zakje bonbons komt kopen, leiden haar af van haar trieste relatie. Ze droomt van ware liefde, maar alvorens er sprake kan zijn van een nieuwe liefde in haar leven, moet ze het lef hebben om een punt te zetten achter haar huidige relatie.
Ik ben volledig verknocht aan deze reeks, en begin straks nog aan deel drie. Een introductie is niet meer nodig en het is een leuk weerzien met alle personages die we in deel één ontmoet hebben. De focus ligt hier op Keira, maar ook de andere vriendinnen komen ruim aan bod, waardoor je ook zo snel mogelijk hun verhaal wilt lezen. Het druipt niet van de romantiek, maar dat stoort niet. Het is gewoonweg een onderhoudend verhaal, dat een zeer gezellige sfeer schept. Moest het nog niet duidelijk zijn, ik ben fan.
Als je nu rond snuistert in de boekenwinkel kan je om deze nieuwe reeks niet heen. Als boekofiel waren deze boeken mij dan ook al opgevallen en natuurlijk moest ik ze hebben .
Gelukkig waren de kerstdagen in aantocht en prijkten deze boeken bovenaan mijn lijstje voor de Kerstman.
Die lieve man bracht deel 3, 4 en 5, maar deel 1 en 2 riepen ook mijn naam, dus snelde ik naar de winkel om hen ook mee naar huis te nemen.
Het verhaal speelt zich af in Valeria Lane, een gezellig, rustiek straatje in Oxford waar vijf vrouwen elk een eigen winkeltje uitbaten. In het eerste boek maken we kennis met Laurie, die de trotse eigenaresse is van een theewinkeltje. Ze heeft een hele resem thees in de aanbieding en staat steeds klaar om haar klanten te plezieren met de lekkerste thee. Het uitbaten van de theewinkel enerzijds en de hechte band die ze heeft met de andere winkeleigenaressen anderzijds, zorgt ervoor dat Laurie zeer gelukkig is met haar leven. Compleet voelt het echter niet, want wat ze mist in haar leven is een man. Maar eigenlijk is die man er wel, een man op wie ze stiekem tot over haar oren verliefd is. Barry haar theeleverancier heeft echter niet in de gaten dat Laurie s nachts romantische dromen heeft over hem. En het aan de man brengen van haar gevoelens blijkt moeilijker te zijn dan een zakje thee te verkopen.
Vanaf de eerste bladzijde word je meteen ondergedompeld in de gezelligheid van Valeria Lane. Een gezelligheid waar je meer wil van proeven. De vriendinnen sluit je meteen in je hart, alsook de verschillende zij-personages, die - denk ik - in de andere boeken nog aan bod zullen komen. De enige waar ik een beetje moeite meehad was Laurie zelf pfff zo dralen en dralen. Ze mocht wat meer ballen hebben. Maar zeker een geslaagde opener: de vervolgen zullen niet lang op zich laten wachten.
Met Parel van Lucinda Riley zijn we in 2023 beland. Parel vertelt het verhaal van Cécé. Haar hele leven was haar zus Star haar grote bondgenoot. Met het overlijden van Pa Salt neemt het leven van de zussen echter een drastische wending. Nadat Star op zoek gaat naar haar roots, besluit ook Cécé Londen even achter zich te laten. Ze neemt het vliegtuig naar Thailand waar ze vorig jaar nog met haar zus op vakantie was. Nu ze echter alleen is en zich wat verloren voelt, ontmoet ze Ace, een mysterieuze man die niet echt prijsgeeft waarom hij in Thailand is. Maar hij zorgt er wel voor dat ze zich wat beter begint te voelen en hij moedigt haar aan verder te zoeken naar haar afkomst. Pa Salt gaf haar mee dat haar roots in Australië liggen. Met een bang hartje neemt ze het vliegtuig. Wanneer ze voet op Australische bodem zet, voelt dat vanaf het eerste moment zeer vertrouwd en beseft ze dat ze aan dit ruwe land toebehoort. Een land waar honderd jaar geleden Kitty McBride haar nieuwe leven startte met Andrew Mercer. Andrew die samen met zijn broer Drummond de zonen zijn van de rijke Stefan Mercer die aan het hoofd staat van een handel in kostbare parels. Ook Kitty is direct betoverd door het immense en prachtige land. Een land waar de aboriginals hevig onderdrukt werden door de Wittemannen. Kitty laat zich door haar man echter niet doen en sluit vriendschap met Camira, een aboriginalmeisje, die op straat is gegooid door haar vorige werkgever. Kitty ontfermt zich over Camira en er ontstaat een vriendschap voor het leven; een vriendschap die de basis zal vormen voor Cécés afkomst.
