Inhoud blog
  • Ik verhuis naar een andere blogsite!!!
  • De mystiek achter de tweede komst van Jezus
  • Luz de Maria 24/4
  • Zalig de armen van geest
  • Aanbidden in geest en waarheid
  • 3.33 uur 's ochtends
  • De kracht van 1 Weesgegroet
  • Ze komen eraan
  • Vreemde en grote donkere wezens zullen spoedig overal binnendringen
  • Een volgende lockdown
  • Boodschap aan Anna Shelley 24/4
  • De devotie van de 7 smarten van OLVrouw
  • Toewijdingsgebeden aan God de Vader, het H. Hart van Jezus en het Onbevlekt Hart van Maria
  • Gebeden van toewijding van ziekte, lijden en levenslasten
  • De betekenis van Pinksteren - 4
  • Om een baby uit een miskraam en geaborteerde baby's te dopen
  • Exorcismegebed over je woning en grond en toewijdingsgebed
  • Gebeden van zegening en bescherming
  • Het is eindelijk aangebroken
  • Wat God me toonde over aanstootgevende kledij...
  • Wat God me toonde over feminisme
  • De betekenis van Pinksteren - 3
  • Einde van Satans invloed in zicht
  • Red de planeet, ga CO2 uitstoten
  • Over de verliezen aan Westerse kant wordt gezwegen
  • Boodschappen aan Eduardo Ferreira
  • Boodschappen aan Pedro Regis
  • Boodschappen van OLVrouw di Zaro 8/4
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • Boodschappen aan Valeria Copponi (tot 19/4)
  • Instorting van economie, en munteenheden
  • De uitval
  • Over Poetin
  • Zal dit het einde veroorzaken?
  • Een miraculeuze foto van de Gekruisigde Jezus
  • Boodschap aan Anna Shelley 20/4
  • Luz de Maria 20/4
  • Rusland wordt verder uitgedaagd
  • De 3 daagse duisternis
  • De 9 cirkels van de Hel
  • In de Hel wegens echtscheiding
  • Meteoor op California
  • 23 april
  • De komst van de asteroide
  • Massale afname van bevolking in Europa komt eraan
  • Repost: Genezingsgebed van God de Vader
  • Opwarming van het klimaat? Niet dus.
  • Let op voor cosmetica en dergelijke producten
  • De uitleg van het merkteken van het beest door de Heer
  • De volgende pandemie
  • Over Obama: hij kan de Antichrist worden, door bezetenheid
  • Luz de Maria 16/4
  • Boodschap aan Anna Shelley 19/4
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • Een zombievirus
  • Nano chip
  • VK zal getroffen worden
  • Dit zal gebeuren door Hem
  • Het is reeds begonnen
  • Hoe de Antichrist zal werken door AI en Biotechnologie
  • Ze komen voor onze kinderen
  • Vernietiging van 3 landen
  • Bloedmanen als waarschuwend teken
  • 5 tekenen dat je een Uitverkorene bent
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • OLVrouw van Smarten
  • Adviezen om de duivel te bevechten
  • Het sociaal kredietsysteem
  • NEEM GEEN VACCINS!!! GEEN ENKELE!!!
  • BID TEGEN ABORTUS!!!
  • De betekenis van Pinksteren - 2
  • De betekenis van Pinksteren - 1
  • Goede raad: wees niet afhankelijk van de staat
  • De plannen van de wereldelites
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • Bijhorende afbeelding bij de boodschap van Lorena
  • Nog eens nieuws van de Antichrist/Maitreya
  • Boodschap aan Pedro Regis 11/4
  • Luz de Maria 12/4
  • Boodschap aan Lorena 8/4
  • Chaga
  • Dit is de waarheid
  • Boodschap aan Anna Shelley 14/4
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 9
  • Janet Klasson - 9/2 Licht van de wereld in de Goddelijke Wil
  • Geheim van gedrevenheid
  • Kom, H. Geest, kom!
  • 3 middelen die Satan gebruikt om je ziek te maken
  • Gezegend zij
  • Gods Barmhartigheid is grenzeloos
  • Boodschap aan Anna Shelley 13/4
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 7 en 8
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • De Emmaüsgangers
  • Mummie
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 6
  • Op weg naar de microchip
  • Nog steeds kunnen we het tij keren - Niburu
  • Boodschap aan John Mariani
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 5
  • Boodschappen aan Jennifer
  • 28/3 Plaats dit in je huis en land (The Unsealed Message)
  • Maria Simma openbaart 7 geheimen
  • Het Gezicht van Jezus
  • Opruimen van de wereldbevolking was altijd het doel - Niburu
  • 11 april
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 4
  • Boodschappen aan John Leary - rest van maart
  • Boodschap aan Mary of Divine Mercy
  • Grote schudding 8/4
  • Luz de Maria: Paaszondag 9/4
  • Afbraak van immuunsysteem door vaccins
  • Luz de Maria: Stille Zaterdag 8/4
  • Luz de Maria: Goede Vrijdag 7/4
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 2 en 3
  • Boodschap aan Anna Shelley 6/4
  • Zalig Pasen!!!
  • Boodschap aan Anna Shelley 8/4 DRINGEND!!!
  • Gebed op vrijdag voor de Arme Zielen
  • Boodschap aan Eduardo Ferreira 24/3
  • Droom van J. Frances 3/4
  • Boodschap aan Manuela te Sievernich (25/3)
  • Het echte gevaar van het einde van de dollar
  • Schildklier en jodium
  • Boodschap aan Manuela te Sievernich (21/3)
  • Boodschappen aan Valentina Papagna
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 1
  • Boodschap aan Marco Ferrari 26/3
  • Boodschap aan Gisella Cardia 3/4
  • De Kruisweg
  • 15 doodzonden in het Katholieke Geloof
  • Luz de Maria: Witte Donderdag 6/4
  • Het bankroet van Europa
  • Boodschap aan Anna Marie - Houston 11/2
  • Plaats terug brood op je huisaltaar
  • Boodschappen aan Pedro Regis
  • Palmzondag-rede van Vigano
  • Luz de Maria: Heilige Woensdag 5/4
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • Het Communisme zal opgelegd worden door de elite
  • Boodschap aan Ned Dougherty 26/3
  • Boodschap aan Anna Shelley (3/4)
  • Het verraad van Judas Iscariot (2)
  • Het verraad van Judas Iscariot (1)
  • Luz de Maria: Heilige Dinsdag 4/4
  • Luz de Maria: Palmzondag 2/4
  • Luz de Maria: Heilige Maandag 3/4
  • Interview met Luz Maria de Bonilla
  • Grafeenoxide in vaccins
  • Boodschap aan Lorena 14/3
    Zoeken in blog

    ALLES GAAT VOORBIJ, BEHALVE GOD !
    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    Mijn favorieten
  • Mijn bibliotheek
  • Nieuwe blogsite
  • Archief per maand
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 11--0001
    Levend geloof 9

    22-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijst van medicinale planten - Luz de Maria (deel 9)

    Bereiding:

    1.   Ontpit de dadels, en snijd het in stukken  (Je houd uiteindelijke dus minder dan 350 gram over, omdat je de dadelpitten uiteraard weggooit).

    2.   Vet het bakblik in met wat kokosvet, en bekleed met een stuk bakpapier. Maal de gojibessen en zonnebloempitten fijn in de keukenmachine. Zet hierna apart.

    3.   Maal hierna alle overige ingrediënten fijn in de machine.

    4.   Voeg hierna de gojibessen en zonnebloempitten weer toe, en laat de machine daarna  1 minuut draaien. Er ontstaat een grof maar smeuïg mengsel. 

    5.   Schep dit in het bakblik en druk goed aan (met name in de hoekjes). Dek de schaal af met bakpapier (of huishoudfolie) en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

    6.   Na het uitharden kun je de plak in repen snijden, en verpak deze per stuk in bijvoorbeeld bakpapier. Het bakpapier zorgt er ook voor dat de repen lang vers blijven, en in de koeling blijven de repen mooi in vorm.

