Een der laatste veroveringen (met dank aan Belinda Eelbode) geproefd en beschreven bij BPC 't Plakkertje Roeselare. Dit uiterst complex en verfijnt fruitbier dat in 2016 nog werd bestempeld als 'Het beste fruitbier ter wereld' werd recent van de biermarkt gehaald wegens te weinig opbrengst. Het bier werd reeds in 201 ontwikkeld samen met de wereldvermaarde 3-sterrenchef Vik Geunes van 't Zilte in Het /as Antwerpen. Dit exclusief bier is ontstaan uit een 100% jong foederbier dat zijn 2-jarige smaakaanpassing zocht in de Roeselaarse foederzalen. Nadien onderging het nog een zestal maanden gistende maceratie van krieken, frambozen en veenbessen dit gecombineerd met een vleugje tannine en karamelmout. Het resultaat s een Rodenbach met uitzonderlijke zuiverheid, het unieke huwelijk van delicatesse en de kracht van een frisse bourgogne. Volgens vele bierliefhebbers een uniek stukje Vlaamse geschiedenis dat in de anonimiteit zal verdwijnen.
Proefkotje: Oranjerode kleur met lichtroze plakkende schuimkraag en een parelende carbonatatie. Een fris, zurig aroma, fruitig (frambozen, kers) met vooral onderliggende toetsen der zuurheid veroorzaakt door het lange verblijf in de eikenhouten vaten en het je fluweelzacht begeleid naar een zoet-zure, fruitige smaak die mooi uitgebalanceerd eindigt op een droge, zurige afdronk waarbij het lekker gevoel van de balcamico-azijn nog een tijdje blijft door zinderen.
Brouwerij Rodenbach, Spanjestraat 133/135 Roeselare -051 27 27 00 - info@swinkelsfamilybrewers.com
|