Melissa Dhooge (Bierhalle Deconinck Vichte) liet voor BierBrief 573 haak keuze gaan naar een creatieve bestseller. Een champagnebier uit het brein van Omer Gery, de vijfde generatie Vander Ghinste. Hierbij werden vijf hopsoorten gebruikt waarbij 2 in dry-hopping en na rustperiode van een 8-tal weken een heel speciaal aromatisch effect veroorzaakt . De aanwezige Brett maakt het meteen een bier dat beter wordt met de jaren. Deze limited Edition werd 12 jaar na de klassieker gebrouwen maar ook onder het motto 'Hoe mèr, hoe liever' en is alvast geevolueerd (door zijn brouwwijze) naar een droog en levendig bier met zeer weinig suikergehalte.
PROEFKOTJE: Amberkleurig met romige witte schuimkraag en pittige carbonatie. Een kruidig, citrusachtig zoet gist en moutaroma waarin de aanwezige Brett zich laat voelen. Een zachte en zoetig aanvoelend pilsmout, droog en met een licht zurig gistaccentje je naar een fruitige (sinaasappel) moutbittere afdrong verwijst. Zeer geslaagde welkomdrank of abieritief.
Brouwerij Vander Ghinste, Brouwtorenstraat 5, Bellegem - info@omer.be - 056/23 51 71 - www.omervanderghinste.be
|