14de bundeling die is uitgebracht door de winkelketen LiDL. Deze omnibus was enkel verkrijgbaar in de winkels van LiDL in 2013.
Tekst & tekeningen: Paul Geerts.
226. De mysterieuze mijn: Catheleyn Cuypers, ook Leyn Wecks genoemd, werd op 11 juni 1725 beschuldigd van brandstichterij en het âbetooveren eenighe peerden, beesten, kinderen ofte andere personen.â De rechtbank velde haar vonnis. Het afkappen van de rechterhand, wurging en lijkverbranding. De executie moest plaatsvinden nabij de grensscheiding met het land van ham. Maar Leyn Wecks kon ontsnappen! Na een lange zwerftocht kwam ze uiteindelijk terecht bij een boerengezin in Berkenbos. Hier verbleef ze enige tijd om dan spoorloos te verdwijnen in de Put!
236. De gulden harpoen: Wiske wordt ontvoerd door Jan Huygen. Hij was de eerste Nederlander die in 1594 een walvis ving, tijdens zijn ontdekkingsreis via een noordelijke vaarweg naar Indië. In ruil voor De gulden harpoen wil hij Wiske terug vrijlaten. Een harpoen die werd opgeslokt door een reuzenpotvis. Hij jaagt er al honderden jaar op, zonder succes. De zoektocht begint.
257: De rebelse Reinaert: Het verhaal 'Van den vos Reinaerde' is niet zomaar een verhaal, het behoort tot de wereldliteratuur. De plaats waar dit dierenepos zich afspeelde was het Soete Land van Waas, aan Belgische zijde, en Zeeuws-Vlaanderen, in Nederland. Maar in de 13de eeuw was dit natuurlijk één gebied. Het is in de Middeleeuwen, toen de dieren nog konden spreken en ook nog vele andere menselijke trekken hadden, dat het heldendicht van Reinaert de Vos werd opgetekend. Wat doen Suske en Wiske bij al die dieren in de Donkere Middeleeuwen?
258: De gevederde slang: Tante Sidonia is op uitnodiging van de Unesco aanwezig bij archeologische opgravingen in Mexico. Professor Confuus en zân assistant Tabasco vinden er waardevolle Mayavoorwerpen. Maar dan verdwijnen de kunstvoorwerpen één voor één op mysterieuze wijze. Tante e-mailt een bericht naar Suske, Wiske en Lambik. Zij reizen meteen naar Mexico en volgen er een raadselachtige witte arend.
|