Melissa Dhooge (Bierhalle Deconinck Vichte) koos voor BierBrief 571 voor een Waals biobier van brouwer Damien Delneste die met gerstemout uit eigen boerderij gebruikt met brouwwater die hij vanonder de brouwerij oppompt. Er is ook een eigen gekweekte giststam. De frisse Belgische en Duitse biohop haalde hij bij zijn baas Marc Antoine de Mees wat een zeer aangenaam en frisse dorstlesser opleverde.
PROEFKOTJE Amberkleurig met romige witte schuimkraag en voldoende carbonatatie. Een overheersend gesrtemout aroma waarin wel een beetje tarwe is verweven. Een fris aanvoelende smaak met vooral licht zurige (gist?) moutbitterheid en ook wat zoetig je overbrengt naar tarwemout gevoelige zoet/bittere afdronk.
Brasserie Brunehaut, Rue des Panneries 17, Gaurain-Ramecroix - info@brunehaut.com - 069/34 64 11 ) www.brunehaut.com
|