Startpagina !

Freelance Belgie &Nederland



Freelance.nl is de grootste marktplaats voor zelfstandige ZZP-ers/ondernemers en werkzoekenden.
Plaats gratis uw profiel /bedrijf

Blog als favoriet !
Inhoud blog
  • Recept geheim van de dag
  • smitten kitchen tips
  • Koken nieuwsjournaal
  • #cafe #vacatures #France
  • #koffie #vacatures Belgie
  • #Koffie #Vacatures Nederland
  • #Horeca #Vacatures Belgie Nederland
  • Koffie recepten
  • #Kok #Horecapersoneel Gezocht
  • 10 Euro COUPON #CADEAU bij #Dokter online.com
  • #Diabetes Twitter Wereldnieuws
  • Warning signs of #diabetes #IDF
  • Diabetes Voorpagina Nieuws
  • Dieet Voorpagina Nieuws
  • Gezond Recept Nieuws
  • Brussels spruiten supreme
  • Bloemkoolsoep Meastro
  • Champignonsoep met garnaaltjes
  • Brunch met primeurgroenten en fruit
  • Aperitiefhapjes
  • Flandria op z’n zuiders in wintermaanden
  • Aardbeienbavarois en aardbeien met asperges
  • Aubergine speciaal recepten
  • Asperges
  • Ovenschotel met aardappeltjes, champignons, tomaten en chili
  • Perzik - Braam Compote met Basilicum Siroop
  • Aardbeien
  • Aardbeientaart
  • Rabarberaardbeienjam
  • Aardbeiensalade met ontbijtspek en halloumi
  • Smoothie aardbei en banaan
  • Aardbeiengranita
  • Zoete uien met quichevulling
  • Gekruide biefburger met boontjes, peterselie & zilveruitjes en roomsaus met nootmuskaat
  • Griekse Souvlaki om je vingers bij af te likken door meester Oresta Hillas
  • Marokkaanse chocolade paaseieren
  • Chocolade gerechten video coocking with alia
  • Lamfilet met groenten
  • Brusselse - Luikse wafels
  • Frambozen met vanillecustard
  • Leptine Weight Loss pruimen is de meest eenvoudige, natuurlijke voeding die men na het avondeten inneemt. Deze natuurlijke biologische pruimen zijn geheel zonder chemicaliën en vol van voeding bovendien.
  • De shop met alle Cadac Skottelbraais!
  • VillaVino wijnaanbiedingen
  • Gevulde Komkommer
  • Frisse Banaan Sinaasappel Smoothie
  • Twitter Cullinair Updates Recepten nieuws wijn journaal kooktips video instructies en nog veel meer tips en trucs voor de echte keukenprinsen en keukenprinsessen
  • Gordon Ramsay Linguine Video Instructie
  • Gordon Ramsey - Poached Egg Video Instruction
  • Gordon Ramsay Fast Food Video Makkelijke groentecurry
  • Gordon Ramsay Fast Food Citroenkip met puree video
  • Wijn Start Portaal
  • Wijn Blog Nieuws
  • Wijn bewaren Criteria voor het bewaren van wijn.
  • Tips
  • Soesjes van zongedroogde tomaat met kaas
  • In de webwinkel van Barbecueswinkel.nl kunnen klanten onder andere terecht voor gasbarbecues, rookovens, accessoires en onderdelen voor de barbeque.
  • Woon accessoires
  • Bent u op zoek naar goede espresso apparaten, piston machines, espresso koffiemachines, koffiemolens of echte Italiaanse koffie?
  • Wat is Zelfkaasmaken.nl?
  • Warme appels met koude vanillevla voor 2 personen en appelflappen
    Categorieën
  • Champignonrecepten (0)
  • #cafe #vacatures #France (1)
  • #Diabetes Twitter Wereldnieuws (1)
  • #Horeca #Vacatures Belgie Nederland (1)
  • #koffie #vacatures Belgie (1)
  • #Koffie #Vacatures Nederland (1)
  • #Kok #Horecapersoneel Gezocht (1)
  • 10 Euro COUPON #CADEAU bij #Dokter online.com (1)
  • Aardappelrecepten (3)
  • Aardbei (1)
  • Aardbeien (6)
  • AARDBEIEN MILKSHAKE (1)
  • Afrikaanse Recepten (1)
  • Afvallen (1)
  • Aperitiefhapjes (1)
  • Appelgebak (1)
  • Asperges (1)
  • Aubergine (1)
  • Barbecueswinkel.nl (1)
  • Barbeque Recepten (1)
  • BBC Food Blog News (10)
  • Belgische Recepten (33)
  • Belgische tapas (1)
  • Bloemkoolsoep Meastro (1)
  • Boeken Bestseller (1)
  • Brunch (1)
  • Brussels spruiten supreme (1)
  • Brusselse - Luikse wafels (1)
  • Cadac Skottelbraais (1)
  • Cakes (2)
  • Champagne (1)
  • Champignonrecepten (1)
  • Chinese Recepten (1)
  • Chocolade gerechten coocking with alia Videos (2)
  • Cookstore Be (1)
  • Culinaire Sites (1)
  • CulinairNieuws.nl! (1)
  • De Plant van Onsterfelijkheid. (1)
  • Diabetes Voorpagina Nieuws (1)
  • Dieet Voorpagina Nieuws (1)
  • Diverse Landen Recepten (1)
  • Franse Recepten (1)
  • Gastronomie Evenementen (1)
  • Gezond Recept Nieuws (1)
  • Gezonde Recepten (1)
  • Goedkope en Lekkere Recepten (2)
  • Gordon Ramsay (4)
  • Green Coffee 800 + Slimming Green Tea Elite (1)
  • Griekse Recepten (2)
  • Groenten Recepten (1)
  • Ierse Recepten (1)
  • IJs (1)
  • Italiaanse Recepten (1)
  • Japans (1)
  • Joodse Recepten (1)
  • Kaas (2)
  • Kaas Maken (1)
  • Koffie Internet Shops (1)
  • Koffie recepten (1)
  • Koffievergelijking (1)
  • Koken Nieuws Nu NL (1)
  • Koken op Tv (1)
  • Koks (1)
  • Kookboeken (1)
  • Kookcursussen (1)
  • Kool Kalkoen Knoflook (1)
  • Lamfilet met groenten (1)
  • Libelle.nl Recepten (1)
  • Marokko (1)
  • Medisch Nieuws (1)
  • Mijn Receptenboek.nl (1)
  • Nederlandse Recepten (1)
  • NU NL Recept Nieuws (1)
  • Ovenschotel (1)
  • Overgewicht (1)
  • Parool eten en drinken (1)
  • Parool Wijnen (1)
  • Productschappen (1)
  • Recept van de dag (2)
  • Recepten Zoekmachine (1)
  • Restaurantgids nl (1)
  • Restaurants Belgie (1)
  • Smoothie (1)
  • Smulweb Nl (3)
  • Snelle Recepten (1)
  • Spaanse Recepten (1)
  • Traiteurs (1)
  • Twitter Cullinair Nieuws (1)
  • Video recept (0)
  • Vis Recepten (1)
  • Visgerechten (1)
  • Voeding (1)
  • Voedingscentrum - Recept van de dag (1)
  • Warning signs of diabetes IDF (1)
  • Wijn (8)
  • Wok (1)
  • Wok Recepten (1)
  • Woon accessoires (1)
  • Archief per week
  • 08/07-14/07 2013
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 07/11-13/11 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
    Zoeken in blog

    Laatste commentaren
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto

    Kok Vacatures Nl

    Welkom bij Dokter Dieet Advies



    Steun het IDF Support IDF
    Steun het Diabetesfonds
    Check for Obesitas and Diabetes!
    Word bewust van Obesitas & Diabetes!


    About: Dokter on line


    · Snel
    · Voordelig
    · Discrete verzending
    . Erkende Artsen
    · Authentieke medicijnen
    · De grootste online -apotheek
    · Geen afspraak nodig
    · Vertrouwelijk en veilig
    · Geen wachtkamer
    · Bestel thuis of op het werk
    · 20% korting op sommige kosten voor trouwe klanten!

    * Extra*

     

    ACTIE 

    10 E COUPON op alle producten

    alleen en exclusief via deze blog.


    DOKTERONLINE 10 EURO COUPON

     

    Populair Top 10 Medicijn

    Categorieën
  • Champignonrecepten (0)
  • #cafe #vacatures #France (1)
  • #Diabetes Twitter Wereldnieuws (1)
  • #Horeca #Vacatures Belgie Nederland (1)
  • #koffie #vacatures Belgie (1)
  • #Koffie #Vacatures Nederland (1)
  • #Kok #Horecapersoneel Gezocht (1)
  • 10 Euro COUPON #CADEAU bij #Dokter online.com (1)
  • Aardappelrecepten (3)
  • Aardbei (1)
  • Aardbeien (6)
  • AARDBEIEN MILKSHAKE (1)
  • Afrikaanse Recepten (1)
  • Afvallen (1)
  • Aperitiefhapjes (1)
  • Appelgebak (1)
  • Asperges (1)
  • Aubergine (1)
  • Barbecueswinkel.nl (1)
  • Barbeque Recepten (1)
  • BBC Food Blog News (10)
  • Belgische Recepten (33)
  • Belgische tapas (1)
  • Bloemkoolsoep Meastro (1)
  • Boeken Bestseller (1)
  • Brunch (1)
  • Brussels spruiten supreme (1)
  • Brusselse - Luikse wafels (1)
  • Cadac Skottelbraais (1)
  • Cakes (2)
  • Champagne (1)
  • Champignonrecepten (1)
  • Chinese Recepten (1)
  • Chocolade gerechten coocking with alia Videos (2)
  • Cookstore Be (1)
  • Culinaire Sites (1)
  • CulinairNieuws.nl! (1)
  • De Plant van Onsterfelijkheid. (1)
  • Diabetes Voorpagina Nieuws (1)
  • Dieet Voorpagina Nieuws (1)
  • Diverse Landen Recepten (1)
  • Franse Recepten (1)
  • Gastronomie Evenementen (1)
  • Gezond Recept Nieuws (1)
  • Gezonde Recepten (1)
  • Goedkope en Lekkere Recepten (2)
  • Gordon Ramsay (4)
  • Green Coffee 800 + Slimming Green Tea Elite (1)
  • Griekse Recepten (2)
  • Groenten Recepten (1)
  • Ierse Recepten (1)
  • IJs (1)
  • Italiaanse Recepten (1)
  • Japans (1)
  • Joodse Recepten (1)
  • Kaas (2)
  • Kaas Maken (1)
  • Koffie Internet Shops (1)
  • Koffie recepten (1)
  • Koffievergelijking (1)
  • Koken Nieuws Nu NL (1)
  • Koken op Tv (1)
  • Koks (1)
  • Kookboeken (1)
  • Kookcursussen (1)
  • Kool Kalkoen Knoflook (1)
  • Lamfilet met groenten (1)
  • Libelle.nl Recepten (1)
  • Marokko (1)
  • Medisch Nieuws (1)
  • Mijn Receptenboek.nl (1)
  • Nederlandse Recepten (1)
  • NU NL Recept Nieuws (1)
  • Ovenschotel (1)
  • Overgewicht (1)
  • Parool eten en drinken (1)
  • Parool Wijnen (1)
  • Productschappen (1)
  • Recept van de dag (2)
  • Recepten Zoekmachine (1)
  • Restaurantgids nl (1)
  • Restaurants Belgie (1)
  • Smoothie (1)
  • Smulweb Nl (3)
  • Snelle Recepten (1)
  • Spaanse Recepten (1)
  • Traiteurs (1)
  • Twitter Cullinair Nieuws (1)
  • Video recept (0)
  • Vis Recepten (1)
  • Visgerechten (1)
  • Voeding (1)
  • Voedingscentrum - Recept van de dag (1)
  • Warning signs of diabetes IDF (1)
  • Wijn (8)
  • Wok (1)
  • Wok Recepten (1)
  • Woon accessoires (1)
  • DOL

    http://b.ds1.nl/167/10826/?wi=6766&ws=

    Dokteronline biedt een service tussen arts, apotheek en u als klant. Na goedkeuring schrijft één van de onafhankelijk aangesloten artsen een recept voor uw medicijn of geneesmiddel, dat vervolgens door een Europese online apotheek wordt uitgeleverd en via de post bij u thuis wordt bezorgd.

    Dokteronline offers an intermediary service of a doctor and pharmacy in one, also called an internet pharmacy or online pharmacy. You can request a medical consultation for a certain treatment, if this request is granted by the doctor then a prescription is issued, which will be sent to you by a European online pharmacy, in a discreet package. So at Dokter online you can order your medicine online, so that you will receive your medication conveniently at home.

     

     

    Bookmark and Share

    Kok Vacatures Nl

    AlLes met 10 EURO EXTRA COUPON Korting

    Hoofdpunten blog bankzaken
  • Freelance Nederland
  • Alerpay Making and receiving online payments couldn’t be easier! There are only three simple steps:
  • 500Affiliates trading software offers great commission plans. It is considered as one of the most profitable programs on the net.
  • Handel in aandelen, indices, grondstoffen en valuta
  • Banken Boeken Bestsellers
    Hoofdpunten blog wetenschapnieuws
  • Wetenschap Nieuws Start Links
  • Ondernemen Links Zelfstandigen
  • Multimedia Nieuws
  • Planet watch
  • Labyrint nieuws wetenschap
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    wolfje
    www.bloggen.be/wolfje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    marianne_posman_in_maldegem
    www.bloggen.be/mariann
    Blog als favoriet !
    Startpagina !
    Zoeken in blog

    Een interessant adres?

    Voor mousserende wijnen ga ik naar mijnslijter.nl Voor mousserende wijnen ga ik naar mijnslijter.nl

    Mijn favorieten
  • la bonne cuisine .be
  • Een interessant adres?

    Labels

    Cullinair Speciaal

    11-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische Recepten
    Belgische Recepten

    Aalsterse uiensoep
    Belgische keukenrecepten


    Brusselse broodpudding
    Belgische keukenrecepten - brusselse broodpudding : ierbij bedanken we de 'hermionne la marcralle' die hun ons geheim prijsgaven voor de bereiding van dit gerecht afkomstig uit brussel.


    Brusselse wafels
    Brusselse wafel, het broertje van de luikse wafel heeft zijn eigen charme. het is een klassiek dessert. de brusselse wafel wordt warm gegeten, bestrooid met poedersuiker




    Belgisch KookBlog

     

     

    11-03-2011 om 01:46 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Belgische Recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brabants recept Stoemp met witloof en gehaktballen

    Stoemp met witloof en gehaktballen (Brabants recept)

    Een recept om tijdens de koude wintermaanden klaar te maken.

    Ingrediënten (voor 2 personen)

    • 300 gr gemengd gehakt (varken - kalf)
    • 4 grote witloofstronken
    • 6-8 aardappelen van gemiddelde grootte
    • 2 teentjes knoflook
    • peper, zout en muskaatnoot
    • 50 gr bloem
    • 50 gr boter

    Bereiding

    • Kruid het gehakt met zout, peper en muskaatnoot. Voeg een teentje gehakte look toe aan het vlees. Maak balletjes van ongeveer 4 cm diameter. Rol de gehaktballetjes door de bloem en laar ze bruin worden in 20gr boter
    • Snijd de aardappelen in 3 à 4 stukken.
    • Verwijder het uiteinde en de harde kern van de witloofstronkjes. Maak de blaadjes los.
    • Hak het tweede teentje knoflook fijn.
    • Laat in een pan met een dikke bodem de rest van de boter smelten. Voeg het witloof en de look toe en laat zachtjes kleuren.
    • Voeg ongeveer 10 cl water. Voeg de aardappelen en de gehaktballetjes toe.
    • Kruid met zout en peper en laat op een zacht vuurtje sudderen gedurende op zijn minst een uur en een kwartier.
    • Roer regelmatig om om te vermijden dat het gerecht aan de pan gaat kleven.
    • Terwijl het gerecht suddert regelmatig nakijken of er nog voldoen vocht aanwezig is. Wanneer het gerecht klaar is moet de saus gebonden zijn.
    • Zet af en toe een deksel op de pan om te vermijden dat teveel vocht verdampt.

    Dit heerlijk winters gerecht kan op voorhand bereid worden, handig als u de dag nadien niet veel tijd heeft. U hoeft het enkel op te warmen.

    11-03-2011 om 01:20 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Brabants recept Stoemp met witloof en gehaktballen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een echte stoemp, lekker en warm …die vindt u terug in de Brusselse brasserie.

    Stoemp met kool (een Brussels recept)

    Een echte stoemp, lekker en warm …die vindt u terug in de Brusselse brasserie.

    Ingrediënten (voor 4 personen)

    • 1 kleine savooi
    • 1 kg bloemende aardappelen, bintjes
    • 60 gr boter
    • muskaatnoot
    • zout
    • peper

    Bereiding

    • Schil de aardappelen
    • Was de savooi en doe op schijfjes
    • De kool en de aardappelen afzonderlijk koken in gezouten water
    • Wanneer ze beiden gaar zijn (de kool moet zacht zijn) ze samen fijnmaken met een passevite (BELANGRIJK)Op de puree de boter laten smelten.
    • Op smaak brengen met muskaatnoot, peper en zout.
    • Indien nodig een beetje melk toevoegen
    • Mengen.

    11-03-2011 om 01:19 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Een echte stoemp, lekker en warm …die vindt u terug in de Brusselse brasserie.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannenkoeken de la Chandeleur

     

    Pannenkoeken de la Chandeleur - een recept voor pannenkoeken met bier bereid

    La Chandeleur, een feest dat gevierd wordt op 2 februari, is de gedroomde gelegenheid om onze smaakpapillen  te verwennen. De pannenkoeken worden speciaal voor de gelegenheid van dit Belgisch feest zowel door klein als groot gegeten en ook in Frankrijk wordt La Chandeleur gevierd en worden er pannenkoeken gegeten, zij het de regionale varianten.

    Ingrediënten

    • 250 gr bloem
    • 3 eieren
    • 60 gr griessuiker
    • ½ liter blonde Saint-feuillien (of een ander blond bier bijvoorbeeld pils)
    • 1 mespuntje zout
    • 80 gr boter
    • garnituur naar keuze : bruine suiker, suiker, confituur, chocopasta, honing, boter …

    Bereiding

    • Doe de bloem, de eieren, de suiker, het zout en een beetje bier in een diepe kom.
    • Meng met een spatel tot u een gladde massa bekomt.
    • Voeg de rest van het bier toe om een smeuïge massa te bekomen en ten einde luchtige pannenkoeken te bereiden.
    • Voeg een goede klop gesmolten boeter toe en laat rusten ( door het bier gaat het deeg een beetje gisten)
    • Laat in een koekenpan boter smelten. Voeg een kleine hoeveelheid van het deeg toe en maak een pannenkoek die dik genoeg is.
    • Garneren naar keuze van de gasten met boter, bruine suiker, confituur, chocopasta, honing …

    Het invetten van de koekenpan kan met margarine of ook door de pan in te wrijven met zwoerd.
    Men kan eventueel het bier gedeeltelijk vervangen door melk of door water.
    Zo ziet u dus, verschillende interessante alternatieven om te genieten van deze pannenkoeken.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Pannenkoeken de la Chandeleur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikertaart uit Namen en boterhammen met kandijsuiker

     

    Suikertaart uit Namen en boterhammen met kandijsuiker

    Een verse tas koffie, vrienden rond de tafel en een stuk suiker taart… een moment van gedeelte vreugde.

    Ingrediënten

    • 200 gr bloem
    • 15 gr verse gist
    • 50 gr boter
    • 20 gr fijne griessuiker
    • 3 eieren
    • 1 dl lauwe melk
    • 250 gr kandijsuiker
    • 10 cl room

    Bereiding

    • Breek de gist in de lauwe melk
    • Doe de bloem in een kom, voeg een mespuntje zout toe en maak een kuiltje
    • Voeg de in de melk gebroken gist toe, het geklopte ei en de suiker
    • Goed mengen
    • Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe
    • Kneed het deeg goed en laat vervolgens 30 minuten rusten
    • Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit. Geef het de vorm van de taartvorm.
    • Vet de taartvorm in met boter. Doe het deeg in de taartvorm, vul tot aan de rand.
    • Prik met een vork gaatjes in het deeg.
    • Verdeel de kandijsuiker over het deeg. Klop de eieren los in de room.
    • Overgiet de kandijsuiker met dit mengsel. Plaats hierop enkele klompjes boter.
    • De over voor verwarmen op 190 °C.
    • De taart bakken gedurende 20 à 25 minuten.

    Een ideetje: gemakkelijk en niet duur: boterhammen met kandijsuiker

    Een vieruurtje improviseren? Een klein avondmaal voor de kinderen? Of een ontbijt vol energie?

    Neem een goed brood, dit bijvoorbeeld
    Het brood besmeren met half gezouten of gezouten boter als contrast voor de smaak
    Bestrooien met donkere of lichte kandijsuiker

    Een waar plezier met een tas chocolademelk!

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Suikertaart uit Namen en boterhammen met kandijsuiker
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterzooi met kip uit Gent

     

    Waterzooi met kip (Gente)

    Een variant  op Gentse waterzooi voor wie niet dol is op vis.

    Ingrediënten voor 6 personen:

    • 20 dl kippenbouillon
    • 1 braadkip
    • 5 wortelen
    • 4 witte seldersteeltjes
    • 1 prei
    • zout, peper, muskaatnoot
    • 30 g boter
    • 40 g tarwebloem
    • 2,5 dl room
    • 3 eierdooiers
    • 2 eetlepels gehakte peterselie
    • 1 eetlepel gehakte kervel 

    Bereiding van de waterzooi met kip:

    1. Snij de braadkip in 4 stukken.
    2. Maak de selder, de prei en de wortelen schoon en snij ze in kleine stukjes.
    3. Stoof de groenten gedurende 10 minuten in een nootje boter zonder ze te laten bruin kleuren.
    4. Giet hierop de ontvette kippenbouillon zodat de groenten volledig ondergedompeld zijn.
    5. Kruid met zout en peper en voeg er stukken kip bij. Laat op een zacht vuurtje gedurende 25 minuten sudderen tot de kip gaar is.
    6. Verwijder de stukken kip en bewaar ze warm in een weinig bouillon.
    7. Laat de rest van de boter smelten en meng hieronder de bloem met een houten spatel om een lichtgeel gekleurde roux te bereiden.
    8. Voeg deze roux bij de rest van de bouillon en laat nog 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
    9. Schik de stukken kip in een soepterrine..
    10. Meng de room met de eierdooiers en voeg dit mengsel bij de saus.
    11. Laat de groenten uitlekken en voeg ze eveneens bij de saus. Niet meer laten koken. Proef en voeg er zonodig nog wat muskaatnoot bij.
    12. Giet deze bereiding over de kip in de terrine, bestrooi met ge gehakte peterselie en selder. Dien meteen op.

    Waterzooi wordt gegeten met gekookte aardappelen of met grijs brood en boter.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Waterzooi met kip uit Gent
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterzooi gerecht uit Gent

     

    Waterzooi (een gerecht uit Gent)

    Gent is de bakermat van de waterzooi. Hier een recept dat de traditie alle eer aandoet.

      

    Ingrediënten voor 4 personen:

    • 1 kip of soepkip van 1,5 kg
    • 3 wortelen - 1 selder
    • 3 preien - 3 dikke uien
    • 1 kruidentuiltje
    • 1 lookteentje
    • 1/4 liter room
    • zout, peper
    • 3 eierdooieres
    • Anderhalve tas rijst (om afzonderlijk op te dienen)

    Bereiding van de Gentse waterzooi:

    • Maak alle groenten schoon en snij ze in stukjes.
    • Breng 2 l water aan de kook, voeg hierbij de groenten en kruid met zout en peper.
    • Maak de kip schoon, snij ze in stukken en voeg ze bij de groentenbouiilon.
    • Bereid intussen de rijst in 3 tassen water met 1 koffielepel zout. Dek de kookpot niet af.
    • Zet het deksel op de kookpot zodra de het water kookt en laat de rijst zwellen op een laag pitje.
    • Giet de rijst in een zeef en spoel onder koud stromend water.
    • Neem enkele eetlepels bouillon en los hierin de eierdooiers en de room op door flink te roeren.
    • Neem de kookpot van het vuur en giet er al roerend het roommengsel bij. De wateerzooi mag nu niet meer koken om te vermijden dat de saus zou schiften.
    • Giet het gerecht in een grote terrine en dien op met de rijst.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Waterzooi gerecht uit Gent
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aalsterse uiensoep (Provincie Oost-Vlaanderen)

     

    Aalsterse uiensoep (Provincie Oost-Vlaanderen)

    De streek van Aalst , in het Oosten van het land, staat bekend om haar uien en de “ajuinsoep” uit Aalst is befaamd! Ze zou ook een weldadige invloed hebben op de kater waarmee de Aalstenaren op nieuwjaarsdag te kampen krijgen.

     

    Ingrediënten:

    • 5 uien
    • 4 aardappelen
    • 2 lookteentjes
    • 1 l water
    • zout, peper

    Bereiding van de uiensoep:

    1. Schil de uien, de aardappelen en de look.
    2. Snij alles in stukjes.
    3. Giet alles in een kookpot, voeg het water erbij en zout.
    4. Laat koken op een hevig vuur tot de groenten en de aardappele gaar zijn.
    5. Mix de soep.
    6. Kruid naar smaak met zout en peper.

    Dien op met al dan niet met look gebakken broodkorstjes en met geraspte kaas. Deze uiensoep is heerlijk!

    Een tip om het gerecht lichter te maken: vervang de aardappelen door een courgette.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Aalsterse uiensoep (Provincie Oost-Vlaanderen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Stoofvlees

     

    Stoofvlees (recept van Fabienne)

    Stoofvlees is een grote klassieker in de Belgische gastronomie! In Wallonië wordt het trouwens “Vlaams stoofvlees” genoemd daar waar we het in Vlaanderen gewoon “stoofvlees” noemen.

    Ingrediënten (voor 4 personen):

    • 1 kg rundstoofvlees
    • 2 uien
    • 2 lookteentjes
    • 50 cl gueuze (of ander bier)
    • 1 eetlepel bruine suiker (cassonade)
    • zout, peper
    • 1 laurierblaadje, 1 takje thym
    • een weinig mosterd
    • 4 wortelen
    • boter

    Bereiding van het Vlaams stoofvlees:

    1. Laat boter smelten in een kookpot en fruit hierin de stukjes stoofvlees, de uien en de geschilde in schijfjes gesneden wortels.  
    2. Kruid met zout en peper.
    3. Voeg thym laurier, cassonade, mosterd en de look bij.
    4. Meng alles tot de bereiding bruin kleurt.
    5. Zet alles op een laag pitje en voeg er het bier bij.
    6. Dek af en laat zo lang mogelijk sudderen ( +/- 75 minuten)
    7. Dien op met frietjes en een fris biertje.
    8. Eet Smakelijk!

    Voegt nog 6 speculoosjes bij om de saus te binden en smaak te geven en  tenslotte een eetlepel bessengeleiom de smaak helemaal af te ronden.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peperkoek uit Belgisch Vlaanderen

     

    Peperkoek uit Belgisch Vlaanderen

    Een heel typisch Belgisch dessert.

     

    Ingrediënten:

    • 1 glas lauwe melk
    • 125 g honing
    • 250 g bloem
    • 1 koffielepel groene anijs
    • 1 koffielepel natriumbicarbonaat
    • Geraspte sinaasappelschil

    Bereiding:

    1. Laat de honing smelten in het glas lauwe melk.
    2. Leg de bloem in een slakom en vorm een putje in het centrum.
    3. Giet daarin de melk met de honing, voeg er de groene anijs en het natriumbicarbonaat bij (meestal volstaat de zogenaamde “chemische” gist). Meng grondig.
    4. Voeg er ook wat geraspte sinaalappelschil bij (onbehandeld en goed afgeborsteld!).
    5. Beboter een cakevorm en giet hierin het deeg.
    6. Laat ongeveer 90 minuten rusten.
    7. Laat in de oven bakken, thermostaat 4-5, gedurende 45 min. Controleer tijdens het bakken: als de peperkoek te snel kleurt, legt u er aluminiumfolie over.  

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Peperkoek uit Belgisch Vlaanderen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hutsepot uit Belgisch Vlaanderen

     

    Hutsepot uit Belgisch Vlaanderen

    Hutsepot is de grootste klassieker in de Belgische keuken en voor dit gerecht bestaan verschillende heerlijke recepten.

    Ingrediënten (voor 6 personen):

    • 1 ossenstaart
    • 1 kg platte ribben
    • 1 ontbeende en opgebonden lamsschouder
    • 2 varkensoren
    • 1 worst
    • 1 kleine kool, 1 selder
    • 500 g wortelen
    • 4 rapen
    • 4 preien
    • 2 dikke uien
    • 2 lookteentjes
    • 300 g dikke groene bonen
    • 8 aardappelen
    • zout, peperkorrels
    • kruidnagel
    • jeneverbessen
    • geraspte gruyère
    • geroosterd brood 

    Bereiding van de hutsepot:

    1. Leg al het vlees, behalve de worst, in een kookpot, dek ruim af met water en breng aan de kook.
    2. Verwijder het schuim. Zet op een laag pitje en laat gedurende 30 min. sudderen.
    3. Kruid dan met zout en voeg er de peperkorrels, de wortelen, het samengebonden wit van de preien, de uien waarin de kruidnagels geprikt zijn, de niet gepelde lookteentjes en de jeneverbessen bij.
    4. Laat verder sudderen gedurende 1 uur en voeg er dan de rapen, de in 2 gesneden en geblancheerdekool (5 min. in kokend water) en de selder bij.
    5. Nog 30 min. later voegt u er de groene bonen, de vooraf ingeprikte worst en de varkensoren bij. Les erop dat de bereiding blijft sudderen.
    6. Kook de aardappelen afzonderlijk in gezouten water.
    7. Giet de ontvette en gezeefde bouillon in een soepterrine en dien op met geraspte kaas en geroosterde boterhammen.

    Presenteer het versneden vlees en de in reepjes gesneden oren in een afzonderlijke schotel, de groenten in een andere.

     Gent dateert uit de 17e eeuw en is een van de oudste steden in België. De stad staat bekend om zijn gebouwen uit de Middeleeuwen en de Renaissance en telt nog heel wat nauwe straatjes met plavuizen zoals honderden jaren geleden. De textielindustrie is nog steeds belangrijk maar de tuinbouw wordt de laatste jaren steeds maar belangrijker voor de economie van de stad. Om de vijf jaar getuigen de Gentse Floralieën hiervan.

     

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Hutsepot uit Belgisch Vlaanderen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Rodenbach gekookte kalfslapjes

     

    Kalfslapjes met Rodenbach – koken met bier

    Een heerlijk gerecht met champignons en bier in lekkere harmonie.

    Ingrediënten (voor 4 personen):

    • 2 kalfslapjes
    • 500 g champignons
    • 2 uien
    • 2 sjalotjes
    • 1 fles Rodenbach (Belgisch bier)
    • 2 koffielepel cassonade
    • griessuiker
    • tijm
    • laurier
    • zout, peper
    • een scheutje azijn
    • boter
    • toasts
    • maïzena

    Bereiding van de kalfslapjes met Rodenbach:

    1. Laat de boter in een kookpot smelten en fruit hierin de gehakte uien, het water en een weinig griessuiker tot het mengsel blond wordt.
    2. Voeg hierbij in schijfjes gesneden champignons en laat goudgeel kleuren.
    3. Neem een grote pan en fruit hierin de gehakte sjalotten in boter. Laat kleuren, voeg er de cassonade bij en laat karameliseren.
    4. Blus met azijn en overgiet met Rodenbach.
    5. Kruid met zout, peper, tijm, laurier en laat gedurende +/- 10 min. op een laag pitje sudderen.
    6. Voeg de champignons bij de saus.
    7. Schik champignons langs de rand van de pan om het midden vrij te maken. Voeg boter en maïzena bij om de saus te binden.
    8. Goed mengen.
    9. Bak ondertussen de kalfslapjes.
    10. Schik toasts op de borden, leg het vlees hierop en overgiet alles met saus.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:In Rodenbach gekookte kalfslapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slakkenschotel gerecht uit Vlaanderen

     

    Slakkenschotel (een gerecht uit Vlaanderen)

    Een persoonlijk recept waarin de smaak van slakken en champignons een heerlijke combinatie vormen.

    Ingrediënten:

    • 500 g champignons
    • look
    • 12 slakken
    • knolookboter: een mengeling boter, look, peterselie en peper.
    • cognac of witte wijn

    Bereiding van de slakkenschotel:

    • Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes.
    • Fruit ze, eventueel met wat gehakte look, tot ze al hun water hebben afgegeven.
    • Kruid met zout en peper en voeg er de slakken bij.
    • Voeg er ook de knoflookboter bij en meng goed. Nu kunt u er ook wat cognac of witte wijn bijgieten.
    • Breng bijna aan de kook.
    • Verdeel in individuele schaaltjes en dien meteen op.

    Tip: de knoflookboter kan u vervangen door room met gehakte dragon.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Slakkenschotel gerecht uit Vlaanderen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse rundrollades

     

    Vlaamse rundrollades

    Dit recept is afkomstig uit Belgisch Vlaanderen


     Ingrediënten:

    • 4 sneetjes rundvlees van 150 g elk
    • zout, peper
    • 4 sneetjes vet spek
    • Cayenne
    • 1 gemarineerde komkommer
    • 100 g worstvlees
    • 1 rode peper
    • boter
    • 4 eetlepels in dunne schijfjes gesneden wortelen
    • 4 uien
    • 2 eetlepels poedersuiker
    • 4 eetlepels blond bier
    • 2 eetlepels water 2 eetlepels melk

    Bereiding van de Vlaamse rundrollades:

    • Vraag uw beenhouwer het vlees goed plat te slaan.
    • Kruid het lichtjes met zout en peper.
    • Bedek ieder sneetje rundvlees met een sneetje spek, bestrooi met wat Cayenne en daarna met de schijfjes gemarineerde komkommer.
    • Leg hierop nog een lepel worstvlees en een stukje rode peper. Rol op en verpak de rollades met touw of hou ze dicht met een houten stokje.
    • Leg ze, los van elkaar, in een beboterde ovenschotel en vul rondom met de schijfjes wortelen en enkele gehakte blaadjes selder.
    • Voeg hierbij de in schijfjes gesneden en met suiker bestrooide uien, daarna het bier, de melk en het water. Kruid met wat peper en meng.
    • Laat gedurende 45 minuten in de oven bakken.

    Dit gerecht wordt opgediend met aardappelpuree ofwel met gebakken appeltjes, sneetjes pompelmoes en kaasschilfers.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Vlaamse rundrollades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelse soep uit Antwerpen

     

    Mechelse soep (voorgerecht uit Antwerpen)

    De streek van Mechelen staat bekend om de overvloed en de kwaliteit van haar groenten, vooral bloemkolen en asperges. Niet verwonderlijk dus dat de beste specialiteit uit deze streek bloemkolensoep is, ook wel Mechelse soep genoemd.

     

     

    Ingrediënten:

    • 1 fraaie bloemkool
    • 450 g aardappelen
    • enkele selderblaadjes
    • 2 preien
    • 1 ui
    • zout, peper
    • 1 tasse (25 cl) melk

    Bereiding van de Mechelse soep:

    • Verwijder de dikke stam uit de bloemkool en verdeel ze in tuiltjes. Was ze en laat ze uitlekken.
    • Schil de aardappelen, was ze en snij ze in blokjes.
    • Was en hak de selderblaadjes fijn.
    • Verwijder de wortels van de preien, was ze en hak ze in stukjes.
    • Schil de ui en hak hem fijn. Leg alle groenten samen in een kookpot, kruid met zout en peper en giet er 1 liter water bij.
    • Dek af en laat op een zacht vuurtje gedurende ongeveer 1 uur koken.
    • Zodra de groenten gaar zijn, draait u de hele inhoud van de kookpot doorheen de groentemolen.
    • Giet daarna de soep opnieuw in de kookpot. Verwarm de melk en voeg ze bij de soep tot deze glad en smeuïg is. De hoeveelheid melk is afhankelijk van de grootte van de bloemkool en van de kwaliteit van de aardappelen.
    • Giet de soep in een voorverwarmde terrine en voeg er de boter bij. Proef of ze voldoende gekruid is en dien warm op.

      U kan de soepterrine versieren met enkele bloemkooltuiltjes die u afzonderlijk in kokend water gaar gekookt heeft.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Mechelse soep uit Antwerpen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratineerschaaltjes van grijze garnalen en witloof

     

    Gratineerschaaltjes van grijze garnalen en witloof

    Een voorgerecht dat in twee ingrediënten samenbrengt die zeer geliefd zijn in de Belgische keuken: grijze garnalen en witloof.

    Ingrediënten (voor 4 personen):

    • 4 stuks witloof ( hoe de bitterheid van het witloof verminderen?)
    • 200 g gepelde grijze garnalen
    • 25 g boter
    • 1 eierdooier
    • 20 cl room (30 % VG)
    • 1/2 citroen
    • zout, peper
    • nootmuskaat

    Bereiding:

    • Maak het witloof schoon en verwijder de basis (max. 1/2 cm).
    • Snij het witloof fijn.
    • Laat de boter in een kleine kookpan smelten.
    • Hierin op een zacht vuurtje het witloof stoven na er een scheutje citroensap te hebben aan toegevoegd. Peper (geen zout, de garnalen zorgen daarvoor).
    • Dek het pannetje niet af en laat stoven tot het witloof al zijn water heeft afgegeven.
    • Voeg er de room bij, een weinig nootmuskaat, liefst vers gemalen, en meng gedurende 3 tot 3 minuten. Proef of de bereiding voldoende gepeperd is.
    • Voeg er de garnalen bij en meng voorzichtig.
    • Neem het pannetje van het vuur en verwerk de eierdooier in de bereiding.
    • Vul hiermee de sint-jakobsschelpen of ovenschaaltjes.
    • Bestrooi eventueel met wat geraspte gruyère en zet in de warme oven om goudgeel te gratineren.
    Dien meteen uit de oven op.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Gratineerschaaltjes van grijze garnalen en witloof
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eieren op Meulemeester’s wijze

     

    Eieren op Meulemeester’s wijze

    Een licht gerecht, een subtiele combinatie van zee- en landproducten. Met een zonnige toets om het gehemelte een lentesensatie te schenken.

     

    Ingrediënten (voor 4 personen):

    • 4 eieren
    • 50 g boter
    • 6 gekookte zeekreeftenstaartjes
    • 6 sneetjes salami
    • 4 eetlepels gehakte rode pepers
    • 1 koffielepel mosterd
    • zout, peper
    • ½ kom room
    • 1 peterselietuiltje
    • 1 blok droge gruyère

    Bereiding van eieren op Meulemeester’s wijze :

    • Dompel de eieren in kokend water en laat ze een tiental minuten koken zodat ze hard zijn maar de eierdooier niet groen verkleurd is.
    • Dompel ze meteen in koud water. Laat ze afkoelen, pel ze en snij ze in dunne plakjes (dit gaat meestal gemakkelijker met een eiersnijder.
    • Laat de boter smelten in een ovenschotel, schik hierop de plakjes ei, de zeekreeftenstaartjes, de salami en de gehakte pepers. Het resultaat moet er kleurig en decoratief uitzien.
    • Overgiet met de room die u vooraf met de mosterd en wat peper en zout vermengd heeft.
    • Bedek de schotel met boterschelpjes, gehakte peterselie en, bovenop, de in dunne plakjes gesneden gruyère.
    • Zet in de hete oven en laat bakken tot de gruyère een goudgeel korstje gevormd heeft.
    • Smakelijk.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Eieren op Meulemeester’s wijze
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische keukenrecept: Velouté van witloof

     

    Belgische keukenrecept: Velouté van witloof

    Witloof, het jongste broertje van cichorei, is zeer geschikt om te verwerken in een velouté. Zorg er wel voor dat het witloof dat u gebruikt  vers is, anders is de velouté niet zacht genoeg. Wanneer witloof enkele dagen in de ijskast bewaard wordt kan het bitter worden maar toch zijn er wel mensen die liever iets bitter witloof verkiezen dus aan u de keuze!

    Ingrediënten

    • 600 gr witloof
    • 3 aardappelen van gemiddelde grootte
    • 1 ui
    • enkele blaadjes salie
    • 1 laurierblaadje
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 l groentebouillon
    • peper en zout
    • 1 soeplepel zonnebloem olie
    • 4 soeplepels zure room

    Bereiding

    • Het witloof wassen en grof snijden. Verwijder de harde bittere stukken.
      Schil de aardappelen en snij ze op stukken. Pel de ui en hak hem in stukken.
    • Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui, de gehakte look, de aardappelen en het witloof toe.
    • Laat al roerend 3 minuten stoven. Voeg de salie, de laurier en de bouillon toe.
    • 20 min laten koken. Mixen. Kruiden naar smaak.
    • De bouillon serveren en opdienen met room.

    Bent u op dieet ? Geen probleem. Van deze velouté kan u zoveel eten als u wil! Witloof bevat slecht 15 kcal / 100 gr en bevat veel vezels.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Belgische keukenrecept: Velouté van witloof
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taart met kool à la Brabançonne

     

    Taart met kool à la Brabançonne

    Een uitstekend recept uit Brabant voorgesteld door Hermione.

    Ingrediënten voor 2 à 3 personen

    aartvorm van 26 cm diameter
    Bereidingstijd : 30 min op 220 °C

    • 300 gr brokkeldeeg (u kan die kan dit bereid kopen of zelf maken)
    • 150 gr witte kaas
    • 50 gr bloem
    • 50 gr boter
    • 2 eieren
    • ½ dl melk
    • 1/4 van een witte kool of een savooi
    • 1 dikke ui
    • tijm, laurier, peper, zout en muskaatnoot
    • boter en bloem voor de het invetten van de taartvorm

    Bereiding

    1. Vet een taartvorm in en bestrooi met bloem. Leg een laag van ½ cm kruimeldeeg in de vorm. Druk goed aan.
    2. Meng de witte kaas, de gezeefde bloem, 1 ei, de melk en de boter in een kom. Koel bewaren.
    3. Hak de kool heel fijn en kook gedurende een half uur in ½ l water gekruid met fijn gesneden ui, tijm en laurier. Laten uitlekken om zoveel mogelijk water te verwijderen. Kruiden met zout, peper en muskaatnoot.
    4. Meng de kool met de witte kaas bereiding en doe het mengsel op het deeg. Klop het tweede ei en giet het over de vulling.

     

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Taart met kool à la Brabançonne
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taart al djote taart met snijbiet en kaasballetjes recept uit Nijvel

     

    Taart al djote (taart met snijbiet en kaasballetjes,  afkomstig uit Nijvel):

    De taart al djote is de beroemde taart die in ere wordt gehouden door de Confrériye al Djote uit Nijvel.

    Dde bereiding is niet echt eenvoudig. Geen nood, indien nodig kan u altijd nog bij een bakker in Nijvel binnenspringen of u kan een bezoekje brengen aan een sympathieke brasserie om daar op uw gemak de taart te degusteren.

    Ingrediënten (voor de bereiding van 7 taarten van 24cm diameter, of van 8 taarten van 22 cm)

    Voor het deeg

    • 850 gr bloem + 150 gr bloem 'om te drogen'
    • 300 gr boter zonder zout
    • 4 eierdooiers + 2 volledige eieren
    • 1,5 dl. melk
    • 50 gr gist te breken in een beetje lauwe melk met een mespuntje suiker
    • 1 opgehoopte soeplepel zout toe te voegen bij het kneden

    Voor de vulling

    • 6 kaasballen van 200 gr van vette kaas
    • 9 bladeren van snijbiet die de grote van een hand hebben (de nerven verwijderen)
    • 6 soeplepels gehakte peterselie
    • 3 uitjes ter grote van een noot
    • 6 eieren
    • 2 opgehoopte koffielepels zout
    • 6 draaien peper uit de molen (maximum)
    • 300 gr gesmolten boter (gezouten), lichtjes verkleurd.

    Bereiding

    • Zeef de bloem om klontertjes te vermijden. Maak een kuiltje in de bloem, voeg de eieren en de gist toe. Kneed het deeg terwijl u de boter en de koude melk toevoegt.
    • Maak de bloem droog, door de rest van de bloem toe te voegen.
    • Maak bollen van 175 gr en laat rijzen.
    • Terwijl het deeg rijst maakt u de kaasballen met de eieren, de gesmolten boter (licht gekleurd), het zout en de peper. Kneed vervolgens met de gehakte groenten.
    • Verdeel het deeg over de ingevette vorm en druk goed aan. Eventueel kan u de boorden bestrijken met een geklopt ei + zout. Het deeg beleggen met 8mm kaasbereiding.
    • Bakken in een warme oven (220°C) tot het deeg mooi gekleurd is (ongeveer 10 min)
    • De taart al Djote wordt warm gegeten en wordt versierd met gezouten boter.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Taart al djote taart met snijbiet en kaasballetjes recept uit Nijvel


    Kok Vacatures Internationaal

    Kok Vacatures Internationaal

    RSS Kok Vacatures

    RSS Kok Vacatures Amsterdam
    RSS Kok vacatures Rotterdam
    RSS Kok Vacatures Den Haag

    RSS Kok Vacatures Limburg

    RSS Kok Vacatures Noord Holland
    Rss Kok Vacatures Zuid Holland
    RSS Kok Vacatures Brabant
    RSS Kok Vacatures Groningen
    RSS Kok Vacatures Friesland
    RSS Kok Vacatures Utrecht
    RSS Kok Vacatures Zeeland
    RSS Kok Vacatures Gelderland
    RSS Kok Vacatures Drenthe
    RSS Kok Vacatures Overijssel
    RSS Kok Vacatures Flevoland



    RSS Kok Vacatures Belgie

    RSS Kok Vacatures Frankrijk

    RSS Kok Vacatures Duitsland

    RSS Kok Vacatures Engeland

    RSS Kok Vacatures Zweden

    RSS Kok Vacatures Noord Amerika


    RSS Kok Vacatures Japan

    RSS Kok Vacatures China


    Follow wijnjournaal on Twitter



    Follow kaasinfo on Twitter


    Dieet Gezond



    Labels


     

    Foto

    Populair Top 10 Medicijn


    Tip van de Dag


    Order On Line



    Foto

    Anti Conceptie on line met 10 EURO COUPON CADEAU

     



    Cerazette
    Diane - 35
    Evra pleisters
    Femodeen
    Lovette

    Marvelon

    Mercilon
    Microgynon 20

    Microgynon 30

    Microgynon 50
    Minulet
    Mirena


    Nuvaring
    Stediril-30


    Yasmin
    Yaz 24 4

    Labels


    Hoofdpunten blog boekenparadijs
  • #thriller and #fantasy #news
  • #thriller # nieuws
  • #poezie #nieuws #marathon
  • #roman #nieuws #voorpagina
  • #Harry #Potter Nieuws Journaal
  • #vlaamse#literatuur
  • #bestseller #nieuws
  • .Nu #domeinnamen voor een euro bij mijndomein.nl #hosting actie
  • Dit Wordt Jouw Jaar #Ben Tiggelaars #bestseller #Dromen #Durven # Doen #Inspirerend #nuchter #praktisch #humoristisch #supermotiverend!
  • #boeken #vacatures #Nederland #Belgie

    Hoofdpunten blog liefdenetwerk
  • Belgie Websites over Gezondheid
  • Belgie Vertalen en Woordenboeken - online woordenboeken
  • Belgie Alles over dieren en huisdieren
  • Belgie Websites speciaal voor jongeren en kinderen
  • Belgie overzicht Naslagwerken Vraag en Antwoord
  • Belgie Media: Televisie & Radio Overzicht
  • Belgie :Opzoeken van adressen, telefoonnummers en bedrijven
  • Provincies, politiek en vakbonden in Belgie
  • Overheidsdiensten in België, Vlaanderen en Brussel
  • NGO Websites Hulporganisaties Goede Doelen Belgie

    Hoofdpunten blog twitter
  • Gratis leuke films
  • Speciale acties en goed doel nieuws
  • Freelance zzp ondernemers nieuws
  • social media vacatures België
  • social media vacatures Nederland
  • freelanceforum be nl nieuws
  • Twitter tips & trics updates
  • 50 Twitter Applicaties
  • Twitter tips for political advertisers
  • #liefde #Relatietips

    Click To Save Lives!





    14 november 2011 Wereld Diabetes Dag


    Diabetes Education Workshop - D-NET 2011


    Hoofdpunten blog medicijnen
  • #Viagra vraag en antwoord #PFIZER
  • Stoppen met roken
  • Het 7 stappen afval plan #dieet #afvallen
  • Vermoeidheid en voorjaarsmoeheid weg met b12
  • Hoger libido meer zin in sex
  • Verbeter uw geheugen met kruiden
  • L-Tryptofaan voor een goede nachtrust
  • #Kwik vergifiging he kom je ervanaf?
  • 2fase is de hype op het gebied van afslanken. Koolhydraten eten en toch afvallen.
  • Medische Apps Medical apps Mobiele apps II

    Hoofdpunten blog fietsplezier
  • Wielrennen Journaal Fietsplezier
  • Wielrennen NOS Sport Nieuws
  • NOS Sport Wielrennen nieuws
  • NOS Sport Wielrennen nieuws
  • Fiets Nieuws en Acties
  • Fietskampioen Kim
  • 2012 Tour de France stage 3 finish crash & interview
  • Tour de France crashes 2012
  • 100th Tour de France - Official Trailer - #TDF #TDF100
  • UCI Press News

    Hoofdpunten blog hooikoortsinfo
  • Wat is Hooikoortsweer
  • tv nieuws teletekst hooikoorts
  • Zorg en welzijn Nieuws Labels
  • Pollen Nieuws Yahoo
  • Hooikoorts Pollen Nieuws
  • specialisme allergologie links
  • paracetamol en astma
  • allergie preventie baby en kind
  • allergievrij beddengoed
  • luchtverversing luchtreinigers

    Hoofdpunten blog menopauze
  • Menopauze test
  • Speciaal voor vrouwen zijn er supplementen en ondersteunende artikelen ontwikkeld voor in de overgang.
  • affiliaties partner worden van dokter on line
  • erectiestoornis bij overgang
  • Farmacodynamische eigenschappen viagra
  • productrie viagra
  • viagra gebruikerservaring
  • viagra nieuws
  • erectieproblemen
  • viagra potentiemiddel

    Hoofdpunten blog bankzaken
  • Freelance Nederland
  • Alerpay Making and receiving online payments couldn’t be easier! There are only three simple steps:
  • 500Affiliates trading software offers great commission plans. It is considered as one of the most profitable programs on the net.
  • Handel in aandelen, indices, grondstoffen en valuta
  • Banken Boeken Bestsellers
  • Beleggen kun je zelf door Patrick Beijersbergen
  • Banken, bubbels en bonussen
  • Pay Pal Gratis
  • Banken en geld Nieuws Dienst
  • Artsen zonder grenzen

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    belgiumkayakvisser
    www.bloggen.be/belgium
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    cat4u_culi
    www.bloggen.be/cat4u_c

    Follow kookbeter on Twitter


     

     

    Kooklinks

    Ook een link bij deze kooklinks? Neem contact met ons op.


    Zoeken in blog



    Zoekmachine Culinair

    Culinaire Zaken
    Duizenden makkelijk toegankelijke recepten van heerlijke gerechten uit vele landen. recepten geordend op soort gerecht, land, indeling, ingredient en ingredientklasse, met veel uitleg en achtergrondinformatie bij ingredienten. bij elk recept een volledige bereidingswijze.
    http://www.xs4all.nl/~rjmmilt/

    Restorant
    Zoek restaurants in belgië, restaurantgids, restaurantengids, uitgebreide en duidelijke informatie over restaurants , per provincie, type keuken, menukaarten, openingsuren, aankondigingen, kortingsbonnen, fotos, …..en ook voor vegetariërs
    http://www.restorant.be


    Hoofdpunten blog twitter
  • Gratis leuke films
  • Speciale acties en goed doel nieuws
  • Freelance zzp ondernemers nieuws
  • social media vacatures België
  • social media vacatures Nederland
  • freelanceforum be nl nieuws
  • Twitter tips & trics updates
  • 50 Twitter Applicaties
  • Twitter tips for political advertisers
  • #liefde #Relatietips

    Hoofdpunten blog weerdienst
  • 10 EURO COUPON CADEAU ACTIE
  • Amazon Tip
  • Weerwoord Be Weerwoord RSS Weerwoord, forum over weer en klimaat
  • The Weather Channel: National Weather Outlook
  • Buienradar Meetstations gegevens
  • Weer Weather Links Start Portaal
  • Weer Nieuws GO Hoofdlijnen Het Weer
  • Public Service Announcements for Hurricanes
  • Vacatures
  • Openbaar Ministerie Verkeer Actueel

    Hoofdpunten blog carnaval
  • #liefde en #relatietips
  • Pins Medailles Belgie
  • Wagenbouwers Belgie
  • Carnavalsverenigigen Belgie Limburg
  • Carnaval in West-Vlaanderen
  • Carnaval in Oost-Vlaanderen
  • Carnavalmuziek Belgie
  • Carnaval in Wallonie
  • Carnavalsverenigingen Brabant
  • Artiesten Carnaval Belgie

    Hoofdpunten blog fietsplezier
  • Wielrennen Journaal Fietsplezier
  • Wielrennen NOS Sport Nieuws
  • NOS Sport Wielrennen nieuws
  • NOS Sport Wielrennen nieuws
  • Fiets Nieuws en Acties
  • Fietskampioen Kim
  • 2012 Tour de France stage 3 finish crash & interview
  • Tour de France crashes 2012
  • 100th Tour de France - Official Trailer - #TDF #TDF100
  • UCI Press News


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    movie
    www.bloggen.be/movie

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!