Atalante, de legende #4: De vlucht van de Boreaden. (HC) (Silvester) (2011)
Tekst & tekeningen: Didier Crisse.
De rondborstige, sexy heldin Atalante en 49 soms sukkelige argonauten zijn op zoek naar het gulden vlies. De groep komt terecht bij koning Phineas. Wanneer ze om proviand vragen voor hun reis, ontdekken ze dat een groep harpijen de stad belegert. De voedselvoorraad raakt op. Janos belooft de stad van de harpijen te bevrijden. Twee van hun kameraden, de Boreaden, worden door de harpijen ontvoerd. Samen met Heracles, de geit Calamitos en een kleine faun trekt Atalante ten strijde,
Achter een minimalistische, maar daarom niet minder stijlvolle cover schuilt een onderzoek naar een verdwenen professor in Baldwins nieuwe thuisstad Montréal. De professor werkte volgens het onderzoek aan een nieuwe drug op basis van giftige planten die hij uit eeuwenoud graan liet groeien. De man nam gevoelige dossiers mee en daar willen Baldwins opdrachtgevers een stokje voor steken.
Saul #1: De levende mantel. (SC) (Personalia) (2018)
Tekst: Willem Ritstier --- Tekeningen: Apri Kusbiantoro.
Nadat hij vals is beschuldigd en hem een fikse straf boven het hoofd hangt ontvlucht Saul de hoofdstad van de planeet Boritas, Hyremdahr. Een plots opstekende wervelwind overvalt Saul en zorgt ervoor dat hij uiteindelijk terechtkomt in het land van Luc, waar dwergen en reuzen al een eeuwigheid verwikkeld zijn in een strijd om de macht. In Saul zien de dwergen de nieuwe drager van de levende mantel, die hun uiteindelijk de overwinning kan bezorgen. Niet alleen de reuzen willen dit, koste wat kost, verhinderen, maar ook de tovenares Elfirha wil hier een stokje voor steken. En dan is er natuurlijk nog de premiejaagster, Lea. Zij is uit op de som van 80.000 Sem, die het bestuur van Hyremdahr heeft uitgeloofd aan degene die Saul terugbrengt om zijn straf te ondergaan.
Axa: Het ontstaan. (HC) (Dark Dragon Books) (2015)
Tekst & tekeningen: Enrique Romero.
Deze bundel bevat niet eerder in het Nederlandse taalgebied verschenen verhalen rond één van de beroemdste heldinnen van de Europese strip. De legendarische tekenaar Enric Badia Romero brengt de reis van de prachtige Axa in een postapocalyptische wereld op virtuoze wijze in beeld...
Axa is een kind van een tijdperk in de toekomst dat nooit bestaan heeft. Zoals er nooit een toekomst met jetpacks en vliegende auto's is aangebroken, zo is ook deze voorspelling niet uitgekomen, en daarin schuilt juist de charme van deze strip. De meesterlijke illustraties nemen ons mee terug naar een tijd waarin het goed moet zijn geweest om striptekenaar te zijn.
'AXA, Het ontstaan' werd nooit eerder gepubliceerd in het Nederlands. Dit album verschilt dan ook van de krantenstripbundeling die uitgeverij Panda ooit uitbracht.
Tekst: Donne Avenell --- Tekeningen: Enrique Romero.
Het jaar 2080. De Aarde ligt in een puinhoop. Er is enkel nog de Koepelstad waar men gerust kan leven. Maar de bloedmooie Axa denkt er anders over. Zij wil uit de Koepelstad omdat ze zich gevangen voelt. Ze wil de vrije wereld in en ontsnapt uit de stad... niet wetend welke gevaren er op de loer liggen...!
Tekst: Donne Avenell --- Tekeningen: Enrique Romero.
Een primitieve stam ziet Axa aan als de uitverkorene die hun dorp zal redden. Maar als Axa ontsnapt wordt ze opgepakt door de beveiligingsdienst van de Koepelstad...
De Onthoofde Arenden; bundeling 12. (HC) (Daedalus) (2017)
Tekst & tekeningen: Michel Pierret.
Hugo de Crozenc is stervende. Ervan overtuigd dat de hemel hem met een gebroken belofte niet zal toelaten, roept hij zijn zoon Sigwald bij hem om hem een zwaar geheim toe te vertrouwen. Het is tijd de tempeliers een koffer terug te geven die aan hen behoort. Maar de weg die naar hen leidt is lang, pijnlijk en gevaarlijk. Het is onmogelijk voor hem om zoân reis te ondernemen. Sigwald, meer om zijn vader te verlossen dan overtuigd van de vloek van de tempeliers, stelt voor om daar in zijn plaats te gaan. Ondertussen, een beetje verder op dezelfde weg, werft Messire de Salignac ridders en wapens voor een nieuwe kruistocht â¦
Voor het eerst in album ! Een verhaal dat niet eerder in albumvorm is verschenen, maar enkel in de Donald Duck weekblad heeft gestaan in 1958. Dit verhaal is geheel opnieuw ingekleurd en Tim Artz maakte een nieuwe cover voor het album.
Tekst & tekeningen: Marten Toonder --- Cover: Tim Artz.
Heer Bommel vindt in een oud winkeltje een goochelboek. Hij wil dezelfde avond al een voorstelling geven in de Rommeldamse Schouwburg. Tom Poes is bezorgd; je kunt toch niet in één dag leren goochelen ? Maar dankzij magische spreuken uit het boekje kan heer Bommel meteen de wonderbaarlijkste dingen. De Rommeldamse bevolking beleeft in de schouwburg een onvergetelijke avond, maar niet zoals heer Bommel het heeft bedoeld. Het goochelboek blijkt een toverboek, en is bovendien gevaarlijk. Tom Poes heeft geen verstand van toveren, maar kan misschien wel een list verzinnen.
Robbedoes special #2: Het plan van Wiebeling. (SC) (Dupuis) (2017)
Tekst: Marc Legendre --- Tekeningen: Charel Cambré.
Robbedoes en Kwabbernoot schrijven een jaaroverzicht, en om daar in alle rust en stilte aan te kunnen werken, trekken ze zich tijdens de feestdagen terug in een vakantiehuisje aan de kust. Rust is hen echter niet gegund. Ze lopen er immers IJzerlijm tegen het lijf, die net een reportage maakt over een zonderling figuur die met de hulp van de uitvinding van de graaf van Rommelgem wilde zalm gaat tellen in de Noordzee. Maar is die mâneer Wiebeli⦠Wobbel wel zuiver op de graat?
Robbedoes special #1: Happy family. (SC) (Dupuis) (2017)
Tekst: Marc Legendre --- Tekeningen: Charel Cambré.
De nieuwste uitvinding van de graaf van Rommelgem zal de wereld veranderen, maar er zijn kapers op de kust. Het kleinood moet veilig naar de Azuurkust gebracht worden. Een taak die op het lijf geschreven is van Robbedoes⦠en zijn vrienden?!