    Havermout-chocolade repen (9 repen)

    • 75 gr havermout – maal dit in je blender fijn tot meel 
    • 1.5 tot 2 el kokosvet
    • 3 grote zachte dadels – ontpit
    • 3 el water
    • 100 gr pure chocolade

    Bereiding :

    Maak eerst de bodem. Kneed hiervoor de havermout samen met het kokosvet tot een stevig deeg. Vorm hier een rechthoekige vorm van op een stukje bakpapier en zorg dat de bodem ongeveer 1 cm dik is. Zet weg in de koelkast om uit te harden.

    Maak vervolgens de karamel door de dadels fijn te prakken samen met wat water. Ik gebruik dadels van zachte kwaliteit, maar als die van jou wat plakkeriger zijn kun je ze ook even blenden met een staafmixer tot je puree hebt.

    Haal de bodem uit de koelkast en bedek deze met een laag karamel. Strijk glad en zorg dat de hele bodem bedekt is. Zet weer weg in de koelkast.

    Smelt de chocolade au bain marie. Haal daarna de bodem weer uit de koelkast en snij deze voorzichtig in negen stukjes. Is hij al zo hard dat je de stukjes vast kunt pakken? Doop deze dan een voor een helemaal in de chocolade en leg op een bordje. Als de bodem nog wat zacht is kun je de chocolade ook over de reepjes gieten. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is.

    Zet de reepjes in de koelkast en wacht minimaal een uur tot de chocolade is uitgehard. Bewaar ze in een luchtdichte trommel in de koelkast.

    Chocolade-noten repen (6 repen)

    • 100 gr Medjouls dadels
    • 50 gr roggebrood
    • 25 gr walnoten
    • 25 gr cacaopoeder
    • 2 el kokosolie
    • 1 el cacaonibs of hele pure chocola

    Bereiden: Ontpit de dadels en doe ze in de keukenmachine. Voeg hier het roggebrood en de walnoten bij en schep 25 gram cacaopoeder hierbij.

    Schep 2 el kokosolie in de keukenmachine en blenden maar.

    Zorg dat de dadels, het roggebrood en de noten goed fijngemalen worden. Er mogen nog wel kleine stukjes in blijven zitten. Als de ingrediënten fijn genoeg zijn, voeg je de cacaonibs nog toe. Blend nog heel even, zodat de stukjes cacao goed door het mengsel heen zitten maar niet al te fijn geworden zijn.

    Bekleed een klein bakblik of een kleine ovenschaal met een stuk huishoudfolie. Zorg dat de folie ruim overhangt, zodat je straks het mengsel kunt afdekken. Stort het chocolademengsel in de vorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan. Zorg dat de repen overal even dik zijn.

    Zet nu minstens een uur in de koelkast om op te stijven. Na een uur kun je de plak in repen snijden en per stuk verpakken. Bewaar in de koelkast.

    Quinoa en kokosvlokken repen (12 repen)

    300 gram Quinoa
    100 gram gehakte noten
    50 gram zaad
    50 gram ongezoete koksvlokken
    50 gram vanille eiwitpoeder
    1 groot ei
    200 ml Griekse Yoghurt
    80 gram pindakaas
    3 Theelepels honing
    1 Theelepel geraspte citroenschil
    200 gram gedroogd fruit

    Verwarm de oven voor op 180 graden C. Gebruik bij voorkeur een vierkante pan en voorzie deze van een bakvel. Verspreidt de Quinoa, noten, het zaad en de kokosvlokken gelijkmatig en rooster ze ongeveer 8 minuten. Schep het mengsel vervolgens over een in grote schaal en laat dit afkoelen. Vermeng het geheel vervolgens met de rest van de ingrediënten en verdeel het smeuïge mengsel vervolgens op een ovenschaal. Zet het in de oven en wacht ongeveer 14 minuten totdat een bruin laagje verschijnt. Pak daarna een mes en verdeel het mengsel in 12 energierepen.

    Energierepen met fruit (6 repen)

    200 gram gedroogd fruit
    1 kopje warm water
    300 gram havermout
    150 gram vanille eiwitpoeder
    3 Theelepels mager melk
    2 Theelepels citroen of sinaasappelschil

    Gebruik hierbij een cakevorm en bekleed deze met keukenfolie. Laat het gedroogde fruit ongeveer tien minuten weken in het warme water en dep het vervolgens droog met een theedoek. Maal de havermout fijn met behulp van een keukenmachine en voeg daar het fruit, het eiwitpoeder en de geraspte citroen of sinaasappelschil aan toe. Vermaal dit tot een stevig mengsel dat zich op gaat hopen aan de zijkant van de mixer. Vet een cakevorm in met bakspray en verdeel hierin het mengsel. Sluit af met keukenfolie en gebruik dat om het mengsel aan te drukken en gelijkmatig te verdelen. Stop het mengsel zo 30 minuten in de koelkast en je energierepen zijn klaar.

    Cranberry-sinaasappel repen (8 repen)

    200 gram havermout
    80 gram pindakaas
    400 milliliter magere melk
    250 gram vanille eiwitpoeder
    100 gram gedroogde cranberries
    2 Theelepels geraspte sinaasappelschil

    Bekleed een vierkante bakvorm met keukenfolie. Maal in een keukenmachine de havermout fijn en voeg vervolgens de pindakaas en de melk toe. Mix deze ingrediënten tot een gladde massa ontstaat en voeg vervolgens eiwitpoeder toe. Mix dit nog even en voeg dan de cranberries toe. Verdeel het mengsel in de gereedstaande bakvorm en sluit deze af met een laagje bakpapier. Na een nacht opstijven in de koelkast rest enkel nog het verdelen in acht repen.

    Een ander havermout-banaan recept

    ·         60 gr havermout

    ·         60 gr tarwemeel

    ·         150 ml melk (halfvolle of magere melk maar je zou ook soja of amandelmelk kunnen gebruiken)

    ·         1 ei

    ·         1/2 rijpe banaan

    ·         50 gr pure chocolade met hoog cacao percentage

    ·         4 el honing

    ·         2 el pindakaas

    ·         2 tl kaneel

    ·         1 tl bakpoeder

    ·         1 tl vanille extract

    ·         snufje zout

    Bereiding :

    1.   Verwarm de oven voor op 190 graden. Neem een ruime ovenschaal (ca. 20 x 20 cm) en bedek deze met bakpapier.

    2.   Neem een ruime kom en doe hier eerst alle ‘droge’ ingrediënten in (havermout, tarwebloem, kaneel, bakpoeder en een snufje zout) meng even kort door elkaar en voeg dan de melk, ei, honing, pindakaas en het vanille extract toe. Meng alles weer goed door elkaar en als laatste snijd je de banaan in hele kleine blokjes en schep deze door je beslag.

    3.   Het beslag verdeel je nu in de ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 30 – 40 minuten tot het mooi goudbruin is. Test even of je beslag goed is door een satéstokje in het beslag te steken; komt deze er schoon uit dan kunt je de ovenschaal uit de oven halen.

    4.   Laat het baksel nu eerst goed afkoelen. Eenmaal afgekoeld snijd je de zijkanten eraf en kun je er mooie rechte repen van snijden. Ondertussen kun je de chocolade au bain marie gaan smelten of even in de magnetron (let wel op want de chocolade mag niet gaan koken!) en druppel wat chocolade oven de repen met een theelepeltje of zigzag er wat lijnen over zoals ik heb gedaan, laat de chocolade stollen en klaar zijn je repen. Eet smakelijk!

    Dadels-cashewnoten repen

    • 250 gram verse dadels
    • 160 gram cashewnoten - ongebrand en ongezouten

    Bereiding :

    1.   Zet een bakje op de weegschaal en tareer deze (zodat het bakje niet meegewogen wordt).

    2.   Ontpit de dadels door voorzichtig aan de steelkant te knijpen tot de pit eruit springt of met een mes de dadel open te snijden. Snijd elke dadel in grove stukken en weeg het totaal af in het bakje op de weegschaal.

    3.   Onthoud het gewicht (voor 250gram (10 stuks) verse dadels ongeveer 166 gram zonder pit). Doe de dadels in de hakmolen.

    4.   Zet het bakje weer op de weegschaal en tareer deze. Doe evenveel gewicht aan cashewnoten in het bakje en voeg deze daarna bij de dadels in de hakmolen.