Waar ze in haar vorige boeken niet meteen in slaagde, wist Lucinda mij in dit boek vanaf de eerste pagina mee te trekken in het verhaal van Cécé. Het verhaal speelt zich af met het prachtige Australië als achtergrond. Zijn geschiedenis, zijn bewoners, de Roseate-parel zorgden ervoor dat dit boek boeide tot de laatste pagina. Het enige dat mijn wat stoort was het lot van Ace, die ik een andere verhaallijn zou gegeven hebben. Maar niettegenstaande is Parel mijn favoriet geworden.
Aangezien ik door het vorige boek nog op een roze wolk vertoefde en ik nog even verder wou zweven, besloot ik nog maar een boek te kiezen in het zeemzoete genre. Mijn keuze was al snel gevallen op Liefde op het strand. Een boek met het woord liefde in de titel: dat kan niet stuk.
Avery Sunshine runt samen met haar twee zussen, Bella en Taylor, het bureau Sunshine Bridal. De drie zussen hebben als weddingplanners al een zekere faam in het kuststadje opgebouwd. Avery leeft voor haar bedrijf en vrije tijd staat niet in haar woordenboek. Wanneer haar beste vriendin Ally aan Avery vraagt om haar huwelijk te plannen, aarzelt ze ondanks haar drukke agenda geen seconde. Avery had echter niet gerekend op Allys irritante broer Carter Ross, die haar getuige zal zijn. Carter kent ze nog uit haar jeugd en toen al was hij na de dood van hun ouders zeer beschermend naar Ally toe. Nu is Carter vastbesloten om Avery op de voet te volgen, zodat zijn zus het perfecte huwelijk krijgt. Avery is niet zo blij met haar nieuwe partner die haar overal naartoe volgt. Enerzijds haalt hij het bloed van onder haar nagels maar anderzijds doet hij ook haar bloed sneller stromen. Carter geniet meer en meer van Averys aanwezigheid maar zit in tweestrijd. Hij is een man die niet gelooft in de liefde en laat dat nu net het gevoel zijn dat hij voor haar begint te voelen.
Ik weet het, dit is geen literatuur, maar het heeft mij wel enkele aangename wegzwijmelmomentjes bezorgd. Als je van dit genre houdt, kan ik dit boek alleen maar aanraden. Wat ik ook als zeer positief beschouw, is dat dit het eerste deel is van de zomerzussen trilogie. Ik kan niet wachten om het liefdesverhaal van Bella en Taylor te lezen gelukkig is het binnenkort Kerstmis.
Het was weer sterker dan mijzelf, maar het boek Zwaar verliefd kon ik in Het Kruitvat niet achterlaten. De leuke feelgood film Zwaar verliefd is immers - hoe raad je het - op dit boek gebaseerd. De film wist mijn romantische hart enorm te bekoren en daarom moest ik ook het boek absoluut hebben.
Isa is een dertiger die geniet van haar job als dierenarts en ook van het leven. Doordat ze zo een levensgenieter is en enorm kan genieten van lekker eten uit zich dat ook als ze op de weegschaal gaat staan. Een cijfer dat haar absoluut niet kan bekoren komt tevoorschijn en zorgt bij Isa elke keer voor een teleurstelling. Wanneer Isa op een avond wordt opgeroepen om langs te gaan bij Ruben met zijn hond Bo, besluit ze iets aan haar gewicht te doen. Isa is immers meteen totaal van slag door zijn knappe verschijning en met een smoesje zorgt ze ervoor dat ze Ruben terug ontmoet, om hem zo beter te leren kennen. Voor Isa start een strijd tegen de kilos, maar met elke kilo die ze verliest, worden haar gevoelens voor Ruben alleen maar sterker. Maar is ook hij geïnteresseerd in haar of is de relatie enkel professioneel?
Ondanks het feit dat ik wist hoe het ganse verhaal ging lopen, heeft dit boek mij geen seconde verveeld. Het boek wijkt bij momenten licht af van de film, mijns inziens zeker een meerwaarde, waardoor ik me afvraag waarom ze niet volledig het boek hebben gevolgd. Het boek mist wel Jim Bakkum (de acteur die Ruben speelt in de film) maar die fantaseer je er gewoon bij natuurlijk.
Als ik de cover van dit boek bekijk waarop een Brits landhuis prijkt en de titel het woord mysterie bevat, ben ik ervan overtuigd - zonder dat ik één letter gelezen heb - dat dit boek mij zal smaken.
De Duitse Charlotte Pauly is in haar nopjes wanneer ze een nieuwe baan heeft. Ze zegt Berlijn vaarwel om als gouvernante aan de slag te gaan in het landhuis Chalk Hill op het Britse platteland. Haar taak is om les te geven aan de kleine Emily, die samen met haar vader op Chalk Hill woont. Emily is de gedroomde leerling: ze is leergierig en vriendelijk. Charlotte komt er echter al snel achter dat niet alles is wat het lijkt. Emily wordt s nachts geteisterd door nachtmerries en ze beweert bij hoog en bij laag dat haar moeder bij haar op bezoek komt. Haar moeder is echter een paar maanden voor de aankomst van Charlotte verdronken in de nabij gelegen rivier de Mole. Het huishouden draagt duidelijk nog de littekens van de tragedie die zich toen afspeelde. Charlotte wil meer te weten komen over het overlijden van Emilys moeder, maar ze stuit langs alle kanten op tegenwerking. Hoe meer ze tegengewerkt wordt, hoe vastberadener ze wordt om het mysterie te ontrafelen.
Ik had voordien nog nooit over deze schrijfster gehoord, maar ik moet bekennen dat ze mij aangenaam verrast heeft. Het was het verhaal dat ik verwachtte: een verhaal omhuld door geheimzinnigheid en dat zorgt voor een unieke sfeer. Ik kon vrij vlug achterhalen hoe de vork in de steel zat, maar dat verdreef de pret niet. Heel goed boek.
Ook Een dichtbij verleden werd door Libelle gekozen als één van hun jaarlijkse zomerboeken. Na Daar waar de rivierkreeften zingen is ook dit boek een excellente keuze van hun geweest.
Het verhaal speelt zich af in het heden en verleden. Voor het verledenverhaal' gaat de schrijfster terug naar 1940 en strijkt neer in de Champagnestreek. Michel Chauveau en zijn vrouw Ines runnen samen met wijnmeester Theo en diens vrouw Céline een champagnehuis. De oorlog, die in het begin ver weg is, staat op een morgen onverbiddelijk voor hun deur. Céline is er helemaal niet gerust in, want door haar Joodse afkomst beseft ze maar al te goed dat de Duitsers ook haar kunnen gaan viseren. Ze proberen elk op hun manier de gruwelijke oorlog door te komen, maar de vraag is natuurlijk of ze het allemaal overleven.
Het hedenverhaal speelt zich af in 2019: Liv heeft net een pijnlijke scheiding achter de rug. Ze verschiet zich een ongeluk wanneer ze haar 99-jarige oma, Edith, op de stoep ziet. Ze wil dat Liv haar onmiddellijk volgt naar Parijs en duldt geen tegenspraak. Ze neemt haar kleindochter mee omdat het voor Edith eindelijk tijd is dat Liv haar ware afkomst te weten komt. Toevallig leidt deze afkomst naar Maison Chauveau
Wat een prachtig boek. Ik vond het een meeslepend, spannend en ontroerend verhaal. Dat een deel van het verhaal zich afspeelt in de Champagnestreek kan ik enkel als een extra troef beschouwen. Wanneer ik nu nog een glas champagne drink, zal ik steeds terugdenken aan dit prachtige boek.
Zoals ik eerder al schreef in mijn blog, had ik mij voorgenomen om de zeven zussen-boeken niet te kopen, maar ze via de bibliotheek uit te lenen. Toen ik echter op een zonnige zondagmorgen op de rommelmarkt rondliep, riepen Schaduw en Parel mijn naam. Voor 5 Euro per boek veranderden ze van eigenaar en bracht ik ze mee naar huis. Ik besloot Schaduw mee te nemen naar Luxemburg waar we onze vakantie gingen doorbrengen.
Star kan amper geloven dat haar vader Pa Salt overleden is. Net zoals haar andere zussen reist ze af naar Genève waar haar ouderlijk huis zich bevindt. Ook Star is een geadopteerde dochter van Pa Salt en ook zij krijgt van George Hoffmann, de advocaat van de familie, een brief van haar vader met aanwijzingen over haar afkomst. Stars roots blijken zich in Engeland te bevinden en al vlug besluit ze naar Londen af te reizen op zoek naar antwoorden. Zoals haar vader in de brief haar aanraadde, bezoekt ze de boekenwinkel, Arthur Morston Books, en vraagt ze naar Flora McNichol. Voor Star, die altijd onder de vleugels van haar zus Cece vertoefde, gaat een nieuwe wereld open en ze leert stap voor stap op eigen benen te staan.
Doordat dit boek niet uit de bibliotheek kwam, viel de druk om het zo snel mogelijk uit te lezen wat weg. Het heeft mij dan ook ettelijke weken gekost om het uit te lezen. Op een vrije dag besloot ik dat het boek nu eindelijk wel eens moest uitraken, en toen heb ik maar liefst 270 paginas op één dag gelezen. Ik kan er niet aan doen, maar ik vind nog steeds dat de zeven zussen mij niet zo bekoren als Rileys losstaande verhalen. Nu ik er echter aan begonnen ben, zal ik zeker de verhalen van de andere zussen nog lezen in de hoop dat er toch een zus is die mij wat meer weet te raken.
Als jullie trouwe lezers zijn van mijn blog, weten jullie ondertussen dat ik op mijn werk ook bekend sta als de bibliothecaresse van dienst. Zo had een collega mij een goed boek gevraagd om mee te nemen op vakantie. Ik leende haar twee boeken uit mijn grote verzameling en ze vertelde me dat zij ook een boek gekregen had van haar man, waarvan ze dacht dat ik het ook leuk zou vinden. Zo, nu is het mijn beurt om een geleend boek te lezen: Lessen in chemie van Bonnie Garmus.
Elizabeth Zott is niet zoals alle andere vrouwen rondom haar. Zoals het een goede vrouw betaamt, moet deze immers uitblinken in het runnen van het huishouden en kinderen baren. Elizabeth is echter totaal niet geïnteresseerd in dit alles. De enige passie die ze heeft, is de wetenschap, meer bepaald chemie. Zo abnormaal is dat toch niet, zou je denken, ware het niet dat dit verhaal zich afspeelt in 1961. Niemand neemt haar au sérieux, tot ze op het werk Calvin Evans ontmoet. Hij heeft enkel oog voor haar kennis en is verontwaardigd dat het Elizabeth zo moeilijk gemaakt wordt om als een evenwaardig lid van het team te fungeren. Is haar passie voor chemie en haar eigengereide persoonlijkheid genoeg om te overleven in deze mannenwereld?
Ik moet eerlijk zijn: toen ik het boek begon, dacht ik: Ai, ai. Ga ik dit wel goed vinden? Maar naarmate het verhaal vorderde, slaagde de schrijfster er zeker in om mij mee te nemen. Elizabeth Zott vond ik een fantastisch personage. Ze brengt met momenten humor en zorgt ook wel voor ontroering. Wij vrouwen hebben een lange weg afgelegd, want als je dit boek leest, is het duidelijk: wij komen inderdaad van ver.
Na mijn eerdere kennismaking met De zeven zussen ben ik nu toe aan het tweede boek in de reeks. In dit verhaal staat Alcyone of kortweg Ally centraal. Ally is een professioneel zeilster. De zeilboot, het water en de uitgestrekte zee zijn haar lust en haar leven. Ook op relationeel gaat het haar zeker voor de wind, wanneer ze de liefde vindt bij één van de leden van haar zeilteam. Aan al die vreugde in haar leven komt op slag een einde als ze bericht krijgt dat haar vader overleden is. Kort daarna slaat het noodlot opnieuw toe en besluit ze de zeilsport de rug toe te keren, en, net zoals haar zus Maia eerder in boek 1 heeft gedaan, op zoek te gaan naar haar afkomst. Door de coördinaten in de brief die haar vader voor haar heeft achtergelaten, komt ze te weten dat haar roots in Noorwegen liggen. Ally besluit naar Noorwegen af te reizen met al haar vragen en verdriet.
Ook in dit verhaal keert Lucinda Riley terug naar het verleden. Deze verhaallijn speelt zich af in de gloriejaren van Edvard Grieg, die volop furore maakte met zijn wereldbekende werk: Peer Gynt. Maar wat heeft dit allemaal te maken met Allys afkomst? Ally raakt steeds meer en meer gefascineerd door haar afkomst en uiteindelijk zal ze meer ontdekken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.
Ik had iets meer moeite om in het verhaal te geraken. Het was pas op pagina 400, dat ik echt benieuwd werd naar de afloop. Wederom vond ik ook hier de historische verhaallijn het interessantste. De Grieg-factor en de positie van Noorwegen tijdens de tweede wereldoorlog zijn weer weetjes die ik te weten ben gekomen na het lezen van dit boek. Altijd goed als het lezen je iets bijleert.