Inhoud blog
  • Ik verhuis naar een andere blogsite!!!
  • De mystiek achter de tweede komst van Jezus
  • Luz de Maria 24/4
  • Zalig de armen van geest
  • Aanbidden in geest en waarheid
  • 3.33 uur 's ochtends
  • De kracht van 1 Weesgegroet
  • Ze komen eraan
  • Vreemde en grote donkere wezens zullen spoedig overal binnendringen
  • Een volgende lockdown
  • Boodschap aan Anna Shelley 24/4
  • De devotie van de 7 smarten van OLVrouw
  • Toewijdingsgebeden aan God de Vader, het H. Hart van Jezus en het Onbevlekt Hart van Maria
  • Gebeden van toewijding van ziekte, lijden en levenslasten
  • De betekenis van Pinksteren - 4
  • Om een baby uit een miskraam en geaborteerde baby's te dopen
  • Exorcismegebed over je woning en grond en toewijdingsgebed
  • Gebeden van zegening en bescherming
  • Het is eindelijk aangebroken
  • Wat God me toonde over aanstootgevende kledij...
  • Wat God me toonde over feminisme
  • De betekenis van Pinksteren - 3
  • Einde van Satans invloed in zicht
  • Red de planeet, ga CO2 uitstoten
  • Over de verliezen aan Westerse kant wordt gezwegen
  • Boodschappen aan Eduardo Ferreira
  • Boodschappen aan Pedro Regis
  • Boodschappen van OLVrouw di Zaro 8/4
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • Boodschappen aan Valeria Copponi (tot 19/4)
  • Instorting van economie, en munteenheden
  • De uitval
  • Over Poetin
  • Zal dit het einde veroorzaken?
  • Een miraculeuze foto van de Gekruisigde Jezus
  • Boodschap aan Anna Shelley 20/4
  • Luz de Maria 20/4
  • Rusland wordt verder uitgedaagd
  • De 3 daagse duisternis
  • De 9 cirkels van de Hel
  • In de Hel wegens echtscheiding
  • Meteoor op California
  • 23 april
  • De komst van de asteroide
  • Massale afname van bevolking in Europa komt eraan
  • Repost: Genezingsgebed van God de Vader
  • Opwarming van het klimaat? Niet dus.
  • Let op voor cosmetica en dergelijke producten
  • De uitleg van het merkteken van het beest door de Heer
  • De volgende pandemie
  • Over Obama: hij kan de Antichrist worden, door bezetenheid
  • Luz de Maria 16/4
  • Boodschap aan Anna Shelley 19/4
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • Een zombievirus
  • Nano chip
  • VK zal getroffen worden
  • Dit zal gebeuren door Hem
  • Het is reeds begonnen
  • Hoe de Antichrist zal werken door AI en Biotechnologie
  • Ze komen voor onze kinderen
  • Vernietiging van 3 landen
  • Bloedmanen als waarschuwend teken
  • 5 tekenen dat je een Uitverkorene bent
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • OLVrouw van Smarten
  • Adviezen om de duivel te bevechten
  • Het sociaal kredietsysteem
  • NEEM GEEN VACCINS!!! GEEN ENKELE!!!
  • BID TEGEN ABORTUS!!!
  • De betekenis van Pinksteren - 2
  • De betekenis van Pinksteren - 1
  • Goede raad: wees niet afhankelijk van de staat
  • De plannen van de wereldelites
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • Bijhorende afbeelding bij de boodschap van Lorena
  • Nog eens nieuws van de Antichrist/Maitreya
  • Boodschap aan Pedro Regis 11/4
  • Luz de Maria 12/4
  • Boodschap aan Lorena 8/4
  • Chaga
  • Dit is de waarheid
  • Boodschap aan Anna Shelley 14/4
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 9
  • Janet Klasson - 9/2 Licht van de wereld in de Goddelijke Wil
  • Geheim van gedrevenheid
  • Kom, H. Geest, kom!
  • 3 middelen die Satan gebruikt om je ziek te maken
  • Gezegend zij
  • Gods Barmhartigheid is grenzeloos
  • Boodschap aan Anna Shelley 13/4
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 7 en 8
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • De Emmaüsgangers
  • Mummie
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 6
  • Op weg naar de microchip
  • Nog steeds kunnen we het tij keren - Niburu
  • Boodschap aan John Mariani
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 5
  • Boodschappen aan Jennifer
  • 28/3 Plaats dit in je huis en land (The Unsealed Message)
  • Maria Simma openbaart 7 geheimen
  • Het Gezicht van Jezus
  • Opruimen van de wereldbevolking was altijd het doel - Niburu
  • 11 april
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 4
  • Boodschappen aan John Leary - rest van maart
  • Boodschap aan Mary of Divine Mercy
  • Grote schudding 8/4
  • Luz de Maria: Paaszondag 9/4
  • Afbraak van immuunsysteem door vaccins
  • Luz de Maria: Stille Zaterdag 8/4
  • Luz de Maria: Goede Vrijdag 7/4
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 2 en 3
  • Boodschap aan Anna Shelley 6/4
  • Zalig Pasen!!!
  • Boodschap aan Anna Shelley 8/4 DRINGEND!!!
  • Gebed op vrijdag voor de Arme Zielen
  • Boodschap aan Eduardo Ferreira 24/3
  • Droom van J. Frances 3/4
  • Boodschap aan Manuela te Sievernich (25/3)
  • Het echte gevaar van het einde van de dollar
  • Schildklier en jodium
  • Boodschap aan Manuela te Sievernich (21/3)
  • Boodschappen aan Valentina Papagna
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 1
  • Boodschap aan Marco Ferrari 26/3
  • Boodschap aan Gisella Cardia 3/4
  • De Kruisweg
  • 15 doodzonden in het Katholieke Geloof
  • Luz de Maria: Witte Donderdag 6/4
  • Het bankroet van Europa
  • Boodschap aan Anna Marie - Houston 11/2
  • Plaats terug brood op je huisaltaar
  • Boodschappen aan Pedro Regis
  • Palmzondag-rede van Vigano
  • Luz de Maria: Heilige Woensdag 5/4
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • Het Communisme zal opgelegd worden door de elite
  • Boodschap aan Ned Dougherty 26/3
  • Boodschap aan Anna Shelley (3/4)
  • Het verraad van Judas Iscariot (2)
  • Het verraad van Judas Iscariot (1)
  • Luz de Maria: Heilige Dinsdag 4/4
  • Luz de Maria: Palmzondag 2/4
  • Luz de Maria: Heilige Maandag 3/4
  • Interview met Luz Maria de Bonilla
  • Grafeenoxide in vaccins
  • Boodschap aan Lorena 14/3
    Zoeken in blog

    ALLES GAAT VOORBIJ, BEHALVE GOD !
    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    Mijn favorieten
  • Mijn bibliotheek
  • Nieuwe blogsite
  • Archief per maand
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 11--0001
    Levend geloof 9

    22-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijst van medicinale planten - Luz de Maria (deel 10 - einde)

    Voorbereiding

    -roer de honing, met de stroop, poedersuiker, koekkruiden en het snufje peper met het water glad
    -de roggebloem mengen met het bakpoeder en door een zeef, toevoegen aan de honingmassa
    -goed dooreen roeren
    -vet het broodblik in met boter en bestuif met bloem
    -vullen met het deeg en schuif in de voorverwarmde oven van 180 graden C. De baktijd bedraagt 50 min.

    Kruidkoek/ontbijtkoek/peperkoek recept


    Voldoende voor een grote cakevorm

    • 500 gram roggemeel
    • 500 gram honing en/of bruine suiker/stroop
    • 200ml water
    • 15 gram bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 15 gram koekkruiden
    • Koekkruiden:
    • 2 theelepels kaneel
    • 1/2 theelepel nootmuskaat
    • 1/2 theelepel zwarte peper
    • 1/2 theelepel kruidnagel
    • 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 1/2 theelepel anijszaad (optioneel)

    Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
    Verwarm 400 gram honing/suiker met water tot een stroop (niet koken).
    Meng meel en stroop met een deegmixer (niet met handen want is heet).
    Laat dit voordeeg een dag rusten onder plastic folie.
    Meng met natte handen dit voordeeg met overige 100 gram honing.
    Neem een cakeblik en doe er bakpapier in of vet hem in.
    Giet het beslag erin.
    Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de vorm erin en zet de oven terug naar 150°C. Bak in een uur.
    Dek af met alu folie om korst niet teveel te laten uitdrogen.

    Varianten:
    Meng 50 gram stemgember in stukjes erdoorheen, en/of sucade, rozijnen, ….
    Doe er noten door en/of stukjes kandijsuiker.
    Bedek voor het bakken met rietsuikerklontjes.

    Zelfgemaakte havermout

    Nodig voor 2 personen:
    – 75 gram Brinta
    – 1 zakje Elk melkpoeder
    – 500 ml water
    – 50 gram nootjes/rozijnen
    – optioneel: gedroogd fruit, gojibessen, chiazaadjes, lijnzaad

    Amandel peperkoekbonbon (16 stuks)

    • 2 el amandelpasta
    • 1 el ongeslagen slagroom
    • 1 el zachte kokosolie
    • 1 tl cacaopoeder
    • 1 tl peperkoekkruiden
    • zoetstof optioneel

    Bereiding

    1.   Meng alles grondig door elkaar. Proef en voeg eventueel wat zoetstof toe.

    2.   Vul kleine bonbonvormpjes en zet deze 30-60 minuten in de vriezer om op te stijven. Bewaren in de diepvries of enkele dagen in de koelkast tot consumptie.

    Fruit cheesecake

    Bodem

    50 gr amandelmeel 

    30 gr gesmolten roomboter

    Roomkaaslaag

    125 gr roomkaas

    Fruitlaag

    150 gr rode vruchten

    3 el roomkaas
    120 gr gesmolten kokosolie

    120 gr gesmolten roomboter

    vanillemerg (vers van een peul of gedroogd) naar smaak
    ½ tl citroensap
    zoetstof optioneel

    Bereiding

    1.   Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een velletje bakpapier in een springvormpje van 16 cm. Meng de amandelmeel met roomboter en druk in de vorm als bodem. Bak de bodem ongeveer 5 minuutjes en laat afkoelen.

    2.   Smelt ondertussen voor de fruitlaag de boter en kokosolie, mag in één pannetje. Doe het fruit, de 3 el roomkaas, de gesmolten kokosolie en roomboter, citroensap en vanille in een hoge kom. Pureer dit met de staafmixer tot een gladde massa. Roer goed door en proef. Voeg eventueel wat zoetstof toe.

    3.   Als de bodem voldoende is afgekoeld verwijder de ring en verwijder het bakpapier voorzichtig. Leg de koek terug op de bodem van de vorm. Besmeer de bodem met de 125 gr. roomkaas en plaats de ring terug. Stort de fruitmassa op het taartje en strijk de bovenkant glad.

    4.   Plaats 30-60 minuten in de vriezer om op te stijven en snijd (halfbevroren) in stukken. Bewaren in de diepvries, als mini ijsje te eten.

    5.   Porties:
    Ik sneed eerst de ronde kanten eraf en daarna kon ik mooie blokjes snijden.

    Speculaas-roomkaasbom

    Ingrediënten

    240 gr roomkaas

    40 gr erythritol of gebruik naar smaak andere zoetstof

    1 el speculaaskruiden

    180 gr gesmolten kokosolie

    Garnering (optioneel)

    chocola (gesmolten)
    hennepzaad of nootjes

    Bereiding

    1.   Smelt kokosolie op laag vuur en laat een beetje afkoelen.

    2.   Klop roomkaas, zoetstof en speculaaskruiden in de keukenmachine of met een handmixer door elkaar. Voeg terwijl je op matige snelheid blijft mixen in een heel dunne straal de olie toe aan de roomkaas.

    3.   Vul ca. 26 vormpjes, ik gebruikte een popcakevorm en bloemetjes. Maar alle siliconen ijsblokjes-, of mini-muffinvormpjes kunnen net zo goed.  Steek er kleine prikkertjes in en zet de vorm 30-60 minuten in de vriezer om op te stijven. Doop ze (bevroren) in gesmolten chocola en daarna in hennepzaad of gehakte nootjes.

    4.   Bewaren in de diepvries, deze vetbom eet je als een mini ijsje.

    Nog een recept voor peperkoek

    Voor een koek van 800 gram; voorbereiding 10 minuten, minstens 12 uur rusttijd, weer 10 minuten; bereiding 60 minuten.

    Basisdeeg
    100 gr gewone
    suiker
    275 gr heldere
    honing
    1¼ dl (125cc) water
    350 gr 
    roggemeel
    ¼ tot ½ theelepel zout
    50 gr bruine basterdsuiker
    15 gr (1 zakje)
    bakpoeder
    gemengde
    specerijen (zie hieronder)
    Specerijenmengsel (alles in poedervorm, samen 1 eetlepel en 1/2 theelepel)
    1 tl elk van kardemom en kaneel
    ½ tl gember
    ¼ tl elk van kruidnagel, nootmuskaat en zwarte peper
    ⅛ tl elk van anijszaad en koriander
    En voor de bovenkant
    olie of melk

    Voorbereiding

    Meng roggemeel met specerijen, bakpoeder, basterdsuiker en zout.
    Doe gewone suiker en honing met water in een ruime pan en breng al roerend aan de kook.
    Meng het meel met de honingvloeistof, en maak er met een mixer met deeghaken een deeg van. Met de handen gaat niet, want het deeg is nog te warm. Houd niet op met kneden zodra het deeg egaal gemengd is, maar ga nog zeker vijf minuten door en langer mag ook. Bekleed een cakeblik met bakpapier, en doe het deeg erin. Het deeg is erg stevig, begin met lepels deeg in de hoeken te doen, en vul zo verder de vorm tot het deeg op is. Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een natgemaakte lepel. Dek af met plasticfolie en laat minstens twaalf uur rusten, langer mag ook. Het mag in de koelkast, maar dat hoeft niet.

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 170 °C. Verwijder de plasticfolie en bestrijk de bovenkant  van het deeg eventueel met olie of melk.
    Bak in het midden van de oven 60 minuten. Kijk voor de zekerheid na 45 minuten hoe de koek eruit ziet. Niet iedere oven werkt hetzelfde. Je kunt ook kiezen voor een nog lagere temperatuur (150 tot160 °C), met een iets langere baktijd (70 tot 90 minuten).
    Als het cakeblik uit de oven is gehaald, kun je heel makkelijk de peperkoek uit de vorm halen en het bakpapier verwijderen. Laat de koek afkoelen op een taartrooster.

    Serveren

    Lekker dik besmeerd met boter! De korst is stevig en knapperig. Mensen die daar niet van houden moeten die maar afsnijden. In een cakebewaardoos blijft ontbijtkoek wekenlang goed. Sterker nog, de smaak en structuur verbeteren mettertijd. Gekochte peperkoek heeft een zachte korst. Die krijg je door de koek na het bakken niet op een rek te laten afkoelen, maar juist meteen in folie te wikkelen zodat het vocht terugslaat.

    Variaties

    Vervang 75 gram honing door 40 gram zachte boter, aangevuld met 75 gram fijngehakte stemgember, kandijsuikerstukjes, hazelnoten of rozijnen.

    Uiteindelijk was ik pas na een derde ronde tevreden, toen ik de oventemperatuur had verlaagd van 200 naar 170 °C en de baktijd meer dan verdubbeld van 25 naar 60 minuten.

    Gemberbrood

    250 g boter, 325 g bruine suiker, 3,25 dl melk, 175 g marmelade, 750 g zelfrijzend bakmeel, 2 tl gemberpoeder, 2 tl bakpoeder, 2 tl kaneelpoeder, 1/4 tl nootmuskaat, 2 grote eieren (losgeklopt), 10 bolletjes gember (in stukjes gehakt), 175 g rozijnen

    Voorbereiding : verwarm de oven voor op 170 graden. Beboter de cakevorm en leg vetvrij papier op de bodem.

    Meng boter, suiker, melk en marmelade goed door elkaar in een pan op laag vuur, tot de boter en suiker zijn gesmolten. Neem van het vuur en laat afkoelen. Doe nu de bloem, gemengd met het bakpoeder en kruiden, erbij en mix dit goed door elkaar. Doe de eieren erbij en daarna de gember en rozijnen. Doe het zachte cakedeeg in de vorm en bak het brood 1-1.1/2 uur in het midden van de oven. Laat afkoelen in de vorm. Het brood is het lekkerste na een paar dagen.

    Notentruffels (24 truffels)

    100 gram zachte boter
    2 eetlepels honing
    2 eetlepels cacaopoeder
    125 gehakt walnoten
    50 gram hagelslag
    50 gram fijngehakte walnoten

    Bereiding: Klop de boter en honing tot een smeuïg geheel. Kneed er de cacaopoeder met de helft van de gehakte walnoten door. Zet dit mengsel een half uur in de koelkast Rol er dan kleine balletjes van met de doorsnee van 2 cm. Rol de helft van de balletjes door de hagelslag en de andere heft door de fijngehakte walnoten.

    Penne met pompoen

    Ingrediënten

    • 750 g pompoen (geschild)
    • 2 tenen knoflook (gepeld)
    • 300 g penne (volkoren)
    • 2 el olijfolie (met chilipeper)
    • 2 uien (fijngesnipperd)
    • 2 el rozemarijn (fijngehakt)
    • 100 g walnoten (grof gehakt)
    • 100 g geraspte (Parmezaanse kaas)

    Bovenkant formulier

    Onderkant formulier

    Bereiden

    1.   Snijd de pompoen in grote blokken en kook ze samen met de knoflook in ruim kokend water met zout in ca. 15 min. gaar. Giet de pompoen af in een zeef. Schep de helft van de pompoen in de keukenmachine of hoge smalle kom en pureer de pompoen in de machine of met de staafmixer.

    2.   Schep de andere helft op een plank en hak die vrij grof.

    3.   Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

    4.   Verhit intussen in een hapjespan de olie en fruit de ui ca. 5 minuten. Voeg de pompoenpuree, rozemarijn en een paar eetlepels van het kookvocht van de pasta toe en verwarm het geheel zachtjes. Voeg naar smaak zout en peper toe.

    5.   Schep enkele eetlepels van het kookvocht in een kommetje en giet de pasta af in een vergiet. Roer de pasta door de pompoen. Voeg eventueel nog een beetje kookvocht toe om het iets losser te maken.

    6.   Verdeel de pasta over 4 diepe borden en strooi de noten erover. Geef de kaas apart erbij. Lekker met grof gehakte rucola.

    Energiedrank

    • 37 g druivensuiker
    • ¾ liter water
    • 37 ml Roosvicee of Ligacé
    • ¾ limoen
    • zout

    Wrijf de druivensuiker heel fijn met een stamper in een vijzel. Je kunt ook een koffiemolen gebruiken of gemalen druivensuiker kopen.

    Los de druivensuiker op in koud water. Doe er Roosvicee of Ligacé bij.

    Pers de limoen en doe het sap bij de energiedrank. Voeg er ten slotte een snuifje zout aan toe. Meng goed en bewaar in de koelkast.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs