Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Kok Vacatures Nl
Welkom bij Dokter Dieet Advies
Steun het IDF Support IDF Steun het Diabetesfonds Check for Obesitas and Diabetes! Word bewust van Obesitas & Diabetes!
About: Dokter on line
· Snel · Voordelig · Discrete verzending . Erkende Artsen · Authentieke medicijnen · De grootste online -apotheek · Geen afspraak nodig · Vertrouwelijk en veilig · Geen wachtkamer · Bestel thuis of op het werk · 20% korting op sommige kosten voor trouwe klanten!
Dokteronline biedt een service tussen arts, apotheek en u als klant. Na goedkeuring schrijft één van de onafhankelijk aangesloten artsen een recept voor uw medicijn of geneesmiddel, dat vervolgens door een Europese online apotheek wordt uitgeleverd en via de post bij u thuis wordt bezorgd.
Dokteronline offers an intermediary service of a doctor and pharmacy in one, also called an internet pharmacy or online pharmacy. You can request a medical consultation for a certain treatment, if this request is granted by the doctor then a prescription is issued, which will be sent to you by a European online pharmacy, in a discreet package. So at Dokter online you can order your medicine online, so that you will receive your medication conveniently at home.
Vacatures Wereld Vacaturebank Europa België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Hongarije Ierland Italië Luxemburg Malta Noorwegen Oostenrijk Polen Portugal Roemenië Rusland Slovakije Spanje Tsjechië Verenigd Koninkrijk Zweden Zwitserland Noord-Amerika Canada Mexico Verenigde Staten Centraal-Amerika Costa Rica Guatemala PanamaCaraïben Dominicaanse Republiek Puerto Rico Zuid-Amerika Argentinië Bolivië Brazilië Chili Colombia Ecuador Paraguay Peru Uruguay Venezuela Afrika Marokko Zuid-Afrika Oceanië Australië Nieuw Zeeland Azië China Filipijnen Hong Kong India Japan Korea Maleisië Pakistan Singapore Taiwan Thailand VietnamMidden-Oosten Koeweit Oman Qatar Turkije
Steun het IDF Support IDF Steun het Diabetesfonds Check for Obesitas and Diabetes! Word bewust van Obesitas & Diabetes!
About: Dokter on line
· Snel · Voordelig · Discrete verzending . Erkende Artsen · Authentieke medicijnen · De grootste online -apotheek · Geen afspraak nodig · Vertrouwelijk en veilig · Geen wachtkamer · Bestel thuis of op het werk · 20% korting op sommige kosten voor trouwe klanten!
The International Diabetes Federation invites you to join the Diabetes Education Workshop – D-NET 2011 at the World Diabetes Congress Dubai, 4-8 December.
DIABETES WORLD ALARM
Life Diabetes Twitter Berichten Worldwide
Tags Actuele nieuwsberichten lifestream over #Diabetes @Diabetes #Obesitas #Overgewicht #Dieet #Diat @IDF @Diabetesfonds #Diabetesfonds op Twitter Actueel Diabetes Wereldnieuws.
Individuals can experience different warning signs, and sometimes there may be no obvious warning, but some of the signs of diabetes are commonly experienced:
Frequent urination
Excessive thirst
Increased hunger
Weight loss
Tiredness
Lack of interest and concentration
Vomiting and stomach pain (often mistaken as the flu)
A tingling sensation or numbness in the hands or feet
Blurred vision
Frequent infections
Slow-healing wounds
The onset of type 1 diabetes is usually sudden and dramatic while the symptoms can often be mild or absent in people with type 2 diabetes, making this type of diabetes gradual in onset and hard to detect. If you show these signs, consult a health professional.
Prevention
At present, type 1 diabetes cannot be prevented. The environmental triggers that are thought to generate the process that results in the destruction of the body’s insulin-producing cells are still under investigation. Type 2 diabetes, however, can be prevented in many cases by maintaining a healthy weight and being physically active. Studies in China, Finland and the United States have confirmed this. IDF recommends that all people at high risk of developing type 2 diabetes be identified through opportunistic self-screening. People at high risk can be easily identified through a simple questionnaire to assess risk factors such as age, waist circumference, family history, cardiovascular history and gestational history. Once identified, people at high risk of diabetes should have their plasma glucose levels measured by a health professional to detect Impaired Fasting Glucose or Impaired Glucose Tolerance, both of which indicate an increased risk of type 2 diabetes. Prevention efforts should target those at risk in order to delay or avoid the onset of type 2 diabetes. There is substantial evidence that achieving a healthy body weight and moderate physical activity can help prevent the development of type 2 diabetes. In primary prevention there is an important role for the diabetes educator to help people understand the risks and set realistic goals to improve health. IDF recommends a goal of at least 30 minutes of daily exercise, such as brisk walking, swimming, cycling or dancing. Regular walking for at least 30 minutes per day, for example, has been shown to reduce the risk of type 2 diabetes by 35-40%.
Types of diabetes
There are three main types of diabetes: Type 1 diabetes is sometimes called insulin-dependent, immune-mediated or juvenile-onset diabetes. It is caused by an auto-immune reaction where the body’s defence system attacks the insulin-producing cells. The reason why this occurs is not fully understood. People with type 1 diabetes produce very little or no insulin. The disease can affect people of any age, but usually occurs in children or young adults. People with this form of diabetes need injections of insulin every day in order to control the levels of glucose in their blood. If people with type 1 diabetes do not have access to insulin, they will die.
Type 2 diabetes accounts for at least 90% of all cases of diabetes.
Type 2 diabetes is sometimes called non-insulin dependent diabetes or adult-onset diabetes, and accounts for at least 90% of all cases of diabetes. It is characterised by insulin resistance and relative insulin deficiency, either of which may be present at the time that diabetes becomes clinically manifest. The diagnosis of type 2 diabetes usually occurs after the age of 40 but can occur earlier, especially in populations with high diabetes prevalence. Type 2 diabetes can remain undetected for many yearsand the diagnosis is often made from associated complications or incidentally through an abnormal blood or urine glucose test. It is often, but not always, associated with obesity, which itself can cause insulin resistance and lead to elevated blood glucose levels. Gestational diabetes (GDM) is a form of diabetes consisting of high blood glucose levels during pregnancy. It develops in one in 25 pregnancies worldwide and is associated with complications in the period immediately before and after birth. GDM usually disappears after pregnancy but women with GDM and their offspring are at an increased risk of developing type 2 diabetes later in life. Approximately half of women with a history of GDM go on to develop type 2 diabetes within five to ten years after delivery. Other specific types of diabetes also exist. VISIT IDF >>>>>>>
Onze missie: Naar een toekomst zonder diabetes! Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes en complicaties te voorkomen en te genezen. We geven mensen met diabetes nu en in de toekomst een betere kwaliteit van leven. Om dat te bereiken zamelt het Diabetes Fonds geld in voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Bestel één van de handige informatiebrochures
RSS Diabetes Nieuws RSSDiabetesfonds http://www.diabetesfonds.nl/feeds/rss.xml/nieuws http://www.diabetesfonds.nl/feeds/rss.xml/pers Diabetes Diabetes Google Alert http://www.google.com/alerts/feeds/02988158837861049945/10673311309591663610 Diabetes Yahoo Alert http://nl.news.search.yahoo.com/rss?ei=UTF-8&p=diabetes&fr=yfp-t-73 Dieet Google Dieet Voorpagina Nieuws http://www.google.com/alerts/feeds/02988158837861049945/15955008933945696909 Yahoo Dieet Voorpagina Nieuws http://nl.news.search.yahoo.com/rss?ei=UTF-8&p=dieet&fr=yfp-t-732 Obesitas (overgewicht is dodelijk) Google Obesitas Alarm http://www.google.com/alerts/feeds/02988158837861049945/9408950625000561569 Yahoo Obesitas Alarm http://nl.news.search.yahoo.com/rss?ei=UTF-8&p=obesitas&fr=yfp-t-732 IDF IDF Facebook RSS https://www.facebook.com/feeds/page.php?id=67935817021&format=rss20 IDF Twitter Official http://twitter.com/#!/IntDiabetesFed NDEP http://ndep.nih.gov/whats-new/rss.aspx Tags Hier treft u het compleet Voorpagina en Twitter RSS Nieuws en links over diabetes en alle nieuwsberichten omtrent Diabetes, die elk jaar 10 000 mensenlevens vergt in Nederland, Diabetes in een pandemische ziekte elk jaar komen er in nederland 70 000 nieuwe patienten bij jongeren en ouderen, steun daarom het diabetesfonds en help de artsen een medicijn te ontwikkelen tegen deze ziekte.
Dat blijkt uit statistieken van de Wereldgezondheidsorganisatie. Jaarlijks krijgen 43.000 vrouwen in Nederland de diagnose kanker. Dit terwijl de kans op kanker verkleind kan worden door gezonde voeding en leefstijl.
Dieet Voorpagina Yahoo Nieuws
Obesitas
Obesitas Yahoo Voorpagina
Tags Actueel Voorpagina Nieuws Over Dieet en Uw Gezondheid Obesitas nieuws IDF Alarm & Diabetes Fonds Alarm Nieuwsberichten>> Rond 2030 zullen 300 miljoen mensen, ina lle lagen van de bevolking , zijn komen te overlijden aan de gevolgen van Obesitas en Diabetes, steun daarom het IDF en het Diabetesfonds zodat zij sneller een medicijn kunnen vinden tegen de pandemische ziektes Diabetes en Obesitas en de doodsoorzaak nummer 1 van de wereld.
Geniet van dit speciaal lekker gerecht met spruiten.
Ingrediënten voor 4 personen:
750 g spruiten,
800 g vastkokende aardappelen,
2 tomaten,
300 g mager rundergehakt,
1 ei, ½ liter magere runderbouillon,
2 eetlepels gehakte peterselie,
1 theelepel kerriepoeder,
peper en zout.
Bereiding: Snijd een dun plakje aan het voetje van de spruiten weg en was ze. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Dompel de tomaten 30 seconden in kokend heet water om ze gemakkelijk te kunnen pellen. Snijd ze in vieren en verwijder de pitjes. Doe de groenten en de aardappelen in een pan met een dikke bodem, kruid ze met peper en zout en roer er het kerriepoeder onder. Overgiet alles met de bouillon. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Meng ondertussen het gehakt met het ei, de peterselie, peper en zout. Rol van het mengsel middelgrote balletjes. Voeg de balletjes bij de spruitjes en laat nog 15 minuten zachtjes koken.
Kwaliteitskenmerken voor spruiten:
Vaste, gesloten structuur
Groene kleur
Perfecte presentatie
Geschoond
Vrij van vorstschade en fysiologische gebreken
Houdbaarheid:
Spruiten worden het best bewaard bij 0-1 °C. Dek af om uitdroging te voorkomen. Bewaar ze niet samen met ethyleenproducerende vruchten (tomaten, appelen, bananen, citrusvruchten, ...).
Bloemkolen hebben een gelijkmatige witte of lichte crème kleur en het blad oogt frisgroen.
De bloem is gelijkmatig van vorm over de ganse oppervlakte en heeft een vaste korrelstructuur.
Verwijder de bladeren en de meest harde gedeelten van de stronk. Was de bloemkool onder stromend water. Om insecten te verwijderen de bloemkool met de stronk naar boven 10 minuten in gezouten water leggen.
Bloemkolen zijn verkrijgbaar van april tot december. Het hoofdseizoen valt in de maanden mei tot oktober. De sortering gebeurt op basis van de omtrek van de bloem en de kwaliteit. Standaard worden bloemkolen in blauwe EPS-kisten verpakt. Andere verpakkingen worden geleverd op aanvraag van de handel.
Bloemkolen worden het best bewaard bij een temperatuur van 1 °C (min 0 - max 5 °C) met een relatieve vochtigheid van 95 à 100%. Bewaar de kool in een open zak of in papier gewikkeld om uitdrogen te voorkomen. Liefst in een koele berging of beter nog in de koelkast. Bloemkool bevat gezondheidsbevorderende stoffen (glucosinolaten) die bepaalde vormen van kanker zouden helpen te voorkomen. Bloemkook is ook rijk aan vitamine C.
Tip
Bereid bloemkool naar keuze in zijn geheel of in niet te kleine roosjes. Door met de vork in de kool te prikken kan men nagaan of de kool voldoende gaar is. Gebruik het kookvocht bij voorkeur als basis voor de saus. Bloemkool is onmisbaar in een groentekrans. Verwerk de kern en de stelen van de bloemkool tot soep of puree. Bloemkool kan niet alleen gekookt verbruikt worden maar is ook lekker in koude bereidingen en in kleine stronkjes bij het aperitief met een lekkere dipsaus.
Soorten bloemkolen:
witte bloemkool
groene bloemkool
torentjesbloemkool of Romanesco
witte bloemkool
groene bloemkool
torentjesbloemkool of Romanesco
Bloemkoolsoep De bloemkool reinigen, wassen en in roosjes verdelen. De prei reinigen, wassen en in zeer fijne ringen snijden. De helft van de boter verwarmen en hierin de bloemkoolroosjes en driekwart van de prei bakken gedurende 3 minuten. De bouillon toevoegen en op een zacht vuurtje laten sudderen tot de groenten gaar zijn. De soep doorsteken en op smaak brengen met zout en peper. De korsten van het brood snijden en de broodsneetjes in driehoekjes verdelen. De rest van de vetstof heet laten worden in een braadpan, het kerriepoeder toevoegen, goed mengen en hierin de stukjes brood bakken. De soep afwerken met de room en de rest van de preiringen. De croûtons apart opdienen zodat ze knapperig blijven.
Ingrediënten voor 4 personen:
1 bloemkool
1 preiwit
20 g boter (bakboter)
1.25 dl bouillon
peper
zout
4 sneetjes wit brood
1 theelepel kerriepoeder
1 dl room
Bloemkoolsoep met grijze garnalen Alle groenten klein snijden en aanstoven in boter. Overgieten met de kippenbouillon en kruiden naar smaak met peper en zout. De soep pureren met de staafmixer en ze door een zeef gieten. De verse room en de garnalen erdoor roeren en kort laten doorwarmen zonder te koken. Bestrooien met gehakte peterselie en meteen serveren.
Een verse paddenstoel herken je aan de stevigheid en droogheid van het product en de afwezigheid van bruine vlekjes. De champignon is vrij van abnormale vochtigheid en is niet gevliesd of geschubd.
Champignons worden best koel bewaard (tussen 0 en 4°C) met een hoge luchtvochtigheidsgraad (95%). Thuis hou je ze best in de groentelade van de koelkast voor maximaal 2 dagen.
Paddenstoelen maak je met een borstel of droog keukenpapier schoon. Er komt geen water aan de pas. Een gouden regel overigens bij het prepareren van veel groenten: een teveel aan water zorgt voor een concentratieverlaging van de aanwezige vitamines, net als een te lange kooktijd of een veelvuldig heropwarmen.
Rauwe paddenstoelen zijn heerlijk in een lenteslaatje: een spatje citroensap zorgt er voor dat ze hun mooie witte kleur behouden. Evengoed dienen paddenstoelen als warme groentebasis bij ons dagelijks menu of kunnen soepjes een net andere toets geven. Ook in combinatie met ei-gerechten laat de champignon zich smaken.
Bak een champignon niet te lang, anders worden ze taai.
Champignonsoep met garnaaltjes
Champignonsoep met garnaaltjes
Ingrediënten voor 1,5 l champignonsoep:
400 g champignons
¼ Chinese kool
1,5 l magere kippenbouillon
100 g vermicelli
1 eetlepel sojasaus
150 g grijze garnaaltjes
peper en zout
Hoe maak je de champignonsoep:
Borstel de champignons schoon en snijd ze in gelijke plakjes.
Was het stuk Chinese kool en haal de bladeren uit elkaar. Snijd elk blad in stukjes.
Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de champignons en de Chinese kool toe.
Laat 20 minuten koken op een zacht vuurtje.
Voeg de vermicelli toe en laat nog 5 minuten koken.
Voeg de sojasaus, de garnaaltjes, peper en zout toe en laat nog even doorwarmen.
Gasten ontvangen is één ding. Gasten ontvangen met alle tijd voor de gasten zelf, vraagt wat nadenken en voorbereiden. Primeurgroenten geven een buffet zowel kleur als smaak.
Tips om je buffet persoonlijkheid te geven:
Tijdstip Soms ligt de datum al lang vast, maar dat kan je niet beletten om het beginmoment van je feest ‘apart’ te maken. Uiteraard kan een feest beginnen omstreeks de middag met het traditioneel aperitief uitlopend op een mooi buffet. Maar evengoed kun je starten om 15u met een leuke fruittoets of -taart, perfect in harmonie met een stille opener als een fruitthee, een zachte koffie of een fruitbier zoals de Henegouwse Saison of Grisette. Nadat iedereen een natje en vooral gezond droogje kreeg, kan het buffet volmondig beginnen. Evengoed kun je een feest om 17u beginnen, een lichte fruit- en groentetoets gecombineerd met een sprankelend glaasje, een zeer droge maar smaakvolle witte wijn of dito bier.
Een must: Zorg op elk moment van je feest voor water. Veel merken bieden intussen een leuke look voor plat, minder bruisend of bruisend water, en dat in halve liter- of literflessen. Water is noodzakelijk en moet op elk moment van je feest in handbereik zijn!
Indeling: Maak van je buffet geen eenrichtingsverkeer self-service. Voorkom dat je gasten na één rondgang ‘alles’ gezien hebben, keuzes gemaakt hebben en bij hun ‘tradities’ blijven. Verrassen is altijd een leuke feestelijke boodschap! Flandria-groenten en Flandria-fruit vormen een ideale basis en zijn een perfecte vormgever. Deel een buffet in zoals een maaltijd in gangen: drie of vier gangen bieden een totaliteit aan visuele smaakvariatie. Bovendien blijven je gasten op die manier wat meer in beweging, wat ook het contact en de gezelligheid bevordert.
=> Start met superlicht, in kleur en smaak (Asperges, een lichte komkommersla of -pesto, waterkers, zeevruchten, lichtgerookte vis en dito vleeswaren… ), combineer met een droge witte wijn of voor de liefhebbers een gekoelde wijn van de Pinot Noir druif, een aperitiefbier (geuze of een champagnebier), een sprankelende cava, prosecco of champagne. Ideaal is een combinatie met oesters, grijze garnalen of zeer droog gerookte vleeswaren. Hou het licht maar smaakvol, de start is een belofte voor straks!
=> De tweede tafel mag iets steviger qua kleur, qua smaak, qua inhoud. Maar ook hier mag verrassing troef zijn: in boter gesmolten asperges, een opgevulde aubergine met lamsgehakt en volle rijst, … . Laat de kleuren van deze tafel iets dieper worden, naar warmrood, aubergine, olijfgroen. De wijnen hier mogen ook wat steviger smaken. Een goede vuistregel: kies de wijnen volgens het gerecht dat je aanbiedt. Een Mediterraans gerecht bijvoorbeeld vraagt een erg Zuiderse wijn, goed gerijpt door de zon. Ook bier kan een uitstekende begeleider zijn: veel Belgische abdijbieren hebben een smaakpalet dat tegen een stootje kan.
=> De derde tafel mag aanvangen met het hartige, gecombineerd met fruitige. Hier kan Flandria-fruit een geweldig mooie rol spelen. Zelfgemaakte sorbet, een heerlijke coulis, of een heerlijk gevarieerde fruitsalade met een toefje slagroom… Het kan!
=> Een koffietafel mag nooit ontbreken. Wist je dat een aantal Belgische chocolatiers zelfs pralines met een groentevulling maken? Zeer speciaal, zeer exquis en zeker een verrassing!
Smaken uit elkaar houden: Een vaak geziene fout tijdens een buffetschikking, is de grote schotel waar werkelijk ‘alles’ op ligt: vlees, vis, groenten, citroen, fruit… Als die schotel het een paar uur moet uithouden, dan krijg je een vrij onaangename smaakvermenging. Een beter idee is het om de diverse elementen van de maaltijd apart te serveren en iedere gast toe te staan naar eigen smaak en ‘capaciteit’ het bord te vullen.
Voor wie alle costa’s kent en regelmatig afschuimt, klinkt het idee van Belgische tapas op z’n minst vreemd. Een beetje ongepast zelfs. Waar is die zuiderse zon, dat heerlijke nietsdoen, de onthaastende mix van eten met een goede sherry of cava (of vice versa)?
Tapas vormen een typisch trekje van de Andalusische keuken. Oorspronkelijk was het niet meer dan een plak worst die als afdekking op een glas wijn werd gelegd. Later werd dit in een schoteltje geserveerd en zo wordt het soms nog opgediend. Met de tijd groeide de variatie: olijven, amandelen, kwarteleitjes, Serranoham, chorizo, garnalen… maken de tapasbar tot een gegeerde plaats. Tapas worden in Spanje graag geserveerd in de vooravond in afwachting van het avondmaal dat traditioneel wat later dan hier genomen wordt.
Toegegeven. Onze buitentemperaturen in december zijn niet te vergelijken met de warme, zwoele Spaanse zomeravond in een lucht vol cicaden. Maar onze gezelligheidstemperatuur haalt hoge pieken en moet niet onderdoen voor de Spaanse gloed: een haardvuur, een sprankelend glas cava, een Flamenco-cd om het juiste ritme aan te geven, een resem kleine hapjes die toen toetasten en naar meer smaken… Fantasie brengt je overal. Groenten versieren een tapasbar met verbazend gemak. Foodpairing op z’n best. Naast een mooie pata negra of een jamon de Iberico, wat chorizo, een gegrilde sardine… wordt zonder moeite een tomaat of tomatenpesto, een witlooftextuur, een auberginemousse, een kalkwitte champignon gecombineerd. Maar ook de pintxos is een leuke invalshoek: belegde sneetjes stokbrood voorzien van een grondig laagje pittige Flandria-groenten? Wij zeggen alvast geen nee. Schenk daarbij nog een goed glas cava uit Penedès of een txakoli van een bekend huis en je bent zeker van een goed begin!
Spaans? Belgisch? Flandria? Flamenco? Fantasie? Alles ineens en zo graag beetje per beetje… Dat maakt de tongen los en de harten warm!
Gevulde witloofblaadjes met scampi’s en een kruidige saus
Ingrediënten voor 4 personen: 2 stronkjes witloof, 12 scampi’s, 1 sjalot, 4 ansjovisreepjes, 50 g kappertjes, 4 eetlepels lightmayonaise, 3 eetlepels versgehakte peterselie, 1 koffielepel gedroogde dragon, 4 takjes dille, peper van de molen.
Snijd met een mesje de bittere kern uit de stronkjes witloof en maak de blaadjes dan los van elkaar. Pel de scampi (dat gaat gemakkelijk als ze half ontdooid zijn) en blancheer ze 1 minuut in gezouten water. Snijd ze in de lengte in tweeën. Snipper de sjalot heel fijn. Stamp in een vijzel de ansjovisreepjes met de kappertjes tot een puree. Meng de mayonaise met de sjalot, de ansjovispuree, de peterselie en de dragon. Proef en breng verder op smaak met peper. Vul de witloofblaadjes met de saus en leg er telkens een halve scampi in. Verdeel ze over borden en versier met een takje dille.
Witloofblaadjes met mousse van gerookte forel
Ingrediënten voor 4 personen: 2 stronken witloof, 1 kleine wortel, 250 g gerookte forelfilets, 130 g magere verse kaas, 2 eetlepels lightroom, 1 citroen + 1 eetlepel citroensap, 1 eiwit, 4 sneetjes bruin- of volkorenbrood, peper en zout
Snijd met een scherp mesje de bittere kern uit de witloofstronken. Haal de blaadjes voorzichtig van elkaar. Schil de wortel en rasp hem. Mix de forelfilets met de verse kaas, de room en het citroensap tot een gladde puree. Proef en breng op smaak met peper en zout. Klop het eiwit tot sneeuw en spatel het voorzichtig onder het forelmengsel. Vul de witloofblaadjes met een laagje van de mousse. Strooi er geraspte wortel bovenop en versier met een plakje citroen. Rooster de sneetjes brood en snijd ze in driehoekjes. Schik de gevulde witloofblaadjes en de brooddriehoekjes op de borden.
Nog meer tips: gevulde champignons, minibrochettes van groenten en fruit, glaasjes met groentenmousses, gevulde minitomaten. Iets moeilijker, maar heel origineel zijn beignets van prei of selder en wraps van sla of groenekoolbladeren. Kies steeds voor een lichte saus bij deze hapjes: een sausje van verse tomaten, coulis van prei of een yoghurtsausje.
Smakelijk.
De lekkerste groenten en fruit herkent u aan het keurmerk Flandria. Keuze genoeg om heerlijke maaltijden klaar te maken. U bent altijd zeker van kwaliteit, smaak en versheid.
Aardbeienbavarois De eierdooiers met de suiker opkloppen tot een schuimig mengsel. De gelatineblaadjes laten weken in koud water. De melk koken en ze vervolgens geleidelijk bij het eierdooiermengsel voegen. De geweekte en uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze helemaal is opgelost. De bereiding laten afkoelen en af en toe even roeren. De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en door een zeef duwen. De gepureerde aardbeien door het afgekoelde eiermengsel roeren. De room opkloppen met een weinig suiker en bij het mengsel voegen. In een met olie ingevette vorm gieten en 24 uur in de koelkast zetten. De bavarois ontvormen op een serveerschaal en versieren met kleine aardbeien en toefjes slagroom.
Ingrediënten Voor 4 personen:
4 eierdooiers
180 g suiker
4 blaadjes gelatine (van 3 g)
5 dl melk (halfvol)
250 g aardbeien
2.5 dl room
15 g suiker
Aardbeien met asperges: Pocheer de geschilde en kleingesneden asperges 5 minuten in kokend gezouten water en zorg dat ze beetgaar blijven. Giet af, laat uitlekken en afkoelen. Verdeel met de schoongemaakte en gewassen aardbeien over schaaltjes of dessertborden. Bereid een vinaigrette met de opgegeven ingrediënten en bedruip daarmee de bereiding. Garneer met plukjes verse kervel en serveer als voorgerecht.
Ingrediënten voor 4 personen:
500 g aardbeien
500 g witte asperges
een handje verse kervel
Voor de vinaigrette:
6 eetlepels druivenpitolie
3 eetlepels sherryazijn
1 eetlepel vloeibare acaciahoning
zout
vers gemalen zwarte peper
Tips Asperges: Aankopen en bewaren Er bestaat een goede truc om de versheid van asperges na te gaan: als u twee stengels tegen elkaar wrijft moet u een tsjirpend geluid kennen. Voel ook even aan het harde uiteinde: dat mag niet houterig, hol of droog zijn. Bij verse asperges zijn de topjes helemaal gesloten. Let ook op de gaafheid van de stengels en de kleur. De stengels mogen geen beschadigingen vertonen en de kleur moet egaal wit (of groen) zijn, zonder vlekken.
Na de aankoop wikkelt u de asperges thuis zo snel mogelijk in een vochtige doek, waarna u ze in de koelkast legt. Bewaar ze liefst niet langer dan twee dagen. Verse asperges zijn immers broos en gevoelig voor uitdroging.
De vraag naar asperges is meestal het grootst in de periode van Hemelvaartsdag en Pinksteren. In de week na Pinksteren zijn ze vaak iets goedkoper.
Hoe asperges bereiden Het is gemakkelijk bij het koken de asperges in een bijeengebonden bussel te laten. Bindt losse asperges samen in bundeltjes met een keukentouw en bind dat vast aan een oor van de kookpan. De kooktijd is afhankelijk van de kwaliteit en de dikte. Zorg ervoor dat de aspergetoppen boven het kookwater uitsteken. Laat de bundel ongeveer 15 minuten in een pan met licht gezouten kokend water liggen. De kopjes garen in de stoom, zo koken ze niet tot moes. Ideaal is een speciale hoge, smalle aspergepan, maar een gewone kookpan met een klein grondoppervlak bewijst ook goede diensten. Laat de gare asperges op een keukendoek uitlekken. U kan asperges ook in de microgolf bereiden. Leg ze dan met de punten in dezelfde richting naast elkaar. Leg ze nooit op elkaar. Overgiet ze zuinig met water. Laat ze afgedekt 8 tot 10 minuten garen, naargelang de dikte van de stengels, en laat ze daarna nog enkele minuten rusten.
De befaamde asperges op z'n Vlaams worden opgediend met verkruimeld, hard gekookt ei, gesmolten boter en fijn gesneden peterselie. U rekent best ongeveer 300 tot 350 gram asperges per persoon.
Asperges kunnen zowel koud als warm geserveerd worden. Wikkel enkele asperges in ham of gerookte zalm. Durf hierbij witte en groene asperges te combineren. Snij eens asperges in schuine stukken en stoof ze zonder kleuren en vetstof met een weinig water of witte wijn. Kook de pellen van de asperges in water en gebruik dit als basis voor aspergesoep of saus.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Categorie:Aardbei Tags:Aardbeienbavarois en aardbeien met asperges
Aubergine speciaal recepten
Recepten met de aubergine of eierplant
Geroosterde aubergine met een kaassalade
Benodigdheden
6 à 7 aubergines
Olijfolie
Boter
Balsamico-azijn
Diverse soorten noten
Fijn geraspte kaas
Basilicum
Zout
Peper
Kruiden
Bereiding Verhit een pan met wat boter en snij vervolgens de aubergines in schijfjes. Leg de schijfjes ondertussen in de warme pan en laat alles gedurende 3 à 4 minuten per kant grillen. Begiet de aubergines ondertussen met wat olijfolie zodat de smaak ten volle wordt benut. Hierna kun je een bord garneren met de stukjes aubergine… Voeg nu de basilicum (blaadjes niet snijden met een mes, doe dit met de hand) toe aan het gerecht met vervolgens wat geraspte kaas over de schijfjes. Het gerecht is warm en de kaas dus zal smelten. Breng op smaak met zout en peper en voor een extra toets in het gerecht kan je wat balsamico-azijn* toevoegen. Smakelijk!
* : Balsamico-azijn is een azijnsoort die niet op basis van alcohol wordt gemaakt en dat met Trebbiano-druiven uit het noorden van Italië.
Gegrilde aubergine opgevuld met romige kaas afgewerkt met tomatensaus
Benodigdheden
4 aubergines
Basilicum
Tomaten
Romige kaas
Peper
Zout
Bereiding Snij de aubergine in fijne, maar stevige schijfjes. Verhit ondertussen de pan met olijfolie en voeg er de aubergines aan toe. Laat alles zo’n 5 minuten per kant grillen zodanig dat de aubergine knapperig wordt, maar toch nog bewerkt kan worden. Rol vervolgens de aubergines met de romige kaas binnenin. Ondertussen wordt de tomatensaus gemaakt met 7 à 8 tomaten die even op het vuur moeten. Voeg wat peper en zout toe en meng alles goed. Bestrooi nu de aubergine met de tomatensaus en voeg wat basilicum toe voor de smaak. Breng op smaak met peper en zout en het gerecht is klaar om opgediend te worden. Aan tafel!
Aubergines bevatten heel wat vitaminen en voorzien ons dus van de nodige energie per dag...
Kaviaar van aubergines
Benodigdheden
4 rijpe aubergines
4 tomaten
4 el olijfolie
2 knoflook teentjes(plat drukken met een groot mes)
Bereiding De aubergines wassen, afdrogen en in vier stukken snijden. In een pan 3 el olijfolie doen en verhitten. De stukken aubergine erin leggen en zeer heet laten bakken. Afdippen met keukenpapier. De tomaten ontvellen en ontpitten en in vieren snijden. De tomaten samen met 1 lepel olijfolie, de look en het bouquet garni in een pan doen en zachtjes laten stoven gedurende een tiental min. Goed kruiden met peper en zout. De aubergines toevoegen en het geheel op een heel klein vuurtje gedurende een half uurtje laten stoven. Het bouquet garni eruit halen. De groenten gaan nu in een mixer om een purée te bekomen. In de frigo plaatsen. Koud opdienen. Boerenbrood onder de grill plaatsen en dan serveren met de gekoelde kaviaar van aubergines.
Asperges kan je zowel koken, stomen, bakken, wokken en frituren.
Schil witte asperges eerst met een dunschiller en zorg ervoor dat je 3 cm van de kopjes af blijft. Breek of snijd het harde uiteinde af. Leg de asperges in een ruime pan met gezouten water. Breng het water aan de kook. Laat ze 4 minuten koken. Neem de pan van het vuur en laat ze, met het deksel op de pan, nog zo’n 15 tot 20 minuten garen. Als je met een vork door het midden van de asperge kan prikken, dan zijn ze gaar.
Als je ze wil bakken moeten ze maar een vijftal minuten koken. Laat ze dan afkoelen, snijd ze in stukken en bak of grill ze met wat olie of boter. In de wok gaat het sneller. Daarvoor moet je de asperges schillen en in stukken van 2 tot 3 cm snijden. Koken is niet nodig. Wok ze in de hete olie tot ze knapperig gaar zijn.
Asperges kan je ook frituren. Daarvoor moet je ze een vijftal minuten koken en vervolgens in een beslag dompelen en vervolgens frituren op 180°C in hete olie. Het resulteert in sappige en knapperige asperges in een krokant deegjasje.
In deze recepten bereiden we asperges telkens anders. Elk recept is verrassend en vraagt geen ingewikkelde bereidingen.
Italiaanse barbecuesalade met witte en groene asperges
Ingrediënten: 8 witte Flandria-asperges, 8 groene Flandria-asperges, sla naar keuze (lollo bionda Flandria, lollo rossa Flandria ...), 5 gedroogde tomaten, enkele takjes basilicum, 1 theelepel korianderzaadjes, 2 eetlepels pijnappelpitten, 4 sneetjes brood, 1 geperst teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie. Voor de vinaigrette: 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels ciderazijn, 6 eetlepels room, 30 g versgemalen Parmezaanse kaas, 1 eetlepel fijngehakte bieslook, 4 eetlepels van het kookvocht van de asperges.
Bereiding:
Haal de blaadjes van de verschillende slasoorten uit elkaar. Snij indien nodig de wortelkluit weg. Spoel ze in ijskoud water en sla ze droog. Meng de slasoorten onder elkaar.
Schil de witte en groene asperges. Laat ze 20 minuten koken en daarna goed uitlekken en afkoelen. Snij de punten van de asperges en hou ze opzij. Versnijd de stengels in stukjes.
Snij de gedroogde tomaten in stukjes. Snij de basilicum fijn. Kneus de korianderzaadjes met een vijzel of een keukenhamertje. Bak de pijnappelpitten droog in een roosterpan tot ze goudbruin zijn. Wrijf de sneetjes brood in met de geperste knoflook, bak ze knapperig in de olijfolie en snij in stukjes.
Doe de gemengde slasoorten met de stukjes asperge en gedroogde tomaat, de basilicum, koriander en pijnappelpitten in een decoratieve slakom. Meng goed.
Garneer de salade met de aspergepunten, enkele opzij gehouden slablaadjes, een takje basilicum, een gedroogde tomaatje en de broodcroûtons.
Meng alle ingrediënten van de vinaigrette tot een glad mengsel er serveer ze apart bij de salade.
Frittata van asperges Voor 2 personen
Ingrediënten: 4 eieren, lichtjes opgeklopt, 45 cl melk, 2 eetlepels fijngehakte bieslook, 8 Flandria-asperges, 8 sneetjes gedroogde ham, 100 g parmezaan, geraspt, 4 sneetjes volkorenbrood of speltbrood, de korst verwijderd
Boter een middelgrote ovenschotel (voor 2 personen) in met olie.
Meng de eieren, melk en bieslook in een kom. Kruid met peper en zout.
Snijd de asperges in de lengte middendoor. Leg 8 doormidden gesneden asperges op de bodem van de ovenschotel. Leg er 4 sneetjes ham op, de helft van de kaas en 2 sneetjes brood. Giet er de helft van het ei/melkmengsel over. Leg er de resterende 8 doormidden gesneden asperges en 4 sneetjes ham op. Giet er de rest van het ei/melkmengsel over. En strooi er de resterende kaas over. Laat een half uurtje rusten.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Schuif de schotel in de hete oven en laat 25 tot 30 minuten bakken.
Tip: Voor een eenpersoonsmaaltijd mag de hoeveelheid ingrediënten met de helft worden verminderd.
Groene asperges met sla, tomaat en gerookte zalm
Ingrediënten: 12 groene Flandria-asperges, 4 witte Flandria-asperges (enkel de punten), sla naar keuze (Flandria-veldsla, Flandria-eikenbladsla ...), 1/2 Flandria-courgette, 1 Flandria-wortel, 1/2 Flandria-komkommer, 5 Flandria-tomaten, 1/2 gele Flandria-paprika, 1/2 groene Flandria-paprika, 8 roosjes van een Flandria-bloemkool, 8 roosjes van Flandria-broccoli, wat luzernescheutjes, 8 plakken gerookte zalm. Voor de saus: 8 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel rode port, 2 eetlepels ketchup, 1 koffielepel witte azijn, peper en zout.
Bereiding:
Haal de blaadjes van de verschillende slasoorten uit elkaar. Snij indien nodig de wortelkluit weg. Spoel ze in ijskoud water en sla ze droog.
Schil de groene asperges met een dunschiller. Snij de halve courgette in vieren, verwijder de zaadjes, snij de courgettes verder in schuine reepjes. Snij de geschraapte wortel en het stuk komkommer met een dunschiller in flinterdunne brede repen. Pel de 5 tomaten. Hol 4 tomaten zorgvuldig uit, snij de resterende tomaat in partjes. Snij de twee halve paprika’s in dunne schijfjes.
Pocheer de groene asperges gedurende 15 minuten, de broccoli en bloemkool 8 minuten, de courgette en wortel 4 minuten. Laat alles afkoelen.
Meng alle ingrediënten van de saus.
Leg 4 keer de slablaadjes op elkaar en rol ze op. Steek deze boeketjes in de uitgeholde tomaten. Stop er ook nog een aspergepunt bij en versier met de luzernescheutjes.
Leg op elk bord een gevulde tomaat en schik de repen komkommer en wortel tegen de tomaat aan. Rondom de tomaat legt u royale porties veldsla, partjes tomaat, reepjes courgette, schijfjes paprika, roosjes bloemkool en broccoli, en groene asperges.
Vlij twee plakken gerookte zalm over de asperges. Zorg dat de punten nog uitsteken. Schep een lepel cocktailsaus over het bord.
Ovenschotel met aardappeltjes, champignons, tomaten en chili
Ovenschotel met aardappeltjes, champignons, tomaten en chili
Hoofdgerecht - Bereidingstijd 35 minuten.
Ingrediënten:
500 gram vastkokende aardappelen
2 grote rode uien
2 trostomaten
1 tl komijn
Platte peterselie
1 dl groentenbouillon
250 gram champignons
2 lange rode chilipepers
2 teentjes knoflook
1 takje tijm
5 gram boter
Peter en zout
Ovenschotel met aardappeltjes, champignons, tomaten en chili
Bereidingswijze
Was de aardappelen en gaar ze gedurende 5 minuten in de microgolfoven. Snijd de uien, chilipepers, champignons en tomaten in grove stukken. Doe alles in een bakblik en doe er de aardappelen, in partjes gesneden, bij. Plet de look en verdeel samen met de tijm en komijn over de bereiding. Kruid met peper en zout. Overgiet met de bouillon en voeg de boter toe. Zet het bakblik in een voorverwarmde oven op 220°C. Bak gedurende 25 minuten. Roer regelmatig om. Serveer met een plukje platte peterselie. Tip: Een lepeltje zure room zorgt voor een heerlijke frisse toets.
Aardappelpartjes met pittige tandoorikruiden
Bijgerecht - Bereidingswijs 35 minuten.
Ingrediënten:
600 gram vastkokende aardappelen
3 el olijfolie
2 el tandoorikruiden
Zout
Aardappelpartjes met pittige tandoorikruiden
Bereidingswijze:
Was de aardappelen en droog ze af. Snijd ze overlangs in halve maantjes. Bestrijk ze met olijfolie en leg in een bakblik. Bak de aardappelen gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Bestrooi de aardappelen met de tandoorikruiden en bak nog 10 minuten. Voeg zout toe. Tip: Een stukje gegrilde kip is het perfecte gezelschap voor dit pittige gerecht.
Ingredienten ingredienten.nl: Kleurrijke foto's, een database met tienduizenden recepten en duizenden combinaties van bij elkaar passende ingrediënten
pasta startpagina.nl Honderden link met alles over pasta. Van recepten tot restaurants
Well water Well water is een bronwater/mineraalwater. Een kwart van de opbrengst naar simavi gaat, die er waterbronnen mee bouwt en 3e wereld landen.
Zout beperkt De meest complete website over zout en zoutbeperking.
Zoeken in blog
Zoekmachine Culinair
Culinaire Zaken Duizenden makkelijk toegankelijke recepten van heerlijke gerechten uit vele landen. recepten geordend op soort gerecht, land, indeling, ingredient en ingredientklasse, met veel uitleg en achtergrondinformatie bij ingredienten. bij elk recept een volledige bereidingswijze. http://www.xs4all.nl/~rjmmilt/
Restorant Zoek restaurants in belgië, restaurantgids, restaurantengids, uitgebreide en duidelijke informatie over restaurants , per provincie, type keuken, menukaarten, openingsuren, aankondigingen, kortingsbonnen, fotos, …..en ook voor vegetariërs http://www.restorant.be