Cake met banaan en chocolade
Ingrediënten : 1 banaan, 150 g boter, 2 elverse room, 3 eieren, chocolade, 120 g
suiker, 100 g zelfrijzende bloem
Bereiding:
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Smelt de boter in een steelpannetje.
3
Klop ondertussen de eieren los in een mengkom en meng er de bloem en de suiker
onder.
4
Voeg de gesmolten boter toe aan het beslag en roer goed tot een gladde massa.
5
Bedek een ovenschaal (± 24 cm) met bakpapier. Giet er het beslag in tot u een
laag van ± 2 cm dik hebt.
6
Snij de banaan in dunne schijfjes en verdeel over het cakedeeg. Zet ± 25 min.
in de voorverwarmde oven.
De
cake is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal uit
de oven en laat afkoelen.
7
Smelt ondertussen de witte chocolade samen met de room al roerend in een
steelpannetje. Giet over de afgekoelde cake. Laat de chocolade afkoelen en
opstijven.


|