Inhoud blog
  • Beste wensen voor het nieuwe jaar!
  • John C. Cowley
  • Expeditie geluk
  • Heerlijke pompoensoep
  • American games
  • Week van het bos
  • 1 september .....We gaan van start.
  • Een laatste keer
  • Proclamatie 2021
  • Sportdag
  • Spelletjesdag
  • Voetbalwedstrijd 6de leerjaar versus leerkrachten
  • Dankjewel Karla
  • Kamperen 3de graad
  • Zonsverduistering
    Startpagina !
    Klasblog : 6de leerjaar
    Schooljaar 2021-2022
    Hallo allemaal, Welkom op de klasblog van het 6de leerjaar. Op regelmatige basis zullen we hier verslag uitbrengen over activiteiten en gebeurtenissen. Breng dus zeker een bezoekje aan onze klasblog om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. Veel leesplezier ! Juf Hilde
    25-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept April

    Glutenvrij volkorenbrood

    Ingrediënten : 1 kopje volkorenmeel, 2 eetlepels glutenvrij meel, 2 theelepels gist, 1 anderhalve eetlepel zout, 2 eetlepels gemalen lijnzaad, 3 eetlepels warm water, 1 eetlepel honing, 1/4 kopje kokosolie

    Bereiding :

    1. meng in een grote kom:                                                     
      1 kopje volkoren meel                                          
      2 eetlepels glutenvrij meel
      2 theelepels gist
      1 anderhalve eetlepel zout
      2 eetlepels gemalen lijnzaad

    2. daarna allemaal samen toevoegen:
      1 kopje en 3 eetlepels warm water
      1 eetlepel honing
      1/4 kopje kokosolie

    3. blijf gedurende twee volle minuten mengen. Dit helpt de gluten te ontwikkelen.


    4. begin geleidelijk met het toevoegen van nog twee kopjes bloem tot het mengsel dik genoeg is om met de hand te kneden.


    5. blijf kneden en bloem geleidelijk toevoegen, tot het deeg niet meer plakkerig is, maar zacht, elastisch en makkelijk om mee te werken.


    6. vorm het tot een brood en doe het in een pan. Om te voorkomen dat het brood aan de pan blijft plakken, gebruikt u bakpapier of kokosolie, aangezien dit de meest stabiele olie is onder hoge temperaturen.


    7. laat het deeg in de pan rijzen tot het dubbel is.


    8. bak het brood op 180 graden celcius (verwarm de oven voor) gedurende 45-50 minuten tot het een gouden kleur heeft en een hol geluid heeft wanneer erop wordt getikt.


    9. laat het brood volledig afkoelen voordat je het opbergt en laat het een dag rusten voor het eten.



















    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per jaar
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014

    Gastenboek
  • rekenen

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Hallo allemaal,

    fijn dat je even tijd hebt vrijgemaakt om een kijkje te komen nemen op onze blog. Foto's, artikels, nieuwtjes kan je hier allemaal bekijken en lezen. Je vindt er ook een agenda terug waarin geplande activiteiten komen te staan. Als je even wat anders wil, kan je ook de links aanklikken. Die brengen je dan naar leuke, leerrijke sites.
    Ook jullie mogen altijd een berichtje achterlaten op dit blog.

    Juf Hilde en de leerlingen van 6B wensen jullie alvast veel kijk- en leesplezier.

    agenda



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs