Meegenomen uit het grote gamma geuzes bij Bierhalle Deconinck Vichte op aanraden van Wanne Madelijns. Het micro-brouwerijtje van de familie Devillé achteraan hun eetcafé De Herberg maakt te voor het eerst een zelf gebrouwde oude geuze nadat ze drie jaar geleden een lambiek op vat hebben gezet. Een mengsel van jonge en oude lambiek kreeg nog na de botteling een rustperiode van zes maanden. De kenners waren uiterst tevreden over het resultaat zodat de Zennevallei een volwaardige geuzemakerij in aanbod heeft. In het simpele etiket herkennen we het vroegere gebruik van witte of rode kalk.
PROEFKOTJE: Licht mberkleurig met kleine witte schuimkraag en pittige carbonatatie. Fruitig (rebarber) moutaroma waarin de aanwezigheid van wilde gist zich reeds laat merken. Het zurig, citroenachtig mondgevoeel met een aangename moutbitterheid waarbij de aanwezigheid in de eikenhouten vaten en de Brett-uitstraling zijn nodige zuurte opleverd. In de lange afdronk komt een zachte hopbitterheid zich melden. Prachtig voor een allereerste geuze. Halle gevoelig en een trots voor de Zennevallei
Eetcafé/brouwerij De Herberg, Octave de Kerckhove d'Exaerdestraat 16, Huizingen. - 02/308 36 56 - 047 41 92 67 - denherberg@gmail.com - https://www.denherberg.be
|