|
Ieder brouwerij heeft, normaal, zeker een tripel in zijn gamma zitten. Dit was ook zo bij de Poperingse ‘Plukker’ en deze is dan ook mee overgenomen door Terrest. Deze blonde ‘Belgian tripel’ wordt gebrouwen met biologische gerstgehaald bij Mouterij Dingemans. Het werd bevrucht met één enkele hopsoort, de unieke dubbel-doel hop ‘Pilgrim’ gekweekt op het veld van Cambie te Poperinge. Dit bier staat bekend om zijn stevige gisting waardoor het mondgevoel zeer zacht aanvoelt metals gevolg het een lekker frisse dorstlesser is.
Proefkotje: Licht wazig oud goud gekleurd met licht beige schuimkraag en de nodige carbonatatie. Een keurig moutbitter aroma waarbij het evenwicht met die ene hopsoortzijn werk doet. Een zoetig (honing) mondgevoel waarin de bitterheid anders is dan bij een gewone tripel en de aanwezigheid van een savooikool smaak met eronder een kruidige (muskaatnoot) toets vermengt met fruitigesinaasappelzest Met een volmondige smaakbeleving kom je bij een droge zacht gistbittere afdronk.
|