Freelance.nl
deze blog is de marktplaats van Nederland! Met meer dan 235.000
gebruikers en 17.000 (en groeiend aantal) bezoeken per dag de
grootste website voor zelfstandige ZZP-ers/ondernemers en
werkzoekenden.. Plaats Uw Profiel /bedrijf>>
Freelance.nl deze blog is de marktplaats van Nederland! Met meer dan 235.000 gebruikers en 17.000 (en groeiend aantal) bezoeken per dag de grootste website voor zelfstandige ZZP-ers/ondernemers en werkzoekenden.. Plaats Uw Profiel /bedrijf>>
Discussies over alle aspecten van shared web hosting zoals ervaringen (zowel negatief als positief mits onderbouwd op een volwassen manier), kiezen van een shared hosting provider, vragen, antwoorden en andere gerelateerde onderwerpen.
Discussies over (unmanaged) dedicated server hosting en VPS's (Virtual Private Servers). Onderwerpen kunnen gaan over ervaringen, bandbreedte, performance gerelateerde onderwerpen en huidige aanbevelingen.
Discussies over managed hosting (dedicated servers en VPS). Onderwerpen kunnen gaan over ervaringen, aanbevelingen, service levels (SLA) en gerelateerde consultancy.
Discussies over unmanaged en managed colocation. Discussies kunnen gaan over bandbreedte, electriciteit, infrastructuur, datacenters en overige gerelateerde zaken.
Discussies over het hosting van Microsoft Producten zoals Windows (2003 en 2008), SQL, IIS en aanverwante topics zoals ASP.NET, PHP on Windows deployment en provisioning van Windows en andere Microsoft producten.
Praat hier over van alles, deel interesses, maak grappen en discussieer over dingen die niets te maken hebben met een van de boven of onderstaande forums.
Problemen met toegang tot je server(s) en/of netwerk? Plaats ze hier en houdt iedereen op de hoogte. (Bedoeld voor zowel providers als afnemers). LET OP: het is verplicht om alvorens hier te posten, eerst contact op te nemen met je leverancier. Bovendien is het gebruik van de Site Check verplicht
Wanneer je zoekt naar prijsvoorstellen voor hosting, colocatie, domeinnamen, hardware... zet dan je vraag in dit forum. Aanbieders kunnen reageren met een voorstel op maat.
Aanbieders kunnen hier specifieke promoties neerzetten of hun waren en diensten aanbieden. Het aanbod valt onder de normale, dagelijkse handelsactiviteit van de aanbieder.
Hier kunnen leden zoeken naar banen in oa de hosting industrie door het plaatsen van eigen kwalificaties en specialisaties en kunnen oa hosting bedrijven openstaande vacatures plaatsen.
Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een tweedehands server of switch, of heb je nog wat hardware over en wil je dat verkopen dan kun je dat hier plaatsen. Zelfs je overtollige perforator kan je hier kwijt.
Bedenk goed of de domein op langere termijn bij je blijft passen.
Bijvoorbeeld:
- Als je 20 bent is “joepiedepoepie.nl” misschien leuk, maar als je 30 bent, schaam je je er misschien voor. - Als je heel specifieke naam kiest. “Pietje_is_10jaar.nl” Ja… Pietje blijft niet eeuwig 10 jaar. Of “debestewinkelal10jaar” of iets dergelijks. - “Appelwinkel.nl” is wel leuk. Als je appels verkoopt. Als je na 5 jaar besluit ook peren te verkopen, dan is de naam niet zo handig/logisch meer…
Hou het simpel en Nederlands.
Als jij een naam bedenkt die kort, duidelijk en sterk is heb je meteen al een stap voor op de concurrentie.
Enkele voorbeelden van klanten die dit soort domeinnamen hebben zijn:
Deze namen spreken voor zichzelf en zijn daarom krachtig. Daarnaast zijn ze kort en makkelijk te onthouden.
Check eerst even bij de KvK of de naam nog niet bestaat.
Misschien heeft iemand al wel zo’n bedrijfsnaam, maar nog geen website.
Bij het bedenken van een goede domeinnaam zal je vaker stuiten op het feit dat iemand de naam die je in gedachte had al in gebruik heeft.
Ben je met grote zaken bezig dan zou ik ten eerste gaan voor een .com of .eu domein
Richt je je puur op de Nederlandse markt dan zou ik een .nl nemen.
01 Kies een domeinnaam die kort en krachtig is (maximaal 4 lettergrepen voor de extensie, is makkelijker te onthouden)
02 Kies een naam die past bij wie je bent, bedrijf, persoon.
03 Schrijf een aantal steekwoorden op die van toepassing zijn op wat je doet en kijk of je daar iets van kunt gebruiken.
04 Kies een domeinnaam uit VOOR je een bedrijfsnaam vast laat leggen bij de KvK.
Soms kom je er achter dat je bedrijfsnaam al als domeinnaam vastgelegd is en dan is het balen en lastig je KvK aan te passen als het om de hoofdnaam gaat van je bedrijf.(geldt niet voor handelsnamen, daar kan je er zoveel van hebben als je wil)
05 Kijk naar de namen van je concurrentie en neem geen naam die op een ander lijkt.
06 Neem een naam gerelateerd aan een zoekwoord voor je doelgroep zodat je sneller te vinden bent en je hoger in de google search staat bv betaalbarebedrijfsfilm.nl
07 Neem een naam die tijdloos is.
08 Kies een naam met een logische spelling dus niet disleksie (alhoewel dit misschien geen goed voorbeeld is)
09 Vraag voor je je domeinnaam vast legt de mening van een paar kennissen en vrienden of desnoods vreemden wat ze van je domeinnaam vinden, wie weet komen ze met wat alternatieven waar je zelf niet op bent gekomen.
10 Gebruik de startpagina van mijndomein.nl om te controleren in welke extensies je verzonnen naam beschikbaar is.
Kies een EU domeinnaam en zorg dat de woorden internationaal begrepen worden. Dan kun je nog eens verder in een andere taal.
Nog meer
Houdt je naam kort, maar krachtig.
Een goede domeinnaam is kort (bijv niet pietjejanvanjaapdepostbode.nl), want dat is makkelijker om te houden. Natuurlijk moet je domeinnaam wel duidelijk blijven: vat de content van je toekomstige website samen in één alinea, in één regel en vervolgens in een paar woorden. Zo krijg je zelf een veel beter beeld van wat je op je website wilt zetten en kun je dus goed bepalen welke naam bij jouw website past.
Daarnaast is het ook handig om inspiratie op te doen met foto’s.
Google eens op jouw onderwerp en misschien krijg je door de combinatie van verschillende foto’s wel een idee.
Kom je er nu echt niet uit verzamel dan alle foto’s die bij je onderwerp passen en je aansprekken op een moodboard.
Vraag vrienden en familie om ideeën en houdt dit allemaal bij elkaar in een mapje.
Ga er even rustig voor zitten en dan kom je er vast wel uit!
Neem een naam die je net zo schrijft als je hem uitspreekt.
Hou rekening met de taal van andere landen, soms kan een onschuldig klinkende Nederlandse naam in een andere taal iets onprettigs zijn. Let daar vooral op als je website ook bedoeld is voor buitenlanders (dus ook in hun taal moet de uitspraak zonder vergissing ook de schrijftaal zijn).
Mijn eigen website voldoet hier niet aan (wel in het Nederlands), mijn naam zit in de naam van de site en SCH is voor bijna alle talen haast onuitspreekbaar, dat had ik mij te laat gerealiseerd.
Zoek de bedachte domeinnaam op in google.
Het aantal hits op google heeft veel invloed op de kosten van adverteren op google (Als je tenmiste een beetje bovenaan wilt komen te staan.) Ook als je niet adverteert heeft het aantal hits die google geeft invloed op hoe hoog je site in google komt te staan (En dat heeft grote invloed op de vindbaarheid van je site).
Daarnaast is het zinnig om even bij het beneluxmerkenbureau te kijken of de gekozen naar niet als beschermd merk is gedeponeerd.
Kies een domeinnaam die blijft hangen; een bedrijfsnaam blijft vaak niet lang hangen, zeker niet als het een onbekend bedrijf(je) is.
De bedrijfsnaam als domein moet je natuurlijk ook vastleggen maar gebruik je voornamelijk als e-maildomein.
Voor je Marketing kies je een domeinnaam dat het product of de behoefte beschrijft of je Pay Off in je merk.
Er zijn voorbeelden te over denk maar eens aan : “goedkopeverzekeringen.xx”, “lekkeretenin_____.xx”, etc., etc. Goed gebruik van zulke domeinen in je marketingcampagnes levert m.i. echt op.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen) Categorie:tips Tags:Top tips voor een domein naam
Wat is een goede domeinnaam?
Wat is een goede domeinnaam?
Vaak denken mensen dat alle goede domeinnamen al geregistreerd zijn, maar als je goed zoekt zijn er altijd mogelijkheden. Wat een domeinnaam een goede domeinnaam maakt hangt af van diverse factoren.
Een domeinnaam als “auto-huren.nl” zegt meteen al genoeg
Zoektermrijke domeinnaam
Het is zeker goed om een domeinnaam te claimen die de zoekterm(en) bevat waarop je gevonden wilt worden maar het is zeker geen garantie dat je dan ook hoog in de zoekresultaten komt, dit hangt namelijk af van wat je concurrenten doen.
Allereerst moet je bedenken op welke zoektermen je gevonden wilt gaan worden, als voorbeeld wil ik een site gaan opzetten waarmee ik “bloemen” wil gaan verkopen.
Een goede domeinnaam zou dan zijn: www.bloemenverkopen of toch niet? Bedenk wat je potentiële klanten zullen intoetsen als zij zoeken naar jouw product. De kans is erg klein dat zij “bloemen verkopen” zullen intoetsen.
De naam www.bloemenkopen.nl zou dus een veel betere naam zijn. Let er wel op dat een zoekmachine moeilijker kan zien welke woorden er bedoeld worden als je “bloemenkopen” aan elkaar schrijft. Een nog betere naam voor de vindbaarheid is dan www.bloemen-kopen.nl met een koppelteken. De zoekmachine kan nu zeker zien welke zoektermen er in het domein zitten.
Een nadeel hierbij is dat mensen minder snel je domeinnaam met een koppelteken zullen onthouden dan een domeinnaam aan elkaar. Ideaal is om beide varianten in je bezit te krijgen zodat je in ieder geval geen concurrentie krijgt op bijna dezelfde domeinnaam. (zo is bijvoorbeeld coca-cola.nl als cocacola.nl van dezelfde eigenaar)
Tips voor een goede domeinnaam
Zoekterm tool
Om een domeinnaam te bedenken die zoektermen bevat waarop veel mensen zoeken kan je de “keyword tool” van Google gebruiken . Vul hier een aantal zoektermen in die relevant zijn voor jou en kijk waar er veel op gezocht wordt.
Je ziet nu hoe vaak er gezocht wordt op de zoektermen die je hebt ingevuld en je krijgt er direct soortgelijke en relevante zoektermen bij (altijd handig voor zoektermen waar je nog niet aan gedacht had).
Met dit overzicht kan je nog verder gaan zoeken en je zoektermen specifieker maken, want je kan er vrijwel zeker van zijn dat iemand anders al een domeinnaam als www.bloemen.nl heeft geclaimd (zo niet dan heb je mazzel).
Geen algemene woorden in je domeinnaam
Vermijd algemene woorden in je domeinnaam zoals: “de, het, een, in, op” etc. Deze woorden hebben totaal geen meerwaarde omdat ze zo vaak gebruikt worden dat de zoekmachine ze zelfs negeert. De domeinnaam www.de-makelaar.nl zal het slechter doen dan de domeinnaam www.makelaar.nl (als de content van de website hetzelfde is).
Gebruik geen ‘te’ lange domeinnamen
Probeer je domeinnaam niet onnodig lang te maken. De domeinnaam www.makelaar-amsterdam-noord-holland.nl gaat niet werken en wordt eerder gezien als negatief (spamming) door de zoekmachine. Een ander nadeel is dat niemand zo’n naam onthoudt en om maar niet te spreken van je e-mailadres.(probeer die maar eens op een visitekaartje te zetten).
Domeinextensie telt wel degelijk mee
De extensie waar je domeinnaam op eindigt (.nl, .com, .org etc.) heeft wel degelijk enige invloed op je vindbaarheid. Als je een site hebt die eindigt op een “.nl” met de content in de Nederlandse taal dan zal je in hoger scoren dan een “.com” (er vanuit gaand dat iemand wel op een Nederlands woord zoekt).
Zoektermrijke domeinnaam makkelijker voor linkbuilding
Bij het verkrijgen van linkjes naar je site toe (via startpagina’s etc.) is een zoektermrijke domeinnaam een groot voordeel omdat je geen aparte linktekst hoeft aan te vragen. Bijv.: Alex.nl (beleggingen) wil graag gevonden worden op “beleggen” en moet dus bij het aanvragen van een link de tekst “beleggen” als linktekst aanvragen die wijst naar alex.nl. Als je de domeinnaam bloemen-kopen.nl hebt dan zitten de belangrijkste zoektermen al in je link en is een linktekst een stuk minder nodig en maakt het linkbuilden een stuk makkelijker.
Met deze tips en de “keyword tool” kan je een mooie lijst samenstellen van domeinnamen. Vergeet in deze lijst dus niet de domeinnamen met een koppelteken mee te nemen en andersom. Je kan nu je lijst hierboven nalopen om te kijken welke domeinnamen er nog vrij zijn. Je zal zien dat er nog heel veel te halen valt.
Wie geen zin of tijd heeft om een eigen website te (laten) maken, of het gewoon simpelweg niet nodig vindt, kan zich toch profileren met een eigen domeinnaam.
Het is namelijk eenvoudig om je unieke domeinnaam te koppelen aan je Facebook-account.
Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je voor- en achternaam als naam te registreren.
Wie jouw domeinnaam dan intikt als URL, komt automatisch terecht op je Facebook-pagina.
Uiteraard kunt je ook voor iets heel anders kiezen, het is maar net waar je voor kiest.
Moeilijk is het niet, het kost je slechts enkele minuten. Het doorverwijzen van een domeinnaam is al mogelijk met het domeinnaampakket van 9 euro.
Wanneer de registratie van je domeinnaam eenmaal een feit is, ga je naar het beheer door in te loggen.
In de linker kolom kies je het kopje domein doorverwijzen,Vul dan bij Naar de domeinnaam de volledige URL van je Facebookpagina in. Dus bijvoorbeeld: http://www.facebook.com/profile.php?id=*******. Nog even opslaan en je verwijzing is een feit.
Maak HIER een eigen domein aan voor slechts 9 euro!!
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Categorie:doorverwijzen Tags:Je eigen domeinnaam doorverwijzen naar Facebook
05-10-2009
Your hosting
Host
Yourhosting
Yourhosting is in bijna 10 jaar gegroeid tot de grootste shared webhosting provider van Nederland. Onze helpdesk- en salesafdeling bestaat uit gemotiveerde en professionele medewerkers die gedurende de hele week, ook 's avonds en op zaterdag, per e-mail en via de telefoon, antwoord geven op al uw vragen.
Altijd bereikbaar: ervaar onze service en snelheid zelf en bel gratis 0800-1213. Bij ons hoeft u niet in de wacht te staan. Lees de ervaringen van onze klanten over onze dienstverlening.
Enkele Referenties:
Daimler Chrysler / Mercedes Benz
Nationale Nederlanden
Lost Boys
Spong Advocaten
Moszkowicz Advocaten
Talpa Media Holding N.V.
3FM
McDonald's
Van der valk vakantie
Akzo Nobel Wegenzout
Debitel Nederland bv
Vrije Universiteit Amsterdam
Logitech Northern Europe
Daewoo Motor Benelux B.V.
Videoland
Welkoop
Monuta Holding NV
Gemeente Den Haag/ Griffie
AP: Your Hosting volgens ondernemers beste hosting
Your Hosting beste ICT bedrijf op 5 van 7 onderdelen Wie geeft de beste service, welk bedrijf heeft de beste prijs/kwaliteitverhouding? Voor de tweede keer onderzocht TNS NIPO in opdracht van Sprout de beste dienstverleners van Nederland. Alle respondenten waren directeur-eigenaar van een bedrijf met maximaal tweehonderd werknemers, zowel Sprout-lezers als andere entrepeneurs. De lijst bevat zeven sectoren, van advocaten en notarissen tot leveranciers van telecommunicatie, meer dan 400 bedrijven. Bijna 2500 ondernemers gaven hun mening, met soms verrassende resultaten.
Microsoft en KPN onder de maat
Onderaan het lijstje met ict-bedrijven staat internetprovider Tiscali, met prestaties op onderdelen die de kwalificatie 'dienstverlening' eigenlijk niet meer rechtvaardigen. Tiscali komt overigens voor het laatst voor in dit onderzoek aangezien de Nederlandse activiteiten zijn overgenomen door Telfort, dat op zijn beurt een tijdje geleden weer is overgenomen door KPN. Zo kun je allerlei ict-diensten kiezen, van Telfort of Planet Internet Het Net, maar komen ze door overnames steeds vaker uit dezelfde hoge hoed, in dit geval die van KPN. Het moederbedrijf zelf staat op nummer 12 in de ict lijst, met waarderingscijfers die niet overhouden. Ook laag in de lijst staat Microsoft. 54 respondenten specificeren hun op- en aanmerkingen in negen onderzoeksonderdelen, in de wetenschap dat klachten in geval van Microsoft net zo weinig effect hebben als klachten over het weer. Dat houdt ook nooit op.
Your Hosting grote uitblinker Ook verrassend is de positie die Nederlandse webhosting provider Your Hosting behaalde. Dit bedrijf bewijst dat een snelle groei in omvang niet direct hoeft te betekenen dat het serviceniveau achterblijft. In de top 100 gingen zij met de hoogste notering onder webhosters aan de haal en in de ict-sector voelt Google met haar nummer 1 notering de hete adem van de Zwollenaren in haar nek. Your Hosting laat naast KPN en Microsoft met deze 2e plek grote namen achter zich als Paypal, Siemens, XS4all, Dell en HP.
"Met het intoetsen van de zoektermen 'eigen website online' kom je terecht bij Your Hosting uit Zwolle, bij wie je je eigen website online kunt laten zetten. Van een ander niveau dan Google maar net zo goed in wat ze doen, Your Hosting. 'Jong, snelgroeiend, dynamisch', een goed product dat zich totnogtoe vooral via mond-tot-mondreclame verspreid, werken bij Your Hosting moet een beetje voelen als werken bij Google in de begindagen. Als het goed is, dan komt het wel, en Your Hosting is goed: in de Sprout 100-afdeling ICT het beste bedrijf op maar liefst 5 onderdelen." aldus Sprout in haar toelichting op de hoge notering die zij de webhosting provider toekennen.
En dat gaat nog even door: "Beste bedrijf in deze sector op het gebied van tijdplanning, budgetbewaking, prijs/kwaliteitverhouding en onafhankelijkheid van advies. Google is een wereldbedrijf uit Californie, Your Hosting is een 'jonge, enthousiaste club' van dertig mensen uit Zwolle, waar ook veel moois mogelijk is. Zoals domeinnamen registreren, je website op internet laten zetten (webhosting) en met een handig doe-het-zelfpakket je eigen website bouwen. Dat alles voor weinig geld."
Een domeinnaam is de unieke aanduiding voor een Internet-adres. Een domeinnaam kan worden gebruikt voor alle Internet-diensten, zoals de URL van een website of een e-mailadres.
Een domeinnaam op Internet kan je vergelijken met een telefoonnummer. Net zoals een telefoonaansluiting heeft ook iedere gebruiker van Internet een nummer. Omdat woorden gemakkelijker te onthouden zijn, is ervoor gekozen deze nummers te vertalen naar namen en die
namen worden in een server weer terugvertaald naar nummers.
Men kan het beste een domeinnaam zien als een weergave van een IP-adres. Deze weergave maakt het communiceren en uitwisselen van informatie eenvoudig. Elke computer op Internet heeft een IP-adres. Om contact te leggen met de computer moet u deze het IP-adres van de betreffende machine kennen.
Namen werden niet alleen op het Internet gebruikt maar ook op netwerken. Door het massale gebruikbleek dat het onbegonnen werk was om miljoenen namen wereldwijd te coördineren en te onthouden daarom werd een systeem voor naamgeving ontworpen: het Domain Name System (DNS).
De twee belangrijkste eigenschappen van dit systeem zijn een hiërarchische naamgeving en een gespreide verzorging van de naam-adres-vertalingen.
Zo kan een domeinnaam bovendien naar meer dan 1 IP-adres verwijzen en omgekeerd.
De hiërarchie
Een machinenaam bestaat uit meerdere door punten gescheiden niveaus of componenten, bijvoorbeeld: bonny.hela.nl.
De componenten in de namen worden domeinen genoemd, .nl is het domein voor Nederland, hema.nl is het domein voor de organisatie hela .
Naast de landcodes (country code top level domains of cctld's) zijn er ook organisatorische domeinen (generic top level domains of gtld's) in de Verenigde Staten:
.com & .biz voor commerciële instellingen .org voor organisaties .net voor Internetproviders .info voor Informatie Websites .edu voor onderwijsinstellingen .gov voor instellingen van de overheid van de Verenigde Staten .mil voor onderdelen van het Amerikaanse leger .int voor instellingen die voortkomen uit internationale verdragen.