Inhoud blog
  • Ik verhuis naar een andere blogsite!!!
  • De mystiek achter de tweede komst van Jezus
  • Luz de Maria 24/4
  • Zalig de armen van geest
  • Aanbidden in geest en waarheid
  • 3.33 uur 's ochtends
  • De kracht van 1 Weesgegroet
  • Ze komen eraan
  • Vreemde en grote donkere wezens zullen spoedig overal binnendringen
  • Een volgende lockdown
  • Boodschap aan Anna Shelley 24/4
  • De devotie van de 7 smarten van OLVrouw
  • Toewijdingsgebeden aan God de Vader, het H. Hart van Jezus en het Onbevlekt Hart van Maria
  • Gebeden van toewijding van ziekte, lijden en levenslasten
  • De betekenis van Pinksteren - 4
  • Om een baby uit een miskraam en geaborteerde baby's te dopen
  • Exorcismegebed over je woning en grond en toewijdingsgebed
  • Gebeden van zegening en bescherming
  • Het is eindelijk aangebroken
  • Wat God me toonde over aanstootgevende kledij...
  • Wat God me toonde over feminisme
  • De betekenis van Pinksteren - 3
  • Einde van Satans invloed in zicht
  • Red de planeet, ga CO2 uitstoten
  • Over de verliezen aan Westerse kant wordt gezwegen
  • Boodschappen aan Eduardo Ferreira
  • Boodschappen aan Pedro Regis
  • Boodschappen van OLVrouw di Zaro 8/4
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • Boodschappen aan Valeria Copponi (tot 19/4)
  • Instorting van economie, en munteenheden
  • De uitval
  • Over Poetin
  • Zal dit het einde veroorzaken?
  • Een miraculeuze foto van de Gekruisigde Jezus
  • Boodschap aan Anna Shelley 20/4
  • Luz de Maria 20/4
  • Rusland wordt verder uitgedaagd
  • De 3 daagse duisternis
  • De 9 cirkels van de Hel
  • In de Hel wegens echtscheiding
  • Meteoor op California
  • 23 april
  • De komst van de asteroide
  • Massale afname van bevolking in Europa komt eraan
  • Repost: Genezingsgebed van God de Vader
  • Opwarming van het klimaat? Niet dus.
  • Let op voor cosmetica en dergelijke producten
  • De uitleg van het merkteken van het beest door de Heer
  • De volgende pandemie
  • Over Obama: hij kan de Antichrist worden, door bezetenheid
  • Luz de Maria 16/4
  • Boodschap aan Anna Shelley 19/4
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • Een zombievirus
  • Nano chip
  • VK zal getroffen worden
  • Dit zal gebeuren door Hem
  • Het is reeds begonnen
  • Hoe de Antichrist zal werken door AI en Biotechnologie
  • Ze komen voor onze kinderen
  • Vernietiging van 3 landen
  • Bloedmanen als waarschuwend teken
  • 5 tekenen dat je een Uitverkorene bent
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • OLVrouw van Smarten
  • Adviezen om de duivel te bevechten
  • Het sociaal kredietsysteem
  • NEEM GEEN VACCINS!!! GEEN ENKELE!!!
  • BID TEGEN ABORTUS!!!
  • De betekenis van Pinksteren - 2
  • De betekenis van Pinksteren - 1
  • Goede raad: wees niet afhankelijk van de staat
  • De plannen van de wereldelites
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • Bijhorende afbeelding bij de boodschap van Lorena
  • Nog eens nieuws van de Antichrist/Maitreya
  • Boodschap aan Pedro Regis 11/4
  • Luz de Maria 12/4
  • Boodschap aan Lorena 8/4
  • Chaga
  • Dit is de waarheid
  • Boodschap aan Anna Shelley 14/4
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 9
  • Janet Klasson - 9/2 Licht van de wereld in de Goddelijke Wil
  • Geheim van gedrevenheid
  • Kom, H. Geest, kom!
  • 3 middelen die Satan gebruikt om je ziek te maken
  • Gezegend zij
  • Gods Barmhartigheid is grenzeloos
  • Boodschap aan Anna Shelley 13/4
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 7 en 8
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • De Emmaüsgangers
  • Mummie
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 6
  • Op weg naar de microchip
  • Nog steeds kunnen we het tij keren - Niburu
  • Boodschap aan John Mariani
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 5
  • Boodschappen aan Jennifer
  • 28/3 Plaats dit in je huis en land (The Unsealed Message)
  • Maria Simma openbaart 7 geheimen
  • Het Gezicht van Jezus
  • Opruimen van de wereldbevolking was altijd het doel - Niburu
  • 11 april
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 4
  • Boodschappen aan John Leary - rest van maart
  • Boodschap aan Mary of Divine Mercy
  • Grote schudding 8/4
  • Luz de Maria: Paaszondag 9/4
  • Afbraak van immuunsysteem door vaccins
  • Luz de Maria: Stille Zaterdag 8/4
  • Luz de Maria: Goede Vrijdag 7/4
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 2 en 3
  • Boodschap aan Anna Shelley 6/4
  • Zalig Pasen!!!
  • Boodschap aan Anna Shelley 8/4 DRINGEND!!!
  • Gebed op vrijdag voor de Arme Zielen
  • Boodschap aan Eduardo Ferreira 24/3
  • Droom van J. Frances 3/4
  • Boodschap aan Manuela te Sievernich (25/3)
  • Het echte gevaar van het einde van de dollar
  • Schildklier en jodium
  • Boodschap aan Manuela te Sievernich (21/3)
  • Boodschappen aan Valentina Papagna
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 1
  • Boodschap aan Marco Ferrari 26/3
  • Boodschap aan Gisella Cardia 3/4
  • De Kruisweg
  • 15 doodzonden in het Katholieke Geloof
  • Luz de Maria: Witte Donderdag 6/4
  • Het bankroet van Europa
  • Boodschap aan Anna Marie - Houston 11/2
  • Plaats terug brood op je huisaltaar
  • Boodschappen aan Pedro Regis
  • Palmzondag-rede van Vigano
  • Luz de Maria: Heilige Woensdag 5/4
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • Het Communisme zal opgelegd worden door de elite
  • Boodschap aan Ned Dougherty 26/3
  • Boodschap aan Anna Shelley (3/4)
  • Het verraad van Judas Iscariot (2)
  • Het verraad van Judas Iscariot (1)
  • Luz de Maria: Heilige Dinsdag 4/4
  • Luz de Maria: Palmzondag 2/4
  • Luz de Maria: Heilige Maandag 3/4
  • Interview met Luz Maria de Bonilla
  • Grafeenoxide in vaccins
  • Boodschap aan Lorena 14/3
    Zoeken in blog

