Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Kok Vacatures Nl
Welkom bij Dokter Dieet Advies
Steun het IDF Support IDF Steun het Diabetesfonds Check for Obesitas and Diabetes! Word bewust van Obesitas & Diabetes!
About: Dokter on line
· Snel · Voordelig · Discrete verzending . Erkende Artsen · Authentieke medicijnen · De grootste online -apotheek · Geen afspraak nodig · Vertrouwelijk en veilig · Geen wachtkamer · Bestel thuis of op het werk · 20% korting op sommige kosten voor trouwe klanten!
Dokteronline biedt een service tussen arts, apotheek en u als klant. Na goedkeuring schrijft één van de onafhankelijk aangesloten artsen een recept voor uw medicijn of geneesmiddel, dat vervolgens door een Europese online apotheek wordt uitgeleverd en via de post bij u thuis wordt bezorgd.
Dokteronline offers an intermediary service of a doctor and pharmacy in one, also called an internet pharmacy or online pharmacy. You can request a medical consultation for a certain treatment, if this request is granted by the doctor then a prescription is issued, which will be sent to you by a European online pharmacy, in a discreet package. So at Dokter online you can order your medicine online, so that you will receive your medication conveniently at home.
Wanneer de zomer aanbreekt, wordt het echt wel weer tijd om aardbeien te plukken en te eten. Niet alleen omdat ze zo lekker zijn, maar ze zijn ook nog eens gezond. Uit onderzoek blijkt dat aardbeien het verouderingsproces vertragen. Daarnaast bestaan aardbeien voor 90 procent uit water en bevatten ze veel vitamine C.
Weetjes… - Wist je dat je aardbeien de zonverbrande huid verzachten? Het enige wat je hoeft te doen is de aardbeien in plakjes te snijden of te pletten. Leg de aardbeien dan 10 minuten op de huid.
- Aardbeien hebben een reinigende werking op het gebit. Daarnaast kan het rode fruit zorgen voor veel wittere tanden.
- De aardbei is familie van de klaproos.
- Aardbeien worden zomerkoninkjes genoemd. In de zomer zijn aardbeien namelijk het lekkerst door de vele zon, waardoor ze die zoete smaak krijgen.
Deze typisch Italiaanse taart is in de meeste pasticcerie te vinden. Experimenteer afhankelijk van het seizoen eens met verschillende fruitsoorten. Mijn vader vindt deze taart het lekkerst met kersen en kersenjam.
Voorbereiding: 45 min Bereidingstijd: 30 min Aantal porties: 8
bereidingswijze:
Voor het deeg: doe de bloem en het zout in een kom met de boter, de suiker, het ei, de eidooiers en de citroenrasp. Wrijf alles met uw vingertoppen door elkaar tot het mengsel een soepel deeg vormt. Wikkel het in vetvrij papier en leg het 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Rol twee derde van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed een ingevette vlaaivorm van ca. 24 cm met losse bodem ermee. Ga met de deegroller over de randen van de vorm om overtollig deeg te verwijderen. Verdeel de aardbeienjam over de bodem.
Rol het resterende deeg uit, snijd het in repen en maak daarmee een raster over de jam.
Bak de taart in 20-25 minuten goudbruin. Laat hem afkoelen in de vorm. Garneer de taart met de hele aardbeien en strooi er wat poedersuiker over.
Tips!
Probeer dezelfde taart ook eens te maken met andere vruchten.
6 grote stengels rabarber, in stukken 1 kg aardbeien 1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd 150 g kristalsuiker beboterd stokbrood, voor het opdienen gezeefd sap van 1 citroen
Rabarber is heel seizoensgebonden: het is verkrijgbaar van half april tot het einde van juni.
Voorbereiding: 5 min Bereidingstijd: 1 uur 30 min Aantal porties: 0
bereidingswijze:
Kook de rabarber met de aardbeien, het citroensap, het vanillestokje en de kristalsuiker 90 minuten op middelhoog vuur of tot de vruchten ingekookt en dik worden.
Controleer of de jam goed is door een paar druppels op een schoteltje te doen en dat 5 minuten in de koelkast te zetten. Steriliseer intussen de jampotten in kokend heet water en soda en spoel ze goed af.
Doe de jam in de schone potten en laat hem afgedekt afkoelen.
Serveer de jam met beboterd stokbrood.
Tips!
Rabarber is heel seizoensgebonden: het is verkrijgbaar van half april tot het einde van juni. Rabarber is van zichzelf vrij zuur, voeg hierom flink wat suiker toe.
Het fruit voor de jam koop je het goedkoopst op de markt, op zaterdag aan het einde van de middag. Verwijder voor het gebruik de bladeren van de rabarber, want deze zijn giftig.
300 g aardbeien, ontdaan van de kroontjes en in plakjes van 0,5 cm dik gesneden balsamicoazijn van goede kwaliteit het sap van een halve citroen extra vierge olijfolie zeezout en zwarte peper uit de molen olijfolie een paar takjes vers basilicum, alleen de blaadjes 250 g halloumi, in 8 dunne plakken gesneden een paar takjes verse munt, alleen de blaadjes een hand gemengde slablaadjes, gewassen en droog geslingerd 8 plakjes ontbijtspek
De meeste mensen zien aardbeien als vruchten die je alleen als dessert eet, maar ze zijn ook erg lekker in salades.
Voorbereiding: 15 min Bereidingstijd: Aantal porties: 4
bereidingswijze:
Vooral in combinatie met halloumi vind ik ze erg lekker. Halloumi is een Cypriotische kaas, gemaakt van geiten- of schapenmelk, en is bij de meeste goede supermarkten verkrijgbaar. Het lijkt een beetje op taaie feta, maar dan eentje waar je mee kunt koken. Gebakken of gegrild krijgt de kaas een heerlijk krokant korstje, terwijl hij vanbinnen lekker zacht en iets taai blijft. Een briljante hap!
Doe de plakjes aardbei in een kom en giet er een flinke scheut balsamicoazijn, het citroensap en wat extra vierge olijfolie bij.
Strooi er wat zout en peper over. Het sap dat de aardbeien loslaten, krijgt op deze manier een extra lekkere smaak.
Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur en giet er een scheut olijfolie in.
Druk een basilicumblaadje op elk plakje halloumi.
Leg de plakjes kaas met het blaadje naar onderen in de koekenpan en laat ze een minuut bakken.
Keer de plakjes voorzichtig om en bak ze nog eens een minuut, tot ze licht goudbruin en krokant zijn.
Zet vier borden klaar en leg op elk een paar stukjes van de krokante halloumi.
Doe de munt, de rest van de basilicumblaadjes en de slablaadjes met de aardbeien in een kom en hussel alles om.
Leg een hoopje van de aardbeiensalade midden op elk bord en drapeer er 2 plakken ontbijtspek over.
Garneer de borden met een paar extra slablaadjes. Besprenkel de salade vlak voor het serveren met nog een klein beetje balsamicoazijn en extra vierge olijfolie.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Categorie:Aardbeien Tags:Aardbeiensalade met ontbijtspek en halloumi
Smoothie aardbei en banaan
Smoothie aardbei en banaan
ingrediënten
2,5 appel 0,5 sinaasappel 7 aardbeien 0,5 banaan
Deze smoothie is de ultieme klassieker.
Voorbereiding: 10 min Bereidingstijd: Aantal porties: 0
bereidingswijze:
Onze familiefavoriet, een tijdloos recept uit een verleden waarin alles nog onschuldig en puur leek. Dit is het recept van onze eigen smoothie, zoals je hem ook in de winkel kunt vinden. Mocht het je bekend voorkomen.
Snij de appel in stukjes en stop ze in de sapcentrifuge.
Pers de halve sinaasappel uit. Giet het sinaasappelsap en appelsap in de blender.
Voeg de aardbeien en de halve banaan toe en blenden maar.
125 g fijne kristalsuiker 2,5 dl water 375 g aardbeien citroensap scheutje room
Een heerlijk zomerse traktatie!
Voorbereiding: 5 min (+2 uur wachttijd) Bereidingstijd: 10 min Aantal porties: 6
bereidingswijze:
Breng voor de suikerstroop de suiker en het water in een steelplan op halfhoog vuur aan de kook en laat zachtjes koken tot de suiker is opgelost. Breng de vloeistof aan de kook, draai het vuur laag en laat hem een paar minuten koken. Neem de pan van het vuur en zet opzij tot de suikerstroop koud is.
Ontdoe de aardbeien van de kroontjes en pureer ze met het citroensap in een foodprocessor of blender. Giet de puree door een zeef in een schone kom. Roer de koude suikerstroop door de puree.
Giet het mengsel in een ondiepe diepvriesbak en laat hem in de vriezer 2 uur invriezen.
Neem de bak uit de vriezer en roer het mengsel met een vork door; haal de bevroren rand los en meng hem door het geheel. Klop niet zoals bij een sorbet - de textuur van een granita is anders, hij moet schilferig en knapperig zijn. Zet de granita weer in de vriezer tot hij stevig is.
Schep de granita in serveerglazen. Voeg als u erg genotzuchtig bent een scheut room toe.
Helemaal niet moeilijk en succes verzekerd! Lunch voor 4 of hoofdgerecht voor 2.
Bereidingstijd: 40 min Aantal porties: 4
bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 18O°C
Hol de uien uit volgens het basisrecept en bewaar de helft van de uitgeschepte ui
Smelt de boter in een koekenpan en bak de spekplakjes uit. Verbrokkel het spek
Hak de uitgeholde ui fijn en bak dit goudbruin in het overgebleven spekvet
Roer de eieren los met de crème fraiche en 2/3 van de kaas. Verdeel de gebakken ui en het spek over de 4 lege uien en schenk het ei/kaas mengsel erover tot 1 cm onder de rand van de uien
Bestrooi met de overgebleven kaas en schik de uien in een lage oven schaal
Bak de uien in 25 minuten gaar totdat het ei mengsel is gestold.
Gekruide biefburger met boontjes, peterselie & zilveruitjes en roomsaus met nootmuskaat
Klassiek worden sperziebonen geserveerd met boter en, liefst versgeraspte, nootmuskaat, maar Knorr heeft nu iets nieuws!
Probeer dit verrassende recept met Knorr Roomsaus met nootmuskaat eens. Heerlijk in combinatie met de kruidige biefburgers.
Gekruide biefburger met boontjes, peterselie & zilveruitjes en roomsaus met nootmuskaat (hoofdgerecht, 4 personen)
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken 500 g rundergehakt 1 teentje knoflook, uit de pers ½ el tomatenpuree 1 tl mosterd
versgemalen peper, zout 4 el gehakte peterselie 600 g sperziebonen, puntjes eraf 2 el zoetzure zilveruitjes 1 zakje Knorr Mix voor Roomsaus met nootmuskaat 100 ml melk
Bereidingswijze Kook de aardappelen -/+ 20 min. en giet ze af.
Meng het gehakt met de knoflook, tomatenpuree, mosterd, 0.5 tl zout, 0.5 tl peper en 2 el peterselie. Draai er 4 ballen van en druk ze plat.
Kook de sperziebonen 10-15 min, giet ze af, zet de pan terug op het vuur en schep de zilveruitjes en 2 el van de peterselie erdoor. Laat even warm worden.
Maak de saus en grill de biefburgers 4-5 min. aan elke kant. Stamp de aardappels fijn met de melk en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de biefburgers met de bonen en aardappelpuree en verdeel de Roomsaus met nootmuskaat over de bonen.
Weetje Sperziebonen zijn tegenwoordig malser dan vroeger en hebben daardoor een kortere kooktijd: 10-13 minuten.
Ingredienten ingredienten.nl: Kleurrijke foto's, een database met tienduizenden recepten en duizenden combinaties van bij elkaar passende ingrediënten
pasta startpagina.nl Honderden link met alles over pasta. Van recepten tot restaurants
Well water Well water is een bronwater/mineraalwater. Een kwart van de opbrengst naar simavi gaat, die er waterbronnen mee bouwt en 3e wereld landen.
Zout beperkt De meest complete website over zout en zoutbeperking.
Zoeken in blog
Zoekmachine Culinair
Culinaire Zaken Duizenden makkelijk toegankelijke recepten van heerlijke gerechten uit vele landen. recepten geordend op soort gerecht, land, indeling, ingredient en ingredientklasse, met veel uitleg en achtergrondinformatie bij ingredienten. bij elk recept een volledige bereidingswijze. http://www.xs4all.nl/~rjmmilt/
Restorant Zoek restaurants in belgië, restaurantgids, restaurantengids, uitgebreide en duidelijke informatie over restaurants , per provincie, type keuken, menukaarten, openingsuren, aankondigingen, kortingsbonnen, fotos, …..en ook voor vegetariërs http://www.restorant.be