Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Kok Vacatures Nl
Welkom bij Dokter Dieet Advies
Steun het IDF Support IDF Steun het Diabetesfonds Check for Obesitas and Diabetes! Word bewust van Obesitas & Diabetes!
About: Dokter on line
· Snel · Voordelig · Discrete verzending . Erkende Artsen · Authentieke medicijnen · De grootste online -apotheek · Geen afspraak nodig · Vertrouwelijk en veilig · Geen wachtkamer · Bestel thuis of op het werk · 20% korting op sommige kosten voor trouwe klanten!
Dokteronline biedt een service tussen arts, apotheek en u als klant. Na goedkeuring schrijft één van de onafhankelijk aangesloten artsen een recept voor uw medicijn of geneesmiddel, dat vervolgens door een Europese online apotheek wordt uitgeleverd en via de post bij u thuis wordt bezorgd.
Dokteronline offers an intermediary service of a doctor and pharmacy in one, also called an internet pharmacy or online pharmacy. You can request a medical consultation for a certain treatment, if this request is granted by the doctor then a prescription is issued, which will be sent to you by a European online pharmacy, in a discreet package. So at Dokter online you can order your medicine online, so that you will receive your medication conveniently at home.
Vacatures Wereld Vacaturebank Europa België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Hongarije Ierland Italië Luxemburg Malta Noorwegen Oostenrijk Polen Portugal Roemenië Rusland Slovakije Spanje Tsjechië Verenigd Koninkrijk Zweden Zwitserland Noord-Amerika Canada Mexico Verenigde Staten Centraal-Amerika Costa Rica Guatemala PanamaCaraïben Dominicaanse Republiek Puerto Rico Zuid-Amerika Argentinië Bolivië Brazilië Chili Colombia Ecuador Paraguay Peru Uruguay Venezuela Afrika Marokko Zuid-Afrika Oceanië Australië Nieuw Zeeland Azië China Filipijnen Hong Kong India Japan Korea Maleisië Pakistan Singapore Taiwan Thailand VietnamMidden-Oosten Koeweit Oman Qatar Turkije
Steun het IDF Support IDF Steun het Diabetesfonds Check for Obesitas and Diabetes! Word bewust van Obesitas & Diabetes!
About: Dokter on line
· Snel · Voordelig · Discrete verzending . Erkende Artsen · Authentieke medicijnen · De grootste online -apotheek · Geen afspraak nodig · Vertrouwelijk en veilig · Geen wachtkamer · Bestel thuis of op het werk · 20% korting op sommige kosten voor trouwe klanten!
The International Diabetes Federation invites you to join the Diabetes Education Workshop – D-NET 2011 at the World Diabetes Congress Dubai, 4-8 December.
DIABETES WORLD ALARM
Life Diabetes Twitter Berichten Worldwide
Tags Actuele nieuwsberichten lifestream over #Diabetes @Diabetes #Obesitas #Overgewicht #Dieet #Diat @IDF @Diabetesfonds #Diabetesfonds op Twitter Actueel Diabetes Wereldnieuws.
Individuals can experience different warning signs, and sometimes there may be no obvious warning, but some of the signs of diabetes are commonly experienced:
Frequent urination
Excessive thirst
Increased hunger
Weight loss
Tiredness
Lack of interest and concentration
Vomiting and stomach pain (often mistaken as the flu)
A tingling sensation or numbness in the hands or feet
Blurred vision
Frequent infections
Slow-healing wounds
The onset of type 1 diabetes is usually sudden and dramatic while the symptoms can often be mild or absent in people with type 2 diabetes, making this type of diabetes gradual in onset and hard to detect. If you show these signs, consult a health professional.
Prevention
At present, type 1 diabetes cannot be prevented. The environmental triggers that are thought to generate the process that results in the destruction of the body’s insulin-producing cells are still under investigation. Type 2 diabetes, however, can be prevented in many cases by maintaining a healthy weight and being physically active. Studies in China, Finland and the United States have confirmed this. IDF recommends that all people at high risk of developing type 2 diabetes be identified through opportunistic self-screening. People at high risk can be easily identified through a simple questionnaire to assess risk factors such as age, waist circumference, family history, cardiovascular history and gestational history. Once identified, people at high risk of diabetes should have their plasma glucose levels measured by a health professional to detect Impaired Fasting Glucose or Impaired Glucose Tolerance, both of which indicate an increased risk of type 2 diabetes. Prevention efforts should target those at risk in order to delay or avoid the onset of type 2 diabetes. There is substantial evidence that achieving a healthy body weight and moderate physical activity can help prevent the development of type 2 diabetes. In primary prevention there is an important role for the diabetes educator to help people understand the risks and set realistic goals to improve health. IDF recommends a goal of at least 30 minutes of daily exercise, such as brisk walking, swimming, cycling or dancing. Regular walking for at least 30 minutes per day, for example, has been shown to reduce the risk of type 2 diabetes by 35-40%.
Types of diabetes
There are three main types of diabetes: Type 1 diabetes is sometimes called insulin-dependent, immune-mediated or juvenile-onset diabetes. It is caused by an auto-immune reaction where the body’s defence system attacks the insulin-producing cells. The reason why this occurs is not fully understood. People with type 1 diabetes produce very little or no insulin. The disease can affect people of any age, but usually occurs in children or young adults. People with this form of diabetes need injections of insulin every day in order to control the levels of glucose in their blood. If people with type 1 diabetes do not have access to insulin, they will die.
Type 2 diabetes accounts for at least 90% of all cases of diabetes.
Type 2 diabetes is sometimes called non-insulin dependent diabetes or adult-onset diabetes, and accounts for at least 90% of all cases of diabetes. It is characterised by insulin resistance and relative insulin deficiency, either of which may be present at the time that diabetes becomes clinically manifest. The diagnosis of type 2 diabetes usually occurs after the age of 40 but can occur earlier, especially in populations with high diabetes prevalence. Type 2 diabetes can remain undetected for many yearsand the diagnosis is often made from associated complications or incidentally through an abnormal blood or urine glucose test. It is often, but not always, associated with obesity, which itself can cause insulin resistance and lead to elevated blood glucose levels. Gestational diabetes (GDM) is a form of diabetes consisting of high blood glucose levels during pregnancy. It develops in one in 25 pregnancies worldwide and is associated with complications in the period immediately before and after birth. GDM usually disappears after pregnancy but women with GDM and their offspring are at an increased risk of developing type 2 diabetes later in life. Approximately half of women with a history of GDM go on to develop type 2 diabetes within five to ten years after delivery. Other specific types of diabetes also exist. VISIT IDF >>>>>>>
Onze missie: Naar een toekomst zonder diabetes! Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes en complicaties te voorkomen en te genezen. We geven mensen met diabetes nu en in de toekomst een betere kwaliteit van leven. Om dat te bereiken zamelt het Diabetes Fonds geld in voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Bestel één van de handige informatiebrochures
RSS Diabetes Nieuws RSSDiabetesfonds http://www.diabetesfonds.nl/feeds/rss.xml/nieuws http://www.diabetesfonds.nl/feeds/rss.xml/pers Diabetes Diabetes Google Alert http://www.google.com/alerts/feeds/02988158837861049945/10673311309591663610 Diabetes Yahoo Alert http://nl.news.search.yahoo.com/rss?ei=UTF-8&p=diabetes&fr=yfp-t-73 Dieet Google Dieet Voorpagina Nieuws http://www.google.com/alerts/feeds/02988158837861049945/15955008933945696909 Yahoo Dieet Voorpagina Nieuws http://nl.news.search.yahoo.com/rss?ei=UTF-8&p=dieet&fr=yfp-t-732 Obesitas (overgewicht is dodelijk) Google Obesitas Alarm http://www.google.com/alerts/feeds/02988158837861049945/9408950625000561569 Yahoo Obesitas Alarm http://nl.news.search.yahoo.com/rss?ei=UTF-8&p=obesitas&fr=yfp-t-732 IDF IDF Facebook RSS https://www.facebook.com/feeds/page.php?id=67935817021&format=rss20 IDF Twitter Official http://twitter.com/#!/IntDiabetesFed NDEP http://ndep.nih.gov/whats-new/rss.aspx Tags Hier treft u het compleet Voorpagina en Twitter RSS Nieuws en links over diabetes en alle nieuwsberichten omtrent Diabetes, die elk jaar 10 000 mensenlevens vergt in Nederland, Diabetes in een pandemische ziekte elk jaar komen er in nederland 70 000 nieuwe patienten bij jongeren en ouderen, steun daarom het diabetesfonds en help de artsen een medicijn te ontwikkelen tegen deze ziekte.
Dat blijkt uit statistieken van de Wereldgezondheidsorganisatie. Jaarlijks krijgen 43.000 vrouwen in Nederland de diagnose kanker. Dit terwijl de kans op kanker verkleind kan worden door gezonde voeding en leefstijl.
Dieet Voorpagina Yahoo Nieuws
Obesitas
Obesitas Yahoo Voorpagina
Tags Actueel Voorpagina Nieuws Over Dieet en Uw Gezondheid Obesitas nieuws IDF Alarm & Diabetes Fonds Alarm Nieuwsberichten>> Rond 2030 zullen 300 miljoen mensen, ina lle lagen van de bevolking , zijn komen te overlijden aan de gevolgen van Obesitas en Diabetes, steun daarom het IDF en het Diabetesfonds zodat zij sneller een medicijn kunnen vinden tegen de pandemische ziektes Diabetes en Obesitas en de doodsoorzaak nummer 1 van de wereld.
Geniet van dit speciaal lekker gerecht met spruiten.
Ingrediënten voor 4 personen:
750 g spruiten,
800 g vastkokende aardappelen,
2 tomaten,
300 g mager rundergehakt,
1 ei, ½ liter magere runderbouillon,
2 eetlepels gehakte peterselie,
1 theelepel kerriepoeder,
peper en zout.
Bereiding: Snijd een dun plakje aan het voetje van de spruiten weg en was ze. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Dompel de tomaten 30 seconden in kokend heet water om ze gemakkelijk te kunnen pellen. Snijd ze in vieren en verwijder de pitjes. Doe de groenten en de aardappelen in een pan met een dikke bodem, kruid ze met peper en zout en roer er het kerriepoeder onder. Overgiet alles met de bouillon. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Meng ondertussen het gehakt met het ei, de peterselie, peper en zout. Rol van het mengsel middelgrote balletjes. Voeg de balletjes bij de spruitjes en laat nog 15 minuten zachtjes koken.
Kwaliteitskenmerken voor spruiten:
Vaste, gesloten structuur
Groene kleur
Perfecte presentatie
Geschoond
Vrij van vorstschade en fysiologische gebreken
Houdbaarheid:
Spruiten worden het best bewaard bij 0-1 °C. Dek af om uitdroging te voorkomen. Bewaar ze niet samen met ethyleenproducerende vruchten (tomaten, appelen, bananen, citrusvruchten, ...).
Bloemkolen hebben een gelijkmatige witte of lichte crème kleur en het blad oogt frisgroen.
De bloem is gelijkmatig van vorm over de ganse oppervlakte en heeft een vaste korrelstructuur.
Verwijder de bladeren en de meest harde gedeelten van de stronk. Was de bloemkool onder stromend water. Om insecten te verwijderen de bloemkool met de stronk naar boven 10 minuten in gezouten water leggen.
Bloemkolen zijn verkrijgbaar van april tot december. Het hoofdseizoen valt in de maanden mei tot oktober. De sortering gebeurt op basis van de omtrek van de bloem en de kwaliteit. Standaard worden bloemkolen in blauwe EPS-kisten verpakt. Andere verpakkingen worden geleverd op aanvraag van de handel.
Bloemkolen worden het best bewaard bij een temperatuur van 1 °C (min 0 - max 5 °C) met een relatieve vochtigheid van 95 à 100%. Bewaar de kool in een open zak of in papier gewikkeld om uitdrogen te voorkomen. Liefst in een koele berging of beter nog in de koelkast. Bloemkool bevat gezondheidsbevorderende stoffen (glucosinolaten) die bepaalde vormen van kanker zouden helpen te voorkomen. Bloemkook is ook rijk aan vitamine C.
Tip
Bereid bloemkool naar keuze in zijn geheel of in niet te kleine roosjes. Door met de vork in de kool te prikken kan men nagaan of de kool voldoende gaar is. Gebruik het kookvocht bij voorkeur als basis voor de saus. Bloemkool is onmisbaar in een groentekrans. Verwerk de kern en de stelen van de bloemkool tot soep of puree. Bloemkool kan niet alleen gekookt verbruikt worden maar is ook lekker in koude bereidingen en in kleine stronkjes bij het aperitief met een lekkere dipsaus.
Soorten bloemkolen:
witte bloemkool
groene bloemkool
torentjesbloemkool of Romanesco
witte bloemkool
groene bloemkool
torentjesbloemkool of Romanesco
Bloemkoolsoep De bloemkool reinigen, wassen en in roosjes verdelen. De prei reinigen, wassen en in zeer fijne ringen snijden. De helft van de boter verwarmen en hierin de bloemkoolroosjes en driekwart van de prei bakken gedurende 3 minuten. De bouillon toevoegen en op een zacht vuurtje laten sudderen tot de groenten gaar zijn. De soep doorsteken en op smaak brengen met zout en peper. De korsten van het brood snijden en de broodsneetjes in driehoekjes verdelen. De rest van de vetstof heet laten worden in een braadpan, het kerriepoeder toevoegen, goed mengen en hierin de stukjes brood bakken. De soep afwerken met de room en de rest van de preiringen. De croûtons apart opdienen zodat ze knapperig blijven.
Ingrediënten voor 4 personen:
1 bloemkool
1 preiwit
20 g boter (bakboter)
1.25 dl bouillon
peper
zout
4 sneetjes wit brood
1 theelepel kerriepoeder
1 dl room
Bloemkoolsoep met grijze garnalen Alle groenten klein snijden en aanstoven in boter. Overgieten met de kippenbouillon en kruiden naar smaak met peper en zout. De soep pureren met de staafmixer en ze door een zeef gieten. De verse room en de garnalen erdoor roeren en kort laten doorwarmen zonder te koken. Bestrooien met gehakte peterselie en meteen serveren.
Een verse paddenstoel herken je aan de stevigheid en droogheid van het product en de afwezigheid van bruine vlekjes. De champignon is vrij van abnormale vochtigheid en is niet gevliesd of geschubd.
Champignons worden best koel bewaard (tussen 0 en 4°C) met een hoge luchtvochtigheidsgraad (95%). Thuis hou je ze best in de groentelade van de koelkast voor maximaal 2 dagen.
Paddenstoelen maak je met een borstel of droog keukenpapier schoon. Er komt geen water aan de pas. Een gouden regel overigens bij het prepareren van veel groenten: een teveel aan water zorgt voor een concentratieverlaging van de aanwezige vitamines, net als een te lange kooktijd of een veelvuldig heropwarmen.
Rauwe paddenstoelen zijn heerlijk in een lenteslaatje: een spatje citroensap zorgt er voor dat ze hun mooie witte kleur behouden. Evengoed dienen paddenstoelen als warme groentebasis bij ons dagelijks menu of kunnen soepjes een net andere toets geven. Ook in combinatie met ei-gerechten laat de champignon zich smaken.
Bak een champignon niet te lang, anders worden ze taai.
Champignonsoep met garnaaltjes
Champignonsoep met garnaaltjes
Ingrediënten voor 1,5 l champignonsoep:
400 g champignons
¼ Chinese kool
1,5 l magere kippenbouillon
100 g vermicelli
1 eetlepel sojasaus
150 g grijze garnaaltjes
peper en zout
Hoe maak je de champignonsoep:
Borstel de champignons schoon en snijd ze in gelijke plakjes.
Was het stuk Chinese kool en haal de bladeren uit elkaar. Snijd elk blad in stukjes.
Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de champignons en de Chinese kool toe.
Laat 20 minuten koken op een zacht vuurtje.
Voeg de vermicelli toe en laat nog 5 minuten koken.
Voeg de sojasaus, de garnaaltjes, peper en zout toe en laat nog even doorwarmen.
Gasten ontvangen is één ding. Gasten ontvangen met alle tijd voor de gasten zelf, vraagt wat nadenken en voorbereiden. Primeurgroenten geven een buffet zowel kleur als smaak.
Tips om je buffet persoonlijkheid te geven:
Tijdstip Soms ligt de datum al lang vast, maar dat kan je niet beletten om het beginmoment van je feest ‘apart’ te maken. Uiteraard kan een feest beginnen omstreeks de middag met het traditioneel aperitief uitlopend op een mooi buffet. Maar evengoed kun je starten om 15u met een leuke fruittoets of -taart, perfect in harmonie met een stille opener als een fruitthee, een zachte koffie of een fruitbier zoals de Henegouwse Saison of Grisette. Nadat iedereen een natje en vooral gezond droogje kreeg, kan het buffet volmondig beginnen. Evengoed kun je een feest om 17u beginnen, een lichte fruit- en groentetoets gecombineerd met een sprankelend glaasje, een zeer droge maar smaakvolle witte wijn of dito bier.
Een must: Zorg op elk moment van je feest voor water. Veel merken bieden intussen een leuke look voor plat, minder bruisend of bruisend water, en dat in halve liter- of literflessen. Water is noodzakelijk en moet op elk moment van je feest in handbereik zijn!
Indeling: Maak van je buffet geen eenrichtingsverkeer self-service. Voorkom dat je gasten na één rondgang ‘alles’ gezien hebben, keuzes gemaakt hebben en bij hun ‘tradities’ blijven. Verrassen is altijd een leuke feestelijke boodschap! Flandria-groenten en Flandria-fruit vormen een ideale basis en zijn een perfecte vormgever. Deel een buffet in zoals een maaltijd in gangen: drie of vier gangen bieden een totaliteit aan visuele smaakvariatie. Bovendien blijven je gasten op die manier wat meer in beweging, wat ook het contact en de gezelligheid bevordert.
=> Start met superlicht, in kleur en smaak (Asperges, een lichte komkommersla of -pesto, waterkers, zeevruchten, lichtgerookte vis en dito vleeswaren… ), combineer met een droge witte wijn of voor de liefhebbers een gekoelde wijn van de Pinot Noir druif, een aperitiefbier (geuze of een champagnebier), een sprankelende cava, prosecco of champagne. Ideaal is een combinatie met oesters, grijze garnalen of zeer droog gerookte vleeswaren. Hou het licht maar smaakvol, de start is een belofte voor straks!
=> De tweede tafel mag iets steviger qua kleur, qua smaak, qua inhoud. Maar ook hier mag verrassing troef zijn: in boter gesmolten asperges, een opgevulde aubergine met lamsgehakt en volle rijst, … . Laat de kleuren van deze tafel iets dieper worden, naar warmrood, aubergine, olijfgroen. De wijnen hier mogen ook wat steviger smaken. Een goede vuistregel: kies de wijnen volgens het gerecht dat je aanbiedt. Een Mediterraans gerecht bijvoorbeeld vraagt een erg Zuiderse wijn, goed gerijpt door de zon. Ook bier kan een uitstekende begeleider zijn: veel Belgische abdijbieren hebben een smaakpalet dat tegen een stootje kan.
=> De derde tafel mag aanvangen met het hartige, gecombineerd met fruitige. Hier kan Flandria-fruit een geweldig mooie rol spelen. Zelfgemaakte sorbet, een heerlijke coulis, of een heerlijk gevarieerde fruitsalade met een toefje slagroom… Het kan!
=> Een koffietafel mag nooit ontbreken. Wist je dat een aantal Belgische chocolatiers zelfs pralines met een groentevulling maken? Zeer speciaal, zeer exquis en zeker een verrassing!
Smaken uit elkaar houden: Een vaak geziene fout tijdens een buffetschikking, is de grote schotel waar werkelijk ‘alles’ op ligt: vlees, vis, groenten, citroen, fruit… Als die schotel het een paar uur moet uithouden, dan krijg je een vrij onaangename smaakvermenging. Een beter idee is het om de diverse elementen van de maaltijd apart te serveren en iedere gast toe te staan naar eigen smaak en ‘capaciteit’ het bord te vullen.
Ingredienten ingredienten.nl: Kleurrijke foto's, een database met tienduizenden recepten en duizenden combinaties van bij elkaar passende ingrediënten
pasta startpagina.nl Honderden link met alles over pasta. Van recepten tot restaurants
Well water Well water is een bronwater/mineraalwater. Een kwart van de opbrengst naar simavi gaat, die er waterbronnen mee bouwt en 3e wereld landen.
Zout beperkt De meest complete website over zout en zoutbeperking.
Zoeken in blog
Zoekmachine Culinair
Culinaire Zaken Duizenden makkelijk toegankelijke recepten van heerlijke gerechten uit vele landen. recepten geordend op soort gerecht, land, indeling, ingredient en ingredientklasse, met veel uitleg en achtergrondinformatie bij ingredienten. bij elk recept een volledige bereidingswijze. http://www.xs4all.nl/~rjmmilt/
Restorant Zoek restaurants in belgië, restaurantgids, restaurantengids, uitgebreide en duidelijke informatie over restaurants , per provincie, type keuken, menukaarten, openingsuren, aankondigingen, kortingsbonnen, fotos, …..en ook voor vegetariërs http://www.restorant.be