    ALLES GAAT VOORBIJ, BEHALVE GOD !
    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    Mijn favorieten
  • Mijn bibliotheek
  • Nieuwe blogsite
  • Archief per maand
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 11--0001
    Levend geloof 9

    22-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijst van medicinale planten - Luz de Maria (deel 8)

    Enkele havermout-recepten

    Pap : Kook je havermout in melk of water en voeg er naar smaak suiker, honing of een andere zoetstof naar keuze, vers of gedroogd fruit en/of gehakte noten aan toe. Voor 1 l melk heb je ongeveer 80 g nodig.

    Lekkere combi’s zijn:

    • 30 g havermout + 2 el gedroogde cranberries
    • 30 g + snuifje kaneel + 2 el in stukjes gesneden gedroogde appel
    • 30 g + 1 el gedroogde rozijnen + 1 el gehakte geroosterde amandelen

    Doe alles in een kommetje waarin het in volume kan verdubbelen, overgiet met 180 ml melk of water en zet 3 minuten in de microgolfoven. Voeg suiker, honing of een andere zoetstof naar smaak toe.

    Mugcake : Dat is een cakeje waarvoor je alle ingrediënten mengt in een grote kop, bakt in de microgolfoven en meestal ook warm eet.

    Meng in je kop bijvoorbeeld:

    • 3 el melk
    • 1 el olie
    • 1 el suiker
    • 3 el zelfrijzende bloem
    • 1,5 el havermout
    • 1 el gehakte hazelnoten
    • en een snuifje kaneel.

