Inhoud blog
  • Ik verhuis naar een andere blogsite!!!
  • De mystiek achter de tweede komst van Jezus
  • Luz de Maria 24/4
  • Zalig de armen van geest
  • Aanbidden in geest en waarheid
  • 3.33 uur 's ochtends
  • De kracht van 1 Weesgegroet
  • Ze komen eraan
  • Vreemde en grote donkere wezens zullen spoedig overal binnendringen
  • Een volgende lockdown
  • Boodschap aan Anna Shelley 24/4
  • De devotie van de 7 smarten van OLVrouw
  • Toewijdingsgebeden aan God de Vader, het H. Hart van Jezus en het Onbevlekt Hart van Maria
  • Gebeden van toewijding van ziekte, lijden en levenslasten
  • De betekenis van Pinksteren - 4
  • Om een baby uit een miskraam en geaborteerde baby's te dopen
  • Exorcismegebed over je woning en grond en toewijdingsgebed
  • Gebeden van zegening en bescherming
  • Het is eindelijk aangebroken
  • Wat God me toonde over aanstootgevende kledij...
  • Wat God me toonde over feminisme
  • De betekenis van Pinksteren - 3
  • Einde van Satans invloed in zicht
  • Red de planeet, ga CO2 uitstoten
  • Over de verliezen aan Westerse kant wordt gezwegen
  • Boodschappen aan Eduardo Ferreira
  • Boodschappen aan Pedro Regis
  • Boodschappen van OLVrouw di Zaro 8/4
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • Boodschappen aan Valeria Copponi (tot 19/4)
  • Instorting van economie, en munteenheden
  • De uitval
  • Over Poetin
  • Zal dit het einde veroorzaken?
  • Een miraculeuze foto van de Gekruisigde Jezus
  • Boodschap aan Anna Shelley 20/4
  • Luz de Maria 20/4
  • Rusland wordt verder uitgedaagd
  • De 3 daagse duisternis
  • De 9 cirkels van de Hel
  • In de Hel wegens echtscheiding
  • Meteoor op California
  • 23 april
  • De komst van de asteroide
  • Massale afname van bevolking in Europa komt eraan
  • Repost: Genezingsgebed van God de Vader
  • Opwarming van het klimaat? Niet dus.
  • Let op voor cosmetica en dergelijke producten
  • De uitleg van het merkteken van het beest door de Heer
  • De volgende pandemie
  • Over Obama: hij kan de Antichrist worden, door bezetenheid
  • Luz de Maria 16/4
  • Boodschap aan Anna Shelley 19/4
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • Een zombievirus
  • Nano chip
  • VK zal getroffen worden
  • Dit zal gebeuren door Hem
  • Het is reeds begonnen
  • Hoe de Antichrist zal werken door AI en Biotechnologie
  • Ze komen voor onze kinderen
  • Vernietiging van 3 landen
  • Bloedmanen als waarschuwend teken
  • 5 tekenen dat je een Uitverkorene bent
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • OLVrouw van Smarten
  • Adviezen om de duivel te bevechten
  • Het sociaal kredietsysteem
  • NEEM GEEN VACCINS!!! GEEN ENKELE!!!
  • BID TEGEN ABORTUS!!!
  • De betekenis van Pinksteren - 2
  • De betekenis van Pinksteren - 1
  • Goede raad: wees niet afhankelijk van de staat
  • De plannen van de wereldelites
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • Bijhorende afbeelding bij de boodschap van Lorena
  • Nog eens nieuws van de Antichrist/Maitreya
  • Boodschap aan Pedro Regis 11/4
  • Luz de Maria 12/4
  • Boodschap aan Lorena 8/4
  • Chaga
  • Dit is de waarheid
  • Boodschap aan Anna Shelley 14/4
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 9
  • Janet Klasson - 9/2 Licht van de wereld in de Goddelijke Wil
  • Geheim van gedrevenheid
  • Kom, H. Geest, kom!
  • 3 middelen die Satan gebruikt om je ziek te maken
  • Gezegend zij
  • Gods Barmhartigheid is grenzeloos
  • Boodschap aan Anna Shelley 13/4
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 7 en 8
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • De Emmaüsgangers
  • Mummie
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 6
  • Op weg naar de microchip
  • Nog steeds kunnen we het tij keren - Niburu
  • Boodschap aan John Mariani
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 5
  • Boodschappen aan Jennifer
  • 28/3 Plaats dit in je huis en land (The Unsealed Message)
  • Maria Simma openbaart 7 geheimen
  • Het Gezicht van Jezus
  • Opruimen van de wereldbevolking was altijd het doel - Niburu
  • 11 april
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 4
  • Boodschappen aan John Leary - rest van maart
  • Boodschap aan Mary of Divine Mercy
  • Grote schudding 8/4
  • Luz de Maria: Paaszondag 9/4
  • Afbraak van immuunsysteem door vaccins
  • Luz de Maria: Stille Zaterdag 8/4
  • Luz de Maria: Goede Vrijdag 7/4
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 2 en 3
  • Boodschap aan Anna Shelley 6/4
  • Zalig Pasen!!!
  • Boodschap aan Anna Shelley 8/4 DRINGEND!!!
  • Gebed op vrijdag voor de Arme Zielen
  • Boodschap aan Eduardo Ferreira 24/3
  • Droom van J. Frances 3/4
  • Boodschap aan Manuela te Sievernich (25/3)
  • Het echte gevaar van het einde van de dollar
  • Schildklier en jodium
  • Boodschap aan Manuela te Sievernich (21/3)
  • Boodschappen aan Valentina Papagna
  • Noveen van de Goddelijke Barmhartigheid - 1
  • Boodschap aan Marco Ferrari 26/3
  • Boodschap aan Gisella Cardia 3/4
  • De Kruisweg
  • 15 doodzonden in het Katholieke Geloof
  • Luz de Maria: Witte Donderdag 6/4
  • Het bankroet van Europa
  • Boodschap aan Anna Marie - Houston 11/2
  • Plaats terug brood op je huisaltaar
  • Boodschappen aan Pedro Regis
  • Palmzondag-rede van Vigano
  • Luz de Maria: Heilige Woensdag 5/4
  • Boodschap aan Luisa Piccarreta
  • Het Communisme zal opgelegd worden door de elite
  • Boodschap aan Ned Dougherty 26/3
  • Boodschap aan Anna Shelley (3/4)
  • Het verraad van Judas Iscariot (2)
  • Het verraad van Judas Iscariot (1)
  • Luz de Maria: Heilige Dinsdag 4/4
  • Luz de Maria: Palmzondag 2/4
  • Luz de Maria: Heilige Maandag 3/4
  • Interview met Luz Maria de Bonilla
  • Grafeenoxide in vaccins
  • Boodschap aan Lorena 14/3
    Zoeken in blog