    5.   Zet de hakmolen op een hoge stand voor enkele minuten tot het een egaal geheel is.

    6.   Bedek een ovenschaal met bakpapier en plaats het mengsel erop.

    7.   Verdeel het mengsel ongeveer 1cm hoog, 10cm lang (zo breed als de hoeveelheid mengsel).

    8.   Plaats in de koelkast totdat het geheel afgekoeld is (ong. 15 minuten). Haal eruit en snijd het geheel in repen van 1cm breed.

    Quinoa-hazelnoten-rozijnen

    ·         300 gram noten (ik gebruik hazelnoten)

    ·         50 gram amandelmeel

    ·         100 gram quinoa vlokken (van de halm)

    ·         70 gram zaden en pitten (ik gebruik zonnebloempitten en pompoen zaden)

    ·         100 gram rozijnen

    ·         2 eetlepels kokos rasp

    ·         260 gram agave siroop

    ·         45 gram gesmolten kokosolie

    ·         1 eetlepel rietsuiker

    ·         1 snufje zout

    ·         150 gram pure chocolade

    Bereiding : Verwarm je oven voor op 175 graden (ik heb zelf een elektrische oven). Meng eerst alle droge ingrediënten in een grote kom. Voeg vervolgens de olie toe en ga er even met een houten lepel doorheen. Voeg nu de agavesiroop toe en meng alles nog eens goed door. Het mengsel gaat vervolgens in een met bakpapier beklede ovenschaal. Zet de muesliplaat ongeveer 20 minuten in de oven of tot hij goudbruin is. Nu komt het lastigste, het moet afkoelen ‘helemaal! Dat is dus heel lang wachten. Zet de schaal geduldig een paar uur in de koelkast. Nu mag je gaan snijden -eindelijk. Maak er leuke kleine blokjes van of lekkere grote repen ‘wat je wilt! Dan smelt je wat pure chocolade ‘au bain marie’, als het lastig gaat voeg je nog wat roomboter of kokosolie toe. Met een handige spatel smeer je de koekjes of repen voorzichtig in met je gesmolten chocolade. laat ze daarna (alweer) afkoelen op een schoon vel bakpapier en doe er bijvoorbeeld nog een beetje geraspte kokos op.

    Je kunt ze invriezen (wel individueel verpakken) of gewoon in een luchtdichte doos in de koelkast bewaren. 

    Nog energierepen met havermout

    • 75 g amandelen
    • 75 g pompoenpitten
    • 38 g sesamzaad
    • 113 g gedroogde abrikozen
    • 56 g havermout
    • 4 eetlepels honing
    • 75 g pindakaas
    • zout
    • 37 g druivensuiker
    • ¾ liter water
    • 37 ml Roosvicee of Ligacé (vruchtensiroop van zwarte bessen, rozenbottel en guave)
    • ¾ limoen

    Bereiding :

    Verwarm de oven voor tot 180 °C.

    Doe de amandelen, pompoenpitten en sesamzaadjes in de hakmolen.

    Doe er de abrikozen en havermout bij.

    Voeg er honing, pindakaas en een snuifje zout aan toe. Mix alles tot een korrelige, bewerkbare massa.

    Schep de massa op een siliconenmatje of op een vel bakpapier. Leg er een tweede matje of een vel bakpapier op en rol met de deegrol uit tot 1,5 à 2 cm dikte.

    Duw de randen wat recht zodat je een mooie rechthoek krijgt.

    Schuif het deeg op een bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

    Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.

    Snijd het deeg in repen.

    Energierepen met noten, dadels en cranberries (12 repen)

    • 150 gram gemengde noten (ongezouten)
    • 150 gram voorgewelde cranberry’s
    • 16 dadels zonder pit
    • Rasp van een halve citroen
    • 1 theelepels geschaafde kokos

    Bereiding:

    Doe de ingrediënten in een keukenmachine, staafmixer of blender en maal het fijn. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn, schep het eventueel even door. Als het mengsel voor je gevoel niet kleverig genoeg is kun je een paar extra dadels toevoegen.

    Rol een bal van het mengsel en verpak dit in huishoudfolie. Laat dit ongeveer een uur opstijven in de koelkast.

    Maak een mooi vierkant van het mengsel door het met een deegroller plat te rollen (tip: houd folie tussen de deegroller en de substantie zodat er niet plakt. Wikkel elke reep in folie en bewaar dit in de koelkast. De repen blijven een paar weken goed. Eventueel kun je de repen ook invriezen zodat je ze langer kunt bewaren.

    Energierepen met walnoot en abrikoos

    1 sinaasappel
    75 gram gedroogde abrikozen
    150 gram walnoten
    1,5 ei (altijd een beetje lastig…)
    225 gram bruine suiker
    1 zakje vanille suiker
    125 gram bloem
    ½ tl bakpoeder
    ½ tl zout

    Bereiding: Verwarm de oven 175 °C (hete lucht op 160 °C). Boen de sinaasappel schoon, en rasp de schil eraf. Pers de sinaasappel en bewaar het sap. Snij de abrikozen klein stukjes. Verwarm het sinaasappelsap met de abrikozen in de magnetron 30 seconden op 900 watt. Laat ze verder wellen. Hak de walnoten grof. Leg in de ovenschaal wat bakpapier. Klop in een kom met een mixer de eieren luchtig en schuimig. Mix dan in gedeelten de basterdsuiker en de vanillesuiker er door heen tot een dik en luchtig beslag ontstaat. Voeg de sinaasappelrasp toe. Doe de bloem erbij en mix ook het bakpoeder en het zout er door heen. Giet de abrikozen af, en dep ze droog en doe ze samen met de walnoten ook in het beslag. Schep het beslag in een ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Bak het powermengsel in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Eerst goed laten afkoelen en dan pas in repen snijden.

    Mueslirepen (12 repen)

    60 gram boter (die nog enige tijd houdbaar is)
    240 gram vloeibare honing
    300 gram volkoren havervlokken
    120 gram gemengde noten en zaden (bv hazelnoten, amandelen, zonnebloempitten, etc.)
    120 gram gedroogd fruit (bv abrikoos, dadel, appel, vijg, cranberry, etc.)
    2 theelepels citroensap

    Bereiding: Verwarm de oven 150 °C. Laat de boter met de honing smelten op laag vuur. Hak de noten en het fruit fijn en meng dit samen met havervlokken en citroensap door de boter. Smeer dit mengsel ±1 cm dik op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Bak de koek 30 min. Als de koek nog erg slap is kan je ´m nog wat langer bakken, met de deur van de oven op een kiertje. Snij de koek in repen als hij nog warm is. Verpak de repen afzonderlijk in een stukje plastic.

    Granola Repen

    - 200g havermout 
    - 100g cranberries (grof gehakt)
    - 100g superfoods (zonnebloempitten, pompoenpitten, chiazaad etc.) 
    - ½  bakje amandelen (grof gehakt)
    - ½ bakje rozijnen (grof gehakt)
    - 3 el honing (optioneel)
    - 1 el vanille-extract 
    - 1 tl zeezout 
    - Klontje (plantaardige) boter

    Bereiding : 

    Verwarm de oven voor op 250 graden. Pak een bakblik en doe er wat bakpapier in of vet het blik in met wat olie.
    Leg de haver en de grof gehakte amandelen op een kleine bakplaat en bak het geheel zeven tot tien minuten tot het geheel licht geroosterd is. 
    Terwijl je de haver en de amandelen roostert zet je een pan met de boter op het vuur. Doe er de honing, het vanille-extract en de superfoods in. Blijf goed roeren tot de boter is opgelost.
    Haal de geroosterde haver en amandelen uit de oven en het giet het botermengsel er overheen. Voeg de cranberry’s en rozijnen toe en roer alles goed door elkaar. Laat het voor vijftien minuten afkoelen. 
    Zet het geheel nu in de koelkast voor minimaal twee uur. 
    Haal de granola voorzichtig uit het bakblik en snijd er kleine repen van. 
    Tip: voeg wat kokossnippers toe  

    Pindarepen

    120 g havermout

    6 eetlepels pindakaas

    2 eetlepels honing

    2 eetlepels kokosolie

    Handje pinda’s

    Bereiding :

    Mix de havermout en pinda’s. Verwarm de kokosolie, pindakaas en honing in een pannetje zodat het geheel vloeibaar wordt. Giet de warme saus over de droge mix en kneed het tot een beslag. Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid het mengsel over de bodem. Druk aan en snijd het in reepjes. Bewaar het bakje in de koelkast zodat ze goed uitharden.

    Healthy Snickers

     
    De ‘CRUNCH’ (onderste laag)
    - 15 cashewnoten
    - 15 hazelnoten
    - 15 walnoten
    - 4 dadels 
    - 3 tl kokosolie
     
    Doe het geheel in de blender of ga voor een meer ‘crunchy’ onderkant door de noten (ipv: het) met een hakmes in grove stukjes te hakken (daar houden wij namelijk wel van). Op deze manier kan je ook zien of je misschien nog meer noten of dadels nodig hebt. Wanneer het goed plakt (voeg extra dadels toe als het niet voldoende plakt) en stevig is, doe het dan in de bakvorm.

    Breng de laag zo dik aan als je wilt. Wanneer je voor een kleinere bakvorm kiest, heeft je reep een dikkere laag. Zet het geheel 20 minuten in de vriezer.
     
    De CARAMEL (middelste laag)
    - 4 (zachte) dadels (ongeveer 80 gram)
    - 70 ml water 
    - 1 tl kokosolie
    - 2 tl kaneel, vanillekruiden of koekkruiden
     
    Blender het geheel tot een gladde massa totdat het een echte karamellaag wordt. Wanneer het te dik is of niet goed mengt, voeg dan nog wat water toe. Is het te waterig? Voeg dan nog een aantal dadels toe.
    Giet dit over de onderste laag en zet het voor ruim 90 minuten in de vriezer (tot het hard is)
     
    De CHOCOLADE laag
    - 40 gram chocolade meer dan 70 % cacao
    - 1,5 volle el cacaopoeder
    - 1,5 volle el kokosolie 
     
    Smelt alles au bain marie en voeg het over de tweede laag heen. Zet het in de vriezer tot het hard is (ongeveer 20 a 30 minuten).     
          
    Paleo-pindakaas-reep

    - 100g pompoenpitten
    - 100g zonnebloempitten
    - 100g lijnzaad
    - 100g sesamzaad
    - 50g amandelnoten
    - 50g hazelnoten
    - 4 el pindakaas
    - 4 eieren
    - Een scheutje olijfolie
    - ½ lepeltje zout
     
    Bereiding :
    1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
    2. Mix alle zaden met de eieren, de olijfolie, de pindakaas en het snufje zout in een kom goed door elkaar.
    3. Giet het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik en zet het in de oven voor ongeveer zestig minuten.
    4. Haal het bakblik uit de oven en laat het minimaal een halfuur afkoelen voordat je er repen van snijdt.  

    Cacao Reep

    - 1 bakje walnoten
    - ½ bakje chiazaad
    - ½ bakje gojibessen 
    - 50g hennepzaad
    - 100g cacao
    - 50g kokossnippers
    - 50g pompoenpitten
    - 50g rozijnen
    - 1 bakje dadels
    - 1 el olijfolie
    - snufje zout
     
    1. Meng alle ingrediënten samen in een mixer of keukenmachine. 
    2. Als het mengsel te droog wordt kun je er meer dadels bij doen tot het een plakkerig geheel is.
    3. Verspreid het mengsel over een bakplaat of bakblik en zet het minimaal een uur in de koelkast. 
    4. Als het geheel is afgekoeld kun je er repen van snijden. 

    Zelfgebakken hartkeks

    Temperaturen zijn in Fahrenheit (350F is ca 180C)

    • bloem
    • water
    • zout
    • olie

    optionele extra's:

    • notengehakt
    • kruiden 

    Simpel gezegd komt het hier op neer: 

    • circa 7 delen bloem, 1 deel water, klein beetje zout en wat olie mengen tot een net niet plakkerige bal. De hoeveelheid water die je hiervoor nodig hebt, varieert bij mij in de praktijk nogal. Mijn advies is dan ook om goed naar het deeg te kijken en de hoeveelheid water aan te passen aan de structuur van je deeg. 
    • Van het deeg maak je een platte lap. Hier snij je vierkantjes uit. Met een vork prik je gaatjes in je koekjes. 
    • Bak de hartkeks langzaam gaar in de oven. Ik bak ze op iets lagere temperatuur dan in de linkjes, op ca 125 graden C. 
    • elk halfuur (of reclameblok als je tv zit te kijken) keer je ze om, totdat ze hard zijn.

