Startpagina !

Freelance Belgie &Nederland



Freelance.nl is de grootste marktplaats voor zelfstandige ZZP-ers/ondernemers en werkzoekenden.
Plaats gratis uw profiel /bedrijf

Blog als favoriet !
Inhoud blog
  • Recept geheim van de dag
  • smitten kitchen tips
  • Koken nieuwsjournaal
  • #cafe #vacatures #France
  • #koffie #vacatures Belgie
  • #Koffie #Vacatures Nederland
  • #Horeca #Vacatures Belgie Nederland
  • Koffie recepten
  • #Kok #Horecapersoneel Gezocht
  • 10 Euro COUPON #CADEAU bij #Dokter online.com
  • #Diabetes Twitter Wereldnieuws
  • Warning signs of #diabetes #IDF
  • Diabetes Voorpagina Nieuws
  • Dieet Voorpagina Nieuws
  • Gezond Recept Nieuws
  • Brussels spruiten supreme
  • Bloemkoolsoep Meastro
  • Champignonsoep met garnaaltjes
  • Brunch met primeurgroenten en fruit
  • Aperitiefhapjes
  • Flandria op z’n zuiders in wintermaanden
  • Aardbeienbavarois en aardbeien met asperges
  • Aubergine speciaal recepten
  • Asperges
  • Ovenschotel met aardappeltjes, champignons, tomaten en chili
  • Perzik - Braam Compote met Basilicum Siroop
  • Aardbeien
  • Aardbeientaart
  • Rabarberaardbeienjam
  • Aardbeiensalade met ontbijtspek en halloumi
  • Smoothie aardbei en banaan
  • Aardbeiengranita
  • Zoete uien met quichevulling
  • Gekruide biefburger met boontjes, peterselie & zilveruitjes en roomsaus met nootmuskaat
  • Griekse Souvlaki om je vingers bij af te likken door meester Oresta Hillas
  • Marokkaanse chocolade paaseieren
  • Chocolade gerechten video coocking with alia
  • Lamfilet met groenten
  • Brusselse - Luikse wafels
  • Frambozen met vanillecustard
  • Leptine Weight Loss pruimen is de meest eenvoudige, natuurlijke voeding die men na het avondeten inneemt. Deze natuurlijke biologische pruimen zijn geheel zonder chemicaliën en vol van voeding bovendien.
  • De shop met alle Cadac Skottelbraais!
  • VillaVino wijnaanbiedingen
  • Gevulde Komkommer
  • Frisse Banaan Sinaasappel Smoothie
  • Twitter Cullinair Updates Recepten nieuws wijn journaal kooktips video instructies en nog veel meer tips en trucs voor de echte keukenprinsen en keukenprinsessen
  • Gordon Ramsay Linguine Video Instructie
  • Gordon Ramsey - Poached Egg Video Instruction
  • Gordon Ramsay Fast Food Video Makkelijke groentecurry
  • Gordon Ramsay Fast Food Citroenkip met puree video
  • Wijn Start Portaal
  • Wijn Blog Nieuws
  • Wijn bewaren Criteria voor het bewaren van wijn.
  • Tips
  • Soesjes van zongedroogde tomaat met kaas
  • In de webwinkel van Barbecueswinkel.nl kunnen klanten onder andere terecht voor gasbarbecues, rookovens, accessoires en onderdelen voor de barbeque.
  • Woon accessoires
  • Bent u op zoek naar goede espresso apparaten, piston machines, espresso koffiemachines, koffiemolens of echte Italiaanse koffie?
  • Wat is Zelfkaasmaken.nl?
  • Warme appels met koude vanillevla voor 2 personen en appelflappen
    Categorieën
  • Champignonrecepten (0)
  • #cafe #vacatures #France (1)
  • #Diabetes Twitter Wereldnieuws (1)
  • #Horeca #Vacatures Belgie Nederland (1)
  • #koffie #vacatures Belgie (1)
  • #Koffie #Vacatures Nederland (1)
  • #Kok #Horecapersoneel Gezocht (1)
  • 10 Euro COUPON #CADEAU bij #Dokter online.com (1)
  • Aardappelrecepten (3)
  • Aardbei (1)
  • Aardbeien (6)
  • AARDBEIEN MILKSHAKE (1)
  • Afrikaanse Recepten (1)
  • Afvallen (1)
  • Aperitiefhapjes (1)
  • Appelgebak (1)
  • Asperges (1)
  • Aubergine (1)
  • Barbecueswinkel.nl (1)
  • Barbeque Recepten (1)
  • BBC Food Blog News (10)
  • Belgische Recepten (33)
  • Belgische tapas (1)
  • Bloemkoolsoep Meastro (1)
  • Boeken Bestseller (1)
  • Brunch (1)
  • Brussels spruiten supreme (1)
  • Brusselse - Luikse wafels (1)
  • Cadac Skottelbraais (1)
  • Cakes (2)
  • Champagne (1)
  • Champignonrecepten (1)
  • Chinese Recepten (1)
  • Chocolade gerechten coocking with alia Videos (2)
  • Cookstore Be (1)
  • Culinaire Sites (1)
  • CulinairNieuws.nl! (1)
  • De Plant van Onsterfelijkheid. (1)
  • Diabetes Voorpagina Nieuws (1)
  • Dieet Voorpagina Nieuws (1)
  • Diverse Landen Recepten (1)
  • Franse Recepten (1)
  • Gastronomie Evenementen (1)
  • Gezond Recept Nieuws (1)
  • Gezonde Recepten (1)
  • Goedkope en Lekkere Recepten (2)
  • Gordon Ramsay (4)
  • Green Coffee 800 + Slimming Green Tea Elite (1)
  • Griekse Recepten (2)
  • Groenten Recepten (1)
  • Ierse Recepten (1)
  • IJs (1)
  • Italiaanse Recepten (1)
  • Japans (1)
  • Joodse Recepten (1)
  • Kaas (2)
  • Kaas Maken (1)
  • Koffie Internet Shops (1)
  • Koffie recepten (1)
  • Koffievergelijking (1)
  • Koken Nieuws Nu NL (1)
  • Koken op Tv (1)
  • Koks (1)
  • Kookboeken (1)
  • Kookcursussen (1)
  • Kool Kalkoen Knoflook (1)
  • Lamfilet met groenten (1)
  • Libelle.nl Recepten (1)
  • Marokko (1)
  • Medisch Nieuws (1)
  • Mijn Receptenboek.nl (1)
  • Nederlandse Recepten (1)
  • NU NL Recept Nieuws (1)
  • Ovenschotel (1)
  • Overgewicht (1)
  • Parool eten en drinken (1)
  • Parool Wijnen (1)
  • Productschappen (1)
  • Recept van de dag (2)
  • Recepten Zoekmachine (1)
  • Restaurantgids nl (1)
  • Restaurants Belgie (1)
  • Smoothie (1)
  • Smulweb Nl (3)
  • Snelle Recepten (1)
  • Spaanse Recepten (1)
  • Traiteurs (1)
  • Twitter Cullinair Nieuws (1)
  • Video recept (0)
  • Vis Recepten (1)
  • Visgerechten (1)
  • Voeding (1)
  • Voedingscentrum - Recept van de dag (1)
  • Warning signs of diabetes IDF (1)
  • Wijn (8)
  • Wok (1)
  • Wok Recepten (1)
  • Woon accessoires (1)
  • Archief per week
  • 08/07-14/07 2013
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 07/11-13/11 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
    Zoeken in blog

    Laatste commentaren
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto

    Kok Vacatures Nl

    Welkom bij Dokter Dieet Advies



    Steun het IDF Support IDF
    Steun het Diabetesfonds
    Check for Obesitas and Diabetes!
    Word bewust van Obesitas & Diabetes!


    About: Dokter on line


    · Snel
    · Voordelig
    · Discrete verzending
    . Erkende Artsen
    · Authentieke medicijnen
    · De grootste online -apotheek
    · Geen afspraak nodig
    · Vertrouwelijk en veilig
    · Geen wachtkamer
    · Bestel thuis of op het werk
    · 20% korting op sommige kosten voor trouwe klanten!

    * Extra*

     

    ACTIE 

    10 E COUPON op alle producten

    alleen en exclusief via deze blog.


    DOKTERONLINE 10 EURO COUPON

     

    Populair Top 10 Medicijn

    Categorieën
  • Champignonrecepten (0)
  • #cafe #vacatures #France (1)
  • #Diabetes Twitter Wereldnieuws (1)
  • #Horeca #Vacatures Belgie Nederland (1)
  • #koffie #vacatures Belgie (1)
  • #Koffie #Vacatures Nederland (1)
  • #Kok #Horecapersoneel Gezocht (1)
  • 10 Euro COUPON #CADEAU bij #Dokter online.com (1)
  • Aardappelrecepten (3)
  • Aardbei (1)
  • Aardbeien (6)
  • AARDBEIEN MILKSHAKE (1)
  • Afrikaanse Recepten (1)
  • Afvallen (1)
  • Aperitiefhapjes (1)
  • Appelgebak (1)
  • Asperges (1)
  • Aubergine (1)
  • Barbecueswinkel.nl (1)
  • Barbeque Recepten (1)
  • BBC Food Blog News (10)
  • Belgische Recepten (33)
  • Belgische tapas (1)
  • Bloemkoolsoep Meastro (1)
  • Boeken Bestseller (1)
  • Brunch (1)
  • Brussels spruiten supreme (1)
  • Brusselse - Luikse wafels (1)
  • Cadac Skottelbraais (1)
  • Cakes (2)
  • Champagne (1)
  • Champignonrecepten (1)
  • Chinese Recepten (1)
  • Chocolade gerechten coocking with alia Videos (2)
  • Cookstore Be (1)
  • Culinaire Sites (1)
  • CulinairNieuws.nl! (1)
  • De Plant van Onsterfelijkheid. (1)
  • Diabetes Voorpagina Nieuws (1)
  • Dieet Voorpagina Nieuws (1)
  • Diverse Landen Recepten (1)
  • Franse Recepten (1)
  • Gastronomie Evenementen (1)
  • Gezond Recept Nieuws (1)
  • Gezonde Recepten (1)
  • Goedkope en Lekkere Recepten (2)
  • Gordon Ramsay (4)
  • Green Coffee 800 + Slimming Green Tea Elite (1)
  • Griekse Recepten (2)
  • Groenten Recepten (1)
  • Ierse Recepten (1)
  • IJs (1)
  • Italiaanse Recepten (1)
  • Japans (1)
  • Joodse Recepten (1)
  • Kaas (2)
  • Kaas Maken (1)
  • Koffie Internet Shops (1)
  • Koffie recepten (1)
  • Koffievergelijking (1)
  • Koken Nieuws Nu NL (1)
  • Koken op Tv (1)
  • Koks (1)
  • Kookboeken (1)
  • Kookcursussen (1)
  • Kool Kalkoen Knoflook (1)
  • Lamfilet met groenten (1)
  • Libelle.nl Recepten (1)
  • Marokko (1)
  • Medisch Nieuws (1)
  • Mijn Receptenboek.nl (1)
  • Nederlandse Recepten (1)
  • NU NL Recept Nieuws (1)
  • Ovenschotel (1)
  • Overgewicht (1)
  • Parool eten en drinken (1)
  • Parool Wijnen (1)
  • Productschappen (1)
  • Recept van de dag (2)
  • Recepten Zoekmachine (1)
  • Restaurantgids nl (1)
  • Restaurants Belgie (1)
  • Smoothie (1)
  • Smulweb Nl (3)
  • Snelle Recepten (1)
  • Spaanse Recepten (1)
  • Traiteurs (1)
  • Twitter Cullinair Nieuws (1)
  • Video recept (0)
  • Vis Recepten (1)
  • Visgerechten (1)
  • Voeding (1)
  • Voedingscentrum - Recept van de dag (1)
  • Warning signs of diabetes IDF (1)
  • Wijn (8)
  • Wok (1)
  • Wok Recepten (1)
  • Woon accessoires (1)
  • DOL

    http://b.ds1.nl/167/10826/?wi=6766&ws=

    Dokteronline biedt een service tussen arts, apotheek en u als klant. Na goedkeuring schrijft één van de onafhankelijk aangesloten artsen een recept voor uw medicijn of geneesmiddel, dat vervolgens door een Europese online apotheek wordt uitgeleverd en via de post bij u thuis wordt bezorgd.

    Dokteronline offers an intermediary service of a doctor and pharmacy in one, also called an internet pharmacy or online pharmacy. You can request a medical consultation for a certain treatment, if this request is granted by the doctor then a prescription is issued, which will be sent to you by a European online pharmacy, in a discreet package. So at Dokter online you can order your medicine online, so that you will receive your medication conveniently at home.

     

     

    Bookmark and Share

    Kok Vacatures Nl

    AlLes met 10 EURO EXTRA COUPON Korting

    Hoofdpunten blog bankzaken
  • Freelance Nederland
  • Alerpay Making and receiving online payments couldn’t be easier! There are only three simple steps:
  • 500Affiliates trading software offers great commission plans. It is considered as one of the most profitable programs on the net.
  • Handel in aandelen, indices, grondstoffen en valuta
  • Banken Boeken Bestsellers
    Hoofdpunten blog wetenschapnieuws
  • Wetenschap Nieuws Start Links
  • Ondernemen Links Zelfstandigen
  • Multimedia Nieuws
  • Planet watch
  • Labyrint nieuws wetenschap
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    deinze
    www.bloggen.be/deinze
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    kris
    www.bloggen.be/kris
    Blog als favoriet !
    Startpagina !
    Zoeken in blog

    Een interessant adres?

    Voor mousserende wijnen ga ik naar mijnslijter.nl Voor mousserende wijnen ga ik naar mijnslijter.nl

    Mijn favorieten
  • la bonne cuisine .be
  • Een interessant adres?

    Labels

    Cullinair Speciaal

    19-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekruide biefburger met boontjes, peterselie & zilveruitjes en roomsaus met nootmuskaat

    Klassiek worden sperziebonen geserveerd met boter en, liefst versgeraspte, nootmuskaat, maar Knorr heeft nu iets nieuws!

    Probeer dit verrassende recept met Knorr Roomsaus met nootmuskaat eens. Heerlijk in combinatie met de kruidige biefburgers.

    Gekruide biefburger met boontjes, peterselie & zilveruitjes en roomsaus met nootmuskaat

    (hoofdgerecht, 4 personen)

    Ingrediënten


    1 kg kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken
    500 g rundergehakt
    1 teentje knoflook, uit de pers
    ½ el tomatenpuree
    1 tl mosterd

    versgemalen peper, zout
    4 el gehakte peterselie
    600 g sperziebonen, puntjes eraf
    2 el zoetzure zilveruitjes
    1 zakje Knorr Mix voor Roomsaus met nootmuskaat
    100 ml melk

    Bereidingswijze

    Kook de aardappelen -/+ 20 min. en giet ze af.

