Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Kok Vacatures Nl
Welkom bij Dokter Dieet Advies
Steun het IDF Support IDF Steun het Diabetesfonds Check for Obesitas and Diabetes! Word bewust van Obesitas & Diabetes!
About: Dokter on line
· Snel · Voordelig · Discrete verzending . Erkende Artsen · Authentieke medicijnen · De grootste online -apotheek · Geen afspraak nodig · Vertrouwelijk en veilig · Geen wachtkamer · Bestel thuis of op het werk · 20% korting op sommige kosten voor trouwe klanten!
Dokteronline biedt een service tussen arts, apotheek en u als klant. Na goedkeuring schrijft één van de onafhankelijk aangesloten artsen een recept voor uw medicijn of geneesmiddel, dat vervolgens door een Europese online apotheek wordt uitgeleverd en via de post bij u thuis wordt bezorgd.
Dokteronline offers an intermediary service of a doctor and pharmacy in one, also called an internet pharmacy or online pharmacy. You can request a medical consultation for a certain treatment, if this request is granted by the doctor then a prescription is issued, which will be sent to you by a European online pharmacy, in a discreet package. So at Dokter online you can order your medicine online, so that you will receive your medication conveniently at home.
- 4 lamfilets van 150 gram per stuk - 1 aubergine - enkele takjes tijm, blaadjes laurier - goede olijfolie - 2 artisjokken uit glas of uit blik - 1 broccoli - 1 mooie bloemkool - halve liter lamfonds, lambouillon
Bereidingswijze: Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Leg op elke helft een teentje knoflook, een takje tijm en een laurierblad en twee eetlepels goede olijfolie. Druk twee helften tegen elkaar en wikkel de aubergine in het aluminiumfolie. Leg de aubergine nu 35 minuten in een oven van 150 graden. Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen. Schraap het vruchtvlees eruit ( tijm, knoflook en laurierblaadjes kunt u weggooien). Snijd artisjokvruchtvlees klein en breng op smaak met peper en zout. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer kort, doe hetzelfde met bloemkool. Snijd artisjok in mooie stukjes. Bak de lamfilet kort aan, 2 minuten aan elke zijde.
Presentatie: Breng broccoli en bloemkool op smaak met peper en zout. Warm aubergine eventjes op en leg die midden op een plat bord. Leg hier de in plakjes gesneden lamfilet op en erop de (licht opgewarmde artisjok) en groentes er over. Warm de lamfonds op, voeg er peper en zout aan toe, en geef de saus extra glans en smaak door koude klontjes er doorheen te roeren. Nappeer lamfilet met de op smaak gebrachte lamfonds.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Categorie:Lamfilet met groenten Tags:Lamfilet met groenten
Brusselse - Luikse wafels
Brusselse - Luikse wafels
Brusselse - Luikse wafels met zomers fruit, vanille room en sorbet van kriekbier
Ingrediënten voor 8 personen:
Sorbet: - 1 flesje kriekbier 0,2 liter - 100 gr suiker - 1 eetlepel glucose - 2 dl kersen sap - Sap van 1 sinaasappel en rasp Fruit: - Naar eigen wens o.a.: Frambozen, blauwe bes, kersen, nectarines en rode besjes. Vanille room: - 3 dl slagroom zonder suiker - 75 gr kristalsuiker - ½ st vanillestokje Garnering: - Mint - Gesneden sinaasappel zest ( schil, waarvan het wit is afgeschraapt) Wafels: - 300 gr room - 25 gr melk - 2 st eidooier - 10 gr suiker - 90 gr bloem - 50 gr gesmolten roomboter - 2 st eiwit - 20 gr suiker - Snufje zout
Bereidingswijze: Sorbet: - Alles mengen en in sorbetière tot ijs draaien of in ijsblokjes vormpjes op laten stijven Fruit: - Evt. wassen Vanille room: - Vanille zaad uit stokje met de suiker bij de room doen en deze lobbig kloppen (yoghurt dikte) Wafels: - Room, melk, eidooier, suiker en bloem mengen tot een gladde massa. - Boter, eiwit, suiker en zout toevoegen. Bakken in wafelijzer, of koop de wafels bij een goede, ambachtelijke bakker.
Presentatie: Snijd de wafels doormidden en leg de ene helft schuin op de andere. Leg fruit op en rondom. Schep enkele bolletjes van het ijs op het fruit en drapeer hier wat van de lobbig geklopte room op.
Recept:Frambozen met crème van sinaasappellikeur, vanillecustard, in champagne gedrenkte biscuit en krakelingen
Benodigdheden voor vier personen:
Voor de biscuit: 3 stuks ronde biscuit van 1 cm dik en 5 centimeter doorsnede. U kunt hiervoor een biscuitbodem nemen en er drie rondjes uitsteken.
Voor de suikersiroop: -100 gram kristalsuiker mengen met 100 gram water, aan de kook brengen en laten afkoelen -100 gram champagne maar ook een witte mousserende wijn mag.
Voor de crème van sinaasappellikeur: - 35 gram custardpoeder - 1 vanillestokje - 150 gram zeer fijne suiker - 500 gram melk - 250 gram mascarpone - 250 gram biogarde - 250 gram slagroom, die half geslagen is ( dus nog een beetje vloeibaar, yoghurtdikte) - 25 gram Cointreau of Grand Marnier
Voor de krakelingen: -1 plakje bladerdeeg met velletjes van 10 x 10 cm - 100 gram zeer fijne suiker
Voor de frambozen: - 2 bakjes frambozen - 100 gram frambozenpuree - 10 blaadjes gele viooltjes ( niet uit de eigen tuin)
Bereiding: Meng de suikersiroop met de champagne of de mousserende wijn en giet dit over de biscuitrondjes en laat de drank goed in de rondjes trekken.
Halveer vervolgens het vanillestokje in de lengte en schraap de vanille eruit. Breng driekwart van de melk aan de kook met het vanillestokje en het vanillemerg. Laat alles 10 minuten op een zacht vuur trekken.
Meng intussen de custardpoeder met de suiker en roer dit met de achtergehouden melk goed glad. Giet daarna een klein deel van de kokende melk bij het custard/melkpapje en roer dit glad. Haal de kokende vanillemelk van het vuur en voeg onder constant roeren de twee mengsels bij elkaar in een pan. Breng alles aan de kook en laat 2 minuten goed doorkoken. Goed blijven roeren, anders brandt het aan!
Verwijder de vanillestokjes en roer het mengsel koud: Hiervoor plaatst u de pan op ijsblokjes of in ijskoud water en roer totdat alles koud is geworden. Roer daarna de mascarpone erdoor en spatel tot slot de yoghurt dik geslagen (slag)room er door samen met de sinaasappellikeur. Dit in de ijskast zetten of meteen in een spuitzak doen en in de ijskast leggen.
Maak nu de krakelingen. Neem een plakje bladerdeeg en leg dit op de plank, die bestrooid is met zeer fijne suiker. Rol de bladerdeeg uit tot de helft groter is geworden. Strooi ruim suiker en vouw het plakje in drieën op en haal het nogmaals door de suiker.
Leg het rolletje in de diepvries gedurende 1 uur en snijd kleine reepjes. Leg die op bakpapier of een bakmat en bak ze af in een oven van 180 graden celsius gedurende 8 minuten.
Presentatie:
Leg in het midden van het bord het plakje doordrenkte biscuit en leg er de frambozen omheen.
Spuit met een spuitzak of leg met een lepel de vanillecrème op de biscuit en giet er de frambozensaus rondom.
Decoreer met de reepjes krakeling en gele vioolblaadjes.
Ingredienten ingredienten.nl: Kleurrijke foto's, een database met tienduizenden recepten en duizenden combinaties van bij elkaar passende ingrediënten
pasta startpagina.nl Honderden link met alles over pasta. Van recepten tot restaurants
Well water Well water is een bronwater/mineraalwater. Een kwart van de opbrengst naar simavi gaat, die er waterbronnen mee bouwt en 3e wereld landen.
Zout beperkt De meest complete website over zout en zoutbeperking.
Zoeken in blog
Zoekmachine Culinair
Culinaire Zaken Duizenden makkelijk toegankelijke recepten van heerlijke gerechten uit vele landen. recepten geordend op soort gerecht, land, indeling, ingredient en ingredientklasse, met veel uitleg en achtergrondinformatie bij ingredienten. bij elk recept een volledige bereidingswijze. http://www.xs4all.nl/~rjmmilt/
Restorant Zoek restaurants in belgië, restaurantgids, restaurantengids, uitgebreide en duidelijke informatie over restaurants , per provincie, type keuken, menukaarten, openingsuren, aankondigingen, kortingsbonnen, fotos, …..en ook voor vegetariërs http://www.restorant.be