    Wanneer je er wat meer olie door doet, blijven ze iets zachter. Nadeel is dan weer dat ze wat eerder muf worden.

    Meestal bak ik ze in de volgende varianten:

    • De bloem voor maximaal 1/3e vervangen door notengehakt. De hartkeks blijven dan ook wat zachter.
    • Wat kruiden toevoegen aan het deeg, zoals oregano, Provençaalse kruiden, bruschettakruiden of gemalen komijn. 

    Tip : ook nootjes of gedroogd fruit is OK

    Een variante op hartkeks

    2 kopjes bloem
    2 theelepels zout
    ca. 1 kopje water
    Bloem mengen met zout en met zo weinig mogelijk water snel tot een
    stijf deeg kneden.
    Uitrollen tot ca. 1 cm dikte en vierkanten of rondjes uitsteken.
    Deze met een vork inprikken (niet door en door).
    15 minuten bakken op 175 graden;
    30 minuten bakken op 140 graden;
    30 minuten bakken op 100 graden.
    Nu komt de houdbaarheidstruc:
    Een dag later nogmaals 30-45 minuten bakken op 125 graden (de tweebak dus).
    Wat wel BELANGRIJK IS , is dat je er gaatjes in prikt in rijen ,zodat wanneer je het bakt het vocht er makkelijker uit kan bij het bakken

    Zie ook rugzakrecepten.blogspot.com

    Couque de Dinant

    100 gram tarwebloem

    35 gram bloemenhoning

    10 gram Lyle's golden syrup (suikerstroop)

    (1 tl potas E501 en snufje natron E500ii) mespunt bakpoeder

    Als je het Rinstype wilt maken, vervang je de suikerstroop door suiker en lost dat op in de voorverwarmde honing, en kruid je de koek met een snufje kaneel.

    Verwarm de oven voor op 240-300°, afhankelijk van de dikte van de koek, de diepte van de vorm.

    Maak een deeg van de ingrediënten.

    Snijd de koek in de vorm van de mal en druk het deeg in de mal, die tevoren met wat bloem bepoederd is. Keer de vorm om en klop het deeg los, direct op de ingevette of met bakpapier beklede bakplaat.

    Bak de koeken in 15 minuten goudbruin. Ze zijn gaar wanneer de honing volledig gekaramelliseerd is.

    Bewaar de koeken na afkoeling in een afgesloten trommel. Ze zijn daarin enkele maanden houdbaar.

    Variante op vorig recept

    250 gr vloeibare honing
    375 gr gezeefde bloem
    ½ theelepel kruidnagelpoeder

    2 theelepels kaneel

    1 theeleper anijs

    ½ theelepel gemberpoeder

    ½ theelepel saffraan
    snuf zout

    Verwarm de oven voor op 250ºC.
    Verwarm de honing tot ca. 45º C. Doe de bloem in een kom, maak daarin een kuiltje en schenk de warme honing erin.
    Voeg zout, de kruiden toe en meng alles goed tot een soepel, homogeen deeg. Bak de koeken 50 minuten in de warme oven.

    Vlaamse honingkoek

    -250 g honing
    -100 g keukenstroop
    -125 g poedersuiker
    -10 g peperkoekkruiden

    4 el kaneel
    2 el korianderzaad – ketoembar
    2 el (ster)anijs – gemalen anijszaad
    2 el kardemom
    1 el gemberpoeder
    1 – 2 el kruidnagel (voorzichtig dat overheerst snel)
    snuf nootmuskaat

    -1 snufje fijne peper
    -1/4 l water
    -350 g roggebloem
    -10 g bakpoeder
    -10 g boter
    -1 th lepel bloem

    Deze lekkere honingkoek smaakt niet alleen goed; maar is na 4 weken (verpakt in folie nog onveranderd qua smaak, zelfs beter)



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs