Mijn eerste bier na mijn zware revalidatie kent zijn oorsprong in het intussen verdwenen Izegems Thais restaurant 'Kai Fa' en toen nog gebrouwen in 't Gaverhopke Stasegem. Intussen in eigen ketels te Emelgem.
Het is een speciale tripel maar met een matig spicy kantje. Een mooie balans van mout, hop en vooral het kruidige Galanga (Thaise gember).
Galanga betekend in het Thais 'blanke buitenlander' of 'toerist'. Wordt ook veel gebruikt als begeleider van Oosterse gerechten maar als zetelbier ook een aanrader.
Wacho's Proefkotje: Licht wazig oud goudkleurig met romige witte schuimkraag en voldoende carbonatatie. Een zachte mout siert het aroma waarin vooral Galanga domineert en met de aanwezigheid van de plaatselijke gist een mooi geheel vormt. Ook in mild moutbitter mondgevoel komt de galanga gember subtiel om aandacht vragen. Tussendoor komen kleine golven van fruitig (abrikoos) verlegen opduiken in de licht gekruide moutbittere afdronk die je nog wat laat genieten tot de volgende slok.
Brouwerij D'Oude Maalderij/Eetcafé The Mash, Ardooisestraat 130, Emelgem (Izegem) - 0486 693 034 - doudemaalderij@hotmail.com
|