Meegebracht uit een mandje bij Bierhalle Deconinck Vichte. Het eerste bier uit een reeks Monk-bieren met een hoog alcoholgehalte. Gebrouwen in de authentiek patersstijl door brouwers Koen van den Heuvel en Jan Vandyck. Deze is een zwart abdijbier met aanwezigheid van Westmalle gist, Palemout 7 en de hopsoorten Hallertaü Hersbrücke, Styrian Goldiong en Northern Brewer samen met een stevige portie Antwerpse Candico suiker.
PROEFKOTJE: Helder donkerbruin van kleur met beige schuimkraag. De lichtgebrande mout die wat fruitigs (bessen) heeft. In een aangenaam mondgevoel, zoetig met een link naar honing, komt de licht geroosterd moutbitterheid naar boven samen met een matige zuurheid en nu en dan merk je toch wat hoppigheid op. Naar het einde toe komt dan de alcoholwarmte zich mengen tot aan een lekker moutbitterheid in de droge, lange afdronk. Fris maar stevig degustief of als begeleiders bij een wilde maaltijd.
De Keukenbrouwers, Jan Frans Gellincklaan 172, Hove - Koen: 0474 39 83 72 - Jan: 0474 49 09 02 - info@dekeukenbrouwers.be - www.dekeukenbrouwers.be
|