Eiwitarm
kruidenbrood
Ingrediënten:
175ml
lauw water
200ml
ProZero
25g
verse gist of 6g droge
10g
psyllium husk
40g boter (geen margarine)
250g Noproten bloem
250g finax bloem (kan ook volledig met Noproten)
Snuifje zout
1 teentje look
1 eetlepel Italiaansekruiden
Bereiding:
Lauw water met de gist en de psyllium husk mengen en 10
minuten laten staan.
Prozero toevoegen en mengen.
Al de andere rest in een kom doen en daarop de mengeling
met de psyllium husk in toevoegen.
Deeg kenden ogenveer 2 minuten.
Beetje eiwitarme bloem op het werkblad doen en het deeg
een bol 20 minuten laten rusten.
Na de 20 minuten het deeg voorzichtig plat drukken de
zijflappen naar binnen plooien en dan oprollen van boven naar onder.
In een vorm leggen en 1u laten rijzen.
Voor het bakken boven aan instrijken met suikersiroop
(voor de kleur).
Bakken op 215°C. gedurende 50minuten.
|