Kalkoen hawaï
Ingrediënten (4p):
4 kalkoenkapjes
4 ananasschijven
4 sneetjes kaas
4 schijven tomaat
Paprikapoeder
Peper en zout
1 dl Sherry
1 dl Ananassap
2 eetlepels boter
Maïzena express
Krielaardappeltjes
Kerstomaatjes
Sla
Bereiding:
- Schil de krielaardappeltjes en kook deze af in een pot
- Smelt de boter in een braadpan
- Kruid het vlees met peper en zout
- Bak de kalkoenlapjes goudbruin aan beide kanten
- Leg de kalkoen in een ingevette ovenschaal en schik achtereenvolgens de
ananas, tomaat en kaas boven op de lapjes en bestrooi met paprika poeder
- Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200°C, gedurende 10
minuten
- Ondertussen kan de saus voorbereid worden
- Deglaceer de bakresten met de sherry en het ananassap
- Van dit vocht kan je nu saus maken door het sap te laten indikken met
Maïzena express
- Indien je wil kan je de aardappeltjes aanbakken, door ze in een braadpan
met boter te laten kleuren
Dresseer het bord nu met een kalkoenlapje, aardappeltjes,
kerstomaatjes, sla en saus
Smakelijk!











|