Volgens de marketing van 'Let it Beer' en uitvinder Joeri Cools zou dit het eerste glutenvrij kriekbier zijn. Gebrouwen in de ketels van Eutropius Menen Er werd natuurlijk opnieuw aandacht gegeven aan de economie waarmee enkel met plaatselijke producten werd gewerkt. Ook dit bier (met geheim recept) werd, met als basis hun CouCou Pilsener, als puur natuur en ongezoet genoemd. De verrassende smaak werd gedeeltelijk bekomen door het invoegen kriekenconcentraat, wat rode bessensap en een schepje passievrucht.
PROEFKOTJE: Zacht roze van kleur met witte schuimkraag en een stevige carbonatie. In het aroma heerst vooral de aanwezigheid van de rode fruitmassa. Een mild, zeer licht fruitig, mondgevoel met de aangename moutbitterheid van de CouCou pilsener en waar het fruitige van kriek en bes niet veel te bespeuren valt. Een zeer aangenaam, drinkbaar geheel volgt je me naar een licht bittere afdronk waar de gebruikte passievrucht zich nogmaals laat kennen. Zeer frisse en lekkere dorstlesser al vind ik persoonlijk dat de naam meer op fruitig pilsener mocht lijken.
Brouwfirma Let it Beer, Hoge Heirweg 24A Gent - info@letitbeer.be - joeri: 0485 65 26 53 - Geert: 0175 2 68 44 - joeri of geer |letitbeer.be
|