De Keuze van Mel voor BierBrief 610 werd deze keer in de ketels en vaten bij De Meester Lendelede. Onder de opgestapelde vaten een aantal Bourbon Whisky barrels. Deze worden ondermeer gebruikt om het moederbier 'Maître Tripel' een zestal maanden te laten rijpen waardoor een zeer complex, stevig karakter wordt gevormd. De smaak van 't vat is al volledig ingeburgerd en zeer hoopvol en vooral lekker.
PROEFKOTJE: Wazig donker goudblond met romige, licht beige schuimkraag en een mooie carbonatatie. Een gistbitter aroma, moutig en licht zurig met wa turfgevoelens en waarin ook reeds een aanduiding komt voor een heerlijke alcoholwarmte. Een frivool, onverbloemd, zoet mondgevoel met een zachte moutbitterheid en eindigt op een tamelijk zoete moutbittere afdronk.
Brouwerij De Meester, Nelcastraat 10, Lendelede - 0468 14 36 80 - info@brouwerij-demeester.com
|