    Schep 1 eetlepel chocopasta met hazelnoten op het beslag en duw het onder in het cakebeslag. Zet 30 seconden in de microgolfoven op 700 W en vervolgens nog 15 seconden. Laat 5 minuutjes staan voor je het cakeje opeet.

    Havermout - appelkoeken (10 repen)

    • 150 gram havermout
    • 2 eieren
    • 2 eetlepels kokosolie
    • 2 grote appels (Wellington / Elstar)
    • klein handje amandelen
    • 1 eetlepel pompoenpitten
    • 2 theelepels kaneel (koekkruiden)
    • snufje zout

    Bereiding :

    1.   Verwarm de oven voor op 180 graden.

    2.   Doe de havermout en de eieren in een kom en gebruik een mixer om goed te mengen.

    3.   Verwarm de kokosolie en voeg toe.

    4.   Hak de amandelen grof en doe samen met de pompoenpitten bij het “beslag”.

    5.   Rasp de appel. Vaak komt er veel sap vrij van de appel. Verwijder dit overtollig vocht (met een zeef bijvoorbeeld). Meng door het havermoutmengsel.

    6.   Voeg de kruiden en het snufje zout toe.

    7.   Bekleed een kleine ovenschaal of muffinblik (20×20) met een vel bakpapier en stort het “beslag” erin.

    8.   Bak de appelkoeken in 40 minuten gaar in de oven.

    9.   Bewaar de koeken 3 dagen in de koelkast of vries ze in.

    Tip : Na 20 min de bovenkant afdekken met stukje bakpapier zodat het niet te donker wordt.

    Tip: de appelkoeken kan je (nog meer) op smaak brengen met rozijntjes of citroensap.

    Havermout-banaan koekjes (12 koekjes)

    • 300 gram rijpe banaan
    • 100 gram havermout

    Extra’s

    • 20 gram ongezouten en ongebrande noten
    • 20 gram rozijnen
    • 20 gram pure chocolade min. 72% cacao

    Bereiding :

    1.   Verwarm de oven voor op 180 graden.

    2.   Pel de bananen, snijd in stukjes en prak fijn met een vork.

    3.   Voeg de havermout toe en meng goed door elkaar.

    4.   Nu kun je aan de slag met de extra’s. Hak de noten & chocolade in stukjes. Niet te fijn, want je wilt nog wel kleine herkenbare stukje overhouden. De noten en de helft van de rozijnen voeg je toe aan het “beslag”. De chocolade & rozijnen houd je apart.

    5.   Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Om de koekjes even groot te houden, gebruik ik een eetlepel. Neem een flinke eetlepel “beslag” en leg op het bakpapier en ga door totdat “beslag” op is. Strooi vervolgens de rozijnen en stukjes chocolade erover. Druk plat met de bolle kant van de lepel, zodat ze in het koekje gedrukt worden.

    6.   Zet de havermout banaan koekjes 20 minuten in de oven. Even laten afkoelen en val aan!

    Haverkoekjes met peer en chocola

    §  50 gr havermout

    §  50 gr havermeel

    §  25 gr kokosolie

    §  1 peer, geraspt

    §  1 el cacoanibs

    §  3 el kokosrasp

     

    Bereiding: Verwarm de oven op 180 graden. Doe de havermout en havermeel in een kom. Laat 25 gr kokosolie smelten (in een pannetje) en voeg toe aan de kom. Schil de peer en rasp deze boven de kom. Roer goed door. Voeg nu de cacaonibs en kokosrasp toe en meng alle ingrediënten tot een (plakkerig) deeg. Met een lepel schep je bolletjes uit het deeg en deze leg je op het bakpapier. Druk de bolletjes nog iets plat. Schuif de bakplaat in de oven en laat de koekjes in ongeveer 30 minuten goudbruin worden.

