Inhoud blog
  • knuffel
  • turks
  • ik wens ieder een
  • omelet met turkse knoflook worst
  • turksschotel
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    Categorieën
  • borduur kaarten van mij zelf (2)
  • borduur patronen (0)
  • groenten gerechten (1)
  • knip vellen (2)
  • plaatjes (10)
  • recepten (31)
  • toetjes (5)
  • vlees gerechten (2)
  • Welkom op mijn lekker koken met trudy

    nauw ik wil graag hier dus
    een kook boek van maken
    maar het lukt niet zo erg
    dus moet ik nog even leren hoe dit werkt
    groetjes trudy
    Zoeken in blog

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Categorieën
  • borduur kaarten van mij zelf (2)
  • borduur patronen (0)
  • groenten gerechten (1)
  • knip vellen (2)
  • plaatjes (10)
  • recepten (31)
  • toetjes (5)
  • vlees gerechten (2)
  • Foto
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • trudyrecepten pagina
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Lekker koken met trudy
    ***wel kom bij trudy lekker koken
    ***wel kom bij trudy lekker koken
    07-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ganzenborst met bramensaus.
    Ganzenborst met bramensaus.

    ingredienten.
    1 gans (ca. 4 kg met ingewanden, hart en nek) (de ganzepoten worden niet gebruikt; )
    1/2 liter rode wijn
    4 eetlepels balsemiekazijn of 3 eetl. rode wijnazijn
    2 uien, in achten gesneden
    2 wortels, in plakjes van een ½ cm gesneden
    1 1/2 theelepel verse tijm, of 3/4 theel. gedroogde; tijm
    10 zwarte peperkorrels, geplet
    1 laurierblad
    2 theelepels saffloerolie
    1/4 theelepel zout versgemalen zwarte peper
    BRAMENSAUS
    1 pond verse of ingevroren bramen gepureerd en gezeefd door een fijne zeef
    1 eetlepel rode wijnazijn
    2 theelepels suiker
    2 eetlepels gin

    bereiding.
    Leg de gans op zijn rug.
    Snij het vel tussen poten en lijf open.
    Buig de poten naar buiten om het heupgewricht te bereiken.
    Snij de poten af rond de kop van het dijbeen.
    Hak met een koksmes of een slagersmes de pooteinden van de drumsticks.
    Snij het borstvel in de lengte over het borstbeen open.
    Snij de beide borststukken los door het mes stevig tegen het borstbeen
    en vervolgens tegen de ribbenkast aan te drukken.
    Haal het vel en het vet van het borstvlees zoveel mogelijk met de vingers weg en verwijder de rest met een mesje.
    Ontvel de poten.
    Meng in een ondiepe schaal de wijn, de azijn, een kwart van de uien
    en de wortels, een derde van de tijm, en de peperkorrels.
    Marineer hierin de stukken gans een nacht in de koelkast.
    Verwarm de oven voor op 230 graden (ovenstand Cool.
    Voor de bouillon moet u eerst zoveel mogelijk vel en vet van het karkas halen.
    Snij het karkas met een koksmes in twee of drie stukken.
    Maak de ingewanden en de nek schoon en snij ze in grote stukken.
    Doe de botten en de ingewanden in een braadslede met een dikke bodem
    en laat ze een kwartier lang in de oven bruin worden.
    Voeg er de resterende uien en wortels aan toe en laat het geheel nog een kwartier in de oven staan.
    Doe de inhoud van de braadslee in een bouillonpan.
    Giet het vet uit de braadslee, deglaceer deze met wat water en
    giet dit in de bouillonpan.
    Voeg zoveel water toe dat de botten juist onder staan en
    breng het geheel aan de kook, terwijl u zonodig afschuimt.
    Draai het vuur iets lager.
    Voeg het laurierblad en de rest van de tijm toe en
    laat de bouillon 2 uur trekken.
    Zeef de bouillon in een steelpan en laat de bouillon tot circa 6 dl indikken.
    Zet de bouillon een nacht in de koelkast.
    Haal de borsten de volgende dag uit de marinade en
    bewaar de poten en de marinade in de koelkast (worden verder niet gebruikt).
    Verwarm de olie in een braadpan op een matig vuur.
    Sauteer de borsten 5 minuten op hun gladde kant.
    Draai ze om en bestrooi ze met 1/8 theelepel zout en wat peper.
    Sauteer de borsten nog 3 minuten en neem ze dan uit de pan.
    Voor het maken van de saus moet eerst het vet van de bouillon
    in de koelkast worden geschept.
    Doe ¼ liter bouillon in de braadpan,
    samen met de gepureerde bramen, 2 eetlepels van de marinade,
    de rest van het zout, de azijn en de suiker.
    Breng dit mengsel aan het pruttelen op een matig vuur.
    Leg de borsten in de pan en laat ze 7 minuten meesudderen,
    waarbij ze 1 keer omgedraaid moeten worden.
    Haal ze dan uit de saus en hou ze warm.
    Draai het vuur onder de pan iets hoger en voeg de gin toe.
    Breng de saus al roerend aan de kook tot deze glanst en tot 1¾ dl is ingedikt, wat ongeveer een kwartier in beslag zal nemen.
    Snij de borsten dwars op de draad in dunne plakken.
    Leg ze op een serveerschaal, schenk de saus erover en garneer met de bewaarde bramen.
    tip.
    Aanbevolen bijgerechten, haricots verts, gesauteerde champignons

    07-01-2010 om 20:29 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten
    09-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelpuree
    Aardappelpuree


    Wat heb je nodig voor 4 personen:

    • 1 kilo aardappelen
    • 1/4 liter melk
    • 2 eetlepels boter
    • 2 eetlepels mosterd
    • Bieslook en Peterselie
    • (Eventueel gebakken spekjes)

    Nadat je de aardappelen gaar hebt gekookt stamp je ze fijn. Zet de fijn gestampte aardappelen terug op het vuur en roer de melk en de boter er doorheen. Hoe dikker de aardappelpuree hoe meer melk je moet toevoegen. Voeg de mosterd toe, en breng het op smaak met wat eetlepels bieslook en peterselie, peper en zout.

    Als lekkere variatie kan je eventueel gebakken spekjes toe voegen.

    Commentaar


    09-01-2010 om 20:41 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten
    24-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.turksschotel
    Turkse ovenschotel = Turlu Turkse ovenschotel = Türlü Bereidingstijd: 30-60 minuten Keuken: Turkse keuken Smaak: Pittig Techniek: Bakken in oven Soort gerecht: Ovenschotel Ingrediënten voor 4 personen - 800 g rundstoofvlees - 1 aubergine - 1 courgette - 4 aardappelen - 200 g snijbonen - 2 groene pepers - 2 teentjes knoflook - 1 rode ui - zout voor de saus: - 125 g boter - 3 el tomatenpuree - een scheutje water - zout - zwarte peper - oregano Voorbereiding - Schil de aardappelen en de aubergine. -Snijd alle groenten in stukken en snipper de ui, de knoflook en de pepers. - Laat voor de saus de boter smelten in een pan. Voeg de tomatenpuree toe en water om te binden. -Roer op laag vuur tot een gladde saus. -Breng op smaak met zout, zwarte peper en oregano. Bereidingswijze - Bak het vlees goudbruin in een pan zonder vetstof en kruid met zout. - Doe alle groenten in een ovenschotel met deksel. -Doe er de pepers, de look en de ui bovenop met het vlees. -Giet de saus erbij en zet de pan afgedekt circa 45 minuten tot een uurtje in een oven op 180°C. Serveertips Serveer met Turks brood.

    24-08-2010 om 09:54 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten
    29-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.omelet met turkse knoflook worst
    Omelet met Turkse knoflook worst = Sucuklu yumurta Bereidingstijd:10-20 minuten Gang:Bijgerecht Keuken:Turkse keuken Smaak:Hartig Techniek:N.v.t. Soort gerecht:Bijgerecht Voor 2 personen omelet met Turkse worst heb je het volgende nodig: 3 eieren De helft van een Turkse worst (bij Turkse winkels) Bereiding: 1.Doe de worst onder de lopende kraan zodat de schil nat wordt en makkelijker los komt van de worst. 2.Snij de worst in stukjes van ongeveer 1-2 cm dikte 3.Bak de plakjes aan beide kanten in een teflon-pan. Je hoeft er geen olie in te doen. Er zit genoeg vet in de sucuk om te bakken. 4.Voeg nu de geklopte eieren bij de worst in de pan en bak ze tot de eieren gaar zijn. eetsmakkelijk = afiyet olsun Reacties en beordelingen doen wij dan de link van hier onder a.u.b. want dat is heel belangrijk voor de volgende recept! ===>>> Omelet met Turkse knoflook worst = Sucuklu yumurta

    29-11-2010 om 16:48 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten
    30-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik wens ieder een
    een fijn 2011
    en hoop jullie weer gauw terug te zien
    groetjes trudy

    30-12-2010 om 21:18 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:knip vellen
    03-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.turks
    Gerecht met aubergine = “ Gerecht met aubergine = Hunkar begendi Hunkar begendi Bereidingstijd: 30-60 minuten Personen: 3-4 Herkomst: Turkije Categorie: Hoofdgerechten voor 3-4 personeningrediënten: •2 aubergine, groot •2 el roomboter •2-1/2 el bloem •500 g kalfvlees, in reepjes gesneden •180 ml melk •zonnebloemolie •zout en peper •1 el tomatenpuree of combinatie met 1/2 peperpuree, pittig •2 tenen knoflook, uit de knijper of fijnsnijden •aluminiumfolie Bereidingwijze: 1.Verwarm de oven voor op 240graden.Doe de aubergine's in de aluminiumfolie, maak de randen dicht en leg dit in de ovenschaal. 2.Bak de aubergine ongeveer 55min. in de oven.Aubergine's kun je plaats van bakken ook grillen tot ze helemaal zacht van binnen zijn en dat kan je controleren met een vork.Stek de vork in de aubergine, als het makelijk erin gaat, dan is de aubergine goed gaar. 3.Verwijder de velletjes van de aubergine's.Doe dit met een mesje, want het is gloeient heet!.Of onder het kraan water, doe je handen af en toe vochtig.Pureer de aubergine's vervolgens in de hakmolen, maak ze niet al te gepureerd, maar laat ze wat grover.Je kan de aubergine ook op de snijplank in kleine stukjes snijden. 4.Smelt de boter in de pan en doe 1,1/2 el bloem bij.Bak de bloem al roerend een paar min. op middelhoog vuur, tot de bloem van kleur veranderd.Voeg de melk toe en laat het samen even pruttelen.Voeg nu de aubergine toe en breng het flink op smaak met zout en peper.Roer het gerecht rustig door elkaar en haal de pan gelijk van het vuur.Schep aubergine mengsel in de serveerbord en laat dit even aan de kant. 5.Bak de vlees in een aparte pan met de olie, tot de vleesreepjes weer helemaal droog zijn (op middelhoog vuur ).Roer het vervolgens een paar keer snel om een bruin kleurtje te geven.Zet de vuur laag en voeg 1 el bloem, de puree, knoflook, zout, peper toe.Blijf even roeren ( 3-5 min.).Haal de pan met de vlees van het vuur en verdeel het gelijk over romige auberginepuree. 6.Serveer het warm en met stukjes stokbrood, erg lekker!.Eet smakelijk eetsmakkelijk = afiyet olsun Reacties en beoordelingen doen wij dan de link van hier onder a.u.b. >>>>>>> Gerecht met aubergine = Hunkar begendi ”

    03-02-2011 om 11:14 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten
    09-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knuffel












    09-01-2013 om 22:05 geschreven door trudy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:knip vellen

    Archief per dag
  • 09-01-2013
  • 03-02-2011
  • 30-12-2010
  • 29-11-2010
  • 24-08-2010
  • 09-01-2010
  • 07-01-2010
  • 30-12-2009
  • 24-11-2009
  • 23-11-2009
  • 22-11-2009
  • 21-11-2009
  • 16-08-2009
  • 22-07-2009
  • 15-07-2009
  • 15-06-2009
  • 10-06-2009
  • 06-06-2009
  • 03-06-2009
  • 01-06-2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren


    Over mijzelf
    Ik ben trudy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam trudy1949.
    Ik ben een vrouw en woon in emmen (drenten) () en mijn beroep is huis vrouw.
    Ik ben geboren op 06/12/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: borduren breien kaarten maken en koken.
    ik kook graag en ben getrouwd en hebben zamen 3kinderen 2meiden en 1 jongen een hond vissen en vogels en mag graag u
    ja wel kom hier zie je mijn recepten er staan al wat lekkers in dus kom maar eens kijken trudy
    Inhoud blog
  • knuffel
  • turks
  • ik wens ieder een
  • omelet met turkse knoflook worst
  • turksschotel
  • Aardappelpuree
  • Ganzenborst met bramensaus.
  • Soesjes met ei-kruidenmousse.
  • Baked Alaska.
  • dit zijn smillies
  • dit zijn plaatjes van alles wat
  • dit zijn kaarten van mij zelf
  • Creme Brulee
  • Bokkenpootjesijstaart met gember
  • Berliner bollen
  • Kalkoenfilet
  • Nagerecht: Limoenijs in limoentjes
  • Kaassoep
  • sinterklaas plaatjes
  • Kokosijs
  • Bloemkool-Broccolitaart!
  • Koffiebroodjes
  • Gestoomde gevulde flensjes
  • borduur kaart van trudy
  • hier even trudy
  • ijskoffie met karamelschuim
  • Zonnebloem (kinderversie) [1]
  • verhaal over kinderen Knoem, knoem, Joeper-die-pnoem
  • Gevulde aardappel met gehakt
  • ZOMERSE KARDOEN STAMPPOT
  • ja een leuk berichtje
  • Zachtgegaarde Ossenhaas.
  • Citrusvruchten met vanille-roomijs !
  • Entrecote met rozemarijn en ratatouille
  • Gehaktbrood met kaas !
  • Pasta met Tomatensaus
  • Pavlova met rood fruit en aardbeien in Camparigelei
  • Karbonade met oosterse saus
  • Lamsvlees in het pannetje
  • varkensvlees met chilipasta en sperzieboontjes
  • Avocado gevuld met Hammousse
  • Konijn op Grootmoeders Wijze
  • Courgette
  • zomer asperqes met provencalse kruindenroomsaus
  • Spaanse groentetortilla
  • dit zijn er paar die echt heel lekker zijn
  • Witlof
  • Bleekselderij met gehaktballetjes in saus
  • Penne met courgette
  • kook boek van trudy

    Rondvraag / Poll
    hoe vind je deze site
    leuk
    heel goed
    het gaat
    Bekijk resultaat


    Welkom op mijn blog!
    wel kom bij trudy haar recepten blok
    lekker koken

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum



    Laatste commentaren

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • van trudy

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs