Hopelijk genieten jullie van de reportage's op deze blog,indien er vragen zijn kan je deze gerust stellen via e- mail bedankt voor het bezoekje vriendelijke groetjes Goethals Bianca
Dag 2 stond in het teken van bezoekjes van naburige stadjes zoals Pienza en Montepulciano.Waar de archtectuur werklijk adembenemend was.Ook staat Pienza bekend als het kaasstadje je vind er verschillende winkels met tientallen soorten kaas de ene nog vreemder dan de andere.Montepulciano staat ook bekend om zijn wijn.Montepulciano ligt in een wijnstreek waar de bekende Vino-Nobile wijn wordt gemaakt.Vanaf de muren en versterkingen heb je een mooi uitzicht over Umbrie en Zuid-Toscane.s Avonds was iedereen uitgenodig op een wijndegustatie met de nodige hapjes en uiteraard de aangepaste wijntjes.Dit vond plaats in het wijnhuis van Castelnuovo Tancredi misschien eerst een woordje uitleg over dit landgoed:Het landgoed Castelnuovo Tancredi omvat meer dan 600 hectare van de omringende heuvels van Montalcino en ligt precies tussen Sienna en de Orcia vallei.Het landgoed is in het bezit geweest van vele befaamde Italiaanse families, zoals de Guglieschi, de Borghese en de Tancredi families. Na deze laatste familie is het landgoed blijvend vernoemd nadat het vijf generaties geleden in bezit kwam van de familie Venturini Del Greco. Hun voorkeur is altijd uit gegaan naar het behoudt van de typische sfeer en tradities rond het landgoed, hoewel er door de jaren heen wel het nodige moderne onderhoud aan het landgoed is verricht.Rond het begin van de 14e eeuw werd de grond om het landgoed heen beplant met eiken, olijfbomen en wijngaarden. Later, in het begin van de 18e eeuw kwam er behoefte aan een kelder om wijn in te bereiden en de olijfpersen voor de bereiding van olijfolie in op te slaan. Dit antieke gebouw is onlangs gerestaureerd naar zijn originele schoonheid. Net als in het verleden zijn de uitgebreide productie van graangewassen, de productie van olijfolie en de acht hectare aan wijngaarden nog steeds de dagelijkse realiteit op het landgoed Castelnuovo Tancredi. Er wordt hier met een grote passie en trots voor het bedrijf geproduceerd, terwijl de natuur gerespecteerd blijft door het gebruik van organische landbouwmethodes.Daarna werd iedereen verwacht in de TNT pub waar Gianni iedereen verwachtte voor een pré-Villaggio Della Birra.Gianni had er voor gezorgd dat er een 7 tal Belgische bieren te proeven waren van het vat.Zoals Saison Dupont Dry-Hopping(brouwerij Dupont),Biere de miel(brouwerij Dupont)Witkap Stimulo(Brouwerij Slaghmuylder),V Cense(brouwerij Jandrain-Jendrenouille),Hommelbier(brouwerij Van Eecke),Quintinne Hercule(brouwerij Des Legendes),Sint-Bernardus Prior(brouwerij Sint Bernardus).Voor de muzikale noot zorgde het plaatselijke bandje Zigzania die bekende songs coverde.Uiteraard werd er nog stevig gevierd en geproefd.De juiste toon werd in ieder geval ingezt en het beloofde alvast een pracht van een festival te worden.
Reeds van enkele weken voordien keken we uit naar deze dag.Op woensdag 8 september was het dan zover omstreeks 13u30 vertrokken we in Beerzel('tHofbrouwerijke).Daar hadden we afgesproken met brouwer Jef Goetelen en bierkenner Steven Vermeylen om de trip van om en bij de 1200km richting Toscane aan te vatten.In een toffe sfeer zetten we de tocht in.Het was de bedoeling dat iedereen enkele uurtjes reed.Zodat de trip voor iedereen minder vermoeiend zou worden.We waren niet gehaast en namen alle tijd om onderweg te eten en af en toe de benen te strekken.Het festival begon maar op zaterdag immers.Maar we wilden er toch wat op voorhand zijn om eventueel nog enkele dorpjes in de omgeving te bezoeken.Alles verliep volgens plan,natuurlijk kon je de wegenwerken niet voorspellen daardoor hebben we wat tijd verloren maar dat was het minste.We zaten toch in een vakantiesfeer en met mooie vooruitzichten.Dus dit kon de pret niet drukken.Na door Luxemburg,Frankrijk,Zwitserland te hebben gereden kwamen we omstreeks 7u donderdagochtend 9 september aan in het ochtendgloren van het mooie Toscane.We waren blij dat we de bordjes Buonconvento en Bibbiano zagen.We parkeerden onze wagen in de tent waar het festival zou plaatsvinden.Na een ontbijtje bij de plaatselijke bakker,mochten we daarna naar onze prachtige slaaplokatie gaan,deze was gelegen tussen de prachtige wijnranken middenin het wondermooie Toscaanse landschap.We doken daarna nog enkele uurtjesons bedje in om fris te zijn en van onze vakantie te genieten.In de namiddag vertrokken we richting TNT pub om onze Italiaanse vrienden te begroeten,en een aperitiefje te degusteren.Omstreeks 20u werden we verwacht in de TNT pub voor het avondmaal.Waar we ons te goed deden aan de lekkere Italiaanse keuken en bier.We sloten de dag af met een lekker Chianti wijntje.En toasten op een fantastich verblijf en vriendschap.En hopelijk op een fantastisch Villaggio Della Birra 2010.
Voor de 3e maal organiseerde het Tonafhankelijk Biergeno(o)tschap Damme haar bierfestival in de hallen onder het stadhuis van het historische Damme.In de stad van Tijl Uilenspiegel was veel volk op de been.Want het was er prachtig weer.Op het marktplein voor het stadhuis vond een culinaire markt plaats waar allerlei streek-en ambachtelijke delicatessen te koop waren.Dit was in samenwerking met de Vlaamse confrerie van de gastronomie en de vzw West-Vlaamse streekproducten.Gaande van allerlei vleesproducten tot jenevers...Tijdens het festival waren er ook verschillende kookdemonstraties met bier.Op het festival zelf had mende keuze uit een 60 tal biertjes van verschillende brouwerijen/bierfirma's.De organisatie pakte zelf uit met enkele primeurs.Waar wij als bierliefhebbers die kans niet onbenut lieten om deze biertjes te proeven.Het ziet er naar uit dat dit festivalletje een blijvend succes wordt gezien het aantal bezoekers.Op naar een 4e editie en proficiat aan de organisatie.
Voor de eerste maal reden we richting Denderleeuw daar vond het tuin(bier) feest plaats van het bekende bierrestaurant 'De Heeren van Liedekercke'
We hadden er al veel over horen vertellen,en een bezoekje drong zich uiteraard op.Het restaurant staat bekend als het 2e beste bierrestaurant ter
wereld volgens de website ratebeer.Al enkele jaren organiseren ze in hun tuin een bierfestival waar alle bieren te proeven zijn die in het restaurant te verkrijgen zijn,eventueel aangevuld met enkle primeurs,en heel wat bieren van het vat.Deze maal kon je kiezen uit een ruime selectie van maar liefst 250 verschillende bieren.Waaronder een 30 tal van het vat.Je kan er tijdens het weekend 24 u terecht om biertjes te proeven,want beide dagen kon je 12 uur proeven.Wat dit evenement uniek maakt.Uiteraard worden de hongerigen niet vergeten zo kan je van meerdere gerechten genieten die bereid zijn met bier.Ook waren er pralines te verkrijgen waar bier in verwerkt was.Nieuw dit jaar was dat er 2 soorten kaas verkrijgbaar waren waarin het huisbier Heerenbier(8%)Brouwerij Boelens en Sodalitas(6,5%)Brouwerij Den Herberg in verwerkt waren.Voor de kinderen was er een springkasteel aanwezig waar ze hun hartje konden ophalen.Voor de ambiance op zaterdag werd gezord door Jameson&Jameson die iersr folkliederen op een ludieke manier ten gehore brachten.Je hoort het dus voor elk wat wils.Tel daarbij dat het weer schitterend was en je hebt de perfecte combinatie voor een leuke namiddag/avond.Ons hoorde je zeker niet klagen.We genoten met volle teugen.We deden nog mee aan de bierquiz en probeerden zoveel mogelijk goede antwoorden in te vullen.Het was een perfecte organisatie,en daarom wensen we de organisatoren van harte proficiat voor dit prachtig evenement.Waar we zeker nog eens op bezoek zullen komen.
