Dit fruitige werkje werd gehaald bij Dranken Jo (Roeselare), geproefd en beschreven tijdens de tasting van BPC 't Plakkertje Roeselare. Brouwerij Lindemans had al teken van leven in de 16° eeuw maar de familie Lindemans trap pas in 1868 in de herberg 'Hof ter Kwadewegen' en maakte het tot het grootste landelijk familiebedrijf van ons land dit vooral met bieren van spontane gisting. Het fruitbier van gemengde gisting wort gebrouwen sinds 1986 te Vlezenbeek, in de nabijheid van de Zennevallei. Deze Lindmans Cassis is een fruitbier op basis van maceratie van authentieke één-jarige lambiek van gerst uit eigen kweek, ongemoute tarwe en wilde gist. Een filtraat van zorgvuldig gekozen zwarte bessen laat een frisse zoetzuren indruk na. Na de spontane gisting volgt een lang rijpingsproces in eikenhouten foeders. Bij de toevoeging van het zwarte bessensap ontstaat een secundaire gisting en een 'Ale' van uitzonderlijke smaak en compliciteit en met een donkerpaarse kleurschakering die spontaan aan rode wijn doet denken.
Proefkotje: Rode wijnkleur met zeer lichte roodkleurige schuimkraag en prikkelde carbonatatie. Een fruitige (braambessen, kers) met Brett omgeven moutaroma waarin een kruidig en zoetaanvoelende, met balsamico-azijn doorweven, mondgevoel waarin de bessen hun groot aandeel opeisen. Het eindigt zeer lekker frisse afdronk waarin het zachte zoet-zurige een tijd blijft hangen.
Brouwerij Lindemans, Lenneksebaan 1479 Vlezenbeek - 02 569 03 90 - info@lindemans.be
|