    Meng het gehakt met de knoflook, tomatenpuree, mosterd, 0.5 tl zout, 0.5 tl peper en 2 el peterselie. Draai er 4 ballen van en druk ze plat.


    Kook de sperziebonen 10-15 min, giet ze af, zet de pan terug op het vuur en schep de zilveruitjes en 2 el van de peterselie erdoor. Laat even warm worden.


    Maak de saus en grill de biefburgers 4-5 min. aan elke kant. Stamp de aardappels fijn met de melk en breng op smaak met peper en zout.


    Serveer de biefburgers met de bonen en aardappelpuree en verdeel de Roomsaus met nootmuskaat over de bonen.


    Weetje

    Sperziebonen zijn tegenwoordig malser dan vroeger en hebben daardoor een kortere kooktijd: 10-13 minuten.

    19-06-2011 om 03:23 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:BBC Food Blog News
    Tags:Gekruide biefburger met boontjes, peterselie & zilveruitjes en roomsaus met nootmuskaat
    01-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse Souvlaki om je vingers bij af te likken door meester Oresta Hillas

     

    Bereidingswijze

    1. Vermeng citroensap, oregano, peper, zout, olijfolie met elkaar. Marineer de kip hierin tenminste 4 uur of laat een nacht in de koelkast staan.

    3. Week sateprikkers gedurende 10 minuten in water en rijg de kip aan de stokjes.

    4. Gril de souvlaki aan weerszijde gedurende 3 minuten.

    5. Haal van de gril en besprenkel met olijfolie en citroensap.


    Ingrediënten

    voor 4 personen

    • 2 eetl. verse oregano, fijngehakt

    • peper/ zout
    • 2 teentjes knoflook
    • sap van een citroen
    • olijfolie
    • 500 gr. kipfilet in finke stukken gesneden


    01-06-2011 om 14:50 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Griekse Recepten
    Tags:Griekse souvlaki
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse chocolade paaseieren

    Bereidingswijze

    1. Als je geen geroosterde pinda s kunt vinden, kun je rauwe pinda s in de oven op 180 graden roosteren voor 15-20 minuten. Hussel de pinda s een of twee keer tijdens het roosteren.

    2. Meng de pinda s en poedersuiker met behulp van een keukenmachine tot je een mengsel krijgt met een fijne structuur.

    3. Plaats het mengsel in een grote kom en voeg de gedroogde vruchten (of gekonfijte vruchten) toe en meng alles goed.

    4. Voeg het oranjebloesem water beetje bij beetje bij het mengsel, en meng alles met je hand totdat je een gladde pasta krijgt. Laat de pasta rusten op voor 15 minuten.

    5. Vorm het nu in een eivorm met een platte bodem, zodat ze kunnen staan. Plaats in de koelkast gedurende 15 minuten.

    6. Smelt de chocolade au bain marie en dompel de pinda eieren in de donkere chocolade of witte chocolade. Laat ze afkoelen in de koelkast tot de chocolade hard wordt.

    7. Zodra de chocolade hard is, verf de witte chocolade-eieren met voedsel kleurstof.
    Serveer koud! Bonne appetit!


     

    Ingrediënten

    • 1 pond geroosterde ongezouten pinda's
    • 2 kopjes poedersuiker
    • 1 kop gedroogde stukjes fruit (rozijnen, gedroogde appels, gedroogde abrikozen, gedroogde perziken, enz.)
    • Oranjebloesem water
    • Pure chocola
    • Witte Chocolate
    • Kleurstoffen voor levensmiddelen

    01-06-2011 om 14:40 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Chocolade gerechten coocking with alia Videos
    Tags:chocolade
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade gerechten video coocking with alia

    Bereidingswijze

    1. Als je geen geroosterde pinda s kunt vinden, kun je rauwe pinda s in de oven op 180 graden roosteren voor 15-20 minuten. Hussel de pinda s een of twee keer tijdens het roosteren.

    2. Meng de pinda s en poedersuiker met behulp van een keukenmachine tot je een mengsel krijgt met een fijne structuur.

    3. Plaats het mengsel in een grote kom en voeg de gedroogde vruchten (of gekonfijte vruchten) toe en meng alles goed.

    4. Voeg het oranjebloesem water beetje bij beetje bij het mengsel, en meng alles met je hand totdat je een gladde pasta krijgt. Laat de pasta rusten op voor 15 minuten.

    5. Vorm het nu in een eivorm met een platte bodem, zodat ze kunnen staan. Plaats in de koelkast gedurende 15 minuten.

    6. Smelt de chocolade au bain marie en dompel de pinda eieren in de donkere chocolade of witte chocolade. Laat ze afkoelen in de koelkast tot de chocolade hard wordt.

    7. Zodra de chocolade hard is, verf de witte chocolade-eieren met voedsel kleurstof.
    Serveer koud! Bonne appetit!


     

    Ingrediënten

    • 1 pond geroosterde ongezouten pinda's
    • 2 kopjes poedersuiker
    • 1 kop gedroogde stukjes fruit (rozijnen, gedroogde appels, gedroogde abrikozen, gedroogde perziken, enz.)
    • Oranjebloesem water
    • Pure chocola
    • Witte Chocolate
    • Kleurstoffen voor levensmiddelen

    01-06-2011 om 14:40 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Chocolade gerechten coocking with alia Videos
    Tags:chocolade
    04-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamfilet met groenten
    Lamfilet met groenten





    Benodigdheden voor vier personen:

    - 4 lamfilets van 150 gram per stuk
    - 1 aubergine
    - enkele takjes tijm, blaadjes laurier
    - goede olijfolie
    - 2 artisjokken uit glas of uit blik
    - 1 broccoli
    - 1 mooie bloemkool
    - halve liter lamfonds, lambouillon

    Bereidingswijze:
    Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Leg op elke helft een teentje knoflook, een takje tijm en een laurierblad en twee eetlepels goede olijfolie.
    Druk twee helften tegen elkaar en wikkel de aubergine in het aluminiumfolie.
    Leg de aubergine nu 35 minuten in een oven van 150 graden.
    Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen.
    Schraap het vruchtvlees eruit ( tijm, knoflook en laurierblaadjes kunt u weggooien).
    Snijd artisjokvruchtvlees klein en breng op smaak met peper en zout.
    Snijd de broccoli in roosjes en blancheer kort, doe hetzelfde met bloemkool.
    Snijd artisjok in mooie stukjes.
    Bak de lamfilet kort aan, 2 minuten aan elke zijde.

    Presentatie:
    Breng broccoli en bloemkool op smaak met peper en zout.
    Warm aubergine eventjes op en leg die midden op een plat bord.
    Leg hier de in plakjes gesneden lamfilet op en erop  de (licht opgewarmde artisjok) en groentes er over.
    Warm de lamfonds op, voeg er peper en zout aan toe, en geef de saus extra glans en smaak door koude klontjes er doorheen te roeren.
    Nappeer lamfilet met de op smaak gebrachte lamfonds.

    Bon appétit
    !

    04-05-2011 om 22:49 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Lamfilet met groenten
    Tags:Lamfilet met groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse - Luikse wafels
    Brusselse - Luikse wafels



    Brusselse - Luikse wafels met zomers fruit, vanille room en sorbet van kriekbier


    Ingrediënten voor 8 personen:

    Sorbet:
    - 1 flesje kriekbier 0,2 liter
    - 100 gr suiker
    - 1 eetlepel glucose
    - 2 dl kersen sap
    - Sap van 1 sinaasappel en rasp
    Fruit:
    - Naar eigen wens o.a.: Frambozen, blauwe bes, kersen, nectarines en rode besjes.
    Vanille room:
    - 3 dl slagroom zonder suiker
    - 75 gr kristalsuiker
    - ½ st vanillestokje
    Garnering:
    - Mint
    - Gesneden sinaasappel zest ( schil, waarvan het wit is afgeschraapt)
    Wafels:
    - 300 gr room
    - 25 gr melk
    - 2 st eidooier
    - 10 gr suiker
    - 90 gr bloem
    - 50 gr gesmolten roomboter
    - 2 st eiwit
    - 20 gr suiker
    - Snufje zout

    Bereidingswijze:
    Sorbet:
    - Alles mengen en in sorbetière tot ijs draaien of in ijsblokjes vormpjes op laten stijven
    Fruit:
    - Evt. wassen
    Vanille room:
    - Vanille zaad uit stokje met de suiker bij de room doen en deze lobbig kloppen (yoghurt dikte)
    Wafels:
    - Room, melk, eidooier, suiker en bloem mengen tot een gladde massa.
    - Boter, eiwit, suiker en zout toevoegen.
    Bakken in wafelijzer, of koop de wafels bij een goede, ambachtelijke bakker.

    Presentatie:
    Snijd de wafels doormidden en leg de ene helft schuin op de andere. Leg fruit op en rondom. Schep enkele bolletjes van het ijs op het fruit en drapeer hier wat van de lobbig geklopte room op.

    Bon appétit.

    04-05-2011 om 22:44 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Brusselse - Luikse wafels
    Tags:Brusselse - Luikse wafels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frambozen met vanillecustard
    Frambozen met vanillecustard


    Recept:Frambozen met crème van sinaasappellikeur, vanillecustard, in champagne gedrenkte biscuit en krakelingen

    Benodigdheden voor vier personen:


    Voor de biscuit: 3 stuks ronde biscuit van 1 cm dik en 5 centimeter doorsnede. U kunt hiervoor een biscuitbodem nemen en er drie rondjes uitsteken.

    Voor de suikersiroop:
    -100 gram kristalsuiker mengen met 100 gram water, aan de kook brengen en laten afkoelen
    -100 gram champagne maar ook een witte mousserende wijn mag.

    Voor de crème van sinaasappellikeur:
    - 35 gram custardpoeder
    - 1 vanillestokje
    - 150 gram zeer fijne suiker
    - 500 gram melk
    - 250 gram mascarpone
    - 250 gram biogarde
    - 250 gram slagroom, die half geslagen is ( dus nog een beetje vloeibaar, yoghurtdikte)
    - 25 gram Cointreau of Grand Marnier

    Voor de krakelingen:
    -1 plakje bladerdeeg met velletjes van 10 x 10 cm
    - 100 gram zeer fijne suiker

    Voor de frambozen:
    - 2 bakjes frambozen
    - 100 gram frambozenpuree
    - 10 blaadjes gele viooltjes ( niet uit de eigen tuin)

    Bereiding:
    Meng de suikersiroop met de champagne of de mousserende wijn en giet dit over de biscuitrondjes en laat de drank goed in de rondjes trekken.

    Halveer vervolgens het vanillestokje in de lengte en schraap de vanille eruit.
    Breng driekwart van de melk aan de kook met het vanillestokje en het vanillemerg. Laat alles 10 minuten op een zacht vuur trekken.

    Meng intussen de custardpoeder met de suiker en roer dit met de achtergehouden melk goed glad.
    Giet daarna een klein deel van de kokende melk bij het custard/melkpapje en roer dit glad. Haal de kokende vanillemelk van het vuur en voeg onder constant roeren de twee mengsels bij elkaar in een pan.
    Breng alles aan de kook en laat 2 minuten goed doorkoken. Goed blijven roeren, anders brandt het aan!

    Verwijder de vanillestokjes en roer het mengsel koud: Hiervoor plaatst u de pan op ijsblokjes of in ijskoud water en roer totdat alles koud is geworden.
    Roer daarna de mascarpone erdoor en spatel tot slot de yoghurt dik geslagen (slag)room er door samen met de sinaasappellikeur. Dit in de ijskast zetten of meteen in een spuitzak doen en in de ijskast leggen.

    Maak nu de krakelingen. Neem een plakje bladerdeeg en leg dit op de plank, die bestrooid is met zeer fijne suiker.
    Rol de bladerdeeg uit tot de helft groter is geworden.
    Strooi ruim suiker  en vouw het plakje in drieën op en haal het nogmaals door de suiker.


    Leg het rolletje in de diepvries gedurende 1 uur en snijd kleine reepjes. Leg die op bakpapier of een bakmat en bak ze af in een oven van 180 graden celsius gedurende 8 minuten.


    Presentatie:


    Leg in het midden van het bord het plakje doordrenkte biscuit en leg er de frambozen omheen.


    Spuit met een spuitzak of leg met een lepel de vanillecrème op de biscuit en giet er de frambozensaus rondom.


    Decoreer met de reepjes krakeling en gele vioolblaadjes.

    Bon appétit!

    04-05-2011 om 22:41 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recept van de dag
    Tags:Frambozen met vanillecustard
    22-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leptine Weight Loss pruimen is de meest eenvoudige, natuurlijke voeding die men na het avondeten inneemt. Deze natuurlijke biologische pruimen zijn geheel zonder chemicaliën en vol van voeding bovendien.

    Green Coffee 800 + Slimming Green Tea Elite Leptine Weight Loss pruimen is de meest eenvoudige, natuurlijke voeding die men na het avondeten inneemt. Deze natuurlijke biologische pruimen zijn geheel zonder chemicaliën en vol van voeding bovendien.

    22-04-2011 om 18:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Green Coffee 800 + Slimming Green Tea Elite
    Tags:Leptine Weight Loss pruimen is de meest eenvoudige, natuurlijke voeding die men na het avondeten inneemt. Deze natuurlijke biologische pruimen zijn geheel zonder chemicaliën en vol van voeding bovendien.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De shop met alle Cadac Skottelbraais!

    De shop met alle Cadac Skottelbraais!

    22-04-2011 om 17:59 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Cadac Skottelbraais
    Tags:De shop met alle Cadac Skottelbraais!
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VillaVino wijnaanbiedingen

    VillaVino wijnaanbiedingen

    22-04-2011 om 17:56 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wijn
    Tags:VillaVino wijnaanbiedingen
    18-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde Komkommer

    Gevulde Komkommer

     

    Aantal personen: 8
    Bereidings tijd: 10 minuten
    Menugang: bijgerecht

    Ingrediënten

    - 1 rode peper
    - 1 eetlepel bieslook
    - 50 gr pijnboompitten
    - 15 blaadjes basilicum
    - 1 eetlepel mayonaise
    - 1 grote rechte komkommer
    - 50 gr veldsla, ruccola of ander slasoort
    - 0,5 bakje kruiden roomkaas (ik gebruik boursin)

     

    Bereiding

    Schil een mooie komkommer en snijd puntjes af van beide zijde van de komkommer.Snijd  ongeveer 8 stukken en hol deze uit; maar hou wel een bodem.

    Doe het restant van de komkommer in de blender. (het middenzaad wat u heeft uitgehold)50 gr pijnboompitten even bruin bakken in koekenpan en deze ook in de blender doen.Voeg mayonaise, roomkaas, sla, basilicum en bieslook toe.

    Bbewaar een beetje bieslook voor garnering)

    Deksel op de blender doen en pureer dit tot een glad mengsel.

    Blender utizetten en met een spatel eruit halen.

    Vul komkommerbakjes met vulling.

    Rode peper wassen en van de zaadjes ontdoen. Heel klein snijden en op ieder komkommerbakje een aantal garneren. doe  wat bieslook op elk bakje.

    18-04-2011 om 18:36 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:BBC Food Blog News
    Tags:Gevulde Komkommer
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisse Banaan Sinaasappel Smoothie

    Frisse Banaan Sinaasappel Smoothie

     

    Aantal personen: 4
    Bereidings tijd: 1 minuten
    Menugang: nagerecht

    -

    Ingrediënten

    - 1 hele banaan
    - 0,25 yoghurt
    - een halve citroen
    - 2 sinaasappels
    - 1 kop koud water
    - naar believen  ijsblokjes
    - 2 volle eetlepels honing (of suiker)

     

    Bereiding

    Schil het fruit en doe de sinaasappels en de citroen met een kop koud water in de blender. Mix alles tot sap en zeef zodat het vruchtvlees en de pitjes achterblijven.Doe sinaasappelsap terug in de blender en voeg yoghurt, banaan,honing en de l ijsblokjes toe. Mix hetgeheel 30 sconden en verdeel de smoothie over de glazen.

    18-04-2011 om 18:32 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Smoothie
    Tags:Frisse Banaan Sinaasappel Smoothie
    05-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twitter Cullinair Updates Recepten nieuws wijn journaal kooktips video instructies en nog veel meer tips en trucs voor de echte keukenprinsen en keukenprinsessen

    Kook Beter Cullinair twitter Updates

    <> Wijn Nieuws Journaal twitter

    Kaas Info Het laatste nieuws

    Cullinair Blog publiceert het actuele nieuws over koken, recepten, restaurants, wijn, kaas, kook tips, eten en drinken, video instructies van meesterchefs en nog veel meer..

     

    05-04-2011 om 18:34 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Twitter Cullinair Nieuws
    Tags:Cullinair Nieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gordon Ramsay Linguine Video Instructie

    Gordon Ramsay: Linguine

     

     

     

     

     

     

    Bookmark and Share

    05-04-2011 om 17:34 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gordon Ramsay
    Tags:Gordon Ramsay: Linguine
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gordon Ramsey - Poached Egg Video Instruction

     

    Gordon Ramsay  Poached Egg   Gepocheerd Ei Video Instructie

     

     

     

     

     

     

    Bookmark and Share

    05-04-2011 om 17:30 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gordon Ramsay
    Tags:Gordon Ramsey - Poached Egg Video Instruction
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gordon Ramsay Fast Food Video Makkelijke groentecurry

    Gordon Ramsay Fast Food makkelijke groentecurry Video Instructie

     

     

     

     

    Share

     

    Bookmark and Share

    05-04-2011 om 17:25 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gordon Ramsay
    Tags:Gordon Ramsay Fast Food Video Makkelijke groentecurry
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gordon Ramsay Fast Food Citroenkip met puree video

    Gordon Ramsay Fast Food

     

     

     

     

    Share

     

    Bookmark and Share

    05-04-2011 om 17:22 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gordon Ramsay
    Tags:Gordon Ramsay Fast Food Citroenkip met puree
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijn Start Portaal

     

     

     

    Wijn Algemeen

    Wijn Informatie Centrum
    PersWijn
    De Wijn Hoek, veel informatie
    By the grape (info)
    Wijnwijs
    Het Wijnjouraal
    Vinoo Wijncommunity
    Wijnexamens op alle niveaus
    Het Wijnplein
    Wijn Top5
    Christian Callec
    Gilde van Sommeliers
    The Wine Info Site (Ned)
    Gourmandgazette
    Wijnwoordenboek
    Henk Munster Drankeninfo
    Vinopedia
    Iwinenews


    Wijncursussen

    meer Wijn-cursus




    Bordeaux 2008 primeurs

     

    Bordeaux 2009 ratings & prijzen
    Decanter: Bordeaux 2009
    Chris Kissack: Bordeaux 2009
    Jane Anson: Bordeaux 2009
    Jancis Robinson: Bordeaux 2009
    Tim Atkin: Bordeaux 2009
    David Bolomey: Bordeaux 2009
    Liv-ex: Bordeaux 2009
    Bordeaux 2010

     

     

     

    Wijnaccessoires

    Enomatic
    Provinum
    Champ-eazy
    Accessoires Eurocave
    Wijncoolers en meer..
    Vacu Vin
    Bytheglass
    Owine 


    Wijnhandel Nederland

    Invivé
    Qualyvines
    AWwijn
    Mijn Wijnplan
    De Best Wijnkopers
    Gransjean Wijnen
    Van Brandwijk Wijnkopers
    Baas Wijnkoperij
    Ombrerosse
    Wijnheren
    Vinicasa
    Vinoblesse
    Hosman Freres (Vlaardingen

     

    Wijn en prijs zoeken

    Vinopedia
    Wine Searcher
    Wijn Zoekmachine
    Wine prices

    Relatiegeschenken

    Hurricane relatiegeschenken
    Res.gids voor Wijnliefhebbers
    AWwijn relatiegeschenken
    Relatiegeschenk Lekker Wijn
    Lumineus Wijn & Cadeau
    Wijn met eigen Etiket
    Italiaanse wijn en olijfolie
    Beleef Wijn Bonnen
    Aarts Wijnen

    De Wijnkelder

    EuroCave Ned.
    Chambrair Klimaatfast
    Exaro wijnkelderproducten
    Domus Naturalis
    Wijnkastenverhuur.nl
    Vinis Wijnoplegsystemen enz.

     

    Evenementen Ned.

    Perswijn evenementen 2011
    Woesthoff Wijnevenementen
    Wijnfeesten
    Wijnfort (Lent)
    Bienmenu Evenementen
    Nederlandse Wijnfeesten

     

    Wijnveilingen

    Glerum (Ned)
    Winefields Veiling
    Sylvies Belgische wijnveiling
    Christies Wijn ook in Amsterdam
    Butterfields San Francisco USA
    De veilingkalender
    Venduhuis van het Noorden

     

    Jaargangen

    Decanter Vintage Charts (tip)
    Vintage Charts
    Wijnjaren Wijn.org
    Oogstjaren-tabel Bordeaux

     

     

     

     

    Ned. Wijngaarden

    meer wijnproducenten

     

     

    Wijnreizen

    Cazebonne Wijnreizen (tip)
    Wijnsafari Provence
    Chateau Digoine (bourgogne)
    Wijnwandelreizen
    Great Wine Capitals (reis, educ)
    Wijnreis Bourgogne en Provence
    WSET Oostenrijk reis

     

    Wijnbeurzen Buitenland

    Vinexpo Wijnbeurs Bordeaux(pro)
    London Wine Fair (pro)
    Wijnbeurs Loire Angers
    Vinitaly Verona(pro)
    Wijnbeurs Vinisud (pro)
    Foire du Vin (Vlaanderen)
    Syrah Symposium

     

    Wijn Nieuwsbrieven

    Sauter Nieuwsbrief
    Nieuws De Wijnhoek
    Lekkerwijntje
    Van Genderen wijnen

     

    Wijnfilms en -video's

    Winegeeks in Paradise
    Video wijnproeven
    Video : Amarone
    Vimeo-Bythegrape

     

    Wijntijdschriften en Pers

    Perswijn (Ned.)
    Bouillon Magazine
    De Engelse Decanter
    Wining & Dining (blad)
    Wine Life magazine
    Wijntijdschriften (abonn)
    Slijtersvakblad
    The Winespectator USA
    Jancis Robinson
    Winelovers Page ( Robin Garr)
    Wines&Vines
    Onno H. Kleyn (journalist)
    Proefschrift
    Tijdschrift Port
    Gert Crum
    La Revue des Oenologues
    Beverage Daily
    Wine Pages
    Robert Parker Jr.
    Wines and Vines
    Foodrank
    René Gabriel (Ch)
    Harpers (prof)
    Wineandspirits Magazine
    Le Journal du Vin

     

    Wijnboeken

    Wijn-Restaurantgids
    Wijnboek : Opstap naar Wijn
    Wijnboeken overzicht
    Spectrum Wijnboeken
    Hubrecht Duijker
    Het Wijnboekenhuis
    Van Stockum wijnboeken
    Engelse Wijnboeken

     

     

    Wijn en Horeca

    De Sommelier bij u thuis
    Delafranconi Winefinder
    Eet.nu
    Food and Wine
    Foodpairing.be
    Gastvrijheidsgilde
    Ik verkoop wijn in de horeca!
    Kookstudiogids
    Meldpunt te dure wijn Horeca
    Proef wijn en spijs
    Smaak.nl (restaurants)
    Wijn en Spijs combineren
    Zestz.nl (tip)

     

    Wijn & Marketing

    Wijn&Marketing Symposium
    Persbericht Wijn & Marketing
    Downloads Wijn & Marketing
    Wine Power List
    Wine Intelligence
    Alterego Marketing
    Merkbaar
    Tot PR
    Wine Australia Marketingstrateg.
    Melman Communications
    CK Media Promotions
    Wijninblik.info
    Winemarketeer
    Drinkbusiness.com
    WijnMarketing Awards (films)

     

    Wijnbars

    Solo Vino Scheveningen
    Proeflokaal Zwolle
    jiu.nu (nieuw)
    Bubbles and wines (A'dam)
    Vyne (A'dam)
    Merlot (Amersfoort)
    Rosarium (A'dam)
    Wijnbar.com
    Ozzobar (Sassenheim)
    Wijnbar Rotterdam (nieuw)

     

    Druivenrassen

    Alle Druivenrassen TWIS
    Beschrijving Druivensoorten
    Alles over Zinfandel
    Chardonnay
    Riesling Report
    Grape Pictures
    Vitis Vinifera, de druivenstok
    Pinotage Club

     

    Personal Pages en Clubs

    Vinologen
    Nederlands Wijngenootschap
    Studio Koning (veel info)
    Wereld van wijn

     

    Nieuwe links

    Blog Wijninstituut
    Het boek : Wijnproeven
    Start-met-Wijn (2 workshops)
    Basiscursus Groningen
    English Winecourse (in Ned)
    Champagne en Sprankelend!
    80 cursussen heel Nederland
    Bordeaux 2009 inside story (tip)
    Interview Groene Wijn (biolog.)
    Test uw wijnkennis
    Afschaffen tax op bubbels
    Kissed by the grape (tip)
    Ontdek de Nieuwe Wereld
    Perswijn Evenementen
    Wijn-Spijs Avond Zoetermeer
    Klassiek Europa proef! (03-10)
    Wijncursus Groningen
    Wijncursussen Hilversum/Baarn
    Wijnreizen aanbod
    Winestein Wijn-Spijs
    Ontdek de nw wereld wijnen
    Cursus Groene Wijn (gev)
    Koken naar Wijn (cur)
    Enquete Wijnreizen HWI
    Bordeaux 2008 UGC Brussel
    Wijncursus gev. Rotterdam
    Meet the Wineteachers 22 jan
    Social Media voor Wijnbranche 

     

     

    Agenda Wijnproeverijen

    Agenda KVNW
    Agenda Wijninformatiecentrum
    NGW )
    Perswijn agenda
    Prikbord Proeverijen
    Thijs Akkerman Wijnproeverij
    Varende proeverij A'dam
    WINE Events

     

    Wijnblogs

    Wijninstituut Blog
    Wijnkronieken
    Bordoverview Blog
    Wijn Top 5
    Wijn.blog.nl
    Wijn.nieuwslog.nl
    Wijnerij
    WijnBlog
    Burgoholic
    Zuid Afrikaanse wijn
    Wijntjes.blogspot.com
    Wijn.blogo.nl
    NY Times: The Pour
    WijnReview.nl 

     

    Biologische wijnen

    meer wijnhandel

     

    Landelijke Franse Info

    Wijntoerisme.nl
    Terroir Frankrijk alle wijngeb.
    Elzas
    Vins Alsace (Elzas Fr.)
    Champagne Informatiecentrum
    Champagne Algemeen
    Wijninfo (Fr)
    Klassementen Frankrijk
    Languedoc Rousillon
    Wijndatabase.nl 

     

    Landelijke Info Rest Europa

    Spaanse wijngebieden
    Duitse Wijn
    Rieslingpartners
    Italië informatie wijnstreken
    Spanjegevoel
    De Spaanse Site
    Sherry (2)
    Vinalia Toscane
    Slowakije Lekker Wijn
    Super Hongaarse Wijn site
    Hongarijeportal
    Italië Algemeen
    Port Wine Institute
    Oostenrijkse Wijnen
    Oostenrijk
    Zwitserse wijnen
    Prosecco
    Oliera 

     

    Landelijke Info Buiten Europa

    Californië
    Canada
    Cool Climate Ontatio Univ.
    Georgische wijnen
    Mezopotamya (Turkse wijnen)
    Nieuw Zeeland
    Ontario
    Overzicht Australië
    Platter (Za)
    South African Wine
    The California Wijninstitute
    Turkse wijn
    Wijn uit Thailand
    Wine Australia
    Wines of Canada
    WOSA Zuid Afrika
    Zuid Afrika (alg)

     

    Landen- Wijnstrekensites

    meer Australië
    meer Californië
    meer Duitsland
    meer Frankrijk
    meer Italië
    meer Sicilie
    meer Provence
    meer Spanje
    meer Zuid Afrika
    meer Argentinië

     

    Diversen

    Alcoholpreventie
    Chalenge du Vin
    Drank-_en_Horecawet.
    Etiketten Grands crus Classés
    Franse Oenologen
    Houtkrullen en planken in wijn
    Investeren in Bordeaux
    Kurk Amorim
    Nieuw Zeeland Pinot Noir
    Slapen in een Wijnvat
    Slowfood (NL)
    Uw Eigen Etiket
    Vinografia
    Voorbedrukte wijnkisten
    Winescout
    Osiris Wijnfotografie
    The Wine Labels World
    Wet op de accijns 

     

     

    Nicer Dicer van € 59,95 voor € 39,95 De enige echte Nicer Dicer. Bekend van TV en bij Carleau te koop tegen een speciale, laagste prijs.

    Wijnuitgaillac.com Voor de beste wijnen tegen de scherpste prijzen uit Gaillac.

     

     

    Bookmark and Share

     

    05-04-2011 om 12:16 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wijn
    Tags:wijn links, wijn website startportaal
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijn Blog Nieuws

     

    Wijn Actueeel Wijn Actueel blog

    Wijn NU NL

     

    Nicer Dicer van € 59,95 voor € 39,95 De enige echte Nicer Dicer. Bekend van TV en bij Carleau te koop tegen een speciale, laagste prijs.

    Wijnuitgaillac.com Voor de beste wijnen tegen de scherpste prijzen uit Gaillac.

     

    Voor mousserende wijnen ga ik naar mijnslijter.nl 

     

     

     

     

    Bookmark and Share

    05-04-2011 om 12:12 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Wijn
    Tags:wijn blog nieuws
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijn bewaren Criteria voor het bewaren van wijn.

    Nicer Dicer van € 59,95 voor € 39,95 De enige echte Nicer Dicer. Bekend van TV en bij Carleau te koop tegen een speciale, laagste prijs.

    Wijnuitgaillac.com Voor de beste wijnen tegen de scherpste prijzen uit Gaillac.


    Wijn bewaren

    Criteria voor het bewaren van wijn.

    Wijn bewaren in een perfecte wijnkelder.
    Een goede wijn wordt na verloop van tijd steeds beter, zolang deze onder de juiste omstandigheden wordt bewaard want wijn bewaren is lang niet zo simpel als het lijkt. Een mooie wijnkelder waar het ideale klimaat heerst is een goed begin maar die zijn in Nederland schaars. Een wijnkoelkast kan uw wijncollectie korte tijd op temperatuur houden, maar kan echt niet voldoen aan alle voorwaarden om wijn op langere termijn te bewaren.


    Grote temperatuurschommelingen zijn funest voor uw wijnverzameling. Wijnen die constant worden blootgesteld aan sterk veranderende temperaturen, verliezen namelijk hun kwaliteit en de natuurlijke vitaliteit  doordat het volume van de wijn uitzet of juist inkrimpt. De ideale temperatuur om zowel rood als wit te bewaren is rond de 12°C, met een variatie van maximaal een graad.

    De meeste koelkasten op de markt zijn alleen in staat uw wijn te koelen. 's winters kan het echter gauw veel te koud worden, zeker als uw kast in een garage of kelder staat.


    Een hoge luchtvochtigheidsgraad

    Een vochtige omgeving is van levensbelang voor uw wijnen. Een hoge luchtvochtigheid garandeert namelijk de elasticiteit en dichtheid van de kurk, wat noodzakelijk is om oxidatie te voorkomen. Een te hoge vochtigheidsgraad kan er echter toe leiden dat de etiketten van uw wijn los gaan laten. De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt daarom tussen de 60 en 75%.


     
    Voldoende beluchting

    Wijn is een levend product, dat moet kunnen ademen om volledig op smaak te komen. Daarom is het noodzakelijk dat de lucht rondom uw wijnen regelmatig wordt ververst. Niet alleen voorkomt dit nare geurtjes of een stoffige smaak die de wijn kan bederven, maar het gaat ook schimmelvorming in de kast tegen. 

    Veel wijnkoelkasten zijn hermetisch afgesloten, en bieden dus geen mogelijkheid tot een goede ventilatie. Andere systemen werken alleen met een ventilator. Deze zorgt er alleen voor dat de lucht blijft circuleren, maar aan verversen wordt niet gedacht. De wijnklimaatkasten van EuroCave zorgen wel voor deze verversing, met behulp van het kelderverluchtingseffect. Dit systeem voorziet in twee openingen achterin de kast, waartussen een drukverschil is opgebouwd. Hierdoor wordt de lucht in de kast constant ververst. Bovendien is de opening voorzien van een koolstoffilter, wat de vorming van nare geurtjes en schimmels voorkomt.




    Een donkere omgeving

    Een wijnfles is niet voor niets groen of bruin van kleur. Licht, en met name de UV-straling erin, heeft een desastreuze invloed op de kwaliteit van de wijn, door de oxidatie van tannine. Toch kan het UV-licht zelfs door het gekleurde glas van een wijnfles dringen. Het is daarom raadzaam uw wijnen in een donkere omgeving te bewaren.

    Veel wijnkoelkasten zijn voorzien van een glasdeur. Deze bieden weliswaar een mooi uitzicht op uw wijncollectie, maar stellen deze ook bloot aan het gevaar van UV-straling. De glasdeuren van EuroCave zijn echter voorzien van een UV-filter, wat het schadelijk effect van licht van buitenaf tot een minimum beperkt.

    Een trillingsvrije omgeving

    Trillingen, hoe gering ook, verstoren het biochemische rijpingsproces van uw wijn. Een constant gezoem van elektrische apparaten of overlast van druk verkeer kunnen er toe leiden dat het verouderingsproces van de wijn versneld wordt en dat de tannine niet goed bezinkt. En dit heeft uiteraard een slechte invloed op de uiteindelijke smaak.

    Bij veel wijnkoelkasten zijn de compressoren rechtstreeks aan de kast gemonteerd, waardoor constant trillingen aan de wijn worden doorgegeven. Dit is uiteraard verre van ideaal. De wijnkasten van EuroCave zijn wel voorzien van het unieke Vibration Exclusion System. Dit systeem verenigt meerdere beschermingstechnieken om te zorgen dat trillingen van de compressor niet doorgegeven worden aan de wijn. Daarnaast zijn de kasten voorzien van onafhankelijk verstelbare stelvoetjes, voor perfecte stabiliteit.

    Voor mousserende wijnen ga ik naar mijnslijter.nl 

     

     



    Bookmark and Share

    05-04-2011 om 01:59 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Wijn
    Tags:bewaartips voor wijn


    Kok Vacatures Internationaal

    Kok Vacatures Internationaal

    RSS Kok Vacatures

    RSS Kok Vacatures Amsterdam
    RSS Kok vacatures Rotterdam
    RSS Kok Vacatures Den Haag

    RSS Kok Vacatures Limburg

    RSS Kok Vacatures Noord Holland
    Rss Kok Vacatures Zuid Holland
    RSS Kok Vacatures Brabant
    RSS Kok Vacatures Groningen
    RSS Kok Vacatures Friesland
    RSS Kok Vacatures Utrecht
    RSS Kok Vacatures Zeeland
    RSS Kok Vacatures Gelderland
    RSS Kok Vacatures Drenthe
    RSS Kok Vacatures Overijssel
    RSS Kok Vacatures Flevoland



    RSS Kok Vacatures Belgie

    RSS Kok Vacatures Frankrijk

    RSS Kok Vacatures Duitsland

    RSS Kok Vacatures Engeland

    RSS Kok Vacatures Zweden

    RSS Kok Vacatures Noord Amerika


    RSS Kok Vacatures Japan

    RSS Kok Vacatures China


    Follow wijnjournaal on Twitter



    Follow kaasinfo on Twitter


    Dieet Gezond



    Labels


     

    Foto

    Populair Top 10 Medicijn


    Tip van de Dag


    Order On Line



    Foto

    Anti Conceptie on line met 10 EURO COUPON CADEAU

     



    Cerazette
    Diane - 35
    Evra pleisters
    Femodeen
    Lovette

    Marvelon

    Mercilon
    Microgynon 20

    Microgynon 30

    Microgynon 50
    Minulet
    Mirena


    Nuvaring
    Stediril-30


    Yasmin
    Yaz 24 4

    Labels


    Hoofdpunten blog boekenparadijs
  • #thriller and #fantasy #news
  • #thriller # nieuws
  • #poezie #nieuws #marathon
  • #roman #nieuws #voorpagina
  • #Harry #Potter Nieuws Journaal
  • #vlaamse#literatuur
  • #bestseller #nieuws
  • .Nu #domeinnamen voor een euro bij mijndomein.nl #hosting actie
  • Dit Wordt Jouw Jaar #Ben Tiggelaars #bestseller #Dromen #Durven # Doen #Inspirerend #nuchter #praktisch #humoristisch #supermotiverend!
  • #boeken #vacatures #Nederland #Belgie

    Hoofdpunten blog liefdenetwerk
  • Belgie Websites over Gezondheid
  • Belgie Vertalen en Woordenboeken - online woordenboeken
  • Belgie Alles over dieren en huisdieren
  • Belgie Websites speciaal voor jongeren en kinderen
  • Belgie overzicht Naslagwerken Vraag en Antwoord
  • Belgie Media: Televisie & Radio Overzicht
  • Belgie :Opzoeken van adressen, telefoonnummers en bedrijven
  • Provincies, politiek en vakbonden in Belgie
  • Overheidsdiensten in België, Vlaanderen en Brussel
  • NGO Websites Hulporganisaties Goede Doelen Belgie

    Hoofdpunten blog twitter
  • Gratis leuke films
  • Speciale acties en goed doel nieuws
  • Freelance zzp ondernemers nieuws
  • social media vacatures België
  • social media vacatures Nederland
  • freelanceforum be nl nieuws
  • Twitter tips & trics updates
  • 50 Twitter Applicaties
  • Twitter tips for political advertisers
  • #liefde #Relatietips

    Click To Save Lives!





    14 november 2011 Wereld Diabetes Dag


    Diabetes Education Workshop - D-NET 2011


    Hoofdpunten blog medicijnen
  • #Viagra vraag en antwoord #PFIZER
  • Stoppen met roken
  • Het 7 stappen afval plan #dieet #afvallen
  • Vermoeidheid en voorjaarsmoeheid weg met b12
  • Hoger libido meer zin in sex
  • Verbeter uw geheugen met kruiden
  • L-Tryptofaan voor een goede nachtrust
  • #Kwik vergifiging he kom je ervanaf?
  • 2fase is de hype op het gebied van afslanken. Koolhydraten eten en toch afvallen.
  • Medische Apps Medical apps Mobiele apps II

    Hoofdpunten blog fietsplezier
  • Kim
  • Stichting Landelijk Fietsplatform Links
  • Tour de France 2021: Stage 21 Highlights
  • Fietskampioen Kim
  • 2012 Tour de France stage 3 finish crash & interview
  • Fietstochten Actueel Nieuws
  • Fietsen voor een goed doel
  • Fietsroutes Azië
  • Fietsroutes Zuid Amerika
  • Fietsroutes Noord Amerika

    Hoofdpunten blog hooikoortsinfo
  • Wat is Hooikoortsweer
  • tv nieuws teletekst hooikoorts
  • Zorg en welzijn Nieuws Labels
  • Pollen Nieuws Yahoo
  • Hooikoorts Pollen Nieuws
  • specialisme allergologie links
  • paracetamol en astma
  • allergie preventie baby en kind
  • allergievrij beddengoed
  • luchtverversing luchtreinigers

    Hoofdpunten blog menopauze
  • Menopauze test
  • Speciaal voor vrouwen zijn er supplementen en ondersteunende artikelen ontwikkeld voor in de overgang.
  • affiliaties partner worden van dokter on line
  • erectiestoornis bij overgang
  • Farmacodynamische eigenschappen viagra
  • productrie viagra
  • viagra gebruikerservaring
  • viagra nieuws
  • erectieproblemen
  • viagra potentiemiddel

    Hoofdpunten blog bankzaken
  • Freelance Nederland
  • Alerpay Making and receiving online payments couldn’t be easier! There are only three simple steps:
  • 500Affiliates trading software offers great commission plans. It is considered as one of the most profitable programs on the net.
  • Handel in aandelen, indices, grondstoffen en valuta
  • Banken Boeken Bestsellers
  • Beleggen kun je zelf door Patrick Beijersbergen
  • Banken, bubbels en bonussen
  • Pay Pal Gratis
  • Banken en geld Nieuws Dienst
  • Artsen zonder grenzen

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    fietsplezier
    www.bloggen.be/fietspl
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    liefdenetwerk
    www.bloggen.be/liefden

    Follow kookbeter on Twitter


     

     

    Kooklinks

    Ook een link bij deze kooklinks? Neem contact met ons op.


    Zoeken in blog



    Zoekmachine Culinair

    Culinaire Zaken
    Duizenden makkelijk toegankelijke recepten van heerlijke gerechten uit vele landen. recepten geordend op soort gerecht, land, indeling, ingredient en ingredientklasse, met veel uitleg en achtergrondinformatie bij ingredienten. bij elk recept een volledige bereidingswijze.
    http://www.xs4all.nl/~rjmmilt/

    Restorant
    Zoek restaurants in belgië, restaurantgids, restaurantengids, uitgebreide en duidelijke informatie over restaurants , per provincie, type keuken, menukaarten, openingsuren, aankondigingen, kortingsbonnen, fotos, …..en ook voor vegetariërs
    http://www.restorant.be


    Hoofdpunten blog twitter
  • Gratis leuke films
  • Speciale acties en goed doel nieuws
  • Freelance zzp ondernemers nieuws
  • social media vacatures België
  • social media vacatures Nederland
  • freelanceforum be nl nieuws
  • Twitter tips & trics updates
  • 50 Twitter Applicaties
  • Twitter tips for political advertisers
  • #liefde #Relatietips

    Hoofdpunten blog weerdienst
  • 10 EURO COUPON CADEAU ACTIE
  • Amazon Tip
  • Weerwoord Be Weerwoord RSS Weerwoord, forum over weer en klimaat
  • The Weather Channel: National Weather Outlook
  • Buienradar Meetstations gegevens
  • Weer Weather Links Start Portaal
  • Weer Nieuws GO Hoofdlijnen Het Weer
  • Public Service Announcements for Hurricanes
  • Vacatures
  • Openbaar Ministerie Verkeer Actueel

    Hoofdpunten blog carnaval
  • #liefde en #relatietips
  • Pins Medailles Belgie
  • Wagenbouwers Belgie
  • Carnavalsverenigigen Belgie Limburg
  • Carnaval in West-Vlaanderen
  • Carnaval in Oost-Vlaanderen
  • Carnavalmuziek Belgie
  • Carnaval in Wallonie
  • Carnavalsverenigingen Brabant
  • Artiesten Carnaval Belgie

    Hoofdpunten blog fietsplezier
  • Kim
  • Stichting Landelijk Fietsplatform Links
  • Tour de France 2021: Stage 21 Highlights
  • Fietskampioen Kim
  • 2012 Tour de France stage 3 finish crash & interview
  • Fietstochten Actueel Nieuws
  • Fietsen voor een goed doel
  • Fietsroutes Azië
  • Fietsroutes Zuid Amerika
  • Fietsroutes Noord Amerika


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    chihuahualiefhebber
    www.bloggen.be/chihuah

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs