Zandkoekjes
Ingrediënten
: 200 g koude bakboter250 g bloem + wat extra om uit te rollen, 5 g bakpoeder
(ca. 1/3 zakje), 100 g suiker, 2 eierdooiers
Voor
de garnering : poedersuiker
Extra:
2 bakplaten bedekt met bakpapier, plasticfolie, deegroller, steekvormpjes voor
koekjes
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op
200°. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
- Hak de amandelen fijn. Meng
de zachte boter met de suiker en het water in een kom.
- Voeg de bloem, kaneel, het
zout en gehakte amandelen toe en kneed tot een soepel deeg.
- Maak balletjes van het deeg
met een doorsnede van ca. 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede
bakplaat. Houd minimaal 5 cm afstand tussen de balletjes.
- Druk een beetje plat en bak
ze in ca. 6 min. bruin en krokant. Laat afkoelen.




|