Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Kok Vacatures Nl
Welkom bij Dokter Dieet Advies
Steun het IDF Support IDF Steun het Diabetesfonds Check for Obesitas and Diabetes! Word bewust van Obesitas & Diabetes!
About: Dokter on line
· Snel · Voordelig · Discrete verzending . Erkende Artsen · Authentieke medicijnen · De grootste online -apotheek · Geen afspraak nodig · Vertrouwelijk en veilig · Geen wachtkamer · Bestel thuis of op het werk · 20% korting op sommige kosten voor trouwe klanten!
Dokteronline biedt een service tussen arts, apotheek en u als klant. Na goedkeuring schrijft één van de onafhankelijk aangesloten artsen een recept voor uw medicijn of geneesmiddel, dat vervolgens door een Europese online apotheek wordt uitgeleverd en via de post bij u thuis wordt bezorgd.
Dokteronline offers an intermediary service of a doctor and pharmacy in one, also called an internet pharmacy or online pharmacy. You can request a medical consultation for a certain treatment, if this request is granted by the doctor then a prescription is issued, which will be sent to you by a European online pharmacy, in a discreet package. So at Dokter online you can order your medicine online, so that you will receive your medication conveniently at home.
Brusselse broodpudding Belgische keukenrecepten - brusselse broodpudding : ierbij bedanken we de 'hermionne la marcralle' die hun ons geheim prijsgaven voor de bereiding van dit gerecht afkomstig uit brussel.
Brusselse wafels Brusselse wafel, het broertje van de luikse wafel heeft zijn eigen charme. het is een klassiek dessert. de brusselse wafel wordt warm gegeten, bestrooid met poedersuiker
Brabants recept Stoemp met witloof en gehaktballen
Stoemp met witloof en gehaktballen (Brabants recept)
Een recept om tijdens de koude wintermaanden klaar te maken.
Ingrediënten (voor 2 personen)
300 gr gemengd gehakt (varken - kalf)
4 grote witloofstronken
6-8 aardappelen van gemiddelde grootte
2 teentjes knoflook
peper, zout en muskaatnoot
50 gr bloem
50 gr boter
Bereiding
Kruid het gehakt met zout, peper en muskaatnoot. Voeg een teentje gehakte look toe aan het vlees. Maak balletjes van ongeveer 4 cm diameter. Rol de gehaktballetjes door de bloem en laar ze bruin worden in 20gr boter
Snijd de aardappelen in 3 à 4 stukken.
Verwijder het uiteinde en de harde kern van de witloofstronkjes. Maak de blaadjes los.
Hak het tweede teentje knoflook fijn.
Laat in een pan met een dikke bodem de rest van de boter smelten. Voeg het witloof en de look toe en laat zachtjes kleuren.
Voeg ongeveer 10 cl water. Voeg de aardappelen en de gehaktballetjes toe.
Kruid met zout en peper en laat op een zacht vuurtje sudderen gedurende op zijn minst een uur en een kwartier.
Roer regelmatig om om te vermijden dat het gerecht aan de pan gaat kleven.
Terwijl het gerecht suddert regelmatig nakijken of er nog voldoen vocht aanwezig is. Wanneer het gerecht klaar is moet de saus gebonden zijn.
Zet af en toe een deksel op de pan om te vermijden dat teveel vocht verdampt.
Dit heerlijk winters gerecht kan op voorhand bereid worden, handig als u de dag nadien niet veel tijd heeft. U hoeft het enkel op te warmen.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Categorie:Belgische Recepten Tags:Een echte stoemp, lekker en warm …die vindt u terug in de Brusselse brasserie.
Pannenkoeken de la Chandeleur
Pannenkoeken de la Chandeleur - een recept voor pannenkoeken met bier bereid
La Chandeleur, een feest dat gevierd wordt op 2 februari, is de gedroomde gelegenheid om onze smaakpapillen te verwennen. De pannenkoeken worden speciaal voor de gelegenheid van dit Belgisch feest zowel door klein als groot gegeten en ook in Frankrijk wordt La Chandeleur gevierd en worden er pannenkoeken gegeten, zij het de regionale varianten.
Ingrediënten
250 gr bloem
3 eieren
60 gr griessuiker
½ liter blonde Saint-feuillien (of een ander blond bier bijvoorbeeld pils)
Doe de bloem, de eieren, de suiker, het zout en een beetje bier in een diepe kom.
Meng met een spatel tot u een gladde massa bekomt.
Voeg de rest van het bier toe om een smeuïge massa te bekomen en ten einde luchtige pannenkoeken te bereiden.
Voeg een goede klop gesmolten boeter toe en laat rusten ( door het bier gaat het deeg een beetje gisten)
Laat in een koekenpan boter smelten. Voeg een kleine hoeveelheid van het deeg toe en maak een pannenkoek die dik genoeg is.
Garneren naar keuze van de gasten met boter, bruine suiker, confituur, chocopasta, honing …
Het invetten van de koekenpan kan met margarine of ook door de pan in te wrijven met zwoerd. Men kan eventueel het bier gedeeltelijk vervangen door melk of door water. Zo ziet u dus, verschillende interessante alternatieven om te genieten van deze pannenkoeken.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Categorie:Belgische Recepten Tags:Pannenkoeken de la Chandeleur
Suikertaart uit Namen en boterhammen met kandijsuiker
Suikertaart uit Namen en boterhammen met kandijsuiker
Een verse tas koffie, vrienden rond de tafel en een stuk suiker taart… een moment van gedeelte vreugde.
Ingrediënten
200 gr bloem
15 gr verse gist
50 gr boter
20 gr fijne griessuiker
3 eieren
1 dl lauwe melk
250 gr kandijsuiker
10 cl room
Bereiding
Breek de gist in de lauwe melk
Doe de bloem in een kom, voeg een mespuntje zout toe en maak een kuiltje
Voeg de in de melk gebroken gist toe, het geklopte ei en de suiker
Goed mengen
Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe
Kneed het deeg goed en laat vervolgens 30 minuten rusten
Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit. Geef het de vorm van de taartvorm.
Vet de taartvorm in met boter. Doe het deeg in de taartvorm, vul tot aan de rand.
Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Verdeel de kandijsuiker over het deeg. Klop de eieren los in de room.
Overgiet de kandijsuiker met dit mengsel. Plaats hierop enkele klompjes boter.
De over voor verwarmen op 190 °C.
De taart bakken gedurende 20 à 25 minuten.
Een ideetje: gemakkelijk en niet duur: boterhammen met kandijsuiker
Een vieruurtje improviseren? Een klein avondmaal voor de kinderen? Of een ontbijt vol energie?
Neem een goed brood, dit bijvoorbeeld Het brood besmeren met half gezouten of gezouten boter als contrast voor de smaak Bestrooien met donkere of lichte kandijsuiker
De streek van Aalst , in het Oosten van het land, staat bekend om haar uien en de “ajuinsoep” uit Aalst is befaamd! Ze zou ook een weldadige invloed hebben op de kater waarmee de Aalstenaren op nieuwjaarsdag te kampen krijgen.
Ingrediënten:
5 uien
4 aardappelen
2 lookteentjes
1 l water
zout, peper
Bereiding van de uiensoep:
Schil de uien, de aardappelen en de look.
Snij alles in stukjes.
Giet alles in een kookpot, voeg het water erbij en zout.
Laat koken op een hevig vuur tot de groenten en de aardappele gaar zijn.
Mix de soep.
Kruid naar smaak met zout en peper.
Dien op met al dan niet met look gebakken broodkorstjes en met geraspte kaas. Deze uiensoep is heerlijk!
Een tip om het gerecht lichter te maken: vervang de aardappelen door een courgette.
Stoofvlees is een grote klassieker in de Belgische gastronomie! In Wallonië wordt het trouwens “Vlaams stoofvlees” genoemd daar waar we het in Vlaanderen gewoon “stoofvlees” noemen.
Ingrediënten (voor 4 personen):
1 kg rundstoofvlees
2 uien
2 lookteentjes
50 cl gueuze (of ander bier)
1 eetlepel bruine suiker (cassonade)
zout, peper
1 laurierblaadje, 1 takje thym
een weinig mosterd
4 wortelen
boter
Bereiding van het Vlaams stoofvlees:
Laat boter smelten in een kookpot en fruit hierin de stukjes stoofvlees, de uien en de geschilde in schijfjes gesneden wortels.
Kruid met zout en peper.
Voeg thym laurier, cassonade, mosterd en de look bij.
Meng alles tot de bereiding bruin kleurt.
Zet alles op een laag pitje en voeg er het bier bij.
Dek af en laat zo lang mogelijk sudderen ( +/- 75 minuten)
Dien op met frietjes en een fris biertje.
Eet Smakelijk!
Voegt nog 6 speculoosjes bij om de saus te binden en smaak te geven en tenslotte een eetlepel bessengeleiom de smaak helemaal af te ronden.
Leg de bloem in een slakom en vorm een putje in het centrum.
Giet daarin de melk met de honing, voeg er de groene anijs en het natriumbicarbonaat bij (meestal volstaat de zogenaamde “chemische” gist). Meng grondig.
Voeg er ook wat geraspte sinaalappelschil bij (onbehandeld en goed afgeborsteld!).
Beboter een cakevorm en giet hierin het deeg.
Laat ongeveer 90 minuten rusten.
Laat in de oven bakken, thermostaat 4-5, gedurende 45 min. Controleer tijdens het bakken: als de peperkoek te snel kleurt, legt u er aluminiumfolie over.
Hutsepot is de grootste klassieker in de Belgische keuken en voor dit gerecht bestaan verschillende heerlijke recepten.
Ingrediënten (voor 6 personen):
1 ossenstaart
1 kg platte ribben
1 ontbeende en opgebonden lamsschouder
2 varkensoren
1 worst
1 kleine kool, 1 selder
500 g wortelen
4 rapen
4 preien
2 dikke uien
2 lookteentjes
300 g dikke groene bonen
8 aardappelen
zout, peperkorrels
kruidnagel
jeneverbessen
geraspte gruyère
geroosterd brood
Bereiding van de hutsepot:
Leg al het vlees, behalve de worst, in een kookpot, dek ruim af met water en breng aan de kook.
Verwijder het schuim. Zet op een laag pitje en laat gedurende 30 min. sudderen.
Kruid dan met zout en voeg er de peperkorrels, de wortelen, het samengebonden wit van de preien, de uien waarin de kruidnagels geprikt zijn, de niet gepelde lookteentjes en de jeneverbessen bij.
Laat verder sudderen gedurende 1 uur en voeg er dan de rapen, de in 2 gesneden en geblancheerdekool (5 min. in kokend water) en de selder bij.
Nog 30 min. later voegt u er de groene bonen, de vooraf ingeprikte worst en de varkensoren bij. Les erop dat de bereiding blijft sudderen.
Kook de aardappelen afzonderlijk in gezouten water.
Giet de ontvette en gezeefde bouillon in een soepterrine en dien op met geraspte kaas en geroosterde boterhammen.
Presenteer het versneden vlees en de in reepjes gesneden oren in een afzonderlijke schotel, de groenten in een andere.
Gent dateert uit de 17e eeuw en is een van de oudste steden in België. De stad staat bekend om zijn gebouwen uit de Middeleeuwen en de Renaissance en telt nog heel wat nauwe straatjes met plavuizen zoals honderden jaren geleden. De textielindustrie is nog steeds belangrijk maar de tuinbouw wordt de laatste jaren steeds maar belangrijker voor de economie van de stad. Om de vijf jaar getuigen de Gentse Floralieën hiervan.
De streek van Mechelen staat bekend om de overvloed en de kwaliteit van haar groenten, vooral bloemkolen en asperges. Niet verwonderlijk dus dat de beste specialiteit uit deze streek bloemkolensoep is, ook wel Mechelse soep genoemd.
Ingrediënten:
1 fraaie bloemkool
450 g aardappelen
enkele selderblaadjes
2 preien
1 ui
zout, peper
1 tasse (25 cl) melk
Bereiding van de Mechelse soep:
Verwijder de dikke stam uit de bloemkool en verdeel ze in tuiltjes. Was ze en laat ze uitlekken.
Schil de aardappelen, was ze en snij ze in blokjes.
Was en hak de selderblaadjes fijn.
Verwijder de wortels van de preien, was ze en hak ze in stukjes.
Schil de ui en hak hem fijn. Leg alle groenten samen in een kookpot, kruid met zout en peper en giet er 1 liter water bij.
Dek af en laat op een zacht vuurtje gedurende ongeveer 1 uur koken.
Zodra de groenten gaar zijn, draait u de hele inhoud van de kookpot doorheen de groentemolen.
Giet daarna de soep opnieuw in de kookpot. Verwarm de melk en voeg ze bij de soep tot deze glad en smeuïg is. De hoeveelheid melk is afhankelijk van de grootte van de bloemkool en van de kwaliteit van de aardappelen.
Giet de soep in een voorverwarmde terrine en voeg er de boter bij. Proef of ze voldoende gekruid is en dien warm op.
U kan de soepterrine versieren met enkele bloemkooltuiltjes die u afzonderlijk in kokend water gaar gekookt heeft.
Een licht gerecht, een subtiele combinatie van zee- en landproducten. Met een zonnige toets om het gehemelte een lentesensatie te schenken.
Ingrediënten (voor 4 personen):
4 eieren
50 g boter
6 gekookte zeekreeftenstaartjes
6 sneetjes salami
4 eetlepels gehakte rode pepers
1 koffielepel mosterd
zout, peper
½ kom room
1 peterselietuiltje
1 blok droge gruyère
Bereiding van eieren op Meulemeester’s wijze :
Dompel de eieren in kokend water en laat ze een tiental minuten koken zodat ze hard zijn maar de eierdooier niet groen verkleurd is.
Dompel ze meteen in koud water. Laat ze afkoelen, pel ze en snij ze in dunne plakjes (dit gaat meestal gemakkelijker met een eiersnijder.
Laat de boter smelten in een ovenschotel, schik hierop de plakjes ei, de zeekreeftenstaartjes, de salami en de gehakte pepers. Het resultaat moet er kleurig en decoratief uitzien.
Overgiet met de room die u vooraf met de mosterd en wat peper en zout vermengd heeft.
Bedek de schotel met boterschelpjes, gehakte peterselie en, bovenop, de in dunne plakjes gesneden gruyère.
Zet in de hete oven en laat bakken tot de gruyère een goudgeel korstje gevormd heeft.
Witloof, het jongste broertje van cichorei, is zeer geschikt om te verwerken in een velouté. Zorg er wel voor dat het witloof dat u gebruikt vers is, anders is de velouté niet zacht genoeg. Wanneer witloof enkele dagen in de ijskast bewaard wordt kan het bitter worden maar toch zijn er wel mensen die liever iets bitter witloof verkiezen dus aan u de keuze!
Ingrediënten
600 gr witloof
3 aardappelen van gemiddelde grootte
1 ui
enkele blaadjes salie
1 laurierblaadje
2 teentjes knoflook
1 l groentebouillon
peper en zout
1 soeplepel zonnebloem olie
4 soeplepels zure room
Bereiding
Het witloof wassen en grof snijden. Verwijder de harde bittere stukken. Schil de aardappelen en snij ze op stukken. Pel de ui en hak hem in stukken.
Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui, de gehakte look, de aardappelen en het witloof toe.
Laat al roerend 3 minuten stoven. Voeg de salie, de laurier en de bouillon toe.
20 min laten koken. Mixen. Kruiden naar smaak.
De bouillon serveren en opdienen met room.
Bent u op dieet ? Geen probleem. Van deze velouté kan u zoveel eten als u wil! Witloof bevat slecht 15 kcal / 100 gr en bevat veel vezels.
Een uitstekend recept uit Brabant voorgesteld door Hermione.
Ingrediënten voor 2 à 3 personen
aartvorm van 26 cm diameter Bereidingstijd : 30 min op 220 °C
300 gr brokkeldeeg (u kan die kan dit bereid kopen of zelf maken)
150 gr witte kaas
50 gr bloem
50 gr boter
2 eieren
½ dl melk
1/4 van een witte kool of een savooi
1 dikke ui
tijm, laurier, peper, zout en muskaatnoot
boter en bloem voor de het invetten van de taartvorm
Bereiding
1. Vet een taartvorm in en bestrooi met bloem. Leg een laag van ½ cm kruimeldeeg in de vorm. Druk goed aan. 2. Meng de witte kaas, de gezeefde bloem, 1 ei, de melk en de boter in een kom. Koel bewaren. 3. Hak de kool heel fijn en kook gedurende een half uur in ½ l water gekruid met fijn gesneden ui, tijm en laurier. Laten uitlekken om zoveel mogelijk water te verwijderen. Kruiden met zout, peper en muskaatnoot. 4. Meng de kool met de witte kaas bereiding en doe het mengsel op het deeg. Klop het tweede ei en giet het over de vulling.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Categorie:Belgische Recepten Tags:Taart met kool à la Brabançonne
Taart al djote taart met snijbiet en kaasballetjes recept uit Nijvel
Taart al djote (taart met snijbiet en kaasballetjes, afkomstig uit Nijvel):
De taart al djote is de beroemde taart die in ere wordt gehouden door de Confrériye al Djote uit Nijvel.
Dde bereiding is niet echt eenvoudig. Geen nood, indien nodig kan u altijd nog bij een bakker in Nijvel binnenspringen of u kan een bezoekje brengen aan een sympathieke brasserie om daar op uw gemak de taart te degusteren.
Ingrediënten (voor de bereiding van 7 taarten van 24cm diameter, of van 8 taarten van 22 cm)
Voor het deeg
850 gr bloem + 150 gr bloem 'om te drogen'
300 gr boter zonder zout
4 eierdooiers + 2 volledige eieren
1,5 dl. melk
50 gr gist te breken in een beetje lauwe melk met een mespuntje suiker
1 opgehoopte soeplepel zout toe te voegen bij het kneden
Voor de vulling
6 kaasballen van 200 gr van vette kaas
9 bladeren van snijbiet die de grote van een hand hebben (de nerven verwijderen)
6 soeplepels gehakte peterselie
3 uitjes ter grote van een noot
6 eieren
2 opgehoopte koffielepels zout
6 draaien peper uit de molen (maximum)
300 gr gesmolten boter (gezouten), lichtjes verkleurd.
Bereiding
Zeef de bloem om klontertjes te vermijden. Maak een kuiltje in de bloem, voeg de eieren en de gist toe. Kneed het deeg terwijl u de boter en de koude melk toevoegt.
Maak de bloem droog, door de rest van de bloem toe te voegen.
Maak bollen van 175 gr en laat rijzen.
Terwijl het deeg rijst maakt u de kaasballen met de eieren, de gesmolten boter (licht gekleurd), het zout en de peper. Kneed vervolgens met de gehakte groenten.
Verdeel het deeg over de ingevette vorm en druk goed aan. Eventueel kan u de boorden bestrijken met een geklopt ei + zout. Het deeg beleggen met 8mm kaasbereiding.
Bakken in een warme oven (220°C) tot het deeg mooi gekleurd is (ongeveer 10 min)
De taart al Djote wordt warm gegeten en wordt versierd met gezouten boter.
Ingredienten ingredienten.nl: Kleurrijke foto's, een database met tienduizenden recepten en duizenden combinaties van bij elkaar passende ingrediënten
pasta startpagina.nl Honderden link met alles over pasta. Van recepten tot restaurants
Well water Well water is een bronwater/mineraalwater. Een kwart van de opbrengst naar simavi gaat, die er waterbronnen mee bouwt en 3e wereld landen.
Zout beperkt De meest complete website over zout en zoutbeperking.
Zoeken in blog
Zoekmachine Culinair
Culinaire Zaken Duizenden makkelijk toegankelijke recepten van heerlijke gerechten uit vele landen. recepten geordend op soort gerecht, land, indeling, ingredient en ingredientklasse, met veel uitleg en achtergrondinformatie bij ingredienten. bij elk recept een volledige bereidingswijze. http://www.xs4all.nl/~rjmmilt/
Restorant Zoek restaurants in belgië, restaurantgids, restaurantengids, uitgebreide en duidelijke informatie over restaurants , per provincie, type keuken, menukaarten, openingsuren, aankondigingen, kortingsbonnen, fotos, …..en ook voor vegetariërs http://www.restorant.be