Na weken van voorbereidingen en opkuis was vorige zaterdag de moment aangebroken om het eerste brood te gaan bakken ... Krikke is onze ervaren bakker en ik en Steve moesten dus onze ogen de kost geven om de fijne knepen van het vak te leren ... We hadden besloten om ieder 4 broden te maken elk met zijn eigen voorkeur van bloem ... er werd dus naar hartelust gemengd, zout en gist opgelost in water en gekneed met dit als resultaat : uiteindelijk 14 broden (waarvan 2 kramikken) liggen te rijzen ...
Reacties op bericht (2)
19-03-2008
Brood
Vader Abt. Geweldig !!joeng ne warme bakker bij. Wanneer de "gratis " proefdagen ?haha !!!!!!!!!!! Brood kneden met een tenniselleboog is dat niet pijnlijk ???????????
Groetjes Wij
19-03-2008 om 14:17
geschreven door Willy Duvel
17-03-2008
een tipke
vader abt, ik kijk uit naar de foto's van het gebakken brood !!
zeker geen commentaar, alleen een tip !! je schreef zout en gist in water opgelost. ik hoop dat het brood goed is gegist (gegaan-groot geworden), mij is altijd geleerd "gist is een levend produkt dat warmte, vocht en een beetje zoet nodig heeft om te groeien (zoals in het bier dus ook) en dat zeker niet rechtstreeks met zout in aanraking mag komen, zout dood nl de gistcellen." ik voegde altijd het zout na het mengen van al de grondstoffen toe, dus net voor het kneden zodat de gist al gemeng was met de bloem, meel, water , vetstof. binnen twee weken kom ik even binnen (heb nog een fles staan die ik niet alleen uitkrijg)