Jerom: De vredige veldslag. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2024)
Tekst&tekeningen: Eduard De Rop --- Cover: Luc Morjaeu.
Dit album is al getekend door Eduard De Rop in 1983 in de reeks DewonderbaarlijkereizenvanJerom. Het is nu voor het eerst in album verschenen en wordt voorzien van een cover getekend door Luc Morjaeu.
Deze eerste albumpublicatie van het Jerom-verhaal De rode Vlinder is op basis van de originele tekeningen. De rode Vlinder is nooit verschenen in het Nederlands.
Storm #34: De jagers van Umatopee. (HC) (Uitgeverij L) (2024)
Tekst: Rob Van Bavel --- Tekeningen: Romano Molenaar.
Na de enorme explosie waarbij het onderzoeksschip 'De Archivaris' verloren ging zijn Roodhaar en Nomad zonder Storm verder getrokken. Ze belanden op een van de smerigste plekken van Pandarve, Ondranides, beter bekend als De Afvalplaneet.
Yoko Tsuno #31: De arend van de Highlands. (SC) (Dupuis) (2024)
Tekst&tekeningen: Roger Leloup.
Er gebeuren merkwaardige dingen in de ruïnes van de abdij van Loch Castle: monniken zijn er op zoek naar sporen van een duivelin en haar satanische dier. Emilia botst bijna letterlijk op de monniken, die hun verhaal komen doen aan Yoko. Ze vertellen dat de duivelin in kwestie, een blind tienermeisje dat kon kijken door de ogen van een mechanische adelaar, zou zijn verdwenen in een spiraal van licht! Met hulp van Monya en haar translator reist Yoko naar de dertiende eeuw om uit te zoeken wat er echt is gebeurd in de afgebrande abdij.
Tekst: Yannick Le Pennetier (Yann) --- Tekeningen: Alain Henriet.
De jaren 1920, Verenigde Staten, tijdens de drooglegging. Bessie Coleman, een jong meisje met Cherokee en Afro-Amerikaanse roots, droomt al van kindsbeen af van vliegen. Maar als arme, zwarte vrouw kun je de pilotenschool vergeten, en al helemaal in het Amerika van de segregatie en de Ku Klux Klan...
Maar Bessie is vastbesloten en besluit haar talent te gebruiken om naam te maken in de wereld van de georganiseerde misdaad, onder de hoede van Al Capone. ‘Scarface’ is op zoek naar een piloot met lef om de verbinding met Saint-Pierre en Miquelon te onderhouden. Dat Franse grondgebied voor de Canadese kust is de spil geworden van de alcoholsmokkel. De missies worden steeds gevaarlijker en Bessie moet uitkijken voor de geweren van de kustwacht en de stroppen van de sinistere kappendragers van de KKK...
Tekst: Yannick Le Pennetier (Yann) --- Tekeningen: Alain Henriet.
Als zwarte vrouw is het niet vanzelfsprekend om je brood te verdienen in de luchtvaart. Bessie Coleman heeft bovendien ook nog indiaans bloed, komt uit een arme familie met negen kinderen en woont in Texas, een staat waar racisme hoogtij viert dankzij de Ku Klux Klan! Bessie besluit onbevreesd het luchtruim te veroveren want ‘daarboven, in de wolken, bestaan geen vooroordelen’. Maar tussen droom en realiteit staan heel wat obstakels die de ontembare Bessie zal moeten overwinnen!
De Rode Ridder #282: De Tranen van Satan. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2024)
Tekst: Peter van Gucht --- Tekeningen: Fabio Bono.
Tijdens zijn zoektocht naar de moordenaar van zijn moeder passeert Johan in Horst. Daar is het erg onrustig. Heer Jan krijgt een huurmoordenaar op bezoek en overleeft de aanslag maar net. Blijkt dat zijn pleegvader verwikkeld is in een dispuut met de Duitse keizer. Een conflict dat leidde tot een aanval op de burcht van zijn bevriende kasteelheer Guillaume van Boussu. Die is uitgedraaid op een langdurige belegering met dramatische gevolgen voor de bewoners. Johan neemt het commando van heer Jan over en vertrekt met een handvol soldaten naar Boussu om de burcht te ontzetten. Maar dat draait al snel uit op een fiasco wanneer ze in een val lopen die hun manschappen met dodelijke precisie decimeert. Johan en Giganta zetten de reis alleen verder in iets wat nu meer op een zelfmoordmissie lijkt. Ferguut van Broekzele, die de troepen van de Duitse keizer leidt, staat niet bekend als een makkelijk heerschap en vindt onderhandelingen meestal tijdverlies. Bovendien heeft hij een dodelijke verrassing in de mouw zitten. Eentje waar zelfs Johan machteloos tegenover staat.
Lambik heeft een verrassingsreisje gefikst. Hij neemt het bekende gezelschap mee naar Auvers-sur-Oise, niet ver van Parijs. Ze logeren in “Auberge Ravoux”, de herberg waar ooit Vincent Van Gogh logeerde. Die nacht trekt er een onweer over het Franse kunstenaarsdorpje. De griezelige spanning begint als Wiske door het raam een donkere schim ziet passeren in de kletsende regen. De volgende ochtend lijkt alles perfect, de zon schijnt en na een stevig ontbijt trekt iedereen eropuit. Lambik is helemaal in schildersplunje. Hij gaat net als Vincent Van Gogh op een heuvelrug een olieverflandschap maken. De rest van het gezelschap kiest voor het toeristentreintje. Maar de trip loopt echter niet helemaal zoals verwacht.
Voor haar tweede vlogreeks richt Fanny zich op de cosmetica-industrie. Ze vraagt zich af wat er eigenlijk in onze dagelijkse verzorgingsproducten zit en of er nog dierproeven worden uitgevoerd. Ze brengt live verslag uit van een betoging bij het bedrijf Cosmico, een belangrijke producent van schoonheidsproducten, waar dierenactivisten protesteren tegen vermeende mishandeling van dieren. Alanis sluit zich aan bij het protest als schoonheidsspecialiste die staat voor eerlijke producten. De situatie escaleert wanneer Alanis klappen krijgt van de CEO van Cosmico, wat Fanny vastlegt en online deelt. Er volgt een golf van woedende reacties op Fanny’s vlog vanuit activistische hoek en de CEO wordt ontslagen. Deze gebeurtenissen sporen Fanny aan om dieper te graven in de duistere praktijken van Cosmico. Wanneer Alanis plotseling verdwijnt na een tweede ontmoeting met de CEO, wordt de zaak wel heel verontrustend.
Suske en Wiske #7: Geduvel op de heide. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2022)
Tekst: Marc Legendre --- Tekeningen: Jan Bosschaert.
Lambik kocht een caravan en organiseert een uitstap met Jerom en tante Sidonia naar de Kalmthoutse heide. Suske en Wiske verblijven er op het landgoed van een oude bekende, maar wanneer Lambik & co. ter plaatse komen, blijkt hun kampplaats overhoop gehaald en zijn de kinderen verdwenen..."
Suske en Wiske gaan op bezoek bij Lambik, die zich een heuse amateur-chemicus waant nadat hij bij het verhuizen een chemiekit ontdekte. Zijn explosieve experimenten worden verstoord wanneer de postbode hem een pakket komt leveren. Al snel blijkt dat het eigenlijk bestemd is voor een zekere professor Tellenbol. Wanneer onze vrienden het pakket bij de professor willen afleveren, komen ze oog in oog te staan met een inbreker! Professor Tellenbol werkt aan een sonometer, een wonderlijk apparaat dat de akoestische druk van geluid kan meten en zelfs geluid in een ruimte kan opzuigen. Het apparaat heeft de interesse gewekt van een hoop duistere figuren... want de inbreker is niet de enige die het op de professor en zijn uitvinding heeft gemunt! Zo komen Suske en Wiske in het oog te staan van een storm die hen tot aan de andere kant van de wereld brengt.
Suske en Wiske #4: De preutse prinses. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2020)
Tekst & tekeningen: Paul Geerts, Eric De Rop.
Lambik heeft een Thais masker gekocht op een rommelmarkt. Op een nacht begint het te brabbelen. Dankzij Barabas' klankentapper wordt het gebrabbel verstaanbaar. Het masker blijkt 152 jaar oud te zijn en afkomstig uit het Himmapan bos. Het vraagt om hulp, want de koning is oud en heeft een opvolger nodig. De jongste zoon en zijn verloofde zijn aangeduid als troonopvolgers, maar ze zijn momenteel vermist. De oudste zoon is minder geliefd. Hij is stikjaloers op zijn broer en doet er alles aan om te verhinderen dat hij de troon zal bestijgen. Hoog tijd om nog eens te reizen met de teletijdmachine om de prins en zijn verloofde te gaan zoeken.
Suske en Wiske #3: De kwakkelende kwakzalver. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2019)
Tekst: Zidrou --- Tekeningen: Jean-Marc Krings.
Suske, Wiske, Lambik, Jerom en Sidonia zijn wereldberoemd in Vlaanderen en Nederland. In Frankrijk zijn deze populaire personages, grote voortrekkers van de Belgische strip, minder bekend. Of toch niet? Wat zou er gebeuren als ze voet zetten op Franse bodem? En wat zou Asterix, om maar iemand te noemen, ervan vinden?...
Suske en Wiske #2: Boemerang. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2018)
Tekst: Conz --- Tekeningen: Steven Dupré.
Het verhaal speelt zich af in een futuristisch alternatief universum waar Theofiel Boemerang als een commerciële Big Brother over de wereld heerst. Enkel onze vrienden Suske, Wiske, Sidonie, Lambik en Jerom lijken in staat om deze nietsontziende booswicht voor eens en voor altijd te stoppen. Of toch niet?
Suske en Wiske #1: Cromimi. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2017)
Tekst: Yann Le Pennetier --- Tekeningen: Gerben Valkema.
Jerom en Lambik ontdekken dat er in het begin van de 20ste eeuw een Belgische expeditie naar de Himalaya trok. Zij vonden er een Cro-Magnon mens onder het ijs en brachten dat ijsblok mee terug naar België. De vondst werd echter opgeborgen in een diepvriezer in de kelders van het natuurhistorisch museum te Brussel en ... helaas vergeten. Jerom kan zijn nieuwsgierigheid amper bedwingen en gaat samen met Suske en Wiske, Lambik en Tante Sidonia op zoek in de kelders van het museum. Als bij wonder vinden onze helden de ingevroren mens. Niets te vroeg want het ijsblok is al enige tijd aan het smelten en de Cro-Magnon mens die opnieuw tot leven komt heeft een grote verrassing in petto.