Inhoud blog
  • Beste wensen voor het nieuwe jaar!
  • John C. Cowley
  • Expeditie geluk
  • Heerlijke pompoensoep
  • American games
  • Week van het bos
  • 1 september .....We gaan van start.
  • Een laatste keer
  • Proclamatie 2021
  • Sportdag
  • Spelletjesdag
  • Voetbalwedstrijd 6de leerjaar versus leerkrachten
  • Dankjewel Karla
  • Kamperen 3de graad
  • Zonsverduistering
    Startpagina !
    Klasblog : 6de leerjaar
    Schooljaar 2021-2022
    Hallo allemaal, Welkom op de klasblog van het 6de leerjaar. Op regelmatige basis zullen we hier verslag uitbrengen over activiteiten en gebeurtenissen. Breng dus zeker een bezoekje aan onze klasblog om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. Veel leesplezier ! Juf Hilde
    31-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 31 maart 2020
    "Een betere wij begint met iets minder mij"

    Laatste dag van de maand maart.... morgen 1 april... Een dag om naar uit te kijken of juist niet?

    We zullen eerst eens kijken wat voor leuke momenten deze dag voor sommigen heeft opgebracht. Deze challenge heeft een aantal harten doen smelten.

    1 april hoeft niet te wijken voor de coronacrisis: humor is een 'natuurlijk medicijn' tegen stress. Dus gaan we er alles aan doen om er morgen een grappige dag van te maken.

    De DERTIENDE challenge bestaat uit de volgende opdracht : "Bind rond je middel een touw en laat achteraan een stuk hangen waaraan je een balpen hangt (de balpen hangt tussen je benen). Op de grond staat een leeg flesje. Probeer nu de balpen in het flesje te laten zakken, zonder je handen te gebruiken natuurlijk. "Maak leuke foto's voor op de blog. Bij deze een warme oproep aan iedereen die nog niets heeft ingezonden .WANT ....... de extra uitdaging bestaat erin dat ik van IEDEREEN morgen foto's verwacht om op de blog te plaatsen. Inzendingen dienen binnen te zijn voor 19u..



























    Bijlagen:
    WhatsApp Video 2020-03-31 at 14.25.33.mp4 (2.7 MB)   

    31-03-2020 om 20:25 geschreven door Juf Hilde


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 31 maart 2020 - deel 2







    31-03-2020 om 20:25 geschreven door Juf Hilde


    >> Reageer (0)
    30-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 30 maart 2020
    "Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren"

    Wat een dag.... De eerste stappen zijn gezet binnen de "nieuwe" werking. Het liep niet van een leien dakje maar toch wil ik iedereen bedanken dat jullie toch goed jullie best hebben gedaan. Morgen zal het alweer een pak beter gaan.

    Voor vandaag heb ik alvast nog een aantal leuke foto's en filmpjes. Kijk en geniet.

    De TWAALFDE challenge zal zeker jullie huisgenoten bevallen : "Masseer een huisgenoot 10 minuten lang."  Maak er zeker foto's van. Ik ben benieuwd.


















    Bijlagen:
    Niel_ballonchallenge.mp4 (8 MB)   
    Video.mov (6.9 MB)   

    30-03-2020 om 19:10 geschreven door Juf Hilde


    >> Reageer (0)
    29-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 29 maart 2020

    "Maak van een mug een vlinder"

     

    Het weekend zit er bijna op. We hebben een uurtje minder kunnen slapen, of dat denken we toch. Maar er zitten nog wel uurtjes in de rest van de dag om te genieten.

    Hopelijk is er niemand weggewaaid of was het juist heel fijn om met een vlieger te spelen. Het is maar hoe je het bekijkt.

     

    Er zijn toch een paar klasgenootjes die zich durfden wagen aan de bokeschallenges. Van Ellis ontving ik nog foto's van haar brug die ze maakte met haar zusje en van April de foto's van de insectenchallenge.

     

    Een heel aantal leerlingen zijn al, via het mailadres van mama,papa ingelogd in google classroom. Mag ik vragen aan de anderen dit ook te doen? Daar kan je de taken terugvinden voor de komende week.

     

    Ik geef jullie ook de ELFDE challenge mee. "Vouw een hoedje van papier. Versier het. Plaats het op je hoofd. Laat er een foto van nemen. Stuur die foto door voor maandag 30 maart om 17u." Veel plezier.


    Tot morgen!!

     









    Bijlagen:
    April.mov (8 MB)   
    Axelle.mov (6 MB)   

    29-03-2020 om 16:48 geschreven door Juf Hilde


    >> Reageer (0)
    28-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Wout

    Cake met banaan en chocolade


    Ingrediënten :  1 banaan, 150 g boter,  2 elverse room, 3 eieren, chocolade, 120 g suiker, 100 g zelfrijzende bloem

    Bereiding:

    1 Verwarm de oven voor op 180 °C.

    2 Smelt de boter in een steelpannetje.

    3 Klop ondertussen de eieren los in een mengkom en meng er de bloem en de suiker onder.

    4 Voeg de gesmolten boter toe aan het beslag en roer goed tot een gladde massa.

    5 Bedek een ovenschaal (± 24 cm) met bakpapier. Giet er het beslag in tot u een laag van ± 2 cm dik hebt.

    6 Snij de banaan in dunne schijfjes en verdeel over het cakedeeg. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

    De cake is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal uit de oven en laat afkoelen.

    7 Smelt ondertussen de witte chocolade samen met de room al roerend in een steelpannetje. Giet over de afgekoelde cake. Laat de chocolade afkoelen en opstijven.







    28-03-2020 om 16:06 geschreven door Juf Hilde


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Zeno

    Pannenkoeken met ahornsiroop

     

    Ingrediënten voor 1 persoon : 2 eieren, 300 ml rijstmelk, 100 g bloem, zout, 1tl plantaardige olie, 100 g rode bessen of frambozen, 2 el ahornsiroop

     

    Bereiding:

    1. Klop de eieren los in de melk.
    2. Zeef er de bloem over en meng tot een glad beslag.
    3. Doe er een snuifje zout bij.
    4. Verwarm een beetje olie en schep een lepel in de koekenpan.
    5. Draai de pannenkoek om.
    6. Bak vier pannenkoekjes in totaal.
    7. Verdeel het fruit over de pannenkoeken en werk af met siroop.
    Met deze overheerlijke pannenkoeken ben je klaar voor een stevige training. Smile




    28-03-2020 om 14:05 geschreven door Juf Hilde


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Niel

    Macaroni met ham en kaas


    Ingrediënten : 450 g macaroni, 300 g gekookte ham (dikke sneetjes of in een blokje), 400 g gemalen kaas (bv. Emmentaler), 5 eieren, 30 g boter, 40 g bloem, 6 deciliters melk, 1 dl room, 1 citroen

    Bereiding:

    1. Breng water aan de kook. Dompel de eieren onder in het kokende water en kook ze hard in zo’n 8 à 9 minuten. Koel de eitjes in koud water en hou ze even opzij.

    2.      Breng in een andere pot water aan de kook voor de macaroni. Voeg eventueel een flinke scheut zout toe. Kook de macaroni al dente.

    3.      Smelt de boter in een kookpot en voeg er vervolgens de bloem aan toe. Laat het bloemmengsel al roerend “opdrogen”, maar let erop dat de roux niet aanbakt.

    4.      Zodra je de zachte geur van biscuit ruikt, schenk je de melk in de pot. Zet het vuur wat zachter en blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus bindt. Schenk tussendoor ook de room bij de saus. Na voldoende lang roeren, krijg je een gladde romige bechamelsaus.

    1. Haal de pot van het vuur en meng de helft van de gemalen kaas door de saus.
    2. Proef en kruid de kaassaus met vers geraspte nootmuskaat, peper van de molen en wat zout.
    3. Werk de saus af met een klein scheutje vers citroensap. Dat geeft de saus een lichtere en frisse toets.

    8.      Pel intussen de hardgekookte eieren en doe ze in een schaal. Plet de eieren met een pureestamper (of een vork). Er mogen gerust nog enkele stukjes in achterblijven.

    1. Verwijder de zwoerden van de gekookte ham en snij de plakjes (of het blokje) ham in reepjes of kubusjes.
    2. Giet de pasta af en meng de kaassaus eronder. Voeg ook de geplette eieren toe en de reepjes of blokjes ham. Roer alles goed om en stort het mengsel in een ovenschaal.
    3. Strooi de rest van de gemalen kaas gelijkmatig over de schotel en plaats het gerecht onder de hete grill van je oven. Laat er een goudbruin korstje op komen.








    28-03-2020 om 14:03 geschreven door Juf Hilde


    >> Reageer (0)
    27-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 27 maart 2020

    "Als het weekend voor de deur staat, laat het dan binnen."


    Vrijdag, de laatste werkdag. Gedaan met taakjes. Géén huistaken, geen lessen… maar vooral bewegen en spelen. Genieten van de buitenlucht en van elkaar.

     

    Maar ik kan jullie niet het weekend insturen zonder nog het één en ander met jullie te delen.

    Ook vandaag kreeg ik heel leuke filmpjes, foto’s binnen. Ik zie kinderen met blije gezichten, talenten komen boven…

     

    Axelle en Alessandro bezorgden mij ook nog hun recept met bijhorende foto’s. Daarnaast kropen een aantal van jullie ook nog in de pen en schreven hun gedicht.

     

    Groen is blad

    Groen is een kiwi

    Groen is soms een bloem

    Groen is het begin van de zomer

    Groen is het gras

     Maar nu vriest het en wou ik dat het weer groen was

    (Liv)

    playstation

    samen spelen

    veel online spelen

    spiderman  fortnite  minecraft  roblox

    leuk

                                                                       (Ryan)

     

     

    Blaadje

    Dat blaadje valt

    naar de grond

            want

            het is niet gezond

    (Quinten)

     

    ZON

    Heerlijk warm

    Op het strand

    Weg met die kleren

    VERBRAND

    (Zeno)

     


    Joachim wil jullie ook graag een aantal weetjes cadeau doen. Hier zijn ze …

    Wist je dat

    -        een kat geen vingerafdruk heeft maar een neusafdruk heeft.

    -        de neusafdruk van een kat is net als een vingerafdruk uniek.

    -        de brug van Da Vinci in de 16de eeuw werd ontworpen om een verbinding te maken tussen Constantinopel en een ander stadsdeel van het huidige Istanbul. Het zou de langste brug ter wereld worden in die tijd, maar Da Vinci's project werd afgewezen.

     

    Mila maakte vandaag de gekste tuimelingen op haar trampoline. Jammer genoeg is het iets te groot om met jullie te delen.

     

    En of jullie de bouwskills hebben bovengehaald om de negende challenge uit te voeren. Er zitten een aantal ingenieurs in spé in de klas. Kijk zelf maar de foto’s die ze doorstuurden.

     

    Ik weet het … het is weekend…. Maar toch geef ik een TIENDE challenge mee. Ik zal me alvast op voorhand verontschuldigen bij de mama’s, papa’s. Hier komt het.

     

    “Eet een boterham, besmeerd met choco of confituur of speculaaspasta of smeerkaas,…  zonder je handen te gebruiken.”

     

    Voor één keer mag het. Wie durft dit aan? Ik ben benieuwd naar jullie handigheid. Graag een foto doorsturen voor zondag 14u. En je weet… dan komt de maandagchallenge eraan.

     

    Voor een aantal onder jullie…. Nog veel kookgenot

    Voor iedereen   ……………….       Veel spelplezier

     

    Ik kijk al uit naar de foto’s en/of filmpjes.

     







    27-03-2020 om 19:03 geschreven door Juf Hilde


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Axelle

    Heerlijke groentesoep met balletjes

    Ingrediënten : ajuin, boter,aardappel, soepgroenten, 4 bouillonblokjes,  gehaktballen

    Werkwijze
    1: Schil de ui en snij hem in stukjes .
    2: Doe boter in de pan en stoof de ui .
    3: Schil de aardappel ,was hem en snij hem in blokjes .
    4: Voeg de soepgroenten toe samen met de aardappel .
    5: Voeg 2,5 liter water toe .
    6: Dan voeg je 4 bouillonblokjes toe.
    7: Laat de soep dan 20 min koken .
    8: Mix dan de soep .
    9: Voeg dan de gehaktballen toe .
    10: Laat dit dan ook nog is 10 min koken .
      SMAKELIJK



























    27-03-2020 om 17:31 geschreven door Juf Hilde


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Alessandro

    Zandkoekjes

     

    Ingrediënten : 200 g koude bakboter250 g bloem + wat extra om uit te rollen, 5 g bakpoeder (ca. 1/3 zakje), 100 g suiker, 2 eierdooiers

    Voor de garnering : poedersuiker

    Extra: 2 bakplaten bedekt met bakpapier, plasticfolie, deegroller, steekvormpjes voor koekjes

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 200°. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
    2. Hak de amandelen fijn. Meng de zachte boter met de suiker en het water in een kom.
    3. Voeg de bloem, kaneel, het zout en gehakte amandelen toe en kneed tot een soepel deeg.
    4. Maak balletjes van het deeg met een doorsnede van ca. 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Houd minimaal 5 cm afstand tussen de balletjes.
    5. Druk een beetje plat en bak ze in ca. 6 min. bruin en krokant. Laat afkoelen.










    27-03-2020 om 17:28 geschreven door Juf Hilde


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 27 maart 2020 : foto's van de challenges
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aangezien het heel veel foto's zijn, doe ik het in twee keer.




















    Bijlagen:
    Alessandro_challenge.mp4 (4.1 MB)   

    27-03-2020 om 00:00 geschreven door Juf Hilde


    >> Reageer (0)
    26-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 27 maart 2020

    “Weet dat er geen dag voorbij gaat dat ik niet aan je denk.”

     

    Donderdag 26 maart wil ik starten met allerlei weetjes ….

    Wist je dat …


    *zeesterren roofdieren zijn.

    *Kwallen kunnen blijven leven voor altijd, totdat ze worden opgegeten door andere dieren.

    *Disneyland elke nacht 200 katten loslaat, om knaagdieren te verjagen.
    * Varkens de enige dieren zijn die een zonnesteek kunnen krijgen.
    *IJsberen de enige zoogdieren zijn met haar op de zolen van hun voeten.

    Victor en Mila bezorgden me vandaag hun foto’s en recept. Je kan dit alles bewonderen op de blog. Het ziet er alvast super lekker uit. En iedereen is heel enthousiast.

    Sommige inzendingen van eerder gegeven challenges komen nu ook nog binnen. Geen nood. Als je je niet kan houden, mag je die alsnog uitvoeren en mij een foto bezorgen. Ik plaats ze met alle plezier voor jullie op de blog. Zo heeft April, nu ze terug genezen is, ook haar foto’s doorgestuurd.

    Voor de achtste challenge hebben Alessandro,  Ryan, April en Victor hun speurdersbril opgezet op zoek naar insecten.

     

    Voor de NEGENDE challenge ga je je bouwskills moeten aanwenden.

    “Ontwerp een brug tussen 2 tafels.” Neem 4 foto’s van je bouwproject (verschillende fasen, materiaalgebruik, eindproduct) en stuur die dan door voor vrijdag 27 maart 18u.

    BELANGRIJKE INFORMATIE:

    Vandaag ontvingen jullie ouders een vragenlijst. Het is de bedoeling dat jullie die invullen en dan terugbezorgen voor zondag 29 maart om 18u.

     

    Zo, het zit er op voor vandaag… Dikke knuffel

    Jullie juf













    Bijlagen:
    Video.mov (4.2 MB)   

    26-03-2020 om 19:02 geschreven door Juf Hilde


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Mila

    Kalkoen hawaï

     

    Ingrediënten (4p):

    4 kalkoenkapjes

    4 ananasschijven

    4 sneetjes kaas

    4 schijven tomaat

    Paprikapoeder

    Peper en zout

    1 dl Sherry

    1 dl Ananassap

    2 eetlepels boter

    Maïzena express

    Krielaardappeltjes

    Kerstomaatjes

    Sla

     

    Bereiding:

    - Schil de krielaardappeltjes en kook deze af in een pot

    - Smelt de boter in een braadpan

    - Kruid het vlees met peper en zout

    - Bak de kalkoenlapjes goudbruin aan beide kanten

    - Leg de kalkoen in een ingevette ovenschaal en schik achtereenvolgens de ananas, tomaat en kaas boven op de lapjes en bestrooi met paprika poeder

    - Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200°C, gedurende 10 minuten

    - Ondertussen kan de saus voorbereid worden

    - Deglaceer de bakresten met de sherry en het ananassap

    - Van dit vocht kan je nu saus maken door het sap te laten indikken met Maïzena express

    - Indien je wil kan je de aardappeltjes aanbakken, door ze in een braadpan met boter te laten kleuren

     

    Dresseer het bord nu met een kalkoenlapje, aardappeltjes, kerstomaatjes, sla en saus

     

    Smakelijk!

     

























    26-03-2020 om 15:14 geschreven door Juf Hilde


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Victor

    Kletskoppen

     

    Ingrediënten voor 24 stuks : 30 g ongezouten roomboter, 30 g sesamzaadjes, 75 g witte basterdsuiker, 1 el water, 50 g fijngebakbloem, ½ tl gemalen kaneel, 1 mespunt zout

     

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 200°. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
    2. Hak de amandelen fijn. Meng de zachte boter met de suiker en het water in een kom.
    3. Voeg de bloem, kaneel, het zout en gehakte amandelen toe en kneed tot een soepel deeg.
    4. Maak balletjes van het deeg met een doorsnede van ca. 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Houd minimaal 5 cm afstand tussen de balletjes.
    5. Druk een beetje plat en bak ze in ca. 6 min. bruin en krokant. Laat afkoelen.








    26-03-2020 om 09:31 geschreven door Juf Hilde


    >> Reageer (0)
    25-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Thomas

    Wortelpuree

     

    Ingrediënten voor 1 persoon : 125 gram wortelen, 125 gram aardappelen, 1 teentje look, 1 blaadje laurier, 1 blaadje tijm, 1 ajuin, boter, muskaatnoot, melk

     

    Bereiding:

     

    1. Eerst maak je de ajuin schoon en snij hem in zeer fijne stukken.
    2. Maak daarna de wortels schoon en snij deze in grote stukken.
    3. Gooi ze samen met de ajuin, een teentje look, wat laurier en wat tijm in een kookpot en laat dit doormiddel van de boter een beetje gaarstoven (10 minuten).
    4. Terwijl dit alles gaart, maak je de aardappelen schoon en was ze grondig.
    5. Na tien minuten haal je de pot van het vuur en leg je de aardappelen in de pot bovenop de wortelen en ajuin.
    6. Je vult de pot met water tot als de aardappelen onder water staan.
    7. Daarna zet je de pot weer op het vuur en zorg je ervoor dat alles kookt. Je zet de deksel een beetje scheef, zodat de damp goed weg kan. Je laat het op het vuur staan, tot als het water bijna verdampt is (40 minuten).
    8. Daarna haal je de pot van het vuur en giet je de rest van het vocht weg.
    9. Je doet nu wat muskaatnoot en melk in de pot en stamp met een stamper de massa tot puree.
    10. Als je een malse massa wil, moet je meer melk toevoegen. Wil je geen malse puree, dan hoe je geen melk toe te voegen. Het gaat hier over een zeer kleine hoeveelheid melk.

     

    Serveer de bloemkool met de worsten. Lekker met puree of gekookte aardappelen.

    (In bijlage een aantal filmpje van mijn bezigheden)



    Bijlagen:
    01.mp4 (8 MB)   

    25-03-2020 om 20:14 geschreven door Juf Hilde


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Finn
    Chocolademousse

    Ingrediënten voor 4 porties: 150 gram 70% cacao pure chocolade, 120 gram aqua faba (vocht uit 1 blik/pot kikkererwten), paar druppels citroensap, 100 gram kristalsuiker, 1 theelepel vanillepoeder



    Bereiding:

    1. Smelt de chocolade in de magnetron of au-bain-marie.
    2. Klop het aqua faba op met het citroensap met een handmixer. Doe dit zeker 10 minuten. Voeg na 10 minuten beetje bij beetje het suiker toe terwijl je blijft mixen.
    3. Roer het vanillepoeder erdoor.
    4. Schenk de gesmolten chocolade erdoor en mix met een spatel of lepel.

     

    Serveer met bijvoorbeeld vers fruit.















    25-03-2020 om 18:30 geschreven door Juf Hilde


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept April

    Glutenvrij volkorenbrood

    Ingrediënten : 1 kopje volkorenmeel, 2 eetlepels glutenvrij meel, 2 theelepels gist, 1 anderhalve eetlepel zout, 2 eetlepels gemalen lijnzaad, 3 eetlepels warm water, 1 eetlepel honing, 1/4 kopje kokosolie

    Bereiding :

    1. meng in een grote kom:                                                     
      1 kopje volkoren meel                                          
      2 eetlepels glutenvrij meel
      2 theelepels gist
      1 anderhalve eetlepel zout
      2 eetlepels gemalen lijnzaad

    2. daarna allemaal samen toevoegen:
      1 kopje en 3 eetlepels warm water
      1 eetlepel honing
      1/4 kopje kokosolie

    3. blijf gedurende twee volle minuten mengen. Dit helpt de gluten te ontwikkelen.


    4. begin geleidelijk met het toevoegen van nog twee kopjes bloem tot het mengsel dik genoeg is om met de hand te kneden.


    5. blijf kneden en bloem geleidelijk toevoegen, tot het deeg niet meer plakkerig is, maar zacht, elastisch en makkelijk om mee te werken.


    6. vorm het tot een brood en doe het in een pan. Om te voorkomen dat het brood aan de pan blijft plakken, gebruikt u bakpapier of kokosolie, aangezien dit de meest stabiele olie is onder hoge temperaturen.


    7. laat het deeg in de pan rijzen tot het dubbel is.


    8. bak het brood op 180 graden celcius (verwarm de oven voor) gedurende 45-50 minuten tot het een gouden kleur heeft en een hol geluid heeft wanneer erop wordt getikt.


    9. laat het brood volledig afkoelen voordat je het opbergt en laat het een dag rusten voor het eten.

















    25-03-2020 om 18:25 geschreven door Juf Hilde


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Quinten

    Recept pannenkoeken

     

    Ingrediënten

    -        200g zelfrijzend bakmeel

    -        1 zakje vanillesuiker

    -        200g suiker

    -        200g boter

    -        4 eieren

     

    Bereiding

    -        Voeg de suiker, vanillesuiker, boter, en een snuifje zout bij het bakmeel in een ruime kom. Maak in het midden een kuiltje voor de eieren en de helft van de melk.

    -        Meng alles geleidelijk tot je een stevig beslag bekomt. Roer er de rest van de melk onder en laat 15 à 20 min rusten.

    -        Smelt wat boter in een pan. Giet een pollepel beslag in de pan en verdeel het al draaiend.

    -        Keer de pannenkoek even om als hij droog gebakken is. Laat nog even bakken en serveer.













    25-03-2020 om 11:58 geschreven door Juf Hilde


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Liv

    Scampi’s met curry en mango

     

    Ingrediënten voor 4 personen: 24 scampi’s (16/20) per kilo), bakboter, zout en peper, currypoeder, ½ courgette, 1 dl water, 1 dl room, 1 groentenbouillonblokje 1 appel, 1 mango, 100 g rijst 

     

    Bereiding:

     

    1. Pel de scampi’s en haal de darmkanalen eruit.
    2. Verhit de bakboter in de wok en kruid met zout, peper en currypoeder.
    3. Bak de scampi’s hierin kort aan beide kanten aan.
    4. Snijd de courgette in blokjes en voeg die toe.
    5. Blus het geheel met water, de room en de bouillon.
    6. Dompel de scampi’s niet onder!
    7. Schil de appel en de mango, snijd ze in heel kleine blokjes en voeg ze toe aan de scampi’s.
    8. De scampi’s zijn klaar wanneer de room opkookt.

     

    Serveer met gekookte rijst.

     

























    25-03-2020 om 11:57 geschreven door Juf Hilde


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Chelsey

    Aardappelen met bloemkool in kaassaus en worst

     

    Ingrediënten voor 6 personen: Aardappelen, kg bloemkoolroosjes, 75gr boter, 90gr bloem, 750ml melk, 225gr geraspte kaas, Zout, Peper, Nootmuskaat 

     

    Bereiding:

    1. Kook de aardappelen in gezouten water tot ze beetgaar zijn. 
    2. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in gezouten water. Giet af en bewaar de helft van het kookwater.
    3. Smelt de boter en de bloem in een pan. Laat deze roux even uitzweten in de pan. Voeg al roerend 300 ml van het kookwater toe en daarna de melk. Laat de saus al roerend opnieuw dikker worden.
    4. Zet het vuur heel laag en roer de kaas door de saus. Breng de kaassaus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Leg de bloemkoolroosjes in de saus.
    5. Bak de worsten langs beide kanten in wat boter. Haal na 10 minuten de worsten uit de pan, blus het aanbaksel in de pan met wat water en laat indikken tot sausdikte, voeg wat extra klontjes boter toe en zeef de saus.

     

    Serveer de bloemkool met de worsten. Lekker met puree of gekookte aardappelen.

     





















    25-03-2020 om 11:55 geschreven door Juf Hilde


    >> Reageer (0)


    Archief per jaar
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014

    Gastenboek
  • rekenen

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Hallo allemaal,

    fijn dat je even tijd hebt vrijgemaakt om een kijkje te komen nemen op onze blog. Foto's, artikels, nieuwtjes kan je hier allemaal bekijken en lezen. Je vindt er ook een agenda terug waarin geplande activiteiten komen te staan. Als je even wat anders wil, kan je ook de links aanklikken. Die brengen je dan naar leuke, leerrijke sites.
    Ook jullie mogen altijd een berichtje achterlaten op dit blog.

    Juf Hilde en de leerlingen van 6B wensen jullie alvast veel kijk- en leesplezier.

    agenda



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs