Inhoud blog
  • Beste wensen voor het nieuwe jaar!
  • John C. Cowley
  • Expeditie geluk
  • Heerlijke pompoensoep
  • American games
  • Week van het bos
  • 1 september .....We gaan van start.
  • Een laatste keer
  • Proclamatie 2021
  • Sportdag
  • Spelletjesdag
  • Voetbalwedstrijd 6de leerjaar versus leerkrachten
  • Dankjewel Karla
  • Kamperen 3de graad
  • Zonsverduistering
    Startpagina !
    Klasblog : 6de leerjaar
    Schooljaar 2021-2022
    Hallo allemaal, Welkom op de klasblog van het 6de leerjaar. Op regelmatige basis zullen we hier verslag uitbrengen over activiteiten en gebeurtenissen. Breng dus zeker een bezoekje aan onze klasblog om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. Veel leesplezier ! Juf Hilde
    28-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Niel

    Macaroni met ham en kaas


    Ingrediënten : 450 g macaroni, 300 g gekookte ham (dikke sneetjes of in een blokje), 400 g gemalen kaas (bv. Emmentaler), 5 eieren, 30 g boter, 40 g bloem, 6 deciliters melk, 1 dl room, 1 citroen

    Bereiding:

    1. Breng water aan de kook. Dompel de eieren onder in het kokende water en kook ze hard in zo’n 8 à 9 minuten. Koel de eitjes in koud water en hou ze even opzij.

    2.      Breng in een andere pot water aan de kook voor de macaroni. Voeg eventueel een flinke scheut zout toe. Kook de macaroni al dente.

    3.      Smelt de boter in een kookpot en voeg er vervolgens de bloem aan toe. Laat het bloemmengsel al roerend “opdrogen”, maar let erop dat de roux niet aanbakt.

    4.      Zodra je de zachte geur van biscuit ruikt, schenk je de melk in de pot. Zet het vuur wat zachter en blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus bindt. Schenk tussendoor ook de room bij de saus. Na voldoende lang roeren, krijg je een gladde romige bechamelsaus.

    1. Haal de pot van het vuur en meng de helft van de gemalen kaas door de saus.
    2. Proef en kruid de kaassaus met vers geraspte nootmuskaat, peper van de molen en wat zout.
    3. Werk de saus af met een klein scheutje vers citroensap. Dat geeft de saus een lichtere en frisse toets.

    8.      Pel intussen de hardgekookte eieren en doe ze in een schaal. Plet de eieren met een pureestamper (of een vork). Er mogen gerust nog enkele stukjes in achterblijven.

    1. Verwijder de zwoerden van de gekookte ham en snij de plakjes (of het blokje) ham in reepjes of kubusjes.
    2. Giet de pasta af en meng de kaassaus eronder. Voeg ook de geplette eieren toe en de reepjes of blokjes ham. Roer alles goed om en stort het mengsel in een ovenschaal.
    3. Strooi de rest van de gemalen kaas gelijkmatig over de schotel en plaats het gerecht onder de hete grill van je oven. Laat er een goudbruin korstje op komen.










    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per jaar
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014

    Gastenboek
  • rekenen

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Hallo allemaal,

    fijn dat je even tijd hebt vrijgemaakt om een kijkje te komen nemen op onze blog. Foto's, artikels, nieuwtjes kan je hier allemaal bekijken en lezen. Je vindt er ook een agenda terug waarin geplande activiteiten komen te staan. Als je even wat anders wil, kan je ook de links aanklikken. Die brengen je dan naar leuke, leerrijke sites.
    Ook jullie mogen altijd een berichtje achterlaten op dit blog.

    Juf Hilde en de leerlingen van 6B wensen jullie alvast veel kijk- en leesplezier.

    agenda



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs