Melissa Dhooge, Bierhalle Deconick koos voor BierBrief 562 voor een abieritiefbier uit de stal Eutropius Menen. Amper 4,5% en gebrouwen als eerbetoon voor Claude Dezitter, uitbater geweest van Kortrijkse eetcafé Petit Paris en een vijftal jaren overleden. De nieuwe uitbater Vincent Vermaut wil daarmee ook het 40-jarig bestaan van Petit Paris onder de aandacht brengen. Hierbij werd een uniek en waarschijnlijk nooit gebruikt ingrediënt gebruikt: Saltverk birch smoket salt of IJslands gerookt zout waardoor het zoutig accentje midden op je tong een unieke gewaarwording brengt. De vrouw op het etiket draagt eveneens een bril op haar voorhoofd. Deze verwijst naar levensgewoonte van Claude Dezitter. De pastelkleuren in het label verwijzen naar de sfeer in de Franse bistro's die ook in de Kortrijkse Petit Paris uitstralen.
PROEFKOTJE: Wazig goudblondje met gezonde witte schuimkraag en voldoende carbonatatie. Moutig aroma met de aanwezigheid van de plaatselijke gist. Een milde moutbitterheid in het mondgevoel waarin je minder duidelijk het gebruik van het speciale zout aantreft en het je goed smakend naar een iets kruidig drinkbare licht zoutgevoelige afdronk brengt.
Huurbrouwerij Eutropius, Hogeweg 263 Menen - info@brouwerij-eutropius.be - 0494 39 99 66 - 056 980 465 - www.brouwerij-eutropius.be
Eetcafé Petit Paris, Rijselsestraat 82 Kortrijk - kortrijk@petitparis.be - 056 22 05 69 - 0473 72 58 53 - www.petitparis.be
|