Inhoud blog
 • Gezonde voeding in een Ongezonde Economie
 • 's Ochtends reinigen
 • Gebruik de scrub of peeling voordat je hydrateerd
 • Weet je wie dit is?
 • Bescherm je tegen vrije radicalen
  Zoeken in blog

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Welzijn
 • Eigen bedrijf starten
 • Autoresponder en nieuwsbrieven
 • Netwerk Marketing
 • Big C wellness
  uw wellness coaches
  Als wellness coach willen we u begeleiden naar een volledig uitgebalanceerd leven.
  28-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde voeding in een Ongezonde Economie

  Tijdens deze financieel onzekere tijden, letten we allemaal op wat we uitgeven voor onze voeding. Het lijkt wel of het onmogelijk is om gezond te eten met een beperkt budget. Goedkopere voeding – zoals vetten, suikers – geeft ook minder voedingswaarde dan duurde voeding – fruit, groenten, proteïne --. Maar goed eten en geld besparen kan wel hand in hand gaan.

  Hier volgen enkele tips van voeding experts:

   

  ·          Eet één keer per week vegetarisch. Combineer granen, zoals rijst of granen, met bonen of erwten als een goedkope manier om kwalitatieve proteïne aan uw dieet toe te voegen. Gebruik seizoen eigen groenten om je bord op smaak te brengen (bvb. bonensoep met tortilla’s). Rondt de maaltijd af met salade of een stuk fruit, en je hebt een goedkope en voedingsrijke maaltijd.

  ·           Ga voorbij de drive-in. Een proteïnerijke maaltijd met de maaltijdshake van Herbalife, in de blender gemixt met vers of diepgevroren fruit (in melk of sojamelk), levert een gezondere maaltijd voor minder geld dan fast-food.

  ·           Bevries het seizoen. Diepgevroren fruit en groente bewaren hun voedingswaarde – dikwijls geeft het meer voedingswaarde omdat het zeer snel na de oogst wordt verwerkt. Ga naar de boerenmarkt, koop seizoensfruit en –groenten, en vries het in. Voorbereide maaltijden uit de winkel kosten trouwens meer. Koop beter wat grotere verse hoeveelheden en vries ze gewoon zelf in.

  ·          Diepgevroren bereide maaltijden lijken gemakkelijk, maar ze zijn erg prijzig. En, deze maaltijden voelen niet volledig aan, tenzij je salade, groente of fruit toevoegt. De kost wordt dus nog opgedreven. In plaats daarvan, kook je beter wat meer, zoals soep, stoofpotjes of pastas, en vries individuele porties in voor een lunch op een werkdag.

  Zorg er in ieder geval voor dat een dunnere geldbeugel, niet voor een dikkere lijn zorgt. Met een beetje planning, kan je het budget in het oog houden en toch goed eten.

  Bert Phlippo
  Big C Wellness


  15-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'s Ochtends reinigen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De meeste vrouwen reinigen hun huid vooral ’s avonds. Ze ontschminken zich voor het slapen gaan. Maar reinigen in de ochtend is ook enorm belangrijk, zowel voor mannen als vrouwen.

  Waarom ’s ochtends reinigen?

  Tijdens de nacht gaat ons lichaam reinigen. Dat gebeurt ook met de huid, en we gaan heel wat afvalstoffen afscheiden via onze poriën. Tijdens de slaap durven we ook wel eens transpireren. Dus die vuiligheid op de huid moet weg, zowel bij mannen als vrouwen. Dat zou zeker moeten gebeuren voor het schminken.
  Wil je ’s morgens gewoon met water reinigen dan mag dat eventueel, maar met een neutrale cleanser is dat uiteraard doeltreffender. Belangrijk is dat je het water snel afdept, omdat water op zich uitdroogt. Best gebruik je een toner om de laatste restjes, zoals kalk, te verwijderen. En zeker afwerken met hydraterende en beschermende dagcrème.

  Rond de ogen

  ’s Ochtends kan ons gezicht er soms ietwat gezwollen uitzien, vooral rond de ogen. Dat is niets abnormaal. Zeer fris water kan de huid daar verstrakken, en een oogcrème verstevigd de huid rond de ogen, zeker als je die fris bewaard. Je ziet er meteen veel opgewekter uit, je uitstraling verbetert en je krijgt meer zelfvertrouwen.

  Onze producten

  cleanser (normale tot vette huid - normale tot droge huid)
  toner (normaal-vet ; normaal-droog)
  hydraterende dagcrème (normaal-vet ; normaal-droog)
  startpakket (normaal-vet ; normaal-droog)
  oogcrème

  Big C wellness


  31-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruik de scrub of peeling voordat je hydrateerd
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Door eerst een scrub of peeling te gebruiken zorg je ervoor dat de producten die je erna aanbrengt beter worden opgenomen door uw huid.
  Door te peelen verwijder je op zachte wijze de dode huidcellen. Het maakt de huid zacht en glad.

  Waarom een peeling gebruiken?

  Je maakt de huid soepeler door dode en inactieve huidcellen te verwijderen. Het bevordert de huidvernieuwing en doorbloeding, waardoor je een stralendere teint krijgt en je jonger zal lijken. Let wel op bij een te fragiele huid, daarom wordt gebruik twee keer per maand (droge of fragiele huid) tot één keer per week (normale tot vette huid) aangeraden.

  We hebben twee scrubs in ons gamma.

  Nourifusion Exfoliant Scrub
   
  Deze zachte peelingcrème voor het gezicht bevat frambozen- en aardbeienpitjes voor het zacht verwijderen van dode huidcellen. Jojoba en bijenwas maken de huid soepel en glad, voor een frisse gelaatskleur. Na elk gebruik voelt de huid zacht en soepel aan.
  Nu bestellen

   

  Radiant C Facial Scrub Cleanser

  Dit is een zachte reiniger voor het gezicht, mild genoeg voor alle huidtypes, voor dagelijks gebruik en voor een prachtige huid die welzijn uitstraalt. Deze gel reiniger ruikt naar citrus en bevat onder meer pareltjes van jojoba en bijenwas en een stabiele vorm van vitamine C, waardoor de cleanser een grondig reinigende werking heeft. Bevat tevens extract van sinaasappelschillen en olie van citroenschillen voor een evenwichtige talgproductie ter verfrissing van uw gezicht en ylang ylang voor een zachtere en soepelere huid.
  Nu bestellen

  www.meervitaliteit.be


  15-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weet je wie dit is?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Weet je wie dit is?

  Inderdaad - Rafaël Nadal

  Zie je wat er op de tafel naast hem staat?

  Inderdaad - De Herbalife F1 - Voedingsshake en de Herbalife H3O Pro.

  Formula 1 - Voedingsshake is een maaltijdvervangend product speciaal ontwikkeld met 9 gram hoogwaardige soja-eiwit (17,5 tot 18,9 gram eiwit met 250 ml halfvolle melk eraan toegevoegd) om u te helpen uw doelen te bereiken op het gebied van gewichtsbeheersing. Bevat vitaminen en mineralen, waaronder de antioxiderende vitaminen C en E. Biedt tevens alle essentiële aminozuren die uw lichaam nodig heeft om een goede conditie te behouden. Verkrijgbaar in 6 heerlijke smaken.

  H3O Pro™ is een innovatieve isotone drank, ontwikkeld in samenwerking met sportvoedingsexperts. Omdat er veel van het menselijke lichaam wordt verwacht tijdens het sporten is het essentieel dat het lichaam krijgt wat het nodig heeft: H3O Pro™. Binnenkort in België verkrijgbaar.

  www.meervitaliteit.be

  01-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bescherm je tegen vrije radicalen

  Elke minuut van de dag worden onze cellen bedreigd door vrije radicalen. We kunnen er niet aan ontsnappen omdat tijdens ons gewoon metabolisme onze cellen ze zelf aanmaken. Daarenboven bevat onze omgeving enorm veel vrije radicalen.

   

  Spijtig genoeg produceren deze radicalen een kettingreactie die leiden tot beschadiging van de DNA in onze cellen. Onze veroudering is gedeeltelijk veroorzaakt door schade door vrije radicalen, we noemen dat oxidatie.

  Gelukkig zijn er een aantal  dingen die we kunnen doen om de schade te beperken en de gezondheid van onze cellen te verbeteren.

  Oxidatie

  Vrije radicalen zijn moleculen met een onpare elektron. Ze zijn chemisch actief en je kunt je voorstellen als parasieten. Ze verbinden zich gemakkelijk met de moleculen van onze cellen in een proces dat we oxidatie noemen.

  We kennen allemaal het normale oxidatieproces van metalen zoals ijzer. IJzer oxidatie noemen we roest, en we weten dat roest de kwaliteit van ijzer kan bepalen. Ook andere metalen vertonen oxidatie, wat we normaal corrosie noemen. Om corrosie tegen te gaan nemen we meestal preventieve maatregelen.

  Schade aan onze cellen door oxidatie noemen we dikwijls inflamatie. En ook hier kunnen we preventieve maatregelen nemen.

  Antioxidanten

  Er zijn verscheidene chemische samenstellingen die het effect van oxidatie kunnen neutraliseren. Een antioxidant vermengd zich met de vrije radicaal, om een stabiele molecule te vormen, en zo de oxidatie van de cel tegen te gaan. Deze molecule kan in het natuurlijke proces verwijderd worden.

  De meest gekende antioxidanten zijn nutriënten, vitamine A, C, E en het mineraal Selenium. Verscheidene andere vitamines, mineralen en enzymen hebben belangrijke antioxidant eigenschappen.

  Vele van deze substanties kunnen niet door ons lichaam worden aangemaakt. We krijgen ze via onze voeding, of door supplementen die we nemen.

  Vitamine C is waarschijnlijk de meest gekende antioxidant. Zijn eigenschappen worden vrijwel door het ganse lichaam gebruikt. Het is een enorme motivator voor het immuun systeem.

  Een studie mat de effecten op de verschillende bereidingswijzen van broccoli. Het resultaat is dat 97 procent van flaionides, een belangrijke antioxidant verdween bij koken in de microwave. Echter, bij stomen verdween slechts 11 procent van dezelfde antioxidant.

  Hoe belangrijk is koken in de microwave vandaag de dag? Dr. Cristina Garcia-Viguera, coauteur van de studie, concludeert dat het best is « groenten te koken in zo weinig mogelijk water om de voedingswaarde te behouden ».

  Wat moeten we doen?

  Om de gezondheid van onze cellen te bevorderen en ze te beschermen, is het noodzakelijk een belangrijke leverancier van antioxidanten in ons dagelijks dieet te voorzien. Twee tot vier porties fruit en drie tot vijf porties groenten per dag is aangeraden.

  Als je het moeilijk vindt om deze dagelijkse hoeveelheid te consumeren via de normale voeding, kunnen supplementen een uitkomst bieden. Makkelijk te verteren tabletten bieden een goed alternatief. Zoals altijd, raadpleeg een dokter voordat je een belangrijke verandering in je programma doet.

  Bert Phlippo
  Big C Wellness
  uw persoonlijke welzijnscoach
  Archief per week
 • 27/10-02/11 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 12/12-18/12 2005
 • 26/09-02/10 2005

  Blog als favoriet !

  "Niet alleen de goede resultaten van mijn gewichtsbeheersing zijn voor mij belangrijk... Ik voel me innerlijk ook super en de hele dag door energierijk!" - Luc, Tielt Winge

  "Ik neem elke dag een shake bij het ontbijt en ik neem er ook eentje mee, als ik laat moet werken. Heel praktisch voor een werkend mens!" - Bernard, Boortmeerbeek

  "Het smaakt lekker en is makkelijk mee te nemen op reis, naar de camping en trektochten. Op mijn 53ste voel k me er heel goed en energiek bij!" - Jean-Luc, Lo-Reninge

  "Ik ben amateursporter en neem een shake voorafgaand aan mijn sportprestatie. Een lichte en makkelijke formule die mij alles biedt wat ik nodig heb om de training vol te kunnen houden." - Vainina, Tavel (Frankrijk)

  Stelt u zich eens voor dat u zich op uw allerbest zou voelen ...  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs