|  | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|  | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  10-03-2011 om 00:00 
geschreven door meesterchef   | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|  | 
|  In 7 stappen slank met Xenical | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
 
 Gezonde voeding 
 
 
 Vanzelfsprekend bevat het olijfolie, die zorgt voor 1/3 van de dagelijkse behoefte aan energie, maar ook granen, voornamelijk brood, peulvruchten, groenten, fruit en vis, in mindere mate, kaas, melk, nagenoeg geen eieren en zoetigheid, en een glaasje rode wijn bij iedere maaltijd. 
 
 
 Voorwaarde : eet met plezier. Mensen, die met plezier eten leven langer. Het succesvolle 5 dagen " Slingerland dieet " of ook wel het " vetvrije ziekenhuisdieet " genoemd is gebaseerd op dit mediterraan dieet. Een goede en gezonde extra hulp bij het vermageren. 
 Of je overgewicht hebt wordt bepaald aan de hand van je  lichaamsgewicht. Het lichaamsgewicht wordt vergeleken met het normale of  ideale gewicht van iemand van hetzelfde geslacht met een vergelijkbare  lichaamsbouw en leeftijd. Als het gewicht meer dan 20% boven de norm  ligt, spreekt men van overgewicht en is het tijd voor afslanken.  Wat is Xenical? 
 Hoe ontstaat overgewicht?
 Welke behandelingsmogelijkheden zijn er?
 
 Stappenplan In 7 stappen slank met Xenical7 stappen helpen je om je gewicht de komende jaren onder controle te krijgen en ook te houden. Je dokter of diëtist kan informatie geven over een brede aanpak van overgewicht. Een aanpak waarin voeding, beweging, motivatie en eventueel medicatie ter ondersteuning een rol spelen bij het afvallen. 
 
 
 Of je overgewicht hebt wordt bepaald aan de hand van je lichaamsgewicht. Het lichaamsgewicht wordt vergeleken met het normale of ideale gewicht van iemand van hetzelfde geslacht met een vergelijkbare lichaamsbouw en leeftijd. Als het gewicht meer dan 20% boven de norm ligt, spreekt men van overgewicht en is het tijd voor afslanken. 
 
 
 
 
 
  Afvallen Dieet Boeken Nieuws De Dukan methode: 
 Het Dukan dieet is goed vol te houden. Het is gebaseerd op de Franse keuken en biedt dus culinair aantrekkelijke maaltijden. Het is prima in te passen in de Nederlandse en Belgische eetcultuur: lunchgerechten die makkelijk mee te nemen zijn. Geleidelijk afvallen zorgt voor een langdurig resultaat! 
 
 
 
 
  10-03-2011 om 00:00 
geschreven door meesterchef   | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|  | 
|  Voedingscentrum - Recept van de dag | 
| 
 
 
 Voedingscentrum - Recept van de dag  10-03-2011 om 00:00 
geschreven door meesterchef   | 
|  | 
|  Citroenijs met karamel | 
| 
 
 Ingrediënten
 3 à 4 bolletjes citroensorbetijs 50 gram suiker Bereiding
 
 Menusuggestie
 Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, spruitjes en gepofte aardappel met mierikscrème.  10-03-2011 om 00:00 
geschreven door meesterchef   | 
|  | 
|  Gepofte aardappel met mierikscrème | 
| 
 
 Ingrediënten
 2 grote aardappelen 3 takjes selderij 1 kleine augurk ½ eetlepel geraspte mierikswortel (potje) 75 gram halfvolle kwark Bereiding
 
 Menusuggestie
 Lekker met biefstuk en spruitjes. Voedingswaarde incl. vlees en groente: 320 kcal, 30 g eiwit, 33 g koolhydraten, 7 g vet, waarvan 3 g verzadigd vet, 10 g vezel, 200 g groente  10-03-2011 om 00:00 
geschreven door meesterchef   | 
|  | 
|  Crostini met tonijn | 
| 
 
 Ingrediënten
 1 klein blikje tonijn op water 5 groene olijven 2 takjes peterselie 2 eetlepels roomkaas light 2 sneetjes witbrood Bereiding
 
 Menusuggestie
 Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, spruitjes en gepofte aardappel met mierikscrème.  10-03-2011 om 00:00 
geschreven door meesterchef   | 
|  | 
|  Marokkaanse linzensoep | 
| 
 
 Ingrediënten
 150 gram runderpoelet 1 eetlepel olie ½ theelepel gemberpoeder 1 ui 1 bouillontablet 100 gram rode linzen 1 prei 1 rode paprika 2 gepelde tomaten (blik) 1 eetlepel tomatenpuree 2 takjes peterselie 3 takjes koriander Bereiding
 
 Menusuggestie
 Lekker met brood. Allergie info: Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket. Voedingswaarde incl. 2 sneetjes brood: 500 kcal, 37 g eiwit, 62 g koolhydraten, 11 g vet, waarvan 3 g verzadigd vet, 20 g vezel, 200 g groente  10-03-2011 om 00:00 
geschreven door meesterchef   | 
|  | 
|  Rundvlees uit Japan | |||||||||||||||||||||||||||
| 
 
 Ingrediënten
 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels droge sherry 200 gram runderlap 1 ui 1 teentje knoflook stuk gemberwortel (± 4 cm) 1 eetlepel olie 100 gram taugé 1 blikje bamboescheuten 1 eetlepel pinda’s Bereiding
 
 Menusuggestie
 Lekker met witte kool gestoofd met shiitake en mie. Allergie info: Voor het gebruik van sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket. Voedingswaarde incl. groente en 3 grote lepels mie: 520 kcal, 36 g eiwit, 46 g koolhydraten, 20 g vet, waarvan 4 g verzadigd vet, 9 g vezel, 200 g groente Receptinformatie 
 
 Bevat per persoon 
 
 Dieetinformatie 
Allergie-informatie 
 
  10-03-2011 om 00:00 
geschreven door meesterchef   | |||||||||||||||||||||||||||
|  | 
|  Aardappelstoofschotel met vegetarische blokjes | 
| Ingrediënten
 1 winterwortel 1 prei 1 gegrilde paprika (pot) 500 gram aardappelen of 1 zak aardappelpartjes 150 gram vegetarische blokjes shoarmakruiden 1½ eetlepel vloeibare margarine 1½ dl groentebouillon Bereiding 
 Receptinformatie 2 personen 15-30 minuten Hoofdgerecht Vegetarisch hoofdgerecht Eenpansgerecht Aardappel-, rijst- of pastagerecht Bevat per persoon Energie 490 kcal Eiwit 21 gram Koolhydraten 52 gram Vet 22 gram Verzadigd vet 3 gram Vezels 20 gram Dieetinformatie Cholesterol Diabetes Vegetarisch 
 
  10-03-2011 om 00:00 
geschreven door meesterchef   | 
|  | 
|  Raapsteeltjes met vlees uit de wok | ||||||||||||||||||||||||||||
| 
 
 Ingrediënten
 400 gram raapsteeltjes 1 kleine ui 1 teentje knoflook 150 gram varkensschnitzel (ongepaneerd) 2 eetlepels olie balsamicoazijn Bereiding
 
 Menusuggestie Lekker met aardappelpuree. 
 Receptinformatie 
 
 Bevat per persoon 
 Dieetinformatie 
 Allergie-informatie 
  10-03-2011 om 00:00 
geschreven door meesterchef   | ||||||||||||||||||||||||||||
|  | 
|  Kool Kalkoen Knoflook | 
| Ingrediënten
 400 gram witte kool 1 kleine ui 200 gram kalkoenfilet 1 eetlepel olie ½ eetlepel garam massala of kerrie 1 teentje knoflook 1 dl kokosmelk 1 eetlepel ketjap Bereiding
 
 Menusuggestie Lekker met rijst. Allergie info: Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket. Voedingswaarde incl. 3 grote lepels rijst: 520 kcal, 33 g eiwit, 15 g vet, waarvan 2 g verzadigd vet, 62 g koolhydraten, 7 g vezel, 200 g groente 
 
  10-03-2011 om 00:00 
geschreven door meesterchef   | 
|  | 
|  Andijviesalade met kokosdressing | ||||||||||||||||||||||||||||||
| Ingrediënten
 1 sinaasappel 4 eetlepels kokosmelk (blik) citroensap 400 gram andijvie Bereiding
 
 Menusuggestie Lekker met gebakken tartaar en aardappelen. 
 Receptinformatie 
 
 Bevat per persoon 
 
 Dieetinformatie 
 
 Allergie-informatie 
 
 
 
 
  10-03-2011 om 00:00 
geschreven door meesterchef   | ||||||||||||||||||||||||||||||
|  | 
|  Aardappelstoofschotel met vegetarische blokjes | 
| 
 
 Ingrediënten
 1 winterwortel 1 prei 1 gegrilde paprika (pot) 500 gram aardappelen of 1 zak aardappelpartjes 150 gram vegetarische blokjes shoarmakruiden 1½ eetlepel vloeibare margarine 1½ dl groentebouillon Bereiding 
 Receptinformatie 2 personen 15-30 minuten Hoofdgerecht Vegetarisch hoofdgerecht Eenpansgerecht Aardappel-, rijst- of pastagerecht Bevat per persoon Energie 490 kcal Eiwit 21 gram Koolhydraten 52 gram Vet 22 gram Verzadigd vet 3 gram Vezels 20 gram Dieetinformatie Cholesterol Diabetes Vegetarisch  10-03-2011 om 00:00 
geschreven door meesterchef   | 
|  | 
|  Let altijd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. | 
| 
 
 
 Gezond eten betekent bewust gezonde keuzes maken. Let altijd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. 
 De 5 vakken geven aan hoe je variatie aan kunt brengen. Gebruik daarbij de aanbevolen hoeveelheden als richtlijn. Verschillende voedingsstoffen Elk voedingsmiddel bevat verschillende voedingsstoffen in wisselende hoeveelheden. Door gevarieerd te eten, is de kans het grootst dat het lichaam voldoende van alle voedingsstoffen krijgt. Het eten uit alle vakken van de Schijf van Vijf, zorgt voor een gezonde basis. Dat betekent: een ruime hoeveelheid brood, aardappelen, rijst, pasta, peulvruchten, groente en fruit en twee keer per week vis. Dit wordt aangevuld met zuivel en vlees, eieren of vleesvervangers en margarine of bak- en braadproducten. Verder is voldoende vocht belangrijk. Gezond eten levert de voedingsstoffen die nodig zijn om het lichaam  gezond te houden. Het vormt samen met voldoende bewegen de basis voor  een gezond gewicht. Dat zorgt weer voor een kleinere kans op chronische  ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en een aantal vormen van  kanker.  Voedingsmiddelen zoals sauzen, snacks, koek, snoep en gebak zijn niet opgenomen in de Schijf van Vijf omdat deze producten al snel voor te veel calorieën zorgen en ze minder belangrijk zijn voor het leveren van voedingsstoffen. We noemen deze producten dan ook 'extra's'. Gezond eten betekent dus ook: niet te veel van alles buiten de Schijf van Vijf.  10-03-2011 om 00:00 
geschreven door meesterchef   | 
|  | 
|  Koken in het nieuws | 
| 
 
 
 Koken in het Nieuws actueel Nu NL  10-03-2011 om 00:00 
geschreven door meesterchef   | 
|  | 
|  Nu NL Recept Nieuws | 
| 
 
 AMSTERDAM – Amerikaanse radiomakers beweren dat ze op een foto in een oude krant het oorspronkelijke recept van Coca-Cola hebben ontdekt. De makers van de radioshow This American Life hebben de originele formule van de beroemde frisdrank naar hun eigen zeggen gevonden in een oud exemplaar van de Amerikaanse krant The Atlanta Journal-Constitution uit het jaar 1979. In deze krant zou een foto van een notitieblokje van Coca Cola-uitvinder John Pemberton staan. Het boekje is opengeslagen en toont een handgeschreven recept. HandschriftDe foto is gemaakt aan het einde van de negentiende eeuw. Of het daadwerkelijk gaat om de formule van Coca Cola kan echter nog niet worden bewezen. Zo is het onduidelijk of het handschrift echt van John Pemberton is. Het recept van Coca Cola is nooit officieel naar buiten gebracht, maar veel van de ingrediënten zijn wel bekend. Alleen het bestanddeel 'Merchandise 7X' wordt geheim gehouden, omdat het voor de typische smaak van het drank zou zorgen. 
 LimoenDe frisdrank zou voor precies één procent uit dit ingrediënt bestaan. Volgens de aantekeningen op de foto bestaat het mysterieuze bestandsdeel uit onder meer alcohol, limoenolie, kaneelolie en muskaatnootolie. Coca-cola kwam in 1886 voor het eerst op de markt. Het originele recept bevatte nog cocaïne, maar dat ingrediënt werd in 1903 vervangen door een extract van cocabladeren zonder werkzame stoffen. 
 
  10-03-2011 om 00:00 
geschreven door meesterchef   | 
|  | 
|  Het laatste Culinaire nieuws | 
| 
 
 
 
 Het laatste Culinaire nieuws  10-03-2011 om 00:00 
geschreven door meesterchef   | 
|  | 
|  | ||
|   | ||
|  |  | 
|  | 
| RSS Kok VacaturesRSS Kok Vacatures Amsterdam | 
|  | 
|  | 
| 
 | 
|  | 
|  | 
|  | 
|  | 
| 
 | 
|  | 
|  | 
| Dieet Gezond | 
|  | 
|  | 
|  | 
|  | 
| Labels
 | 
|  | 
|  | ||
| 
 
 | ||
|  | 
|  | 
| Populair Top 10 Medicijn | 
|  | 
|  | 
| Tip van de Dag | 
|  | 
|  | 
|  | 
|  | ||||
| 
 
 | ||||
|  | 
|  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Anti Conceptie on line met 10 EURO COUPON CADEAU
 
 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|  | 
|  | 
| Labels
 | 
|  | 
|  | ||||||||||||||||||||
| Hoofdpunten blog boekenparadijs | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
| 
 | ||||||||||||||||||||
|  | 
|  | ||||||||||||||||||||
| Hoofdpunten blog liefdenetwerk | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
| 
 | ||||||||||||||||||||
|  | 
|  | ||||||||||||||||||||
| Hoofdpunten blog twitter | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
| 
 | ||||||||||||||||||||
|  | 
|  | 
| Click To Save Lives!
 | 
|  | 
|  | ||||||||||||||||||||
| Hoofdpunten blog medicijnen | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
| 
 | ||||||||||||||||||||
|  | 
|  | ||||||||||||||||||||
| Hoofdpunten blog fietsplezier | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
| 
 | ||||||||||||||||||||
|  | 
|  | ||||||||||||||||||||
| Hoofdpunten blog hooikoortsinfo | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
| 
 | ||||||||||||||||||||
|  | 
|  | ||||||||||||||||||||
| Hoofdpunten blog menopauze | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
| 
 | ||||||||||||||||||||
|  | 
|  | ||||||||||||||||||||
| Hoofdpunten blog bankzaken | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
| 
 | ||||||||||||||||||||
|  | 
|  | 
| Willekeurig Bloggen.be Blogs | 
|  | 
|  | 
| habbok_klas_4a www.bloggen.be/habbok_ | 
|  | 
|  | 
| Willekeurig Bloggen.be Blogs | 
|  | 
|  | 
| hannekederoon www.bloggen.be/hanneke | 
|  | 
|  | 
| 
 | 
|  | 
|  | 
| 
 Meer eten & drinken 
 
 KooklinksOok een link bij deze kooklinks? Neem contact met ons op. 
 | 
|  | 
|  | 
| Zoeken in blog | 
|  | 
|  | 
|  | 
|  | 
|  | 
|  | 
| Zoekmachine CulinairCulinaire Zaken | 
|  | 
|  | ||||||||||||||||||||
| Hoofdpunten blog twitter | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
| 
 | ||||||||||||||||||||
|  | 
|  | ||||||||||||||||||||
| Hoofdpunten blog weerdienst | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
| 
 | ||||||||||||||||||||
|  | 
|  | ||||||||||||||||||||
| Hoofdpunten blog carnaval | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
| 
 | ||||||||||||||||||||
|  | 
|  | ||||||||||||||||||||
| Hoofdpunten blog fietsplezier | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
|  | ||||||||||||||||||||
| 
 | ||||||||||||||||||||
|  | 
|  | 
| 
 | 
|  | 
|  | 
| Willekeurig Bloggen.be Blogs | 
|  | 
|  | 
| runninglady www.bloggen.be/running | 
|  | 
