Freelance NL

Freelance.nl deze blog is de marktplaats van Nederland! Met meer dan 235.000 gebruikers en 17.000 (en groeiend aantal) bezoeken per dag de grootste website voor zelfstandige ZZP-ers/ondernemers en werkzoekenden..
Plaats Gratis Uw Profiel /bedrijf>>

Inhoud blog
 • TH Tip
 • Toon Hermans - One Man Shows DVD
 • Toon Hermans Kolderliedjes flauwekulletjes op muziek.
 • Dit eerbetoon aan Toon Hermans bevat een boek met cd met de beste nummers en conférences van Toon, zoals Méditerranée, Vierentwintig rozen en Wat ruist er door het struikgewas. Het boek geeft uitleg bij de nummers op de cd en laat Toon zelf aan het woord.
 • Biografie Toon Hermans door Jacques Kloters
 • Ik heb je lief ..de mooiste gedichten en gedachten over liefde en vriendschap door Toon Hermans.
 • Kanker. Ga ik dood? Je ondergaat behandelingen. Je blijft leven
 • Links naar andere websites
 • Toon Hermans Huis Fryslân Nieuws
 • Toon Hermans Huizen
 • Toon Hermans Huis Sittard Nieuws
 • Toon Hermans in het Nieuws
 • TOON HERMANS - HET GALABAL ( leg neer die bal! ) 1965
 • Toon Hermans: Johnny haal even mijn tennisracket
 • Perzik Eten
 • Koefnoen - Toon Hermans over vuurwerk
 • Cafe BIljart
 • De trommel door de eeuwen heen
 • Wat ruist er in het struikgewas
 • Perzik Eten Toon Hermans Video

  Apple iPad de ultieme combinatie tussen internet en multimedia

  Apple Ipad met Wi Fi

  Categorieën
 • Biografie (1)
 • CD (1)
 • Fotos (0)
 • Kankerpatiëntenbeweging NFK (1)
 • Links naar andere websites (1)
 • Toon Hermans Boeken DVD Nieuws (2)
 • Toon Hermans Huis Fryslân Nieuws (1)
 • Toon Hermans Huis Sittard Nieuws (1)
 • Toon Hermans Huizen (1)
 • Toon Hermans Huizen Links (1)
 • Toon Hermans in het Nieuws (1)
 • Toon Hermans Nieuws (5)
 • Toon Hermans Twitter (1)
 • Toon Hermans Video (11)

 • Follow 24rozen on Twitter
  Gastenboek
 • Nieuw blog
 • een fijn begin van de week

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Een interessant adres?
  Rondvraag / Poll
  Wat ruist er in het struikgewas?
  De Wind
  Een bijdehandse bij
  Een oma met een vibrator
  Mark Rutte met tien pond grutte
  Een Kanariepietje
  Freak de Jonge
  Paul de Leeuw aan de diaree
  Geert Wilders met een pot Zaanse mayonaise
  Geen idee en dat is maar beter zo
  Lee Towers met een WC Bril
  Het toupetje van Ivo Niehe
  De Postcode Lotterij Miljoenen
  Het Paard van Snieklaas
  Een konterige biljartbal
  Een scheet a la Mediteranee
  Twee ballen gehakt
  De blitse schoenen van Renee Schoemann
  De baard van Vader Abraham
  Marco Borsatos gouden platen
  De stem van het volk
  Bekijk resultaat

  Laatste commentaren
 • Geldwolverij! (Ricardo Theunissen)
      op Toon Hermans Video Snieklaaas
 • Geldwolverij! (Ricardo Theunissen)
      op Toon Hermans Video Snieklaaas
 • Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Stel je Voor
  Stel je voor Als je weet dat iemand van je houdt je alles vergeeft je altijd bijstaat je nooit laat vallen omdat hij je zwakheid kent dan is dat een geweldig gevoel. Maar stel je nu eens voor: dat die iemand de God van hemel en aarde is!

  Ik heb je lief

  zijn mooiste gedichten en gedachten over liefde en vriendschap

  Ik heb je lief

  Heer

  Heer, ik weet niet wat morgen zijn zal. Evenmin weet ik wat er na dit leven komt. Zij die Uw liefde kennen vertrouwen blindelings op Uw bedoelingen. Geef mij dit vertrouwen, Heer.

  Samenleving
  Samenleving Ingekapseld, opgesloten, bang geworden voor elkaar, trekt de stille tocht solisten langs de drukke boulevard. Ieder met z'n eigen dromen, ieder met z'n eigen plan, ieder met z'n eigen kinderen, met z'n eigen vrouw of man. Zoiets noem je 'samenleving', flauwekul, vergeet het maar, ingekapseld, opgesloten, bang geworden voor elkaar.
   Portret
  Portret Ga zitten kind, ik schilder jou nee, 'k maak het niet te bont, misschien naast tere tinten blauw wat roze op je mond. Laat me met je kleuren spelen met penselen zacht als zij en het witte linnen strelen, tot het kijkt en lacht als jij. (Uit: De Danstent in de Wei)
  24 rozen  14 appelbomen in de zomerzon 7 dikke tranen op een bruidsjapon 15 zomersproetjes op een wang 2 enorme zoenen op de gang en 36 liedjes waar ik veel van hou en 24 rozen, 24 rozen, 24 rozen voor jou 15 mooie meiden in een boerenschuur 46 zieltjes voor het vagevuur 2 fanfares en een hoempapa 1 begrafenis met koffie na en 4 papieren vilegers aan een touw en 24 rozen, 24 rozen, 24 rozen voor jou 16 bisscopsmijters op een lange rij 1 klein moedervlekje op een damesdij 9 dominees op het carnaval 2 olijven en een bitterbal en 4 verliefde wolken in het blauw en 24 rozen, 24 rozen, 24 rozen voor jou 16 stille nonnetjes op oudejaar 2 aanstaande moeders en een ooievaar 1400 doppers in een blik 9 hiks van iemand met de hik en 7 babyfoto's op een schouw en 24 rozen, 24 rozen, 24 rozen voor jou 16 lichte vrouwen in vergadering 2 enorme boeren van een zuigeling 14 kamerleden op het toilet 7 apen op een autoped en 12 sinterklazen in de kou en 24 rozen, 24 rozen, 24 rozen voor jou 24 rozen, 24 rozen, 24 rozen voor jou.

  Toon Hermans
  Vriend je hebt iemand nodig stil en oprecht die als het erop aan komt voor je bidt of voor je vecht pas als je iemand hebt die met je lacht en met je grient dan pas kun je zeggen: 'k heb een vriend als je iemand hebt die alles met je deelt de tafel en het bed één die nooit verveelt als je iemand hebt die al je zorgen heelt weet je wat dat zeggen wil weet je wat dat scheelt? je hebt iemand nodig stil en oprecht die als het erop aan komt voor je bidt of voor je vecht pas als je iemand hebt die met je lacht en met je grient dan pas kun je zeggen: 'k heb een vriend pas als je iemand hebt die met je lacht en met je grient dan pas mag je
   Verder
  Verder Verder van de wereld weg elke dag een beetje dichter naar de hemel toe Elke dag een treetje
  Liefde is enkel ZIJN
  Zeg niet dat je me liefhebt Woorden zijn broos en klein Liefde is niet in woorden Liefde is enkel "zijn". Liefde is : handen omsloten volgens één levenslijn. Liefde is : samen dragen het eigen eenzaam zijn !. Zeg niet dat je me liefhebt, al die woorden doen enkel pijn. Want nooit is liefde in woorden Liefde is enkel "ZIJN". Toon Hermans
  Een Beetje
  'n Beetje Sterven doe je niet ineens, maar af en toe 'n beetje en alle beetjes die je stierf, 't is vreemd, maar die vergeet je, het is je dikwijls zelfs ontgaan, je zegt ik ben wat moe, maar op 'n keer dan ben je aan je laatste eindje toe.
  Masker
  Masker Dit is het grote carnaval van levenloze leuzen het masker kijkt het masker aan de dwergen zijn de reuzen de glitterdomheid loopt voorop en hupt met 'n corrupte pop wat licht lijkt, dat is duisternis want niets is, wat het waarlijk is 't is louter fake en haat en nijd de dans is leugenachtigheid doorheen de blije deun van 't bal schijnt 'n verfomfaaid tranendal
  Kijken
  Kijken Kijk naar de mens en zie het wonder in hem. Zie je het niet kijk dan nog eens en nog eens en nog eens en als je goed kijkt kun je het wonder zien in hem. Het beweegt het spreekt het kijkt het luistert het lacht en het raakt je aan en het zegt iets van liefde. Zoiets groots als een mens moet voorbestemd zijn voor iets dat van een andere, hogere orde is dan het leven op aarde. Kijk naar de mens
  De Ander
  De ander Heer, wat zal ik zoeken naar mijzelf als ik niet eerst de ander heb gevonden. Geef dat ik de ander in mijzelf herken zoals ik ook mijzelf in de ander tegenkom, omdat ieder mens geschapen is naar Uw beeld en gelijkenis.
  Niet aan denken
  Niet aan denken Eerst dacht ik: 'niet aan denken', dat heb ik toen gedaan, maar twee seconden later, dacht ik er tòch weer aan. Nee, zo eenvoudig is dat niet, want weet je, wat je doet, je denkt er óók aan als je denkt dat j'er niet aan denken moet.

  Luxe Gouden Boekje met bladmuziek

  Politiek
  Politiek Politiek is handjes drukken, dreigen, sjoemelen en bukken, katten uit de bomen kijken, overreden, over-lijken, schipperen of schaakmat zetten, lange speeches, korte metten, witte voetjes, pan uit vegen, passen, meten, wikken, wegen, lachjes, dansjes, Judas-kusjes, loeren draaien, dooie musjes, veel beloven, vleien, paaien, de kunst om om iets heen te draaien, d'r is geen liefde, regelrecht, en daar is alles mee gezegd.
   Liedje
  Liedje 'n dag zonder jou is een tuin zonder bloemen een dag zonder jou kun je geen dag meer noemen een dag zonder jou is een dag zonder licht en dáárom is zo'n dag geen gezicht het huis is leeg en koud als ik je stem niet hoor de tafels, stoelen en het bed het stelt geen moer meer voor een boom zonder takken 'n hemel zonder blauw m'n lief - dat is een dag zonder jou
   Moed
  Moed Franciscus van Assisi heeft ooit gezegd: 'Wij hebben een bepaalde mate van moed nodig om gelukkig te zijn.' Wie het leven van deze begenadigde mens kent weet dat hij de moed had om afstand te doen van alles wat hij bezat. Er is moed voor nodig om jezelf te vinden. En nòg meer moed om in jezelf God te vinden zoals Franciscus dat deed.
  Of wonderen bestaan?
  "Of er nog wonderen zijn hoe kun je zoiets vragen kijk naar mijn tuin van leeg naar vol in amper zeven dagen" Toon Hermans
  Reclame
  Soms heeft reclame iets van een arrogant soort bedelaar. Toon Hermans.
   Sterren
  "Ik ken mensen die geen vonkje licht verspreiden, maar die wij toch sterren noemen." Toon Hermans
   Bomen
  Bomen als ik de bomen zie gemaakt van hetzelfde leven maar dan met stam en tak en twijgen als ik de bomen zie dan luister 'k altijd even naar hun fantastisch zwijgen ik heb de storm zien komen hij sloeg ze half kapot verstild zag ik ze dromen of dansen, zomerzot ik zag hun angstig beven in donker en in licht en zie mijn eigen leven in hun verweerd gezicht
   Het Leven
  Het leven Het leven stoot je om en helpt je op, als een horzel steekt het je en het streelt je als je geliefde Het versiert je huis met de guirlandes van het voorjaar en het doet je vluchten voor de kou Het jaagt je angst aan in het holst van de nacht en zegent je met de heldere genade van het morgenlicht Het vult je hart tot aan de rand met blijdschap en doet je schreien als een kind Het rumoert in je met haar zinnelijke bombardon en het fluistert je een schietgebedje in als je aan sterven toe bent O wonder dat ik onnozele dit grandioze leven leven mag
  Lachen
  "Als je om bijna niets lacht, ben je echt aan het lachen" Toon Hermans
   Pet
  "Er gaat meer boven je petje dan eronder" Toon Hermans
  Gevoel
  Gevoel voor humor begint bij gevoel voor verdriet. Toon Hermans
  "Sterven doe je niet ineens, maar af en toe een beetje. En alle beetjes die je stierf, 't is vreemd, maar die vergeet je. Het is je dikwijls zelf ontgaan, je zegt ik ben wat moe. Maar op een keer dan ben je aan je laatste beetje toe." "Wat je vandaag moet doen, moet je doen zoals je morgen denkt dat je het had moeten doen." "Als je jong bent, krijg je nauwelijks de kans om aan de weet te komen wie je bent, omdat anderen je dat voortdurend meedelen." van Toon Hermans
  Voor een Vriend
  Voor een vriend Nu 't rouwrumoer rondom jou is verstomd, de stoet voorbij is, de schuifelende voeten, nu voel ik dat er 'n diepe stilte komt en in die stilte zal ik je opnieuw ontmoeten. En telkens weer zal ik je tegenkomen, we zeggen veel te gauw: het is voorbij. Hij heeft alleen je lichaam weggenomen, niet wie je was en ook niet wat je zei. Ik zal nog altijd grapjes met je maken, we zullen samen door het stille landschap gaan. Nu je mijn handen niet meer aan kunt raken, raak je mijn hart nog duidelijker aan.
  Mijn favorieten
 • Toon Hermans Toplinks
 • Goede Doelen
 •  Kijken
  Kijken Kijk naar de mens en zie het wonder in hem. Zie je het niet kijk dan nog eens en nog eens en nog eens en als je goed kijkt kun je het wonder zien in hem. Het beweegt het spreekt het kijkt het luistert het lacht en het raakt je aan en het zegt iets van liefde. Zoiets groots als een mens moet voorbestemd zijn voor iets dat van een andere, hogere orde is dan het leven op aarde. Kijk naar de mens en zie het wonder.
   Pennen
  Pennen Pennen kunnen op papier schreeuwen, vloeken, ketteren, kunnen ook met veel bravoure schallen en trompetteren, maar ze kunnen ook heel zacht Potlood en gum een stil verdriet genezen, met woorden die je nu en dan nóg es 'n keer wilt lezen.
  Genoeg Gepraat
  Genoeg gepraat Genoeg gepraat, genoeg beweerd, ze blijft, dezelfde pijn, we hebben het mensdom zelf versteerd, nu moet het pauze zijn. Een pauze van een jaar of tien en van volkomen zwijgen, dan heb je kans dat we misschien een nieuwe wereld krijgen. Dan heb je kans dat het ons lukt, misschien komt alles goed, als niemand meer een letter drukt of zeggen zal hoe 't moet.
   Masker
  Masker Dit is het grote carnaval van levenloze leuzen het masker kijkt het masker aan de dwergen zijn de reuzen de glitterdomheid loopt voorop en hupt met 'n corrupte pop wat licht lijkt, dat is duisternis want niets is, wat het waarlijk is 't is louter fake en haat en nijd de dans is leugenachtigheid doorheen de blije deun van 't bal schijnt 'n verfomfaaid tranendal
  Een Beetje
  'n Beetje Sterven doe je niet ineens, maar af en toe 'n beetje en alle beetjes die je stierf, 't is vreemd, maar die vergeet je, het is je dikwijls zelfs ontgaan, je zegt ik ben wat moe, maar op 'n keer dan ben je aan je laatste eindje toe.
   Denken
  Denken Eerst dacht ik: 'niet aan denken', Dat heb ik toen gedaan, maar twee seconden later, dacht ik er tòch weer aan. Nee, zo eenvoudig is dat niet, want weet je, wat je doet, je denkt er óók aan als je denkt dat j'er niet aan denken moet.
  Verzinnen
  Verzinnen Ik heb in de zomer bomen verzonnen van goud met zilveren belletjes en kronen op hun kruin met diamanten die schitterden in de zon. Zonnetje In de winter heb ik prachtige paarden gemaakt van vers gevallen sneeuw en zij draafden over de bergtoppen en dansten in het dal met wapperende sneeuwmanen en zwierige staartguirlandes. Ik heb in de herfst vuur aangestoken in vlammend vermiljoen blad - en zilveren regens joeg ik over het platteland - en de zotte pijpenstelen braken in goddelijke gruzelementen en rolden door polders en winkelstraten en in de lente heb ik licht opgericht van het lichtblauw van kinderogen - zó helder... zó nieuw - dat iets zo nieuw kon zijn heb ik nooit geweten en tòch bleef de leegte... omdat ik haar niet verzinnen kon.
   Verder
  Verder Verder van de wereld weg elke dag een beetje dichter naar de hemel toe Elke dag een treetje
  Gedichtje
  Gedichtje hij schreef een klein gedichtje het had niet veel om handen maar het had iets van een lichtje dat in het donker brandde
  Bomen
  Bomen als ik de bomen zie gemaakt van hetzelfde leven maar dan met stam en tak en twijgen als ik de bomen zie dan luister 'k altijd even naar hun fantastisch zwijgen ik heb de storm zien komen hij sloeg ze half kapot verstild zag ik ze dromen of dansen, zomerzot ik zag hun angstig beven in donker en in licht en zie mijn eigen leven in hun verweerd gezicht
  Ongehoord
  Ongehoord Wat ik niet zeggen kan en niet kan schrijven zal ergens diep in mij toch bij me blijven Ongehoord maar in een lieve duisternis verbergt zich iets dat meer dan woorden is
  Kiezen
  Je zal ooit moet kiezen, voor waarheid of voor schijn. Want je kunt jezelf verliezen, door nooit jezelf te zijn. Toon Hermans
   Verder
  Verder Verder van de wereld weg elke dag een beetje dichter naar de hemel toe Elke dag een treetje
  Toon hermans
  Links
  - Biografie
  - Cabaretplein
  - Fanclub
  - Ik heb een vriend clip
  - Mien waar is mijn feestneus
  - Terugblik
  - Toon Fm Radio
  - Toon hermans huis
  - Toon wikipedia
  - Yahoo Groups
  - You Tube eerbetoon
  Hoofdpunten blog carnaval
 • #liefde en #relatietips
 • Pins Medailles Belgie
 • Wagenbouwers Belgie
 • Carnavalsverenigigen Belgie Limburg
 • Carnaval in West-Vlaanderen
  Hoofdpunten blog fietsplezier
 • Kim
 • Stichting Landelijk Fietsplatform Links
 • Tour de France 2021: Stage 21 Highlights
 • Fietskampioen Kim
 • 2012 Tour de France stage 3 finish crash & interview
  Hoofdpunten blog bankzaken
 • Freelance Nederland
 • Alerpay Making and receiving online payments couldn’t be easier! There are only three simple steps:
 • 500Affiliates trading software offers great commission plans. It is considered as one of the most profitable programs on the net.
 • Handel in aandelen, indices, grondstoffen en valuta
 • Banken Boeken Bestsellers
  Hoofdpunten blog werken
 • Ring Tunes
 • #artsen vacatures Nederland
 • #ICT vacatures Nederland
 • #Transport Vacatures Nederland
 • #Transport Vacatures Belgie
  Hoofdpunten blog paypal
 • pay pal gratis rekening openen
 • goedkope hosting
 • Blog News
 • Pay Pal is handig
 • Kopen via Pay Pal v winkeliers
  Hoofdpunten blog twitter
 • Gratis leuke films
 • Speciale acties en goed doel nieuws
 • Freelance zzp ondernemers nieuws
 • social media vacatures België
 • social media vacatures Nederland
  Hoofdpunten blog medicijnen
 • #Viagra vraag en antwoord #PFIZER
 • Stoppen met roken
 • Het 7 stappen afval plan #dieet #afvallen
 • Vermoeidheid en voorjaarsmoeheid weg met b12
 • Hoger libido meer zin in sex
  Hoofdpunten blog carnaval
 • #liefde en #relatietips
 • Pins Medailles Belgie
 • Wagenbouwers Belgie
 • Carnavalsverenigigen Belgie Limburg
 • Carnaval in West-Vlaanderen
  Hoofdpunten blog fietsplezier
 • Kim
 • Stichting Landelijk Fietsplatform Links
 • Tour de France 2021: Stage 21 Highlights
 • Fietskampioen Kim
 • 2012 Tour de France stage 3 finish crash & interview
  Hoofdpunten blog adel
 • Het Koninklijk Huis van Oranje
 • #Prins #Friso #Nieuws
 • #koningshuis Nieuws
 • #prins #Willem #Alexander
 • #Maxima in het nieuws
  Hoofdpunten blog hooikoortsinfo
 • Wat is Hooikoortsweer
 • tv nieuws teletekst hooikoorts
 • Zorg en welzijn Nieuws Labels
 • Pollen Nieuws Yahoo
 • Hooikoorts Pollen Nieuws
  Hoofdpunten blog menopauze
 • Menopauze test
 • Speciaal voor vrouwen zijn er supplementen en ondersteunende artikelen ontwikkeld voor in de overgang.
 • affiliaties partner worden van dokter on line
 • erectiestoornis bij overgang
 • Farmacodynamische eigenschappen viagra
  Hoofdpunten blog melkproducten
 • #melk vacatures #Nederland #Belgie
 • #eieren #Ei Nieuws
 • Kippen Vacatures
 • #Kippen Nieuws
 • Eieren voor uw geld raadsel
  Zoeken in blog

  Hoofdpunten blog astralis
 • #astronomie #Wetenschap #vacatures
 • #wetenschap #nieuws #science #news International
 • #relatie #vriendschap tips #love tips
 • Brief Explanation of the #Moon #Phases
 • Gratis Profiel maken freelancers!
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  carten
  www.bloggen.be/carten
  Toon Hermans Fans
  Toon Hermans Fans
  23-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TH Tip

  Tip

  23-05-2011 om 02:47 geschreven door Toon  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Toon Hermans Nieuws
  Tags:Tip
  25-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toon Hermans - One Man Shows DVD

  Toon Hermans Boeken DVD Nieuws

   

   

  Toon Hermans - One Man Shows  DVD 1

   

  Als jongen zag hij in de Stadsschouwburg van Heerlen een optreden van de Nederlandse clown Johan Buziau. Toen wist hij: dat wil ik ook! Toon Hermans werd veel meer dan een clown. Vanaf het moment dat hij zijn eerste One Man Show op het toneel bracht werd TOON een theatervorm op zich. Met zijn One Man Shows vulde hij steeds weer wekenlang moeiteloos een bulderend Carré. Deze prachtige theatervoorstellingen zijn nu verzameld in drie DVD boxen.

  25-03-2011 om 16:11 geschreven door Toon  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Toon Hermans Boeken DVD Nieuws
  Tags:Toon Hermans Boeken DVD Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toon Hermans Kolderliedjes flauwekulletjes op muziek.

  Toon Hermans Kolderliedjes  CD en bladmuziek

  Luxe Gouden Boekje met bladmuziek

   

  Toon Hermans Kolderliedjes + CD + bladmuziek

  Kolderliedjes van Toon Hermans in een luxe Gouden Boekje. Zoals Toon het zelf zei: Geen echte liederen maar eigenlijk flauwekulletjes op muziek. Daar moet je wel van meezingen! Een luxe Gouden Boekje met cd en bladmuziek Kolderliedjes en Koldertekeningen van Toon Hermans gezongen door Chantal Janzen, Willem Nijholt en Maurice Hermans (zoon van). Uitvoering en arrangement: Floor Minnaert.

   

   

   

  Bookmark and Share


  25-03-2011 om 15:08 geschreven door Toon  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:CD
  Tags:Toon Hermans Kolderliedjes CD en bladmuziek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit eerbetoon aan Toon Hermans bevat een boek met cd met de beste nummers en conférences van Toon, zoals Méditerranée, Vierentwintig rozen en Wat ruist er door het struikgewas. Het boek geeft uitleg bij de nummers op de cd en laat Toon zelf aan het woord.

  Toon over Toon + CD

   

  Toon over Toon

  Toon tekent, dicht en schildert over de onderwerpen van zijn liedjes.
  Hij vertelt verhalen over hoe de liedjes en conferences tot stand kwamen, maar ook persoonlijke verhalen uit zijn leven die direct met de nummers verbonden zijn. Samen met Toons clownerieën en kleine wijsheden, zijn beeldende tekeningen en kleurrijke schilderijen ontstaat een uniek beeld van de grote artiest Toon Hermans en zijn door het publiek zo geliefde nummers.

  Dit eerbetoon aan Toon Hermans bevat een boek met cd met de beste nummers en conférences van Toon, zoals Méditerranée, Vierentwintig rozen en Wat ruist er door het struikgewas. Het boek geeft uitleg bij de nummers op de cd en laat Toon zelf aan het woord.

  Lisa Wade studeerde af op Toon Hermans aan de Universiteit van Amsterdam. Ze was medesamensteller van de cd-box en dvd-box van Toon Hermans. Hierbij kreeg ze toegang tot alle publieke en persoonlijke archieven en vond zo nog nooit vertoond en ongekend materiaal.

   

  Productinformatie

  Auteur
  Toon Hermans
  Overige betrokkenen
  RUBINSTEIN , Toon Hermans
  Soort
  Met illustraties
  Taal
  Nederlands
  Vertaald uit het
  Nederlands
  Afmetingen
  144x16x195 mm
  Druk
  1
  ISBN10
  9054444908
  ISBN13
  9789054444909

  Toon over Toon CD

  25-03-2011 om 14:58 geschreven door Toon  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Toon Hermans Nieuws
  Tags:Toon over Toon CD
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biografie Toon Hermans door Jacques Kloters

  Toon

  De biografie


  Toon Hermans was de meest geliefde Nederlandse artiest van de twintigste eeuw. Hij stond met zijn shows maanden achtereen in Carré.

  Wanneer die op de televisie vertoond werden, keek heel Nederland. Hij haalde de hoogste kijk- en waarderingscijfers uit de Nederlandse televisiegeschiedenis.

  Hoewel Toon meer dan tien jaar geleden stierf, is hij nog lang niet dood.

  Zijn werk bevatte geen actualiteit en was bestemd voor iedereen.

  Hij gaf niet om kennis en richtte zich meer op het hart dan op het verstand.

  Welnu, kennis veroudert, het wezen van de mens niet.


  Toon sprak veel over zijn jeugd, zijn gezin en over zichzelf op het toneel, hij schreef zijn memoires, we dachten alles van hem te weten. Maar Toon wist precies hoe diep het publiek in zijn ziel mocht kijken.

  Jacques Klöters, eminent cabaretkenner en theaterwetenschapper, deed jarenlang onderzoek naar het leven van Toon Hermans.

  Wat voor een jeugd had hij? Wat betekende Sittard voor hem? Hoe is hij de oorlog doorgekomen?

  Was hij altijd zo zonnig of had hij ook een duistere kant?

  Waar haalde hij zijn blijheid vandaan? Hoe was hij met vrouwen?

  Werkten zijn mensen graag voor hem? Hoe groot was hij internationaal? Wat betekende Rietje voor hem?

  Hoe voedde hij zijn kinderen op? Was het een aardige man?

  Hoe leefde hij eigenlijk?

  Waaraan is hij gestorven?

  Hoe komt het dat zoveel mensen nog altijd van hem houden?

  Op deze vragen geeft "Toon", de rijke, liefdevol geschreven biografie, het antwoord.


  Recensie(s)

  NBD|Biblion recensie


  Toon is de zeer complete biografie van Toon Hermans, een van de belangrijkste Nederlandse cabaretiers van de tweede helft van de 20e eeuw. Biograaf Jacques Kloters heeft Toon, voor zover dat mogelijk is, goed gekend.

  Hij regisseerde diens laatste show en stelde eerder een vierdelig televisieportret samen. Met veel liefde en kennis van zaken beschrijft hij Toons leven, van zijn jeugd als kind van een aan de grond geraakte bankier in Sittard, de start van zijn carriere als humorist aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, zijn triomfen als een van de grote drie van het naoorlogse Nederlandse cabaret (met Wim Kan en Wim Sonneveld) tot aan zijn dood in 2000. Toon - de biografie biedt geen onthullingen of nieuwe feiten, goed gedocumenteerd is het wel. Bovendien schrijft Kloters heel prettig, wat het lezen van dit boek tot een waar genoegen maakt. Met twee katernen zwart-witfoto's, noten en register. Gebonden, leeslint, kleine druk.

  (NBD|Biblion recensie, Hans Pols)

  Biografie Toon Hermans

   

   

   

   

  Bookmark and Share

  25-03-2011 om 14:43 geschreven door Toon  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Biografie
  Tags:Biografie Toon Hermans,Biografie Toon Hermans door Jacques Kloters
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb je lief ..de mooiste gedichten en gedachten over liefde en vriendschap door Toon Hermans.

  Ik heb je lief

  Toon Hermans mooiste gedichten en gedachten over liefde en vriendschap

  Ik heb je lief

   

  Toon Hermans is beroemd geworden omzijn eenvoudige, maar veelzeggende gedichtjes, door hemzelf versjes genoemd. In deze bundel zijn de mooiste gedachten en gedichten verzameld die geïnspireerd zijn door gevoelens van liefde en vriendschap – soms ontroerend, soms met een glimlach, maar altijd liefdevol van Toon.


  Recensie(s)

   

  NBD|Biblion recensie


  Toon Hermans (1916-2000) was en is nog steeds een bekend Nederlands caberetier, zanger, dichter en kunstschilder. Hij was vooral een kei in hele kleine dingen, gebaartjes, kleine gedichtjes, versjes zoals hij ze noemde. Hij is nog altijd populair. Zijn versjes zijn in talrijke boeken en boekjes verspreid. De mooiste gedichten over liefde en vriendschap (en enkele korte prozastukjes) zijn in deze bundel bij elkaar gebracht. We mogen delen in de vaak ontroerend gevoelens van Toon over liefde en vriendschap, ook voor zijn vrouw en grote liefde Rietje: "Een dag zonder jou, is een tuin zonder bloemen, een dag zonder jou kan je geen dag meer noemen". Een heerlijk lees- en bladerboek. Met een prachtige foto van Toon op de omslag.

  (NBD|Biblion recensie, Drs. E. Wigchert)

   

  Ik heb je lief

   

   

  Bookmark and Share

   

   

  25-03-2011 om 14:34 geschreven door Toon  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Toon Hermans Boeken DVD Nieuws
  Tags:Ik heb je Lief
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker. Ga ik dood? Je ondergaat behandelingen. Je blijft leven

  Dé kankerpatiëntenbeweging in Nederland NFK

  Kanker. Ga ik dood? Je ondergaat behandelingen. Je blijft leven. Je wilt overleven. Je pakt de draad van je oude leven weer op, of je gaat op een andere manier verder.

  De NFK wil zorgen dat mensen die kanker hebben of hebben gehad zo goed mogelijk verder kunnen met hun leven. In onze federatie zijn 25 kankerpatiëntenorganisaties verenigd, die opkomen voor uw belangen in zorg en maatschappij en praktische en emotionele steun bieden. Wij maken het verschil voor u.

  NFK Nieuws

  Nederlandse Federatie van Kanker patientenorganisaties

   

  • Postbus 8152
  • 3503 RD Utrecht
  • Churchilllaan 11 - 15e etage
  • Tel: (030) 291 60 90
  • Fax: (030) 604 61 01
  • secretariaat@nfk.nl

   

   

   

   

  Bookmark and Share

  25-03-2011 om 14:02 geschreven door Toon  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Kankerpatiëntenbeweging NFK
  Tags:Kanker. Ga ik dood? Je ondergaat behandelingen. Je blijft leven
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links naar andere websites

  Links naar andere websites

  Landelijke website Toon Hermans Huizen:
  http://www.toonhermanshuis.nl/

  Voorlichting:
  Integraal Kankercentra Nederland.
  http://www.ikcnet.nl/

  De Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF), informatie voor patiënten en hun naasten.
  http://www.kankerbestrijding.nl/

  Deze website is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, de Vereniging van Integrale Kankercentra (VIKC) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK); gerenommeerde instellingen waar het gaat om informatievoorziening over kanker. De redactie bestaat uit inhoudsdeskundigen van deze organisaties en vrijwillige medewerkers van de kankerpatiëntenorganisaties.
  http://www.kanker.info

  Contact met lotgenoten:

  Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenvereniging (NFK), informatie voor patiënten.
  http://www.kankerpatient.nl

   

  De vereniging Waterloop is een vereniging voor mensen met blaas- of nierkanker en hun naasten
  http://www.kankerpatient.nl/waterloop
  .

  Borstkanker startpagina
  http://www.borstkanker.startpagina.nl/

  Vereniging voor Ouders, Kinderen en Kanker.
  http://www.vokk.nl/

  Adventure for life.
  http://www.adventureforlife/ Adventure for Life mobiliseert steun aan kankerpatienten zelf (lotgenoten) en hun naasten (partners, ouders, kinderen, vrienden en andere betrokkenen in hun omgeving).

  Andere links:
  IPSO Attendum, De federatie die de belangen behartigt van alle aangesloten Inloophuizen .
  http://www.ipso.nl/


  Internet startpunt voor patiënten, naasten en hulpverleners.
  http://www.diagnose-kanker.nl/

  Site voor kinderen waarvan een ouder kanker heeft.
  http://www.kankerspoken.nl/

  Site van Breed Platform Verzekerden en Werk. Informatie over mogelijkheden en problemen bij arbeidsomstandigheden en verzekeringen.
  http://www.bpv.nl/

  Site van De Zorgondersteuner. Vrijwillige Thuishulp en Mantelzorg Noord-Limburg hebben tot doel om mensen met een beperking of chronische ziekte en hun mantelzorgers te ondersteunen zodat zij als volwaardige burgers mee kunnen doen in de samenleving zoals zij zelf graag willen.
  http://www.dezorgondersteuner.nl/

  Site van de Nederlandse vereniging voor Radiotherapie en Oncologie. Alles op het gebied van radiotherapie.
  http://www.nvro.nl/

  Site met uitgebreide informatie over borstkanker.
  http://www.borstkanker.net/

  Site van Landelijke stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg. Deze site beschikt over informatie voor hulpvragers met betrekking tot palliatieve en terminale zorg.
  http://www.vptz.nl/

  Site van de Venlose afdeling van Landelijke stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg. Vrijwilligers bieden mensen in hun laatste levensfase en hun mantelzorgers hulp en ondersteuning.
  http://www.vptzvenlo.nl/

  Site van de Stichting Voedingscentrum Nederland is een vraagbaak voor iedereen die iets wil weten over voeding en voedsel in relatie tot gezondheid, kwaliteit en veiligheid.
  http://www.voedingscentrum.org/

  Site van de Reclamezuil zorgt ook voor plaatsing van onze activiteiten onder "verenigingsnieuws".
  http://www.dereclamezuil.nl/

  Bijzondere adressen:

  Site waarop landelijke en regionale richtlijnen voor diagnostiek en behandeling van kanker geraadpleegd kunnen worden.
  http://www.oncoline.nl/

  Site van de afdeling Radiotherapie van het Catharina ziekenhuis te Eindhoven.
  www.radiotherapie-eindhoven.nl

  Uitgebreide portal voor kankerpatiënten en hun naasten.
  www.diagnose-kanker.nl/

  Portal voor publiek en patiënten.
  www.kanker.pagina.nl/

  Uitgebreide portal voor publiek, patiënten en professionals.
  www.medischestartpagina.nl/oncologie/index.html

  Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, Amsterdam.
  www.nki.nl/

  Site over palliatieve zorg, de zorg voor ongeneeslijk zieke mensen.
  www.pallium.nl/

  Netwerk Palliatieve zorg voor Terminale patiënten Nederland (NPTN).
  www.palliatief.nl/

  Artsennet, site van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Geneeskunde.
  http://www.knmg.nl/

  Digitaal ziekenhuis Nederland.
  www.ziekenhuis.nl/

  Onderzoek, informatie en opleidingen in de zorg.
  http://www.prismant.nl/

  CBO, kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg.
  www.cbo.nl/

  ZorgOnderzoek Nederland, onderzoeksinstituut gericht op de zorg.
  www.zon.nl/

  Centrum voor psychosociale begeleiding van mensen met kanker en hun naasten te Utrecht.
  www.centrum-amarant.nl


  'Goed verzorgd, beter gevoel' stelt zich ten doel patienten (zowel mannen als vrouwen), hulpverleners en publiek te infomeren over de uiterlijke verzorging bij kanker. Patienten kunnen onder andere advies en instructie krijgen over haar-, huid- en nagelverzorging.
  www.goedverzorgdbetergevoel.nl

  Engelstalige sites:
  Lotgenotencontact en veel patiënteninformatie.
  http://www.cancercare.org/

  Een site voor patiënten, familie en professionals.
  http://www.cancereducation.com/

  The cancer services. Overzichten van internetadressen o.a. over kanker, speciaal voor patiënten en hun naasten.
  http://www.wrcc.on.ca/

  Amerikaanse site met veel informatie over behandelvormen en patiënteninformatie. Veel links naar sites over medicatie en het laatste Amerikaanse nieuws over kanker.
  http://www.cancer-info.com/

  International Association of Cancer Registries, cijfers over incidentie, sterfte en overleving.
  http://www-dep.iarc.fr/

  Onder meer richtlijnen voor professionals voor behandeling van kanker.
  www.cancerworld.org/

  European Organization for Research and Treatment of Cancer.
  www.eortc.be/

  National Cancer Institute, veel informatie over behandeling van kanker, zowel voor patiënten als professionals (richtlijnen).
  www.nci.nih.gov/

  Oncolink, informatie over kanker voor publiek, patiënten en professionals.
  http://oncolink.upenn.edu/

  International Union Against Cancer (UICC).
  www.uicc.org/

   

  Toon Hermans Fan Blog   Links naar relevante sites mbt Kanker

   

   

  Bookmark and Share

  25-03-2011 om 14:00 geschreven door Toon  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Links naar andere websites
  Tags:Links naar andere websites
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toon Hermans Huis Fryslân Nieuws

  Toon Hermans Huis Fryslân Nieuws

  Ga niet weg zonder groeten

  "Ga nooit weg zonder te groeten. Ga nooit heen zonder zoen. Als je het noodlot zult ontmoeten, kun je nooit meer over doen."Toon Hermans

  25-03-2011 om 13:37 geschreven door Toon  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Toon Hermans Huis Fryslân Nieuws
  Tags:Toon Hermans Huis Fryslân Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toon Hermans Huizen

  Algemene informatie

  De Toon Hermans Huizen zijn er voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. De huizen bieden allerlei mogelijkheden om tot rust te komen, lotgenoten te ontmoeten, informatie te krijgen, iets aangenaams voor jezelf te doen of om professionele psychosociale begeleiding te krijgen.

  Het eerste huis is in 1998 in Sittard geopend op initiatief van Mart Martens. In de loop der jaren zijn er vijf huizen bij gekomen: in Venlo (1999), Maastricht (2000), Amersfoort (2005), Parkstad (2005) en Waalwijk (2005).


  Oorspronkelijk boden de huizen vooral een luisterend oor, de mogelijkheid om je verhaal te vertellen. Gaandeweg ontwikkelde ieder huis een eigen aanbod van activiteiten en psychosociale begeleiding. Via de websites van ieder huis ziet u het overzicht van hetgeen in dát huis aangeboden wordt.


  De huizen werken met een team van vrijwilligers en beroepskrachten. U kunt vrijblijvend binnenlopen om eens te kijken of er iets is dat bij u past, waar u wat aan heeft. De openingstijden kunnen per huis verschillen, die informatie vindt u ook terug op de aparte websites.


  U bent van harte welkom!


  De Toon Hermans Huizen zijn aangesloten bij de landelijke koepelvereniging IPSO-Attendum, zie
  www.ipso.nl


  Links

   

  Toon Hermans Links

   

  Voorlichting:


    
   

  www.kankerbestrijding.nl
  Website Koningin Wilhelmina Fonds

  De afdeling Radiotherapie van het Catharina ziekenhuis te Eindhoven heeft sinds kort een nieuwe website. Hierop staan onder andere voorlichtingsfilms voor patiënten over de bestraling en het traject wat daaraan vooraf gaat.

  Contact met lotgenoten:

  Kankerpatient.nl

  Patiënten site van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenverenigingen (NFK)

  Overige

  kanker.pagina.nl

  Het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis


  Allesoverchemotherapie.nl

  Diagnose-kanker.nl

   

   

  Bookmark and Share

  25-03-2011 om 12:48 geschreven door Toon  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Toon Hermans Huizen Links
  Tags:Toon Hermans Huizen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toon Hermans Huis Sittard Nieuws

   

   

  Denken
  Ik denk me blij
  Ik denk me bang
  Ik denk m'n dagen
  Kort of lang
  Maar waar ik nooit aan heb gedacht,
  Heeft mij vaak geluk gebracht.
  (Toon ©)

   

   

  Toon Hermans Huis Sittard Rss Nieuws

  Denken Ik denk me blij Ik denk me bang Ik denk m'n dagen Kort of lang Maar waar ik nooit aan heb gedacht, Heeft mij vaak geluk gebracht. (Toon ©)

   

   

   

  Bookmark and Share


  25-03-2011 om 00:00 geschreven door Toon  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Toon Hermans Huis Sittard Nieuws
  Tags:Toon Hermans Huis Sittard Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toon Hermans in het Nieuws

  Toon Hermans one man shows

  Toon Hermans Kolderliedjes  CD en bladmuziek

  Luxe Gouden Boekje met bladmuziek

   

  Toon Hermans Kolderliedjes + CD + bladmuziek

  Kolderliedjes van Toon Hermans in een luxe Gouden Boekje. Zoals Toon het zelf zei: Geen echte liederen maar eigenlijk flauwekulletjes op muziek. Daar moet je wel van meezingen! Een luxe Gouden Boekje met cd en bladmuziek Kolderliedjes en Koldertekeningen van Toon Hermans gezongen door Chantal Janzen, Willem Nijholt en Maurice Hermans (zoon van). Uitvoering en arrangement: Floor Minnaert.

   

   

   

  Bookmark and Share

  Toon Hermans GO Nieuws Berichten

  Toon Hermans one man shows

  Heer, ik weet niet wat morgen zijn zal. Evenmin weet ik wat er na dit leven komt. Zij die Uw liefde kennen vertrouwen blindelings op Uw bedoelingen. Geef mij dit vertrouwen, Heer.

  Toon over Toon + CD

  Toon over Toon + CD

  Toon over Toon

   

  Kolderliedjes

  Luxe Guden Boekje met bladmuziek

  Toon Hermans Kolderliedjes + CD + bladmuziek

   

  Apple iPad de ultieme combinatie tussen internet en multimedia

  Apple Ipad met Wi Fi

   

   

   

   

   

  Bookmark and Share

  25-03-2011 om 00:00 geschreven door Toon  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Toon Hermans in het Nieuws
  Tags:Toon Hermans in het Nieuws
  03-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOON HERMANS - HET GALABAL ( leg neer die bal! ) 1965

  TOON HERMANS - HET GALABAL ( leg neer die bal! ) 1965

  03-01-2011 om 17:47 geschreven door Toon  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Toon Hermans Video
  Tags:TOON HERMANS - HET GALABAL ( leg neer die bal! ) 1965
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toon Hermans: Johnny haal even mijn tennisracket

  Toon Hermans: Johnny haal even mijn tennisracket

  03-01-2011 om 17:45 geschreven door Toon  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Toon Hermans Video
  Tags:Toon Hermans: Johnny haal even mijn tennisracket
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perzik Eten

  Perzik Eten

  03-01-2011 om 17:44 geschreven door Toon  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Toon Hermans Video
  Tags:Perzik Eten
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koefnoen - Toon Hermans over vuurwerk


  Koefnoen - Toon Hermans over vuurwerk

   

   

   

  Bookmark and Share

  03-01-2011 om 00:00 geschreven door Toon  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Toon Hermans Video
  Tags:Koefnoen - Toon Hermans over vuurwerk
  29-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cafe BIljart

  Cafe BIljart

  29-11-2010 om 19:13 geschreven door Toon  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Toon Hermans Video
  Tags:Cafe BIljart
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De trommel door de eeuwen heen

  De trommel door de eeuwen heen

  29-11-2010 om 19:10 geschreven door Toon  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Toon Hermans Nieuws
  Tags:De trommel door de eeuwen heen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat ruist er in het struikgewas

  Wat ruist er in het struikgewas

  29-11-2010 om 19:08 geschreven door Toon  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Toon Hermans Video
  Tags:Wat ruist er in het struikgewas
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perzik Eten Toon Hermans Video

  Perzik Eten Toon Hermans

  29-11-2010 om 19:05 geschreven door Toon  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
  Categorie:Toon Hermans Nieuws
  Tags:Perzik Eten Toon Hermans


   

  Toon Hermans one man shows


  Voordeel (234x60)


  Startpagina !

  Blog als favoriet !

  Twitter RSS Toon Hermans

  24 Rozen brengt u op to date alle nieuws over Toon Hermans, via de 24 rozen RSS nieuwsdienst>
  - Actueel Toon Hermans Nieuws

  Follow 24rozen on Twitter


  Archief per week
 • 23/05-29/05 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 29/11-05/12 2010

  Geluk
    Geluk is geen kathedraal, misschien een klein kapelletje. Geen kermis luid en kolossaal, misschien een carrouselletje. Geluk is geen zomer van smetteloos blauw, maar nu en dan een zonnetje. Zonnetje Geluk dat is geen zeppelin, 't is hooguit 'n ballonnetje.

  Posters

   


  Wereld
  Wereld we weten 't allemaal, 't is er een bende 't is er te eng, en te vijandig en te vol het is in hoofdzaak grote rotzooi en ellende op onze groene, blauwe, grijze, grauwe bol 't is haat en nijd, elkaar de pas afsnijden en door de steden raast een 'rücksichtlos' geweld maar of we vloeken, vechten, vallen, lachen, lijden er staan weer altijd boterbloemen in het veld er zijn nog immer die momenten van vervoering al lijkt dat bolletje ook nòg zo negatief tussen de puinhoop schemert altijd de ontroering van mensen die nog zachtjes zeggen: 'k heb je lief
  Wees Gerust
  Wees gerust Wees gerust Wees gerust je weet het van tevoren blijheid wordt uit droefnis geboren en uit he zand ontspringt de held're bron in elke regendruppel zit 'n vonkje zon.
   Vriend
  Vriend je hebt iemand nodig stil en oprecht die als het erop aan komt voor je bidt of voor je vecht pas als je iemand hebt die met je lacht en met je grient dan pas kun je zeggen: 'k heb een vriend als je iemand hebt die alles met je deelt de tafel en het bed één die nooit verveelt als je iemand hebt die al je zorgen heelt weet je wat dat zeggen wil weet je wat dat scheelt? je hebt iemand nodig stil en oprecht die als het erop aan komt voor je bidt of voor je vecht pas als je iemand hebt die met je lacht en met je grient dan pas kun je zeggen: 'k heb een vriend pas als je iemand hebt die met je lacht en met je grient dan pas mag je zeggen: ik heb 'n vriend
  Dag God
  Dag God Hij schiep het licht noch traag, noch vlug, gaf ogen zicht aan mens en mug, hing sterren op aan het plafond, 'n witte maan 'n rode zon, nu zit Hij op zijn hemeltroon, ik zeg: 'dag God', Hij zegt: 'dag Toon'.
  Liefde is enkel ZIJN
  Liefde is enkel "ZIJN
  Zeg niet dat je me liefhebt Woorden zijn broos en klein Liefde is niet in woorden Liefde is enkel "zijn". Liefde is : handen omsloten volgens één levenslijn. Liefde is : samen dragen het eigen eenzaam zijn !. Zeg niet dat je me liefhebt, al die woorden doen enkel pijn. Want nooit is liefde in woorden Liefde is enkel "ZIJN". Toon Hermans
  Het Al
  Het Àl Ik ben de zon, de maan, ik ben de regen, 'k ben onbeschrijfelijk, niet te meten noch te wegen. Ik ben rivieren, ik ben zeeën, bliksem, donder, ik ben de kleine mens, maar wèl het grote wonder. Ik ben het water en de vruchten en het koren, het leven dat uit àlle leven wordt geboren. Ik ben het allemaal - de wijze en de zot en in mijn kleinheid schuilt iets van een Grote God.
  Parijs TVG Trein
  - Goedkoop naar Parijs
   Lachen
  "Als je om bijna niets lacht, ben je echt aan het lachen" Toon Hermans

  Toon over Toon

  Toon over Toon + CD

  Toon over Toon


  Zo'n idee Er moet toch 'n plek zijn, 'n land of 'n rijk, waar iedereen happy is, ied'reen gelijk. Er moet toch zo'n plek zijn, of dacht je van nee, ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee. Er moet toch zo'n plek zijn, heel ver hier vandaan, daar kookt nooit iets over, daar brandt nooit wat aan, geen vel op de melk en geen vlieg in je thee, ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee. Er moet toch 'n plek zijn, misschien wel heel hoog, daar krijg je in 't bad nooit meer zeep in je oog. D'r is altijd plezier en papier op de plee, ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee. Er moet toch 'n plek zijn, vèr weg zeggen ze, daar glijdt nooit je broek van je kleerhangertje. Het kan er niet tochten en d'r is geen TV, ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee. Er moet toch 'n plek zijn, zo kinderlijk speels, daar loopt nooit de rits van je gulp uit de rails. En niemand is hongerig en niemand blasé, ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee. Er moet toch een plek zijn van 'n ander allooi, ver weg van de haat en het kleine geklooi. Geen roddels, geen pijn en geen ach en geen wee, ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee. En als je daarboven opnieuw bent ontwaakt, en je denkt, wat heb ik me te sappel gemaakt, dan begrijp je de sores die je had hier benée, ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee. Daar is alles anders, de poen en de sex, je gaat er ook heen zonder traveller-cheques. Maar als er één gaat, roep je nooit 'mag ik mee,' want ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee.
  Dag God

    Hij schiep het licht noch traag, noch vlug, gaf ogen zicht aan mens en mug, hing sterren op aan het plafond, 'n witte maan 'n rode zon, nu zit Hij op zijn hemeltroon, ik zeg: 'dag God', Hij zegt: 'dag Toon'.
  WEes Nu stil
  Wees nu stil Praat niet Denk niet Maar voel de warmte in je hart, de kracht in je armen, de helderheid in je geest de liefde die je uitstraalt En dan, wanneer ik alles loslaat Niets meer heb om aan te grijpen Is er alleen nog maar toekomst Vriend je hebt iemand nodig stil en oprecht die als het erop aan komt voor je bidt of voor je vecht pas als je iemand hebt die met je lacht en met je grient dan pas kun je zeggen: 'k heb een vriend als je iemand hebt die alles met je deelt de tafel en het bed één die nooit verveelt als je iemand hebt die al je zorgen heelt weet je wat dat zeggen wil weet je wat dat scheelt? je hebt iemand nodig stil en oprecht die als het erop aan komt voor je bidt of voor je vecht pas als je iemand hebt die met je lacht en met je grient dan pas kun je zeggen: 'k heb een vriend Toon Hermans
  Denken
  Denken Eerst dacht ik: 'niet aan denken', Dat heb ik toen gedaan, maar twee seconden later, dacht ik er tòch weer aan. Nee, zo eenvoudig is dat niet, want weet je, wat je doet, je denkt er óók aan als je denkt dat j'er niet aan denken moet.
  Genoeg Gepraat
  Genoeg gepraat Genoeg gepraat, genoeg beweerd, ze blijft, dezelfde pijn, we hebben het mensdom zelf versteerd, nu moet het pauze zijn. Een pauze van een jaar of tien en van volkomen zwijgen, dan heb je kans dat we misschien een nieuwe wereld krijgen. Dan heb je kans dat het ons lukt, misschien komt alles goed, als niemand meer een letter drukt of zeggen zal hoe 't moet.
  Pennen
  Pennen Pennen kunnen op papier schreeuwen, vloeken, ketteren, kunnen ook met veel bravoure schallen en trompetteren, maar ze kunnen ook heel zacht Potlood en gum een stil verdriet genezen, met woorden die je nu en dan nóg es 'n keer wilt lezen.
  Kontakt
  Kontakt Heer, dat U zich interesseert voor ieder van ons afzonderlijk kan ik mij soms niet voorstellen. Maar af en toe voel ik dat het zo IS. Dan maakt zich een diepe rust van mij meester.
   Heer
  Heer, ik weet niet wat morgen zijn zal. Evenmin weet ik wat er na dit leven komt. Zij die Uw liefde kennen vertrouwen blindelings op Uw bedoelingen. Geef mij dit vertrouwen, Heer.
  Als ik weet
  Als ik weet Als ik weet dat er een almachtige God is die mij liefheeft en zich over mij ontfermt, hoe zou ik dan bekommerd kunnen zijn of ongerust?
  Eeenzaam
  Eenzaam Veel mensen zijn eenzaam, geloof me daar is niets tegen, het màg maar kom je ze tegen zeg dan op z'n minst even: "dag".
   Wereld
  Wereld we weten 't allemaal, 't is er een bende 't is er te eng, en te vijandig en te vol het is in hoofdzaak grote rotzooi en ellende op onze groene, blauwe, grijze, grauwe bol 't is haat en nijd, elkaar de pas afsnijden en door de steden raast een 'rücksichtlos' geweld maar of we vloeken, vechten, vallen, lachen, lijden er staan weer altijd boterbloemen in het veld er zijn nog immer die momenten van vervoering al lijkt dat bolletje ook nòg zo negatief tussen de puinhoop schemert altijd de ontroering van mensen die nog zachtjes zeggen: 'k heb je lief
  Impasse
  Impasse De man was moe, hij zag het leven niet meer zitten, hij zag zichzelf alleen maar zitten op zijn stoel. Hij had geen kracht meer om z'n tuintje om te spitten en kreeg een grenzeloos, vereenzaamd, leeg gevoel. Toen heeft hij heel lang aan zijn kamerraam gezeten, alsof hij wachtte op een teken, een geluid van buitenaf dat hem weer nieuwe kracht zou geven, maar tevergeefs keek hij er elke dag naar uit. Tuinman Zo heeft hij héél lang aan dat stille raam gezeten, de tuin werd groen en toen weer grijs en toen weer groen, totdat hij godzijdank tenslotte heeft begrepen dat er geen teken kwam... dat hij het zelf moest doen.
   Portret
  Portret Ga zitten kind, ik schilder jou nee, 'k maak het niet te bont, misschien naast tere tinten blauw wat roze op je mond. Laat me met je kleuren spelen met penselen zacht als zij en het witte linnen strelen, tot het kijkt en lacht als jij. (Uit: De Danstent in de Wei)
  Geluk
  Geluk Geluk is geen kathedraal, misschien een klein kapelletje. Geen kermis luid en kolossaal, misschien een carrouselletje. Geluk is geen zomer van smetteloos blauw, maar nu en dan een zonnetje. Zonnetje Geluk dat is geen zeppelin, 't is hooguit 'n ballonnetje.
   Leven
  Leven mijn leven is oneindig groot de hele mensheid woont erin als het alléén mijn leven was dan had het hoegenaamd geen zin
   Geen bal
  Als de verkiezingen samen zouden vallen met het wk voetballen, dan zou er van die hele verkiezingen geen bal terechtkomen. Toon Hermans

  Als je jong bent
  "Als je jong bent, krijg je nauwelijks de kans om aan de weet te komen wie je bent, omdat anderen je dat voortdurend meedelen." van Toon Hermans
  Ongehoord
  Ongehoord Wat ik niet zeggen kan en niet kan schrijven zal ergens diep in mij toch bij me blijven Ongehoord maar in een lieve duisternis verbergt zich iets dat meer dan woorden is
   Liefde
  "Liefde is op weg zijn naar jezelf te vinden in elkaar" Toon Hermans
  Dag God
  Dag God Hij schiep het licht noch traag, noch vlug, gaf ogen zicht aan mens en mug, hing sterren op aan het plafond, 'n witte maan 'n rode zon, nu zit Hij op zijn hemeltroon, ik zeg: 'dag God', Hij zegt: 'dag Toon'.
  Zo een Idee
  Zo'n idee Er moet toch 'n plek zijn, 'n land of 'n rijk, waar iedereen happy is, ied'reen gelijk. Er moet toch zo'n plek zijn, of dacht je van nee, ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee. Er moet toch zo'n plek zijn, heel ver hier vandaan, daar kookt nooit iets over, daar brandt nooit wat aan, geen vel op de melk en geen vlieg in je thee, ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee. Er moet toch 'n plek zijn, misschien wel heel hoog, daar krijg je in 't bad nooit meer zeep in je oog. D'r is altijd plezier en papier op de plee, ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee. Er moet toch 'n plek zijn, vèr weg zeggen ze, daar glijdt nooit je broek van je kleerhangertje. Het kan er niet tochten en d'r is geen TV, ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee. Er moet toch 'n plek zijn, zo kinderlijk speels, daar loopt nooit de rits van je gulp uit de rails. En niemand is hongerig en niemand blasé, ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee. Er moet toch een plek zijn van 'n ander allooi, ver weg van de haat en het kleine geklooi. Geen roddels, geen pijn en geen ach en geen wee, ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee. En als je daarboven opnieuw bent ontwaakt, en je denkt, wat heb ik me te sappel gemaakt, dan begrijp je de sores die je had hier benée, ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee. Daar is alles anders, de poen en de sex, je gaat er ook heen zonder traveller-cheques. Maar als er één gaat, roep je nooit 'mag ik mee,' want ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee.
  Ongehoord
  Ongehoord Wat ik niet zeggen kan en niet kan schrijven zal ergens diep in mij toch bij me blijven Ongehoord maar in een lieve duisternis verbergt zich iets dat meer dan woorden is
  Ga niet weg zonder groeten
  "Ga nooit weg zonder te groeten. Ga nooit heen zonder zoen. Als je het noodlot zult ontmoeten, kun je nooit meer over doen."Toon Hermans
  Als je jong bent
  "Als je jong bent, krijg je nauwelijks de kans om aan de weet te komen wie je bent, omdat anderen je dat voortdurend meedelen." van Toon Hermans
  Gedichtje
  Gedichtje hij schreef een klein gedichtje het had niet veel om handen maar het had iets van een lichtje dat in het donker brandde
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  domeinen
  www.bloggen.be/domeine
  Hoofdpunten blog liefdenetwerk
 • Belgie Websites over Gezondheid
 • Belgie Vertalen en Woordenboeken - online woordenboeken
 • Belgie Alles over dieren en huisdieren
 • Belgie Websites speciaal voor jongeren en kinderen
 • Belgie overzicht Naslagwerken Vraag en Antwoord

  Dokter On Line

  http://b.ds1.nl/167/10826/?wi=6766&ws=


  Dokteronline biedt een service tussen arts, apotheek en u als klant. Na goedkeuring schrijft één van de onafhankelijk aangesloten artsen een recept voor uw medicijn of geneesmiddel, dat vervolgens door een Europese online apotheek wordt uitgeleverd en via de post bij u thuis wordt bezorgd.


  Dokteronline offers an intermediary service of a doctor and pharmacy in one, also called an internet pharmacy or online pharmacy. You can request a medical consultation for a certain treatment, if this request is granted by the doctor then a prescription is issued, which will be sent to you by a European online pharmacy, in a discreet package. So at Dokter online you can order your medicine online, so that you will receive your medication conveniently at home.

   

   

     Bookmark and Share


  Hoofdpunten blog applenieuws
 • Freelancers ZZP-=ers Gratis inschrijven
 • Apple Hot News
 • Apple Fans Store By Category
 • I Tunes Apple Feeds
 • iTunes 10 presentatie & Exclusief Albums

  Hoofdpunten blog sportactueel
 • Belg wint 67,9 miljoen euro met Euromillions
 • Belg wint 67,9 miljoen euro met Euromillions
 • Sportactueel
 • Turnen Headlines
 • CNN World sport

  Hoofdpunten blog twitter
 • Gratis leuke films
 • Speciale acties en goed doel nieuws
 • Freelance zzp ondernemers nieuws
 • social media vacatures België
 • social media vacatures Nederland

  Hoofdpunten blog fietsplezier
 • Kim
 • Stichting Landelijk Fietsplatform Links
 • Tour de France 2021: Stage 21 Highlights
 • Fietskampioen Kim
 • 2012 Tour de France stage 3 finish crash & interview

  Hoofdpunten blog carnaval
 • #liefde en #relatietips
 • Pins Medailles Belgie
 • Wagenbouwers Belgie
 • Carnavalsverenigigen Belgie Limburg
 • Carnaval in West-Vlaanderen

  Hoofdpunten blog medicijnen
 • #Viagra vraag en antwoord #PFIZER
 • Stoppen met roken
 • Het 7 stappen afval plan #dieet #afvallen
 • Vermoeidheid en voorjaarsmoeheid weg met b12
 • Hoger libido meer zin in sex

  Hoofdpunten blog werken
 • Ring Tunes
 • #artsen vacatures Nederland
 • #ICT vacatures Nederland
 • #Transport Vacatures Nederland
 • #Transport Vacatures Belgie  Adverteren en verdienen

  Apple iPad de ultieme combinatie tussen internet en multimedia

  Apple Ipad met Wi Fi


  Hoofdpunten blog kinderwereld
 • de beste baby multimedia gids van internet
 • LNW nieuws
 • de beste boekengids van internet
 • De beste computergids van internet
 • de beste electronicagids van internet

  Hoofdpunten blog liefdenetwerk
 • Belgie Websites over Gezondheid
 • Belgie Vertalen en Woordenboeken - online woordenboeken
 • Belgie Alles over dieren en huisdieren
 • Belgie Websites speciaal voor jongeren en kinderen
 • Belgie overzicht Naslagwerken Vraag en Antwoord

  Hoofdpunten blog sportactueel
 • Belg wint 67,9 miljoen euro met Euromillions
 • Belg wint 67,9 miljoen euro met Euromillions
 • Sportactueel
 • Turnen Headlines
 • CNN World sport  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs