Aardappelen met bloemkool in kaassaus en worst
Ingrediënten voor 6 personen: Aardappelen, kg bloemkoolroosjes, 75gr boter,
90gr bloem, 750ml melk, 225gr geraspte kaas, Zout, Peper, Nootmuskaat
Bereiding:
- Kook de aardappelen in
gezouten water tot ze beetgaar zijn.
- Kook de bloemkoolroosjes
beetgaar in gezouten water. Giet af en bewaar de helft van het kookwater.
- Smelt de boter en de bloem
in een pan. Laat deze roux even uitzweten in de pan. Voeg al roerend 300
ml van het kookwater toe en daarna de melk. Laat de saus al roerend
opnieuw dikker worden.
- Zet het vuur heel laag en
roer de kaas door de saus. Breng de kaassaus op smaak met peper, zout en
nootmuskaat. Leg de bloemkoolroosjes in de saus.
- Bak de worsten langs beide
kanten in wat boter. Haal na 10 minuten de worsten uit de pan, blus het
aanbaksel in de pan met wat water en laat indikken tot sausdikte, voeg wat
extra klontjes boter toe en zeef de saus.
Serveer de bloemkool met de worsten. Lekker met puree of gekookte
aardappelen.









|