    ALLES GAAT VOORBIJ, BEHALVE GOD !
    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    Mijn favorieten
  • Mijn bibliotheek
  • Nieuwe blogsite
  • Archief per maand
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 11--0001
    Levend geloof 9

    22-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijst van medicinale planten - Luz de Maria (deel 6)

    Aan Luz de Maria 22.04.2010 : Christus en de H. Maagd hebben me verteld dat als we voedsel zegenen dat besmet is - natuurlijk, altijd met veel vertrouwen en geloof - het ons niet zal schaden.

    De hemel verlaat zijn trouwe kinderen niet en heeft daarom aanbevelingen gedaan om de besmetting van voedsel aan te pakken, vooral voor degenen die op plaatsen wonen waar het meeste voedsel is besmet.

    Jezus 11/2012 :

    Geliefde dochter, een lepel honing en wat noten zijn genoeg voedsel voor het voortbestaan van het lichaam, ze bieden wat nodig is om alle organen goed te laten werken. Dit als commentaar op Mijn kinderen zodat het een zegen voor hen is in de momenten van honger.

    Van een survival website en de recepten van verschillende websites van recepten bij trektochten en andere :

    1. Drank

    Drinkbaar water is het belangrijkste voedsel dat je aan je stock kunt toevoegen (flessen of kraanwater). Je kunt niet langer dan 3 dagen overleven zonder drinkbaar drinkwater.

    Je kunt echter ook calorierijk poedervormige drankmengsel kopen en toevoegen aan melk (shakes), of vitaminerijk water kopen.

    Zelfs het stockeren van artificieel sinaasappelsap kan een manier zijn om 100% van de ADH van vitamine C te verkrijgen in een noodsituatie.

    Je moet rekening houden dat je ook water nodig hebt voor koffie, thee en vitamines in poedervorm.

    Energie- (en eiwit-)rijke vezelarme drinkvoeding Ingrediënten (1portie)

    100 ml volle melk 50 ml volle room 15 g volle melkpoeder (of 3 maatschepjes eiwitpoeder*) 50 ml water * Dit energierijk recept met melkpoeder levert 307 kcal en 8,3 g eiwitten.

    Voor een energie- én eiwitrijk recept, vervang je de melkpoeder door eiwitpoeder. Die is verkrijgbaar bij de apotheek.

    Bereidingswijze Neem 50 ml water en los de melkpoeder in het water op zodat er zeker geen klontertjes overblijven. Warm de volle melk en de room samen op in de microgolfoven of in de pan. Voeg het opgeloste melkpoeder toe en meng goed. Drink warm of koud. Voeg naar smaak oploskoffie, cacao, vanille of koffie-extract, grenadine, siroop, honing,… toe. (Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste)

    Energie-, eiwit- en vezelrijke drinkvoeding Ingrediënten (2 porties)

    50 g koekjesmeel vb. rijstcrème, Brinta (of 10 eetlepels) 100 g volle platte kaas natuur 100 ml volle melk 1 el koolzaad-, maïs-, zonnebloemolie, … 12 g volle melkpoeder (of eiwitpoeder*) * Het recept met melkpoeder levert 258 kcal en 9.9 g eiwitten.

    Voor een eiwitrijker recept, vervang je de melkpoeder door eiwitpoeder. Die is verkrijgbaar bij de apotheek.

    Bereiding Los het melkpoeder op in de volle melk. Voeg daarna de olie en de platte kaas toe. Voeg geleidelijk het koekjesmeel door de shake. Voeg naar smaak oploskoffie, cacao, vanille of koffie-extract, grenadine, siroop, honing,… toe (Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste)

    Iced Coffee

    Oploskoffie lost óók op in koud water. De kunst is het waterflesje niet helemaal te vullen zodat je de mix kunt 'shaken', daarnaast helpt het om de shake de tijd te geven om verder op te lossen. Maak de Iced Coffee bijvoorbeeld 's ochtends bij vertrek, een uur later is het prima te drinken. 

    Benodigdheden:

    • Plastic (water)flesje
    • Instant koffie (Nescafé espresso of bijvoorbeeld Instant Vanille latte van het beroemde Amerikaanse koffiemerk)
    • Melkpoeder

    Variatie: hetzelfde kun je doen met instant chocolade melk (bij voorkeur van een luxer merk) en zelfs een mix van melkpoeder, koffie én instant Vanille latte smaakt lekker en geeft energie voor 10!

    2. Vlees

    Vlees is het moeilijkste item op je noodlijst omdat direct eetbaar moet zijn. Je kunt kant-en-klare ingeblikte vleesproducten kopen zoals spam, ham en chili bewaren en ze zullen een goede maaltijd bereiden. Je kunt ook gevriesdroogde vleespakketten kopen. Gevriesdroogde kip of rundvlees kan 25 jaar houdbaar zijn (volgens sommige bedrijven). Je moet enkel dit vlees rehydrateren.

    Een van mijn favoriete manieren om vlees te bewaren is door pemmican te maken. Het is een manier om vlees te verwerken tot gedroogde repen die ten minste 50 jaar meegaan als ze correct worden verwerkt en opgeslagen.

    Pemmican (Wasna)

    1 kop Jerky van bizonvlees
    (mager rundsvlees, hert, eland, kariboe of kangeroe kan je ook gebruiken)

    1 kop gedroogde vruchten 
    veenbessen, kersen, krenten, appelbessen, bosbessen, rozijnen, appels, perziken, enz...

    1 kop noten
    walnoten, pindanoten, zonnebloempitten, enz...
    (zorg ervoor dat deze niet gezouten of behandeld zijn met bewaarstoffen)

    2 eetlepels honing

    ¼ tot ½ kop gesmolten niervet of buikvet

    zout, peper, look, salie, cayennepeper of andere kruiden volgens eigen smaak (optioneel)

    bereiding

    Jerky: het vlees wordt in heel fijne reepjes gesneden en gedroogd (in de zon). Heden ten dage, drogen we het vlees in de oven op 180°. Let erop dat het vlees droog genoeg is. Het moet breken en niet buigen. 
    Als de Jerky droog is breek of maal het volgens smaak (sommigen willen grotere stukken jerky in hun pemmican, anderen willen hun vlees fijn gemalen).
    Indien gewenst kan je nu de kruiden toevoegen.

    Hak of maal, volgens smaak, de gedroogde vruchten en noten en voeg ze bij het vlees.

    Gesmolten vet: Snij het vet in smalle repen en laat het opwarmen en smelten op een laag vuur tot het een lichte gouden kleur krijgt en filter het. Laat het vet afkoelen en je ziet dat het terug wit wordt.
    Verwarm het vet voor de tweede keer zo warm mogelijk maar zonder dat het begint te roken. Vet dat rookt is vet dat verbrandt en geeft een slechte smaak aan de pemmican.