    Energierepen

    Havermout-vijgen repen  (8 kleine repen)

    • 100 gr gedroogde vijgen
    • 2 el honing
    • 50 ml water
    • 90 gr havermout
    • flinke hand rozijnen
    • handje fijn gehakte noten

    Bereiding

    Maal de vijgen klein met een keukenmachine of blender. Mix alle ingrediënten door elkaar. Spreid het uit over een bakblik met keukenpapier.

    Bak het een 25 minuten op 180 graden. Je kunt heel goed zien of de repen klaar zijn of niet. Zodra ze klaar zijn, worden ze wat steviger. Laat de gehele koek afkoelen en snij het in kleine reepjes.

    De reepjes kunnen gemakkelijk in de vriezer worden bewaard.

    Dadelrepen (8 repen)

    • 150 gram dadels
    • 100 gram gedroogde abrikozen, bij voorkeur ongezwavelde
    • 100 gram pecannoten
    • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
    • 2 theelepels rauwe cacao
    • eventueel ter garnering kokosrasp

    Bereiding :

    1.   Bekleed de schaal allereerst met folie.

    2.   Doe alle ingrediënten behalve de kokosrasp in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot het een egale plakkerige massa is geworden.

    3.   Schep het dadelmengsel in de schaal. En verdeel het over de schaal en druk aan met de achterkant van de lepel. Zorg de dikte van de massa ongeveer 3 centimeter is. Zet het blik voor 2 uur in de koelkast.

    4.   Na 2 uur kun je de dadelmassa in mooie repen gaan snijden en eventueel garneren met kokos. Dit is niet nodig voor de smaak maar stond gewoon erg gezellig op de foto.

    Havermoutrepen met aardbeien en pistache (8 repen)

    §  200 gr havermout

    §  150 gr aardbeien

    §  75 gr pistachenoten

    §  100 gr appelmoes

    §  2 el kokosolie

    §  2 el notenpasta (pindakaas, amandelpasta, maakt niet zoveel uit)

    §  3 el honing

    §  1 ei

    §  rasp van schil van 1/2 citroen

     

    Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier.

    Schep de kokosolie, notenpasta en de honing in de steelpan en zet op het vuur. Laat de olie smelten en meng met de pasta en honing.

    Doe de havermout in een mengkom en schep hier de appelmoes bij. Was de citroen en rasp de schil van 1/2 citroen bij de havermout.

    Was de aardbeien en snij deze fijn. Hou wel ongeveer 5 tot 6 aardbeien achter voor de garnering. Schep de aardbeien door de havermout en schenk nu de olie erbij. Voorzichtig, warm!

    Tik een ei boven de kom met havermout en roer nu alles door elkaar, het klopt dat het een vrij dik en stevig beslag is.

    Hak de pistachenoten grof.

    Schenk het beslag voor de havermoutrepen met aardbeien en pistache in de bakvorm en beleg de bovenkant met nog wat losse aardbeitjes. Strooi ook de gehakte pistachenoten over de havermout en druk iets aan in het beslag.

    Schuif de havermoutrepen nu de voorverwarmde oven in, laat ze in 30 minuten mooi goudbruin en gaar worden en laat wel even goed afkoelen voordat je ze gaat snijden. Snij in blokken of in repen.

    Vijgen-noten repen (6 repen)

    125 g gedroogde vijgen

    25 g dadels

    90 gram havermout

    3 el rauwe cacao

    4 el lijnzaad

    1 el chiazaad

    2 el honing

    50 ml water

    50 g macadamianoten

    25 g kokosrasp

    Bereiding :

    Mix de dadels en de vijgen in een keukenmachine totdat je een pasta hebt. Vervolgens voeg je de havermout, cacao, lijnzaad, chiazaad, honing en water in de kom en maak een grote bal. Voeg de pasta bij de havermout. Hak of mix de macadamianoten klein, maar niet al te fijn. Voeg daarna alles bij elkaar met de kokosrasp samen in de mixer voor nog 1-2 minuten.

    Gebruik een bakvorm van een 20-25 cm doorsnee die rechthoekig is, dat is het makkelijkst om de repen later te snijden. Bekleed deze met bakpapier, verdeel het mengsel in de bakvorm. Druk het goed aan, dat de repen ongeveer 1,5 cm dik zijn. Laat de bakvorm voor 2 uur in de koelkast staan. Snijd het in plakken.

    Appelrepen (10 repen)

    • 115 gram pecannoten
    • 150 gram (glutenvrije) havervlokken
    • 200 gram ontpitte medjoul dadels
    • 2 theelepels kaneel
    • snuf zout
    • 2 appels, bijv. Granny Smith

    Bereiding :

    Verwarm de oven voor op 175 graden.

    1.   Ontpit de medjoul dadels en doe ze even 15 minuutjes in een bakje met water om zacht te laten worden.

    2.   Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hier de pecannoten en havermout over. Bak 15 minuutjes in de oven.

    3.   Giet de dadels af en doe deze in een foodprocessor (of staafmixer) en doe hier ook de appels bij (snijd deze eerst even wat kleiner). Maal fijn.

    4.   Doe er dan de havervlokken en pecannoten bij, en het kaneel en zout en maal tot een geheel.

    5.   Pak een brownie bakvorm of andere vierkante bakvorm met iets verhoogde rand en doe hier bakpapier in. Verspreid het appelmengsel over het bakblik en druk aan.

    6.   Bak nog 20 minuutjes op 175 graden in de oven. Laat even afkoelen en snijd dan in repen. Je kunt ze in een luchtdicht bakje een aantal dagen bewaren (in de koelkast).

    Havermout-blauwe bessen repen

    §  100 gr havermout

    §  50 gr havervlokken

    §  2 eieren

    §  75 ml amandelmelk

    §  10 dadels

    §  50 gr amandelen

    §  50 ml honing

    §  3 el kokosolie

    §  1 tl vanillepoeder

    §  100 gr blauwe bessen

     

    Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Doe de havermout, havervlokken, honing en vanillepoeder in de mengkom en schep door elkaar. Smelt de kokosolie in een pannetje en giet dit samen met de amandelmelk bij de havermout.

    Ontpit de dadels, wanneer dat nog niet gebeurd is, en doe ze in de keukenmachine. De amandelen mogen er nu ook bij, pulseer een aantal keren zodat er grove stukjes over blijven. Tik de eieren boven de keukenmachine en blend ze nog even kort mee.

    Schep de dadels, amandelen en geklutste eitjes nu bij de havermout en roer goed door. Voeg de blauwe bessen toe en meng ze voorzichtig door het beslag.

    Bekleed het cakeblik met bakpapier. Ik maak het bakpapier altijd heel even kort nat onder de kraan, verfrommel het tot een prop en trek het dan weer uit. Zo kun je heel makkelijk het papier in de vorm krijgen.

    Schenk het beslag voor de havermout repen met blauwe bessen in het cakeblik en schuif deze nu voor 30 minuten de voorverwarmde oven in.

    Laat de havermout repen eerst helemaal afkoelen voordat je ze voorzichtig in repen snijdt. Ze zijn goed afgedekt zeker 2 tot 3 dagen houdbaar, maar invriezen kan zeker ook!

    Krokante granola repen (8 repen)

    • 3 eetlepels honing
    • 4 eetlepels neutrale olie (of kokosolie of boter)
    • 150 gram havervlokken (of havermout, spelt – of boekweitvlokken)
    • 50 gram walnoten (of andere noot naar keuze)
    • 50 gram pompoenpitten (of lijnzaad of zonnebloempitten)
    • 2 theelepels koek kruiden (of kaneel)
    • 1/2 theelepel vanillepoeder (of vanille essense)
    • snuf zout
    • 50 gram rozijnen
    • 2 opgeklopte eiwitten
    • een klein cakeblik

    Bereiding : Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden.

    1.   Verwarm de honing met de olie in een steelpannetje en meng goed door elkaar. Voeg alle droge ingrediënten toe aan een kom en meng door elkaar. Doe vervolgens het honing olie mengsel erbij en meng tot een plakkerige massa.

    2.   Verdeel de granola over de 8 vormen. Gebruik je een cakeblik, voeg dan 2 opgeklopte eiwitten toe aan het mengsel. Dit zorgt voor binding, anders is de granola niet goed in repen te snijden. Zorg dat de rozijntjes zo min mogelijk aan de oppervlakte liggen, want die verbranden snel. Druk de granola met een lepel HEEL stevig aan. Zo verklein je de kans dat de repen na snijden uit elkaar vallen.

    3.   Zet 20 minuten in de oven. Haal eruit en laat volledig afkoelen voordat je de granola repen uit de vorm haalt. Mocht je een andere vorm gebruiken, laat de repen dan ook eerst afkoelen voordat je ze snijdt.

    Chocolade rijstwafel repen (5 repen)

    • 2 rijstwafels
    • 1 flinke hand gemengde noten, ongebrand en ongezouten
    • 2 el kokosolie
    • 75 ml honing
    • 2 el cacao

    Bereiding: Kruimel de rijstwafels in kleine stukjes boven de mengkom. Voeg hier de noten aan toe, hak ze eventueel eerst in grove stukken.

    Smelt de kokosolie samen met de honing en de cacao in een pan, doe dit langzaam en op zacht vuur.

    Bekleed een ovenschaal met wat huishoudfolie. Schenk nu de kokosolie bij de rijstwafelkruimels en schep alles even goed door. Zorg dat de rijstwafels goed bedekt zijn met de stroperige kokosolie-honing massa.

    Stort nu de rijstwafels voorzichtig op het folie in de ovenschaal en druk goed aan. Gebruik hier eventueel een lepel voor. Bij mij zat de ovenschaal niet helemaal vol hoor, ik gebruikte denk ik de helft van de schaal. Dek de chocolade rijstwafel repen af met het folie en zet nu voor ongeveer een uur in de koelkast.

    Snij de chocolade rijstwafels voorzichtig in repen met behulp van een scherp mes.

    Noten- met pruimen en muesli repen

    • 250 gram gedroogde pruimen
    • 1 eetlepel chiazaden
    • 100 gram amandelen
    • 2-3 eetlepels cranberry’s
    • 2-3 eetlepels iets fijn gehakte pistachenootjes
    • 0,5 theelepel kaneel
    • 5-6 eetlepels basic muesli met of zonder vruchten en zaden, wat je in huis hebt
    • enkele eetlepels geroosterde sesamzaadjes
    • Voel je vrij om de ingrediënten compleet aan te passen naar eigen smaak en de voorraad in je eigen keukenkastjes!

    Maal de gedroogde pruimen fijn met een keukenmachine. Ik vermoed dat dit niet met een staafmixer gaat lukken. Heb je geen keukenmachine? De pruimen zijn heel zacht en makkelijker te snijden dan dadels. Ik zou zelf dan de pruimen zeer fijn snijden met een scherp mes en proberen te prakken met een vork. Maar zo fijn als een keukenmachine gaat echt niet lukken.

    Meng de alle ingrediënten, behalve de sesamzaadjes, door de fijne pruimen heen.

    Ik heb een bakvorm van 20 x 20 cm. Deze bedekte ik met bakpapier. Ik duwde de mix in de bakvorm en duwde het plat met een andere vierkante bakvorm.

    Strooi de sesamzaadjes over de bovenkant en duw ze met een lepel een beetje in de mix.

    Je kunt ieder vorm gebruiken die je hebt. Ook een ronde springvorm. Eventueel zelfs een pan. Je kunt de massa ook tussen 2 bakpapiervellen stoppen en met een roller plat maken. Hierna kun je de zijkanten recht duwen. De reep in wording zal lekker stevig jouw gewenste vorm aannemen.

    Laat de notenreep met pruimen en muesli een uur of twee koelen in de koelkast en snij het dan in de gewenste repen of blokken.

    Dadels-gojibessen repen (12 repen)

    • 100 gram gojibessen,
    • 100 gram zonnebloempitten,
    • 50 gram geraspte kokos,
    • 150 gram walnoten,
    • 150 gram hele amandelen,
    • 50 gram chiazaad,
    • 20 gram maanzaad, 4
    • 350 gram (Medjool) dadels,
    • 2 eetlepels kokosvet (+ extra voor invetten),
    • 1/2 theelepel zout.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs