De diëtist online
Categorieën
  • Een woordje over mij (1)
  • Gezonde keukentips (10)
  • Ingrediënten (7)
  • Productbesprekingen drankjes (5)
  • Productbesprekingen maaltijdcomponenten/maaltijden (12)
  • Productbesprekingen tussendoortjes (13)
  • Productbesprekingen vet- en zoetstoffen (2)
  • Productbesprekingen zuivel(vervangers) (17)
  • Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten (16)
  • Recepten ijsjes (12)
  • Recepten ontbijt en lunch (16)
  • Recepten salades (24)
  • Recepten soepen, hapjes en voorgerechten (8)
  • Recepten warme maaltijd (61)
  • Voeding en gezondheid (29)
  • Weetjes (46)

  • De diëtist online op internet
  • Facebookpagina
  • Website
  • Website groepspraktijk

  • Zoeken in blog


    21-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat... een chocoladereep (47 g) zonder toegevoegde suiker slechts 25 kcal minder bevat dan de standaardversie?

    Dit is slechts 1/100 van de hoeveelheid kcal die een gemiddelde man nodig heeft, met andere woorden: een te verwaarloosbare hoeveelheid. De reden hiervoor is tweeledig. Allereerst is deze 'gezondere' chocolade vaak gezoet met zoetmiddelen zoals maltitol. Deze bevatten minder kcal dan suiker, maar zijn niet kcal-loos. Bovendien bevat chocolade zonder suiker nog altijd heel veel vet, soms zelfs nog meer dan chocolade met suiker.

    21-09-2015, 15:29 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Weetjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat... eieren heel veel cholesterol bevatten, maar toch kunnen in een hartvriendelijke voeding?

    Wie een hoog cholesterolgehalte in zijn bloed heeft, moest vroeger cholesterolrijke producten zoals eidooier, paling en kaviaar mijden. Nu weet men echter dat de invloed van voedingscholesterol op bloedcholesterol relatief beperkt is. Het zijn voornamelijk de verzadigde vetten en transvetten, te vinden in dierlijke en bewerkte producten, die de bloedcholesterol verhogen. Hierdoor kan ook wie een hoog cholesterol heeft zo'n twee keer per week van een eitje genieten.

    21-09-2015, 15:26 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Weetjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat... de bladeren van een bloemkool perfect eetbaar zijn?

    Ze zijn de perfecte basis voor een salade. Met hummus als dip zijn ze ook een heerlijke snack. Liever warm? Snijd de bladeren van 1 bloemkool in stukken en kook ze 20 minuten in een halve liter groentebouillon. Mix het geheel.

    21-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Weetjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat... afwisselen tussen rauwkost en warme groenten beter is dan enkel rauwkost te eten?
    Door het koken van groenten gaan inderdaad vitamines verloren, maar langs de andere kant worden andere nuttige stoffen veel beter beschikbaar voor ons lichaam.

    21-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Weetjes
    20-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat... snelkookrijst (parboiled of partially boiled rice) meer vitamines en mineralen bevat dan gewone witte rijst?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Witte rijst is geen voorkeursproduct. De gezondste delen van de graankorrel, de zemel en de kiem, zijn immers volledig verwijderd. Vezels, mineralen en vitamines zijn dan ook nog maar amper aanwezig. 

    Parboiled rice is rijst met een verkorte kooktijd. Hij is immers al een keer gestoomd. Dit stoomproces gebeurt voordat zemel en kiem verwijderd worden. Tijdens deze behandeling dringen een deel van de vezels en mineralen uit de buitenste laag van de graankorrel in het meellichaam, dat uiteindelijk opgegeten wordt.

    Snelkookrijst bevat hierdoor wat meer vitamines en mineralen dan gewone witte rijst. Qua vezelaanbreng is er echter geen verschil. De voedingswaarde van zilvervlies- of volkorenrijst wordt dus nog lang niet bereikt.

    20-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Weetjes
    19-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat... een kg vet verbranden ruim 7000 kcal kost?

    Als je iedere dag 2000 kcal opneemt, dan mag je bijna vier volledige dagen niets eten om een kg af te vallen. Dus: Ieder dieet dat zegt dat je meer dan 1 kg vet in vier dagen kunt verliezen, is onjuist of rekent ook vochtverlies of spierafbraak mee.

    19-09-2015, 23:11 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Weetjes
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs