Met een link naar het halloween gebeuren en de kwaliteiten van de Izegemse brouwridder Jef Pirens koos Mellissa Dhooge van Bierhalle Deconinck Vichte deze voltreffer voor BierBrief 572. Een stoutachtig rauchbier waarbij 120 kg butternut pompoenen ongeveer 1,5 uur werden gerookt on de Smoked BBQ van huisvriend Jonas Desmedts (Food, Fire en Fun) om daarna in de kookketel te verdwijnen. Na behendig filteren mocht alles naar de bottelarij en warme kamer met een heerlijk bier als resultaat.
PROEFKOTJE: Zwart van kleur met snel verdwijnende beige schuimkraag en weinig tot geen carbonatatie. Stoutgevoelig moutaroma met koffie en een pikante rooksensatie in aanbod. Een matig rauchgehalte bepaald het zoetig mondgevoel. De kruidige (peper) moutbitterheid brengt met zijn rookgegevens een beeld van een milde stout in beeld en via een aangename alcoholwarmte kom je tot aan een licht moutbittere afdronk waarbij het rookgegeven blijft nazinderen. Heerlijk degustief en zetelbier bij de donkere wintermaanden.
Brouwerij D'Oude Maalderij/The Mash, Ardooisestraat 103 Izegem (Emelgem) - 0486 69 30 34 - info@doudemaalderij.com
|