    Giet het vet over de mengeling van vlees, vruchten en noten. Voeg juist genoeg toe om alle ingrediënten vochtig te maken. Als het vet te koud is zul je er veel van nodig hebben om alles aan elkaar te laten kleven en dan is de pemmican te vettig. Als het vet op dit moment te snel afkoelt om alles mooi te kunnen mengen, dan kan je alles eventjes op een zeer laag vuurtje plaatsen om het terug op te warmen.
    De hoeveelheid toegevoegd vet was afhankelijk van de periode waarin met de pemmican nodig had. In de winter werd meer vet toegevoegd dan tijdens de zomermaanden.

    Vorm van de nog lauwe pemmican kleine "koekjes" en laat ze afkoelen op een koele plaats.
    Je kan de pemmican ook oprollen en na afkoelen in stukken snijden.

    Pemmican, indien het op een correcte manier gemaakt wordt, is maanden, zelfs jaren houdbaar op een koele en droge plaats en daarom het ideale voedsel voor lange reizen.

    Traditioneel werd pemmikan bereid uit het magerste vlees van groot wild zoals bizon, buffel, eland of hert. Het vlees werd in dunne plakjes gesneden en werd dan boven een laag vuur of in de hete zon gedroogd, totdat het hard en breekbaar was. Daarna verpulverde men het met behulp van stenen tot zeer kleine stukjes van bijna poederachtige fijnheid. Het verpulverde vlees werd gemengd met gesmolten vet, in een verhouding van ongeveer 50% verpulverd vlees en 50% talg (gesmolten niervet) en onderhuids vet. In sommige gevallen werden gedroogde vruchten, zoals krentenboom-bessen, veenbessen, bosbessen, of kersen tot poeder gemalen en vervolgens aan het mengsel van vlees en vet toegevoegd. 

    3. Vis

    Een over het hoofd geziene bron van essentiële eiwitten is ingeblikte vis. Je kunt tonijn, sardines, haring rechtstreeks uit het blik eten en zijn allemaal superrijk aan voedingsstoffen.

    Balletjes van havermout

    Maak dan vooraf havermoutmix klaar in bewaarpotjes of diepvrieszakjes. Meng per portie 40 g havermout met een snuifje zout, 1 koffielepel suiker en 5 g melkpoeder. Je kunt ook nog wat smaakmakers toevoegen, als je dat wenst (wat kaneelpoeder bijvoorbeeld, of stukjes chocolade of gedroogd fruit). Alles wat je nog moet doen, is 170 ml heet water toevoegen, omroeren en je havermoutpapje 2 minuten laten wellen. Klaar!

    Ingrediënten 25 personen

    200 gram pindakaas 
    200 gram honing 
    350 gram cornflakes 
    2 eetlepels melkpoeder

    Bereidingswijze

    De pindakaas, honing en melkpoeder mengen. Rol hier kleine balletjes van en rol ze door de cornflakes. Misschien moet je de cornflakes wel even meer verkruimelen. Je kunt ze direct trakteren. Heb je wat over dan kun je ze bewaren in de koelkast.

    Recept kaas maken

    Benodigdheden

    · 200ml melk · 4 ml karnemelk of een paar druppels citroenzuur · 4 druppels stremsel (te koop via internet, zie Meer uitleg) · waterbad (gootsteen of pan) · mesje · kaasdoek (een oude theedoek voldoet ook) of fijne zeef zeefje · huishoudfolie · 2 bekers of kommetjes die in elkaar passen · thermometer

    1. Zet alles klaar Van tien liter melk maak je een kilo kaas. Van een liter dus een kaasje van zo’n 100 gram. Voor een klein experiment kun je ook een kopje melk nemen, zo’n 200 ml. Zet een pan met heet water uit de kraan klaar waar je kopje of bak met melk in past. De gootsteen voldoet ook.

    2. Strem de melk Zet de melk in de bak heet water en wacht zo’n vijf minuten. Ga na of de melk nu zo’n 35 graden is. Een thermometer is handig daarbij, een goed schoongemaakte lichaamsthermometer werkt. De melk mag niet te warm zijn bij het verwerken, zeker niet warmer dan zo’n 37 graden. Voeg als het op temperatuur is 4 ml karnemelk of 8 druppels citroensap toe. Hiermee verzuur je de melk. Voeg daarna twee druppels stremsel toe. Roer goed door en laat daarna rusten. Fromase is een vegetarisch stremsel. Andere stremsels zijn gemaakt uit een stof uit de maag van (geslachte) kalveren. De actieve stof heet chymosine. Dit enzym knipt het belangrijkste melkeiwit caseïne zodat het niet meer oplost en gaat klonteren.

    3. Snijd de wrongel Na een half uur is de melk dik geworden en lijkt die op yoghurt. Het vaste deel heet wrongel. Snijd dit in kleine stukjes, bijvoorbeeld met twee gekruiste messen of met een speciale wrongelsnijder (op internet verkrijgbaar). Als je het netjes wil doen kun je de wrongel nog wassen. Giet dan eenderde van de vloeistof af. Voeg water van 70-80 graden toe tot het geheel 32 graden is. Roer weer of snijd met de messen. Wacht eventueel een kwartiertje na het snijden. Dit proces kun je nog een tweede keer doen met meer heet water zodat het geheel 36 graden wordt. Laat het mengsel daarna weer rusten. De vloeistof die zich afscheidt heet wei. Dat wordt veel gebruikt in vruchtensappen en ijs, kortom: je kunt het drinken. Scheid de wei van de wrongel door het in een schone theedoek te scheppen en voorzichtig uit te persen. Wil je er kruiden aan toevoegen, dan is dit het moment. Probeer eens gedroogde bieslook of franse kruiden.

    4. Doe de kaas in een vorm of pers De super-jonge kaas moet nu in vorm worden geperst. Bij gebrek aan een echte kaaspers (die ook op internet te koop is) doe je de wrongel in een van de twee bekers of bakjes. Zet de andere erbovenop en druk goed aan. Zorg wel dat het vocht wat nog in de kaas zit weg kan.

    5. Pekel de kaas Je hebt nu superverse kaas die je kan eten. Het smaakt alleen nog nergens naar omdat er geen zout in zit. In de kaasmakerij gaan de kazen nu enkele weken in een zoutbad. Je kan dit nabootsen door zoveel mogelijk zout op te lossen in water en daar je kaas in te leggen. De kaas moet een of meerdere dagen in het pekelbad blijven. Hoe lang, dat hangt af van de grootte van je kaas en is het geheim van de kaasmaker. Doe eens een test door meerdere kaasjes te maken en bijvoorbeeld na elke 12 uur eentje eruit te halen en te proeven. Als de kaas niet helemaal onder ligt moet je hem elke 6-12 uur keren.

    6. Laat de kaas rijpen Na het pekelbad worden de kazen gedroogd en beschilderd met een plastic afdeklaag (de korst). De coating is schimmelwerend en sluit de kaas af van de lucht. Daarna kunnen de kazen maanden rijpen. Hoe langer, hoe belegener de kaas. Dit materiaal kun je ook op internet kopen. Zo niet, eet je kaas dan binnen korte tijd op.

    Recept Indiase kaas (panir) maken

    Als je toch bezig bent: Indiase kaas is nog veel eenvoudiger te maken dan Nederlandse. Lekker in curry´s als vervanger van kip. Het enige dat je nodig hebt is:

    2 liter melk en het sap van een citroen. In plaats van de citroen kan ook 1 liter karnemelk of 1 deciliter yoghurt worden gebruikt. Breng de melk tegen de kook aan. Net voor het kookpunt voeg je druppelsgewijs en al roerend het sap van de citroen toe. Blijf verwarmen. Als de vloeistof transparant wordt en een beetje een groenige kleur krijgt, is het stremproces voltooid. Door zo langzaam het citroensap toe te voegen, gebruik je precies de benodigde hoeveelheid zuur. Het resultaat is een perfect neutrale panir. Soms, als de citroen niet erg zuur is, is meer sap nodig, maar meestal blijft een beetje citroensap over. Het stremsel kun je uit de wei scheppen om meteen in een gerecht te gebruiken. Giet het geheel anders door een theedoek en hang minstens een uur op. Voor heel stevige panir draai je de theedoek dicht aan de punten. Strak aandraaien. Je kunt de doek ook dichtknopen en er een gewicht op zetten. Panir is verschillende dagen in de koelkast houdbaar. Vind je de smaak te slap? Leg het bolletje panir een paar uur in een bakje water met zoveel zout als je erin opgelost krijgt.

    Do's · Gebruik volle melk voor lekkere romige kaas · Gebruik halfvolle of magere melk voor magere kaas. · Gebruik eens rauwe melk direct van de boer. · Experimenteer met zuren. Die geven de kaas deels zijn specifieke smaak.

    Don'ts · Gehomogeniseerde melk gebruiken. Daar zit een middel in wat klonteren tegengaat. Het stremmen van de melk gaat dan moeilijker. Neem gepasteuriseerde of rauwe melk. · Het stremsel toevoegen als de melk te warm is. Het enzym werkt dan niet

    4. Zuivel en eieren

    Je kunt heel gemakkelijk aan eieren geraken. Trouwens een kip houden is niet moeilijk en heeft maar een beperkte buitenruimte nodig.

    Leer hoe u uw eigen kazen en yoghurt kunt maken met gedroogde melk. Zorg dat je aan melk geraakt door eventueel zelf een geit te kopen.

    Koop ingeblikte kaas of kaas in poedervorm, maar houd er rekening mee dat dit het eerste item is dat van je plank kan verdwijnen wanneer mensen honger krijgen.

    5. Granen, noten en peulvruchten

    Granen, noten en peulvruchten produceren samen een compleet eiwit dat lijkt op vlees en zuivelproducten. Ze kunnen in gedroogde vorm goed gestockeerd worden.

    Als u rode tarwebessen bewaart, kunnen deze worden gemalen en tot brood worden gemaakt. Combineer dat met noten of peulvruchten en je hebt een compleet eiwitproduct. Je kunt heel creatief worden op dit gebied.

    Pasta (en bonen) bevatten een compleet eiwitproduct en hebben beide een lange houdbaarheid en maken enkele van de beste overlevingsproducten die ook goedkoop zijn om in grote hoeveelheden aan te schaffen.

    Pasta met tonijn

    Voor 2 personen:

    • 300 gram pasta
    • 2 zakjes tonijn (Franse dressing)
    • Zakje roomsaus (Maggi Roomsaus voor groente, vlees en pasta is glutenvrij)
    • Gedroogde champignons
    • Evt. nog een vers uitje en knoflookteentje

    Bereiding:
    Week de champignons in water. Kook de pasta en giet het af. Meng de roomsaus met koud water (volgens de verpakking). Als de klontjes weg zijn, verwarm je de saus. Doe de tonijn en de champignons erbij. Een vers uitje en teentje knoflook is ook lekker om erdoor te doen. Meng alles dan door de pasta. 

    Pasta met paddenstoelen en courgette

    Voor 4 personen:

    • 400 gram (volkoren) pasta
    • 1 zakje spaghettisaus
    • 30 gram gedroogde paddenstoelen
    • 60 gram gedroogde courgette (gedroogd in de oven)
    • twee eetlepels dipperkruiden (oregano, paprika, ui, knoflook, tijm, zout) 
    • 1/3 zakje bioburger braadmix
    • 100 gram pijnboompitten
    • 80 gram (poeder)kaas

    Breek de paddenstoelen en courgette eventueel in kleinere stukjes. Meng de pasta en de groenten in een grote pan, en voeg voldoende water toe. Voldoende water, maar niet teveel, eventueel kun je later nog wat water toevoegen. Het sauspoeder en de bioburger zullen later ook nog flink wat vocht opnemen. Breng het geheel aan de kook, en laat het even doorkoken. Zet het daarna in een slaapzak om verder te garen. 

    Wanneer de pasta zo goed als gaar is (al dente), zet je de pan nog even op het vuur. Meng het sauspoeder, de bioburger en de dipperkruiden erdoor, en laat het nog even doorpruttelen. 

    Op je bord kun je nog wat pitten en kaas over je bord strooien.

    Pasta alle creativa

    • 4 zakken tortelini a 250 gr.
    • 2 zakjes gedroogde tomaat,
    • 2 zakjes gedroogde champignons,
    • 2 potjes zwarte olijven zonder pit, thuis in een zakje doen
    • Zakje maken met wat oregano, zout, peper en knoflook.
    • Zakje met Parmezaanse kaaspoeder
    • Blikje tomatenpuree
    • 140 gr. worst

    Tortellini in ruime pan met water aan de kook brengen. Wanneer het goed kookt, laten doorgaren in slaapzak (ca 15 minuten, check of ze gaar zijn). Ondertussen de tomaten, champignons en olijven fijnsnijden.
    In pan de tomatensaus met water mengen totdat het de juiste smaak en dikte heeft. Kruiden en groenten erdoor roeren. Worst fijnsnijden en in een bakje doen. Pasta met saus mengen en serveren.
    Iedereen kan zelf wat kaas op zijn pasta doen en worst erbij nemen. 

    Pasta met tonijn en olijven

    Ingrediënten

    • 150 gram pasta p.p.
    • 1 zakje John West Tuna with a twist (verkrijgbaar bij de meeste supermarkten) in italiaanse kruiden (of een andere lekkere variant) per 2 personen
    • 1 zakje olijven zonder pit (bijvoorbeeld van Carbonell) per 2-3 personen
    • 1 zakje instant tomatensoep (voor een hele pan, geen cupasoup) per 2 personen
    • Parmezaanse kaas
    • Peper en zout

    Bereidingswijze

    Breng de pasta in ruim water met wat zout aan de kook. Kook tot hij gaar is of laat garen in een slaapzak. Als de pasta gaar is, moet het water weer koken om de andere ingrediënten goed te laten doorwarmen en binden. Zorg dat je nog genoeg water in de pasta hebt staan om saus te maken, maar niet teveel, dan wordt hij waterig. Vuistregel: als de pasta nog half in het water staat is het ongeveer goed. Als je moet afgieten, bewaar dan wat heet water voor als de boel te droog wordt. Voeg de tomatensoep toe en roer goed door. Voeg de tonijn en de olijven toe en roer door. Laat het geheel een tijdje pruttelen tot de saus begint te binden. Serveer met Parmezaanse kaas en peper en zout naar smaak. 

    Pasta met kaas

    Dit is een recept voor mensen die van kaas houden. Het is snel klaar en vult door al die kaas ontzettend. Helaas kun je de ingrediënten niet heel lang bewaren als je ergens bent waar het heel heet is, in dat geval in de eerste paar dagen klaar maken dus.

    Ingrediënten 

    • 150 gram tortellini met kaasvulling p.p. Als je iets minder kazig wil eten kan je natuurlijk ook die met spinazie- of tomatenvulling nemen. Of vlees, als je geen vegetariër bent.
    • 1 pakje instant kaassaus per 2 personen. Let op: soms moet er melk bij en soms alleen water. Neem als er melk bij moet dus ook de juiste hoeveelheid melkpoeder mee.
    • 50-75 gram gemengde kazen p.p. Zelf gebruik ik meestal wat blauwe kaas, zoals gorgonzola of roquefort, en wat ‘witte’ kaas, zoals emmenthaler, comté, geitenkaas of mozzarella. Het is handig voor minstens 1 soort sterk smakende kaas te kiezen, anders wordt het gerecht wat flauw.
    • 50 gram noten p.p. Zelf gebruik ik meestal een mengsel van cashewnoten en pijnboompitten, maar ook walnoten, hazelnoten of pompoenpitten zijn hier lekker in.
    • 1 pakje Parmezaanse kaas per 2-3 personen om eroverheen te strooien.
    • 1 handje gebakken uitjes p.p. om eroverheen te strooien.

    Bereidingswijze: Breng de tortellini in ruim water aan de kook. Snijd ondertussen de kazen in kleine stukjes. Gooi als de tortellini gaar zijn de instant kaassaus in de pan(nen) en roer goed door, laat even pruttelen tot het begint te binden. NB je kan de tortellini ook gaar laten worden in een slaapzak of trui, warm hem dan weer goed op voor je de kaassaus toevoegt, want die moet doorgaans koken om te binden. Voeg de stukjes kaas en de noten toe en roer door tot de kaas gaat smelten en de noten warm zijn. Serveer met Parmezaanse kaas en gebakken uien los erbij om naar smaak toe te voegen.

    Tortellini met champignonmosterdsaus (10 pers)

    Ingrediënten:

    - Tortellini met kaas (6 zakjes van 250 gram)
    - Cashewnoten (2 zakjes a 300 gram)
    - Gebakken uitjes (200 gram)
    - Champignonsoep (3 poederzakjes)
    - Geel mosterdzaad (1 zakje)
    - Gedroogde champignons (100 gram, toko)

    Bereidingswijze:
    Kook de Tortellini in ruim water samen met de gedroogde champignons (10-15 minuten).
    Voeg laatste minuten de zakjes champignonsoep en mosterdzaad toe en kook mee onder
    af en toe roeren tot een dikke saus.
    NB: als er te veel water in de pan zit om een dikke saus te maken, giet eerst wat af
    (vang wel op) en voeg eventueel later weer toe tot het een goede soepele saus is.
    Serveer met de cashewnoten en gebakken uitjes. Eventueel ook los wat gedroogd vlees of spekjes toe te voegen voor de vleeseters.

    Pasta met paddenstoelen (4 pers)

    • 500 gram pasta
    • 100 gram gedroogd eekhoorntjesbrood (Funghi porcini secchi)
    • 1 zakje champignonsaus
    • zakje pijnboompitten
    • gedroogde peterselie
    • zakje fijngemalen Parmezaanse kaas

    Breek de paddenstoelen in kleine stukjes en laat het wellen in wat warm water. Breng voldoende water aan de kook en voeg de pasta toe. Laat het even doorkoken en zet het vervolgens in een slaapzak om verder te garen. Giet de pasta af, maar laat een beetje water in de pan zitten. Zet de pan nog even op het vuur en voeg de sauspoeder, terwijl je alle klontjes weg roert, toe. Voeg eventueel nog een beetje paddenstoelen-water toe (dit is nu heel smaakvol geworden). Laat het doorkoken totdat de saus dik genoeg is. Voeg tot slot de paddenstoelen, peterselie en pijnboompitten toe. Op je bord strooi je er wat kaas over.

    Bloemkoolcurry met aardappelen en eieren (4 pers) 

    • 450 gram vastkokende aardappelen, in stukjes
    • 6 eieren
    • 200 g basmatirijst
    • 1 bloemkool, in stukjes
    • bakolie
    • 1 ui, grof gesnipperd
    • 1 pot Indiase kerriesaus (520 g)
    • 1 bakje koriander (15 g), de blaadjes grof gesneden

    Kook de aardappelen 10 minuten in water met wat zout. Kook ondertussen de eieren 7 minuten, laat schrikken en pel ze. Hak ze in grove stukken. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de bloemkool 5 minuten Verhit de olie in een wok en bak de aardappelen in 10 min. bruin en gaar. Voeg na 7 minuten de ui toe. Schep de bloemkool en de eieren erbij, voeg de kerriesaus toe en meng goed. Dek de wok af en gaar het gerecht op laag vuur 5 minuten. Schep de koriander erdoor. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erbij. Bestrooi met de rest van de koriander.

    Risotto voor winterkampeerders (5 pers)

    • Twee pakjes poedersoep, iets champignon-achtigs
    • Een chorizo-worst, in stukjes gesneden
    • Een zakje gedroogde uien
    • Een zakje gedroogde wortel
    • Een zakje gedroogde erwten
    • Een potje gorgonzolapoeder
    • Een kilo snelkookrijst

    Doe de rijst in een pan water. De rijst moet goed onder water staan, maar ook weer niet meer dan dat. Breng het water aan de kook. Voeg, zodra het water kookt, de groenten toe. Twee minuten voordat de rijst klaar is, kun je de soep toevoegen. Roer alles goed door en geef de gorgonzolapoeder en de chorizo er los bij.

    Vegetarische risotto (4 pers)

    - een blik tomaten

    - een of twee uien, fijngesneden

    - een klein blikje doperwten

    - 400 gram (risotto)rijst

    - zoveel teentjes knoflook als je lekker lijkt
    - een bouillonblikje
    - een stuk Parmezaanse kaas, geraspt
    - Een flinke hand geplette, ongezouten cashewnoten 
    - olijfolie
    - peper en zout naar smaak

    Verhit een flinke scheut olijfolie in de koekenpan en bak de rijst tot deze glazig is. Giet 0,4 liter water bij de rijst en voeg de bouillonblokjes toe. Wacht tot het water aan de kook is en draai het gas laag, en laat de risotto rustig de bouillon opnemen. Regelmatig doorroeren.
    Fruit ondertussen op een andere brander de uien en de knoflook glazig. Zet ze apart. Open het blik en kieper de hele inhoud in de pan risotto. Blijf roeren en voeg meer water toe.
    Voeg, als de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen, de uien, knoflook en erwtjes toe. Roer de cashewnoten door de risotto en breng op smaak met Parmezaanse kaas, peper en zout. Serveren met wijn uit plastic campingbekers.

    Linzensoep (6 pers)

    • 500 gram oranje linzen
    • 5 bouillonblokjes
    • 2 teentjes knoflook of 2 tl knoflookpoeder
    • 4 kruidnagels
    • 1 tl karwijzaad
    • 2 handjes gedroogde uien
    • 1 blik tomaten
    • Snufje zout
    • Peper
    • Olie
    • 2,5 liter water

    Bereiding: Snijd de tomaten in kleine stukjes. Kook de linzen met alle ingrediënten totdat de linzen uit elkaar vallen. Zet de soep halverwege weg in een stapel truien/slaapzak om te garen volgens ‘slaapzak-methode’.

    Couscous ras-el-hanout

    • ras-el-hanout kruidenmix (een Marokkaanse kruidenmix, te koop bij de mediterrane buurtsuper of zelf te maken)
    • couscous
    • gedroogde zuidvruchten (abrikozen, rozijnen, dadels, vijgen, etc)
    • noten (die je lekker vindt)

    Snijd de vruchten in stukjes en laat ze wellen in wat (lauw) water.

    Breng water aan de kook, en haal de pan van het vuur. Voeg vervolgens de couscous toe en laat deze wellen tot het gaar is.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs