Glutenvrij volkorenbrood
Ingrediënten : 1 kopje volkorenmeel, 2 eetlepels glutenvrij meel, 2 theelepels gist, 1 anderhalve eetlepel zout, 2 eetlepels gemalen lijnzaad, 3 eetlepels warm water, 1 eetlepel honing, 1/4 kopje kokosolie
Bereiding :
1. meng in een grote kom:
1 kopje volkoren meel
2 eetlepels glutenvrij meel
2 theelepels gist
1 anderhalve eetlepel zout
2 eetlepels gemalen lijnzaad
2. daarna allemaal samen toevoegen:
1 kopje en 3 eetlepels warm water
1 eetlepel honing
1/4 kopje kokosolie
3. blijf gedurende twee volle minuten mengen. Dit helpt de gluten te
ontwikkelen.
4. begin geleidelijk met het toevoegen van nog twee kopjes bloem tot het
mengsel dik genoeg is om met de hand te kneden.
5. blijf kneden en bloem geleidelijk toevoegen, tot het deeg niet meer
plakkerig is, maar zacht, elastisch en makkelijk om mee te werken.
6. vorm het tot een brood en doe het in een pan. Om te voorkomen dat het brood
aan de pan blijft plakken, gebruikt u bakpapier of kokosolie, aangezien dit de
meest stabiele olie is onder hoge temperaturen.
7. laat het deeg in de pan rijzen tot het dubbel is.
8. bak het brood op 180 graden celcius (verwarm de oven voor) gedurende 45-50
minuten tot het een gouden kleur heeft en een hol geluid heeft wanneer erop
wordt getikt.
9. laat het brood volledig afkoelen voordat je het opbergt en laat het een dag
rusten voor het eten.







|