Wacho's proefkotje
Andere smaken dan de mijne zijn louter toeval en met de groenselkes van den wacho

Foto


Inhoud blog
  • Pinard de Bruwelles - 8%
  • Sonic Free Fall (vrije val) - 6.3%
  • Go West Red Sally - 7%
  • Biere des Amis Redden - 5%
  • Aikikai - 6%
  • Publitasting Geuze Druif & Rabarber - 6%
  • Apfelkopf - 4,2%
  • Sour Pirate - 10%
  • Buddys Blond - 8%
  • Saison Dupont Bio - 5.%
  • Malheur Brut Reserve - 11%
  • Lustrum (20 years) Vicaris - 10%
  • Martha Guilty Pleasure - 8%
  • Martha Brown Eyes - 12%
  • Martha Sexy Blond
  • Tante Nonneke - 0.5% (blik)
  • Tipsy Gold - 7.5%
  • Angele Van Ballaer - 6.5%
  • Onze Louis
  • Midnight Driver - 1%
  • Guiness Draught 0,0%
  • Patatje - 6.5%
  • Zuurpiet (Moerrasspiria) - 7%
  • LemonDe - 5.5%
  • Patat - 9,5%
  • Verboden Vrucht - 8.5%
  • Valentijn donker - 8.2%
  • Gigant (Beach Tripel) - 7,7%
  • Schoppenboer Maxima - 14.9%
  • Hete Klinke - 6.9%
  • Meestereske - 9,5%
  • Dark Master - 12%
  • Adriaan Brouwer - 9%
  • Ename tripel - 8,5%
  • Sint Bernardus Pater 6 -
  • Lupulus Neipa - 7%
  • Jupiler 0,0%
  • Blanche de Neiges - 4,8%
  • Sint Bernardus Christmas ale - 10%
  • Petrus Infinitum - 8%
  • Lupulus Blanche
  • Rodenbach Saint Georges 2024
  • Gruut - 5,5%
  • De Poes Bruin (8,5%)
  • Stella Artois - 5,2 %
  • Tarot Noir
  • Bruxelless - 6,5%
  • C(h)razy IPA - 5,%
  • Flavas (De Feniks) - 5,7% -
  • quadrum - 11,3%
  • Kasteel Donker - 11%
  • Lievegems Trio - 6,3%
  • Force Majeure 0,4%
  • PMPRNI - 8%
  • Anarkriek - 8,5%
  • Flavas Boury - 6%
  • Super 8 Rouge - 0.0%
  • Kasteel Cuvee - 11%
  • Alpaca Painties - 7,5%
  • WUK Oaket 6 - 8,6%
  • Triporteur Cherry Moon 10 - 8,5%
  • WUK Oltegoare ipa - 6,5%
  • Pauwel Kwak Rouge - 8%
  • Lupulus Hopera - 6%
  • Mok Coconut - 12%
  • Bourgogne des Flandres - 5%
  • Chouffe Lite - 4%
  • filou - 8;5% - Bierkasteek Izegem
  • Brewmaster D' Oude Maalderij - Lupulus
  • RSRV - 10% - Jessenhofke
  • Brewmash D'Oude Maalderij - Het Anker 8%
  • WNTR - 10%
  • Gulden Draak Brewmaster - 10,5%
  • MAYA - 6% - Jessenhofke Kuringen
  • 200 - 10%- D'Oude Maalderij Izegem
  • Rodenbach Vintage 2007 - 7% - Rodenbach Roeselare
  • Ross Triple 9%- Straete Brouwerie
  • Mash of the Classics - DOM - de la Senne
  • Belgique Tropique - 6% - StraeteBrouwerie
  • RGLR - 3,5% - Jessenhofke Kuringen (Hasselt)
  • Rangpur White - 6% - StraeteBrouwerie Desselgem
  • Bush Noêl - 12% - Dubuisson Pipaix
  • Poker Face Sherry - 6,5% - Het Nest -Oud-Turnhout
  • Stille Nacht - 12% - De Dolle Brouwers Esen
  • Sour 5,8% - Inter-Pol Mont (Houffalize
  • Stanneman Extra Dubbel (Ocean Aged)
  • 3 Fonteinen Oude Kriek - 5,7%
  • Le Fort 8,8% - Vander Ghinste Belleegem
  • Kwak Rouge - 8%
  • Artevelde 5,7%
  • Artevelde Grand-Cru - 7,2%
  • La Trappe Nillis - 0%
  • Punaise Boosy Blond - 9,5%
  • Blanche de Mont - 5,2
  • Rodenbach Vintage 2021 - 7%
  • St Feuillien grand Cru - 9,5%
  • Fourchette Grand-Cru - 7,5%
  • Ypra - 6%
  • Abbaye d'Aulne Premier Cru - 9%
  • Monk's Café -5,5%
  • Retrorik (Red wine barrel aged) - 12%
  • Tarot d'or
  • Chouffe Alcoholvrij
  • Gruut inferno - 9%
  • Bux Tripel - 8,5%
  • Zwoantje Blond - 6,5%
  • Mox Pearl - 4,6
  • Zwoantje Tripel - 9%
  • Collab de la Senne/D' Oude Maalderij - 4,%
  • Liefmans Oud Bruin - 5%
  • Maredsous 8%
  • Goudenband 2013
  • Hapkin - 8,5%
  • Choucke - 6,6%
  • Tervuro 6,5%
  • Zatte Bie - 9%
  • De Bie Velo 8%
  • Rodenbach Classic 1989 en 1991 -5,2%
  • Wilde Leeuw Brett Sauternes Millesime 2021
  • Rodenbach Caractère Rouge - 7,2%
  • Lindemans Cassis 3,5%
  • Jan Van Ryck Tripel - 8%
  • Tsjeeses Reserva Port Barrel Aged - 10 %
  • Guinesse Hop House 13 lager - 4,1 %
  • Stoffoesje 8,5% - D'Oude Maalderij Izegem
  • Abbaye des Rocs 9%
  • Bird of Prey (5,8%) - Uitlje Brewery Haarlem (NL)
  • Carlsberg 0% -
  • Rodenbach FruitAge
  • Hop Marijke
  • Wijze Willem 2021 - 7,5%
  • Grimbergen Blond 0.0
  • Cornet Oaked Alcoholarm (0,3%)
  • Rodenbach Alexander 5,6%
  • Piedboeuf Bruin 1,1%
  • Retrorik Rouge (Red Wine Barrel Aged)
  • Rodenbach Vintage 2020
  • Desperados 5,9%
  • waterloo - 8%
  • La Chouffee 40 (geel) - 8%
  • Victoria - 8,5%
  • Chouffe 40 (blauw) - 5,6%
  • Flurk Hopper - 6%
  • Dangerousse (6,5%)
  • Demi des Meléés (5,9%)
  • Kasteel Xtra - Van Honsebrouck, Izegem
  • Bavik Super Wit - De Brabandere Bavikhove
  • Oude Kriek Jart-elle, Lambiekfabriek, Sint Pieters Leeuw
  • Santé Blanc/Wit bier - Santé Beer Brugge
  • Cuvée Mam'zelle ) De Leite Ruddervoorde
  • Julia Sonny Joy - Belgin Brew Brothers, Zwevegem
  • Bavik Super Pils (blik - 5,2%) - De Brabandere, Bavikhove
  • Jupiler 0/0% - Piedboeuf (Jupiler) Jupille-sur-Meuse
  • Ferre Quad (10%) - Maenhout Pittem
  • Oehoe Donker (7,5%) - Heidebrouwerij Ede (Nl)
  • Mox Ruby (6%) - D' Oude Maalderij Izegem
  • La Chatte - Angèle (7%) - Brasserie des Tchèts
  • Obsquur (10%) - Ruimtegist Kortrijk
  • Ganz Geit - Mortselarij, Mortsel
  • Fly Away - De Feniks Gullegem/Heule
  • Wilderen Goud 6,2%- Brouwerij & Distilleerderij Wilderen.
  • Voske - Brew4Nature, Mol -Het Nest Oud-Thunhout
  • Godisvremd - De Graal Brakel / Vissenberg Nijlen
  • IRA, De Zevende Zonde - Hugel Kortrijk
  • Clémentine - Atrium, Marche-en-Famenne
  • Gigant Blonde Kveik IPA - Gigant De Panne
  • Gigant Session Sour IPA - Gigant De Panne
  • La Cambre IPA (4,5%) - Het Anker Mechelen
  • La Cambre Blond 5,6% - Het Anker Mechelen
  • Ferre White/Blanche - 5,5% - Maenhout Pittem
  • Curse of the Cristal Coconut (11%) - BramBrass Heestert
  • Maître Tripel Bourbon Barrel Aged (9%)- De Meester Lendelede
  • Curse of the Cristal Coconut - BramBrass Heestert
  • Boer Bloem - De proefbrouwerij Lochristi
  • Goose 312 - Goose Island Beer Company (USA) - AB InBev
  • Oude Geuze Boon - Boon Lembeek
  • Bavik Super Pils - Brouwerij De Brabandere Bavikhove
  • Vaccin 1.0 Alvinne Moen
  • Mac InMemries - De Feniks Gullegem
  • Martha Guilty Pleasure
  • Farang
  • Rodenbach Alexander
  • Cimay Groen
  • Ringmaster
  • Maitre Brut
  • Nogne Ø Dark Horison 7 Barrel Aged,
  • Royal Blood 10,5 %
  • Ferre Rosé 4,5%
  • Cou Cou Kriek Royal
  • Cou Cou Pilsener
  • Mac InMemries - De Feniks Gullegem
  • Vaccin 1.0 - Brouwerij Alvinne Moen
  • Horny Hornet
  • Dul Meesterke Red Wine BA
  • Lichtenhainer
  • Vulpuloid
  • Bavo
  • Maes 0.0 %
  • Ferre IPA
  • Brewmanche 't Hofbrouwerijke

    Archief
  • Alle berichten

    Wie proeft...die vindt
    PROEFKOTJE: Alle bieren werden aan een persoonlijke smaaktest van den Wacho onderworpen en in een kotje geplaatst
    14-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orval 2005
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze 7 jaar oude Orval gedronken bij het afscheid van uitbaters Dominiek Snauwaert en Patrick Acx van de Pado te Tielt samen met de Oostendse Bierjutters.

    PROEFKOTJE: Ondanks zijn ouderdom was het aroma nog altijd hoppig en net nog geen banaangeur. In de smaak ook nog geen verschijnselen van enig verval door portorisatie. toch was de droge fruitige frisheid van een verse Orval wat gematigd geworden. Wel was er nog een goede carbonatie en met zijn lange lichtbittere afdronk brengt hij het nog steeds tot een heerlijk terrasbier. Hier weer eens het bewijs dat de bierliefhebbers en vooral de Orvallisten al die jaren goed verwent zijn geweest in het befaamde tapas- en biercafé Pado.

    Reageer (0)

    07-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hOppergod
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hobbybrouwer Guy Pirlot begon lang geleden in moeders keuken (10 liter) en kwam pas in 1998 officieel aandraven met een bier gebrouwen bij zijn vriend 'Microbrouwerij Paeleman' te Wetteren. Wegens groot succes moest hij daarna uitwijken naar De Proefbrouwerij te Lochristi om pas in 2011 een eigen brouwerij op te richten. In een boerderijtje aan de Heistraat te Zandhoven maakte hij enkele goede bieren. Zijn Kempische hOppergod is geen zuivere IPA want er is met pilsmout gewerkt. 2 bitterhoppen en 3 aromahoppen (toegevoegd op een verschillend ogenblik tijdens het brouwen) bij de ingrediënten. Het werd een stevig gehopt bier (50 EBU). Het werd dan ook niet gecentrifugeerd, gefilterd of gepasteureerd.

    PROEFKOTJE: Zowel in het complex aroma als in het mondgevoel is een stevige hopbitterheid merkbaar. Zeer evenwichtig met een vleugje citrus (pompelmoes). ook in de lange afdronk een heerlijke hopbitterheid die het een goeie terrasdrinker van maakt.

    Brouwerij Pirlo, Heistraat3, B-2240 zandhoven  -  gsm: 0475/426 195  -  info@kempisch-vuur.be

    Reageer (0)

    29-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dorre (van Dormael)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit exclusief streekbier (10,5%) werd door Patrick en Tilly (klanten van Kroegske Emelgem) meegebracht van een bierige uitstap om samen even te genieten van deze stevige bitterheid van de Dorré. 'Dorre' of de 'Dorre van Dormael' verkreeg zijn naam door samenvoegen van de Germaanse woorden 'Thurnu' (doorn) en 'Mala' (helling). Het bier werd speciaal gebrouwen voor café St.Martinus uit Dormaal ter gelegenheid van de 11° Hagelanddag op 1 juni 2003. In 2007 werd het nog gebrouwen door brouwerij Duvel Moortgat. Momenteel is het verkrijgbaar bij de Toeristische diest en enkele cafe's van Zoutleeuw (al zou 'Afspanning Speelhof' St Truiden het ook als huisbier uitschenken.  Sinds kort wordt het gemaakt bij brouwerij Van Steenberge uit Ertvelde. Het bier is gebasserd op 'Piraat' maar met verschil dat voor de tweede gisting een ander gist werd gebruikt, wat het bier uniek maakt.

    PROEFKOTJE: koperkleurig met een mooie schuimkraag. Het heeft een kruidig aroma en in het volle mondgevoel komt vooral het warme alcoholische karakter tot uiting. Verder nog fruitige, kruidige en vooral pittige smaakbelevenis. Het zeer droogbittere en lange afdronk maakt het zeer geschikt tot degustatiebier. Trouwens een de weinige bieren met hergisting in het vat.

    Toeristische Dienst Zoutleeuw, Historisch Stadhuis, Grote Markt Zoutleew - tel: 011/78 12 88 - toerisme@zoutleeuw.be

    Brouwerij van Steenberge, Lindenlaan 25, Ertvelde - tel: 09/344 54 20 - info@vansteenberge.be - http://www.vansteenberge.com

    Dormaalhof, Caubergstraat 2, B-3150 Tildonk  -  gsm: 0477/515 991  -  www.hoftendromaal.com

    Reageer (0)

    24-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saint Etienne blond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een van de vele 'niet overal te krijgen' bieren tijdens een der fantastische activiteiten van de Waregemse Bierfanaten. met dank aan de biersnuffelaars Geroen Vansteenbrugge en William Roelens.
    Deze stevige blonde (8,5%) werd gebrouwen bij Brasserie Grain d'Orge ter gelegenheid van de 350ste ' La Société Royale de Tir St. Etienne de Montzen.' Het werd een volledig nieuw recept van Benoit Johnson en waarschijjnlijk de enige pilssoort in zijn gamma.

    PROEFKOTJE: Licht amberkleurig met vooral de bekende Belgische pilsmout in het aroma. De smaak voelt licht hopperig aan en ook in de afdronk komt er niet veel echte bitterheid bij kijken. Toch zeer evenwichtig en technisch gebrouwen en het is absoluut een stevige doordrinker


    Reageer (0)

    18-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halleschelle
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tijdens de stervensbegeleiding van De Pado Tielt hun huisbier (en tevens stadsbier Tielt) nogmaals geproeft en er van genoten.Volgens brouwerij Alvinne gaan ze verder met de verdeling. Halleschelle werd eerst gebrouwen bij Picobrouwerij Alvinne te Ingelmunster, daarna in Heule waarna het meeverhuisde en prachtig aangepast in de nieuwe Alvinneketels te Moen (Zwevegem). Het bier (8.5%) werd gebrouwen onder goedkeuring van Pado uitbaters Patrick Acx en Dominiek Snauwaert ter gelegenheid van hun 2-jarig bestaan. Halleschelle dankt zijn naam aan de bekende klokkeluidende Halletoren die de stad Tielt overschouwd

    PROEFKOTJE: Licht amberkleurig met een fruitig (abrikoos) aroma waarin een kruidige gist- en koriander geur heerst. Het volle smaakpalet, waarin zeer uitdrukkelijk koriander te proeven valt en met een mooie carbonatie en zachte bitterheid perfect in balans is. De droogbittere afdronk maakt er een zeer goed terrasbiertje van. Kan ook als TV-biertje gesmaakt worden.

    Brouwerij Alvinne, Vaartstraat 40, B-8552 Moen  -  gsm Davy: 0496/359 619  -  Site: http://www.alvinnne.be  -  mail: info@alvinne.be



    Reageer (0)

    05-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buffalo Bitter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Biertje nogmaals geproefd tijdens de degustatie na brouwerijbezoek aan Brij. Vandenbossche bij jaarlijkse  busreis van 'Den Toogoloog' uit Middelkerke (met Dirk en Carine). Het bier (8,5%) is genaamd naar het circus van Buffalo Bill die in 1907 in de regio te gast was. Volgens de overlevering zou het origineel bier het gevolg zijn van een fout van een jonge brouwersgast. Onder noemer Buffalo werd naast de'Buffalo 1907' en hun 'Buffalo stout' ook een bitter bier op de markt gebracht. Deze 'Buffalo Bitter' werd aanvankelijk gebrouwen op vraag van een Italiaanse importeur. Buffalo (of 'Eskes bruinbier') werd erkend als Vlaams streekproduct.

    PROEFKOTJE: Amberkleurig met een prikkelend, fruitig aroma van gist en hop. In de smaak een lichte hopbitterheid met citrusachtige inslag en een fruitig toetsje. De afdronk is kruidig en bitter en blijft heel lang hangen. Gemakkelijk te drinken en dus een heerlijk terrasbiertje.

    Brouwerij Van Den Bossche,  Sint-Lievensplein 16, B-9550 Sint-Lievens-Esse - Tel: 054/500 411  -  http://www.paterlieven.be

    Reageer (0)

    01-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimay /Spéciale Cent Cinquante
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit uitzonderlijk bier geschonken door Danny van 't Kroegske Emelgen en tijdens mijn zelf opgelegde rustperiode toch maar eens geproefd. Deze speciale editie ontwikkeld voor de 150ste jaardag van het eerste brouwsel (1862) van de brouwerij.  Geproduceerd met 100% natuurlijke ingrediënten waarvan het opvallende boeket doet denken aan de rijke fruitige en complexe tonen van de Chimay gist in harmonie met een delicate kruidige nota en geur van verse nobele hop (Trappist Beleven)

    PROEFKOTJE: Donker geel mistig bier (10%) met een zeer kruidig gistaroma. de half zoete smaak met in stilte een toetsje van munt en koriander heeft een vettig mondgevoel en zachte, fijne carbonatie. De droge kruidige afdronk doet een beetje aan een 'saison' wat er tevens een heerlijke dorstlesser van maakt. Gezellig om thuis (of elders) voor de TV te genieten.

    Info DVT: trappistenbier.worldpress.com - Bière de Chimay, Route Charlemagne 8, B-6464 Baileux (Chimay) - tel: 060/21 03 11


    Reageer (0)

    28-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanderghinste Oud Bruin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    'Vanderghinste Oud Bruin' (5,5%) heette oorspronkelijk (in 1982) 'ouden tripel'. Het is een Zuid-Westvlaams roodbruin bier van gemengde gisting. Als basisingrediënten gebruikt men gerstemout, tarwe, karamelmout, hop en water. Door dit bier te versnijden met een  oud bier van spontane gisting en het daarna 18 maanden rijpt in de eikenhouten foeders. Vanderghinste Oud Bruin behoort tot de 'Hoge Raad voor de Authentieke Vlaamse Rood Bruine Bieren' (HORARB) die streeft naar de Europese erkenning van dit Roodbruine type. Het etiket verwijst naar een affiche van de jaren '20.

    PROEFKOTJE: Licht zurig moutaroma met wat gedroogd fruit en bruine suiker in de neus. Het aangenaam zoet-zuur evenwicht in het sprankelend mondgevoel waarin het foedergevoel toch licht kruidig overkomt. De licht zurige, droogbittere afdronk maakt er een uitstekende dorstlesser van.

    Brouwerij Bockor, Kwabrugstraat 5, B-8510 Bellegem  -  tel: 056/ 23 51 71  -  mail: info@bockor.be   - info: www.bockor.be

    Reageer (0)

    19-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Qroontje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geschonken door bierproever/tandarts Joris Pattyn (waarvoor dank) en geproefd op mijn jaardag in mijnen zonnigen hof.

    Qroontje (4%) gebrouwen op 26/11/2011 bij de Brusselse 'Brasserie de la Senne' en dit op uitdrukkelijk verzoek van 'Het Verbond der Vlaamse Tandartsen'. Dit 'wheatbeer' met 35% tarwe en 7% haver bevat naast pilsmout ook de fijne Duitse Spalthop en als gist wordt 3/4 klassieke gist gebruikt en de rest Saccharomyces en Lactobacillus. (9% plato).

    PROEFKOTJE: mistig oranje met vaste schuimkraam en een pittig, fruitig tarwearoma met lichte citrusaanvaring. De ietwat al verouderde smaak is echt moutbitter, vooral tarwe doorslaggevend, waarbij toch een lichte vorm van citrus aanwezig is en er blijft een goede zurige fermentatie hangen in het mondgevoel. Een lichte vorm van Spalthopbitterheid zit er in de afdronk een goed biertje om samen met u tandarts te genieten op een zonovergoten terras (of in de wachtkamer!)

    Brasserie de la Senne, Steenweg op Gent 565, 1080 Brussel  -  mail: info@brasseriedelasenne.be

    Reageer (0)

    02-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Julius
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meegekregen van Danny (Kroegske Emelgem) en na thuisproeving waarna uitleg door Karen Couck en Natacha Schepkens (InBev 'external Communications Officers Benelux & Global') Waarvoor oprechte dank

    Julius, het bekende Hoegaarden speciaalbier (8,8%), die in 1985 door Pierre Celis werd gelanceerd is na sluiting van de brouwerij (2005) uit de handel genomen. Op vraag van de consument werd het opnieuw op de markt gebracht en net als voorheen gebrouwen met dezelfde receptuur (2 hopsoorten,gerstemout en gist) in Arcen (Nl) en afgevuld in Hoegaarden

    PROEFKOTJE: Duidelijk goudkleurig met stevige witte schuimkraag. Een complexgeur, fruitig, overhellend naar moutaroma em een citruszure inslag. De smaak heeft een zoet-bittere invloed maar met toch een licht gehopt mondgevoel. De droge bitterheid in de afdronk maakt er een goede gezelligheidsdrank van.

    Reageer (0)

    29-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tatsevoet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Reeds regelmatig dit Izegems bier gedronken maar onlangs de nieuwe versie geproefd in Kroegske Emelgem. Deze pale-ale-achtige Speciale Belge (6%) werd voorgesteld in 2009. De naam, verwijzend naar het aambeeld uit de Izegemse schoennijverheid werd bedacht door de Izegemse bakker JP Verfaillie. Het werd gebrouwen door Piet Salomez naar de historische brouwmethode uit de middeleeuwen bij het toenmalige Alvinne te Heule. Na de verhuis van deze brouwerij naar Moen werd de productie iets teruggeschroefd en momenteel werd het bier met een bijna volledig nieuwe receptuur gebrouwen bij brouwvriend Maenhout te Meulebeke.

    PROEFKOTJE: Mooie witte, vaste schuimkraag met een zacht, caramelmoutig aroma waar wel een beetje rook zit. De aangename caramelmoutbittere smaak met in de nasmaak een droge afdronk waarbij de zachte caramelmoutbitterheid er een gezellige doordrinker maakt.

    Brij't Alternatief, Meensesteenweg 65, Izegem - Tel: 051/31 62 70 - gsm Piet: 0485/ 510 688 - brouwerijhetalternatief@scarlet.be


    Reageer (0)

    27-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude Gueuze Tilquin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze lambikgeuze geproefd tijdes formidabele lambiek- en geuzeproeving in 'De BierBron' te Merchtem (21/7/2012). Deze 'Oude Gueuze Tilquin à l'Ancienne' is de eerste Waalse gueuze (6% en 4,5 %), een hele goeie! Biersteker Pierre Tilquin gebruikt 1,2, en 3 jarige lambieks van Boon, Lindemans,Girardin en Cantillon waarna alles minimum nog 6 maanden rijpt.

    PROEFKOTJE:Zwavelachtig lentearoma met toets van groene appels. Een zeer evenwichtig mondgevoel van geuzezuurheid waarin citrus en pompelmoes te vinden is met een goede frisse carbonatie waarna een zeer lange, zurige, droge en lichtbittere afdronk. Zeer prachtig abieritief of lekker genieten op terras

    Geuzestekerij P. Tilquin, Chaussée Maïeur habils 110, 14.30 Bierghes 5Rebecq) - gsm: 0472/918 291  - mail: info@geuzerietilquin.be

    Reageer (0)

    26-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rookop bruin bier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Biertje aangeboden door 'De Kinderbrouwerij' Reningelst tijdens bezoek op 23/7 (zie BB 212) , de 25 cl fles thuis geproefd. 'Roodkop' is een bruin bier (6%) dat ontwikkeld is in samenwerking met de 'Kinderbrouwerij'  Deze vzw heeft zijn intrek in het gerestaureerde deel van de verdwenen brouwerij-mouterij St Joris (Six) te Reningelst. Daar werd gebrouwen tot het jaar 1963 en momenteel word het huisbier 'Rookop' gebrouwen door het biobedrijf 'De Plukker' van Joris Cambie en Kris Langouche te Poperinge. De naam 'rookop' komt uit het verleden, de toenmalige brouwer verfde zijn ene flesjes (rode etiket) uit voorzorg rood en kreeg daardoor bij het volk de naam 'nen rooie kop'

    PROEFKOTJE: Al bij het openen van de fles komt het gebrande moutaroma los. Het mondgevoel is niet echt zoet maar heeft een fijn licht gebrande chocolade (koffie) smaak dat zeer evenwichtig overkomt. In de afdronk proef je een lichte, frisse hopbitterheid dat van het geheel een goed degustatie, maar vooral een lekker terrasbiertje maakt.

    Biobrouwerij De Plukker, Elverdingestraat 16, 8970 Poperinge  -  gsm: 0478/ 20 30 63  -  Mail: joris.cambie@telenet.be


    Reageer (0)

    22-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wheatbuk 2012
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als aandenken bij de spreekbeurt van de hopprofessor Dennis Dekeukelaere in 't Rusteel te Gullegem en thuis geproefd en besproken. Proefbrouwsel al geproeft op proefzolder brouwerij Eutropius Heule.

    Het witbier uit het gamma van brouwerij Gulden Spoor (ex-Brouwkot) Gullegem.Het etiket wijst naar de verkeerde vertaling die gebeurt is met het Duitse 'Weissenbier' en hier verkeerdelijk werd vertaald naar witbier. 'wheat= tarwe'.

    PROEFKOTJE: Het licht amber tarwebiertje (6%) heeft een zoetig tarwemoutaroma met een fruitige geur. Deze geuren gaan ook over in de smaak met de inhoud van wat koriander. zeer fris mondgevoel met een droge kruidige afdronk. Prachtig biertje voor op het zomerterras

    Brouwerij Gulden Spoor, Heulestraat 168, 8560 Gullegem  -  gsm: 0497/ 54 88 80  -  Mail: info@brouwkot.be

    Reageer (0)

    15-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palm Hopper
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Exclusief aangeboden in Kroegske Emelgem en thuis op zondagmorgen 15 juli om 11.00 geproefd. Deze 'Palm Hopper' (6%) werd pas eind 2011 voor het eerst gelanceerd door 'Palm Breweries, Steenhuffel' en door enkel bierexperts uitgetest in beperkte productie. Er werden slechts 7000 flessen (37,5 cl) gebotteld. De speciale hop (Hallertau Mittelfrüh) is een eigen teelt (35 are, 800 plantjes) en werd op 3 verschillende tijdstippen tijdens het brouwproces toegevoegd.

    PROEFKOTJE: een oud-goud kleurig biertje met een kruidig hoparoma met fruitige flitsen van banaan en perzik. De verfrissende smaak heeft een ijzerachtige afdruk en er is alvast een heerlijke hopsmaak aanwezig. De licht bittere, soort greenhoppige, afdronk bevestigd het goede van een doordrinker en zet Palm waarschijnlijk opnieuw op het goede spoor.

    Palm Breweries, Steenhuffeldorp 3, 1840 Steenhuffel  -  tel: 052/ 31 74 11 - Mail: info@palmbreweries.com

    Reageer (0)

    14-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ommegang
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In proefglaasjes aangeboden door Danny en Nadine in Kroegske Emelgem en besproken door de uitbaters samen met bierkenners Filip Galle, Bart Van Eeckhoutte en Marc Spriet. Ommegang, voor het eerst in 2011 gebrouwen bij Haacht, Boortmeerbeek, naar aanleiding van de 'Ommegang van Brussel'. Tijdens deze 'Ommegang' werd de blijde inkomst van Keizer Karel in 1549 herdacht. Ommegang K.K. is een strogeel bier van hoge gisting met een verfijnt aroma van citrusvruchten. De bloemige en kruidige smaak veroorzaakt door het gebruik van drie hopsoorten.Dit bier, hergist op de fles, waardoor de aroma's en smaken nog beter tot uiting komen.

    PROEFKOTJE: Zeer beheerst zoetig moutaroma met toets van citrus. Het volle, complexe mondgevoel is een beetje fruitig met een lichte hopbitterheid. Een matige zuurtegraad in de tamelijk moutbittere afdronk.

    Brouwerij Haacht, Provinciesteenweg 28, 3190 Boortmeerbeek  -  Tel: 016/ 60 15 01  -  Mail: info@brouwerijhaacht.be





    Reageer (0)

    13-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armand'4 Zomer (limited edition 2012)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gebrouwen door Armand Debelder (3 Fonteinen) te Beersel en aangeboden door bierkenner Bart Van Eeckhoutte uit Roeselare. Samen geproefd met de uitbaters van 't Kroegske te Emelgem en bierkenner Filip Galle. Armand'4 Zomer is een mengeling van 1-2 en 3 jarige lambiek uit de vaten van 3 Fonteinen. Deze zomer gerichte 'Limited Edition' (éenmalige assemblage) van zijn 4 seizoenen gerichte Oude Geuze werd gebotteld op 26 maart 2010 en heeft de krachtige, rijpe smaak die zo typisch is voor de '3 Fonteinen Vintage Oude Geuze'. Het werd ook erkend als streekprodukt door 'VLAM' en door de 'Europese Unie'.

    PROEFKOTJE: Gereserveerde zuurheid in het aroma met een verwijzing naar de eiken vaten. Zeer evenwichtig mondgevoel waarin naast het licht fruitige een citroen aanval merkbaar is. Een sprankelende en verfrissende carbonatie met een droge, fris-zurige afdronk.

     3 Fonteinen (Armand Debelder), Hoogstraat 2, 1610 Beersel  -  tel: 02/ 306 71 03  -  mail: info@3fonteinen.be

    Reageer (0)

    06-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leffe Royale
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geproefd in café Kroegske (Emelgem) met uitbater Danny en bierkenner Filip Galle. Ook onze sympathieke uitbaatster Nadine nipte even. Die-hard bierproevers vinden de Leffe-bieren een marketingproduct, maar deze heeft wel iets meer niveau dan zijn commerciële soortgenoten. De receptuur werd gemaakt door hun meester-brouwer Charles Nouwen. Hij gebruikte voor dit Belgisch abdijbier (7,5%, van betere kwaliteit, een drietal hopsoorten. (de Poperingse Wheatbread Golding, uit de USA de heerlijke Cascade en ook nog een mengeling van Challenger en Tomahhawk om de citrus erin te brengen.

    PROEFKOTJE: Fruitig en citrusachtig gistaroma met toetsen van koriander en banaan. Bij een evenwichtig mondgevoel schuilt een zachte sprankelende moutbitterheid die naar het einde toe overgaat in een iets zoete (toch het commerciële) maar lichte hopbitterheid. Zal waarschijnlijk een succesrijke doordrinker worden in de betere volkcafés

    AB InBev, Brouwerijplein 1, 3000 Leuven  -  tel: 016/ 27 61 11  -  Mail: info.belgium@ab-inbev.com

    Reageer (0)

    04-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodenbach Caractère Rouge 2012
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geproefd samen met BB-technicus Koen Delsoir, Danny en Nadine, uitbaters biercafé 't Kroegske (Emelgem). In 2011 ontwikkelden Viki Geunis sterrenchef van het Antwerpse Zilte en de brouwers van Rodenbach een eerste aflevering die in korte tijd uitverkocht werd. In 2012 werd een nieuwe 'Limited Edition' uitgebracht. Brouwmeester Rudi Ghequiere: "Het bier ontstaat door een zes maanden durende, gistende maceratie, van vers fruit als krieken, frambozen en veenbessen. Het bier zelf heeft reeds een rijping van 2 jaar op de beroemde eiken foeders."

    PROEFKOTJE: Het aroma van de foeders dwarrelt mooi tussen de zoete fruitgeuren. In de smaak is er een mooi evenwicht tussen het zoete van het fruit en de heerlijke zurigheid van de Rodenbach. Tot in de heerlijke afdronk heeft het foederfenomeen zijn plaatsje tussen het fruitige.Zeer prachtig abieritief!

    Palm Breweries  Steenhuffeldorp 3, 1840 Steenhuffel - 052/ 31 75 11 - info@palmbreweries.com

    Reageer (0)

    22-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud Beersel Framboise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gekocht in Delhaize Izegem en thuis geproefd als abieritief. heerlijk! Dit frambozenbier (5%), waarbij brouwer Gert Christiaens gebruik maakte om verse frambozen (200gr/l) en wat krieken (50 gr/l) aan jonge lambiek toe te voegen waardoor deze complexe heerlijkheid een andere fermentatie resulteert. Het heeft de zuurtegraad van champagne, het boeket en de delicate smaak van het fruit en de balans van almondy droogte.

    PROEFKOTJE: Als kleur prachtig rood-paars met sprankelende schuimlaag (die niet lang blijft). Het aroma is overheersend zoetig framboosaroma en wat kruidige doorslag. In de authentieke oud-beersel smaak heerst vooral de verse zuurheid met lichte fruitige invloed.  Een prikkelende lang lichtzurige afdronk maakt van het bier een zeer goed abieritief.

    Brij. Oud Beersel, Laarheidestraat 230, Beersel-www.oudbeersel.com-Foon Gert: 0486 365 843  -  info@oudbeersel.com


    Reageer (0)

    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs