Wortelpuree
Ingrediënten voor 1 persoon : 125 gram wortelen, 125 gram aardappelen, 1
teentje look, 1 blaadje laurier, 1 blaadje tijm, 1 ajuin, boter, muskaatnoot, melk
Bereiding:
- Eerst maak je de ajuin
schoon en snij hem in zeer fijne stukken.
- Maak daarna de wortels
schoon en snij deze in grote stukken.
- Gooi ze samen met de ajuin,
een teentje look, wat laurier en wat tijm in een kookpot en laat dit
doormiddel van de boter een beetje gaarstoven (10 minuten).
- Terwijl dit alles gaart,
maak je de aardappelen schoon en was ze grondig.
- Na tien minuten haal je de
pot van het vuur en leg je de aardappelen in de pot bovenop de wortelen en
ajuin.
- Je vult de pot met water tot
als de aardappelen onder water staan.
- Daarna zet je de pot weer op
het vuur en zorg je ervoor dat alles kookt. Je zet de deksel een beetje
scheef, zodat de damp goed weg kan. Je laat het op het vuur staan, tot als
het water bijna verdampt is (40 minuten).
- Daarna haal je de pot van
het vuur en giet je de rest van het vocht weg.
- Je doet nu wat muskaatnoot
en melk in de pot en stamp met een stamper de massa tot puree.
- Als je een malse massa wil,
moet je meer melk toevoegen. Wil je geen malse puree, dan hoe je geen melk
toe te voegen. Het gaat hier over een zeer kleine hoeveelheid melk.
Serveer de
bloemkool met de worsten. Lekker met puree of gekookte aardappelen.
(In bijlage een aantal filmpje van mijn bezigheden)

|