De keuze van deze Waalse gueuze kwam deze keer op vraag van mijn biermoatje Kurt Decoene op het Bierweekend van De Lambiekstoempers 2019 te Alsemberg. Een zeer goed geslaagde aflevering door geuzeblender Pierre Tilquin met een blend van 1,2 en 3 jarige oude lambieken die daarna zo'n 6 maanden hergist op fles. Pierre haalt de wort bij Fr. Boon, Lindemans, Girardin en Cantillion die gist en rijpt in zijn houten vaten voor de gebruikte lambieken. Lekker abieritief of als gezelschap bij gelijkwaardige of andere lambiek genieters.
PROEFKOTJE: Gouden kleur met kleine ringetje) witte schuimkraag en voldoende carbonatatie. Fris citrus aroma met een zachte zure afdruk waarin een lichte moutbitterheid en het resultaat van het verblijf in de eiken foeders hun ware aard bekendmaken. Het fruitig (groene appel) en met noten doordrongen mondgevoel de smaak van de aanwezige brettanomyces de voeling van de vrij gekomen tannines benadrukt en eindigt dan ook op een matig zurige doch droge sexy afdronk dat vraagt naar een volgende beproeving van deze heerlijkheid die zelfs voor de niet-kenners zal worden geapprecieerd.
Gueuzerie Tilquin, Chaussée Maieur Habils 110 Bierk (Bierghes Rebecq) - 02/395 33 48 - GSM Pierre: 0472/91 82 91 - info@gueuzerietilquin.be - www.gueuzerietilquin.be
|