Ter gelegenheid van de open bierdagen op 2-3-4-5-6 september bij Geuzestekerij 3 fonteinen trokken we richting Pajotteland meer bepaald naar Beersel deze streek is vooral bekend voor de Geuze en Lambiek.We werden hartelijk verwelkomt door brouwer Armand Debelder,die ons meteen zijn nieuwe Geuze liet proeven namelijk Straffe Winter(8%).Deze was uitzonderlijk dit weekend te koop,tot einde vooraad en enkel te verkrijgen in de brouwerij zelf.Opmerkelijk was dat er kerstversiering hing,dit maakte de sfeer nog unieker en je misschien al deed verlangen naar een lange koude winteravond.Dit brouwsel zal maar éénmalig gebrouwen worden,dus Lambik en Geuze liefhebbers weten wat hun te doen staat.Straffe Winter is ontstaan door te spelen met verschillende moutsoorten en er uitzonderlijk kandijsuiker aan toe te voegen.Het is uiteraard een bier van hoge gisting die 2 zomers gerijpt heeft op eiken vaten.Het bier wordt best gedgegusteerd op kamertemperatuur zo komen de whiskytoetsen volledig tot zijn recht.Liefst op een koude winteravond,wat dit nog uitzonderlijker zou maken.Maar zullen we zolangkunnen wachten om dit heerlijke gerstenat te proeven?We genoten nog na van een heerlijke Lambik en een oude kriek.We kochten nog enkele flessen van de prachtige Geuze Straffe Winter.Armand nogmaals bedankt voor hartelijke ontvangst,de attentie en de heerlijke Geuze.We komen beslist nog eens langs als we door het mooie Pajotteland rijden.
Nieuw in Brugge is kunstkroeg Le Comptoir des arts gelegen in de Vlamingstraat 53.Een bijzondere kroeg want als je aan het genieten bent van je biertje kan je de kunstwerken bewonderen die aan de muur tentoongesteld worden.Iedere paar weken is er wel een kunstenaar te bewonderen.Toen wij erwaren waren het de aquarellen van kunstenaar/brouwer Kris Herteleer die er kunstig aan de muur prijkten.Een bijzonder combinatie is het in ieder geval.Maar daarbij houd het ook niet opwant regelmatig vinden er ook optredentjes plaats van meestal onbekend talent gaande van blues,jazz,soul.Uitbater Bram Thienpondt heeft al heel wat ervaring in de Horeca sector.Dit kan je ook merken aan de prachtige gevarieerde bierkaart waar zo'n 90 tal biertjes op prijken.Brugge heeft er in ieder geval een unieke kunstkroeg bij en daar kunnen zowel de bier,kunst en muziekliefhebbers alleen maar wel bij varen.Ook niet vergeten te vermelden is de mooie selectie aan whiskies,uiteraard voor de liefhebbers.Vergeet niet als je 'Brugghe die scone' eens bezoekt ook een een bezoekje te brengen aan dit kunstige keldercafé.
Kunstkroeg Comptoir Des Arts Vlamingstraat 53 8400 Brugge Openingsuren:ieder dag vanaf 18u tot 03u gesloten op dinsdag.
Toen we een tijdje geleden eens in het prachtige boek 100x Straffe Cafés in Vlaanderen van Bruno Loockx bladerden,kwamen we dit bijzonder cafétje tegen namelijk Herberg Sint-Maarten in de dorpskern van Loppem.Meteen was onze aandacht gewekt.Hoog tijd om eens een bezoekje te brengen aan dit oudenthieke cafétje.Het café deed vroeger dienst als gemeentehuis(tot 1938).Voordien was het een herberg-afspanning en wagenmakerij daterend uit 1868.Uit één van de anekdotes dat de uiterst syphatieke uitbater Victor ons wist te vertellen was:Als er een iemand trouwde legden ze een plank op de biljarttafel en zo vond het huwlijk plaats.Dus alle mensen die getrouwd zijn voor 1938 zijn in op deze plaats in het huwelijk getreden.Na eerst café de Lekpot een eindje verderop opgehouden te hebben van 1973 tot 1984,verhuisde Victor naar café Oud Gemeentehuis.Maar in 1986 besliste patron Victor om de naam te wijzigen in Sint-maarten,verwijzend naar de patroonheilige van de parochie.Wat je meteen opvalt als je binnenkomt is de grote collectie Heilig Hartbeelden die Victor verzamelt(zo'n 750 stuks)Prachtig.We besloten om ook eens teproeven van de in huis bereidde spagetti,heerlijk.Ook de ribbetjes zijn naar het schijnt niet te versmaden.We hadden het blijkbaar getroffen want kort nadien bleek er een optredentje plaats te vinden.Katrien Van Zeir uit Assebroek en Gerrit Van Noppen uit Sint-Truiden,bleken er op te treden en gaven een pracht van een acoustische set weer,wij hebben er in ieder geval van genoten.Achteraf bleek dat er iedere eerste vrijdag van de maand er een optredentje plaats vind met telkens verschillende muziekanten.Maar Katrien is steeds van de partij.Zo heeft zij al 2 cd's uitgebracht onder ander onder de naam van Bram Ble&Rose samen met een bevriende muzikant Kries Roose.En een solo cd No promises.Dit is prachtige singer/song writer muziek.Die in feite door Joe Mullen(Ierse singer/songwriter) daar is geintroduceerd.Wij bedanken dan ook iedereen voor de gezellige avond,en komen in ieder geval nog terug in deze meer dan gezellige herberg.Oja ik was het nog bijna vergeten je kan er ook uitstekende streekbiertjes degusteren.Dus ons hoorde je niet klagen.En hebben met volle teugen genoten.
Herberg Sint-Maarten Dorp 8 8210 Loppem Tel:050/82.36.17 Open op vrijdag en zaterdag vanaf 19u Op zondag vanaf 17.30
In het Waals-Brabantse dorpje Archennes(Eerken in het Nederlands) vond al voor de 6e maal Arch'en bieres plaats.Het was al reeds enkele jaren dat ik het festivalletje wilde bezoeken en afgelopen zondag is er het toch van gekomen.In wisselvallig weer reden we richting Grez-Doiceau.Bij het binnenkomen schafte je een proefglaasje aan,waarbij je een bonnetje kreeg om het biertje van het festival Super Archennes gratis te proeven.
Gelukkig bleef het vrijwel droog op een buitje na.Want tal van activiteiten vonden plaats op de binnenkoer van Maison de Coullemont
het voormalige gemeentehuis van dit dorpje.Niet enkel stonden bieren in de belangstelling maar ook tal van streekgerechten.Hoofdzakkelijk
gerechten uit de streek net als de biertjes die er geshonken werden.Dit jaar had men een keuze uit een 40 tal verschillende bieren.Waaronder het speciaal voor de organisatie gebrouwen Super Archennes(7,5%) gebrouwen bij brouwerij Val-Dieu.Er waren ook enkele brouwers aanwezig die hun biertjes promoten.Ook was er een brouwerij aanwezig uit Frankrijk meer bepaald Brasserie Craig Allan.
Elk jaar proberen de organisatoren verschillende streekproducten voor te stellen aan de bezoekers.Het hele weekend zijn er dan ook verschillende proeverijen.Ook is er telkens randanimatie en kunnen de kinderen er ravotten in het springkasteel.Kortom een echt familie festival.
De Bourgondiers onder ons komen in ieder geval aan hun trekken,zeg nu zelf een lekker hapje en een goed biertje meer hoeft dit niet te zijn.
Daarom noteer alvast voor volgend jaar dit festivalletje,je zal er zeker geen spijt van hebben om het te bezoeken.Proficiat aan de organisatoren voor dit toch wel bijzonder bierfestival.
Voor de eerste maal bracht ik een bezoekje aan de bierfestival van de Lambikstoempers.Dat nochthans voor de 11e maal werd georganiseerd.In de mooie streek rond Brussel meer bepaald in Alsemberg(Pajottenland) vond vorig weekend hun festival plaats,meer bepaald in het CC De Meent.Een mooie bierlijst met meer dan 100 bieren trok meteen de aandacht,deze stonden mooi volgens volgorde bij elkaar volgens biersoort, deze konden geproefd worden in 15cl 'Lambikstoempers' proefglaasjes.Ook was er selectie buitenlandse bieren meer bepaald enkel bieren van brouwerij Ommegang in Cooperstown New York.Uiteraard was er terug een geweldig aanbod van geuzes en lambik bieren,zoals hun eigen biertje Lambooske dat zijn framboozen opgelegd op lambik,een combinatie van van lambik met de geur en smaak van frambozen.Dat gebrouwen werd door brouwerij Girardin.Ook hobby brouwer Ronny Cypers van hobbybrouwerij DilVil(lid van de Lambikstoempers )had een 2 tal biertjes meegebracht op te proeven.Er kon ook geproefd worden van allerlei ambachtelijke lekkernijen zoals ijs,gebak(mekkertaartjes),kaas,pudding van de Geitjes weelde van de familie Lots in Gooik.Kortom alles wat lekker was,was aanwezig op het festival tel daarbij nog eens aangenaam gezelschap en de namiddag kon niet meer stuk.Alvast proficiat aan de organisatoren voor het perfect gelopen festival op naar volgend jaar zou ik zeggen.
Naar aanleiding van mijn verjaardag,was het een uitstekende reden om een bezoekje te brengen aan bierrestaurant De Bistronoom in Oostende.Na een tafeltje te hebben gereserveerd werden we hartelijk ontvangen door gastheer Christophe.
die bood ons meteen een aperitief van het huis voor namelijk Vicardin(7%).Een lekker biertje.Daarna kwam ons aperitiefhapje:Wortelvelouté met den Aangespoelden en handgepelde Oostendse grijze garnalen/bavarois van ganzelever,sesamvinegraitte met Balthazar en een in huis ingelegde sardine met tomaten-goudenband gazpacho en wakamé.
Als hoofdmenu had ik gekozen voor :gebakken kalfszwezerik,groentenwok en Roqueforttoets,kalfjus met Westmalle dubbel en Thierry koos voor:op vel gebakken zeebaars,champignon-truffelrisotto en Hopus balsamicovinaigrette.Uiteraard geserveerd met een bijhorend biertje bij de kalfszwezerik werd een Leute bokbier(7,5%) geserveerd en bij de zeebaars een frisse Den Mulder(8%).Deze pastten perfect bij de gerechten.Als klap op de vuurpijl kregen we ook nog iets exclusief geserveerd namelijk het nieuwe donkere huisbier(maar meer mochten we daarover niet zeggen).Als dit nog niet genoeg was werd ik voor mijn verjaardag nog getrakteerd op een magnum(1.5l) fles Rochefort kerstbier.Deze werd geschonken door Christophe en Stefanie alsook door mijn baas en bazin die totaal onverwacht ook een tafeltje hadden geboekt.Nogmaals hartelijke dank daarvoor het was heerlijk.Uiteraard dronken ze een glaasje mee.Afgesloten werd er met een fles huisbier Den Aangespoelden(8%).We hadden een bijzondere leuke avond en het eten was echt top,ja hoor dit was toch wel klasse hoor.We zijn blij dat we zo'n prachtig bierrestaurant in de buurt hebben en raden iedereen aan om eens één van de menus te gaan proeven.In de maand september staat Baron James Ensor in de kijker.Dan wordt er een speciaal 'Met Ensor aan tafel' menu geserveerd beslist meer dan de moeite waard.Meer uitleg over de menus kan je vinden op hun website.Je kan er ook kiezen uit een speciaal marktmenu,lunch,uiteraard a la carte,en moet het nog gezegd zijn dat alles met zorg word bediend en klaargemaakt en dat alle gebruikte ingredienten kakkel vers zijn.Voor meer info over de menus en reserveringen kan je steeds een kijkje nemen op de website.
Voor de 1e maal werd het Gents bierfestival georganiseerd.Het kan ook niet anders want de Gentse bierproefvereniging bestaat ook nog maar sinds maart 2009.Door een bezoekje te brengen aan het Zythos bierfestival met enkele vrienden,dacht voorzitter Karl Missiaen,dat er in feite in het Gentse nog geen biervereniging was.Zo werd het idee gelanceerd om een biervereniging op te richten.Al snel waren een aantal mensen geinterseerd.En met reeds enkele succesvolle activiteiten in de buurten en deelgemeenten van Gent is de Gentse biervereniging erin geslaagd om hun leden aantal te doen groeien.Uiteraard ontbrak er een festival.Zelf na zo'n korte periode slaagde de bevriende biervrienden erin om het 1e Gents bierfestival tot een goed einde te brengen.De locatie was ook prachtig namelijk het buurtcentrum van Gentbrugge.Maar liefst 71 bieren stonden er op de lijst geprogrameerd,deze werden door de vereniging zelf uitgekozen en geproefd.En het moet gezegd worden het is een prachtige lijst geworden.Voor elk wat wils, met enkele primeurs,buitenlandse bieren,enz...De bezoekers konden kiezen voor een proefglaasje of de volledige fles.Dit is prachtig voor de bierliefhebbers onder ons,zo kan je meerdere bieren degusteren.Ook het weer zat mee deze zaterdagavond,en het terras bovenaan en onderaan zat dan ook behoorlijk vol.Alle bieren werden aan tafel bediend.Aan de hand van een formulier kon je je gewenste bier aanduiden.We werden door voorzitter Karl getrakteerd op een 'specialeke'.We mochten proeven van een hapje,deze was Ganda ham met bijhorend biertje,deze paste uitstekend bij elkaar.Achteraf wisten we maar over welk biertje het ging nadat we onze bevindingen hadden genoteerd.Het was namelijk Ganda Tripel 9,5% op de markt gebracht door Carma nv in een mooie beschilderde fles.En gebrouwen door brouwerij Vansteenberge.Wij willen dan ook uiteraard de ganse ploeg van de Gentse biervereniging bedanken voor hun tomeloze inzet,en hun energie dat ze steken om de Belgische bieren te promoten.En hopelijk worden ze binnenkort volwaardig lid van de Zythos familie.Op naar de volgende editie.
Internationaal Streekbierenfestival Zwevegem deel 1.
Wie graag van lekker gerstenat proeft moest op zaterdag 14 en zondag 15 augustus in Zwevegem zijn.Daar vond voor de 10e maal het internationaal streekbierfestival plaats.Een feesteditie dus.Je kon er kiezen uit meer dan 30 brouwerijen en uit maar liefst meer dan 120 verschillende bieren uit binnen -en buitenland.Alle bieren werden geschonken in hun origineel glas.Voor deze editie werd het Zwevegems streekbier Unicum in 4 verschillende versies gebrouwen namelijk Autum(bruin 8%),Aestas(blond 6,5%),Hibernum(bruin 9,5%) en Unicum(blond 8%).Behalve een van de grootste bierfestivals van Europa is het Internationaal Streekbierenfestival een gezinsfestival,met voor elk wat wils.Zo kunnen de muziekliefhebbers genieten van tal van optredens.Voor de kinderen is er een heus kinderdorp met kermisattracties en gratis animatie.Ook kan je tussendoor terecht bij de vele hapjesstanden en is er een heus festivalrestaurant waar verschillende(bier) gerechten worden geserveerd.Variatie troef dus.Ook dit jaar was de opkomst gigantisch,en gelukkig waren de weergoden gunstig gezind.En kon iedereen genieten van de lekkere streekbiertjes.Hierbij een dikke proficiat aan de organisatie die alles in goede banen leidde.Zo zijn ze reeds begonnen aan de voorbereiding van de volgende editie.O ja deze editie werd afgesloten met een grandioos vuurwerk.
Ieder jaar ter gelegenheid van de verjaardag van brouwerij Achouffe is er 3 dagen feest.Dit jaar vond La Grande Choufferie plaats op vrijdag 6,zaterdag 7 en zondag 8 augustus.Dan staat het kabouterdorp op z'n kop.Iedereen feest mee met de kabouters.
Uiteraard waren wij ook terug van de partij.We hadden ons tentje opgeslagen op enkele meters van de brouwerij.Zo hadden we ook eens de gelegenheid om ons in de feestvreugde te laten opnemen.Er speelden terug enkele bandjes.Zoals McQueen outflow(rock),The Caroloregions(reggea)Sakura(swingende balfolk)en Orfeo(ska).Bij de groep Sakura speelden 2 nichtjes van brouwer Chris Bauweraerts namelijk Hilke en Birgit Bauweraerts en we moeten zeggen het klonk uitstekend.Het talent lijkt in de familie te zitten.Er werd nog tot in de late uurtjes gevierd door het kleurrijke publiek en uiteraard vloeide de houblon,blonde en bruine Chouffe talrijk.Voor wie dit nog niet heeft meegemaakt loont het beslist de moeite om je eens in de feestvreugde te laten meeslepen.Ieder jaar het 2e weekend van augustus.Vive La Chouffe!
Om de twee jaar opent brouwerij Slaghmuylder te Ninove de deuren voor het grote publiek. Je krijgt de kans een kijkje te nemen achter de schermen van de productie van de Witkap bieren. Niet enkel in de brouwerij word je rondgeleid, maar ook in het brouwerijmuseum waar een unieke stoommachine uit 1910 nog te bezichtigen is.Dit jaar was in feite een bijzonder jaar voor de familiebrouwerij(al de vijfde generatie) want deze bestaat namelijk 150 jaar.De brouwerij werd gesticht in 1860.Dit werd gevierd met een 2 daagse opendeurdag wat heel wat volk lokte.Op zaterdag kon je ook een kijkje nemen op de bierattributenmarkt op de binnenkoer van de brouwerij.We werden verwelkomt door Bénedicte Slaghmuylder die ons een gratis consumptie aanbood(iedereen werd getrakteerd hoor).Uiteraard bezochten we eerst de mooie authentieke brouwerij,en het bijhorende museum,waar de stoommachiene in volle actie te zien was,prachtig.Daarna kon er geproefd worden van de verschillende Witkap biertjes.We vervoegden ons in 'bierig' gezelschap de bekende biergezichten waren ook terug van de partij.Ondertussen werd een vrolijke noot muziek gebracht.Iedereen genoot blijkbaar van de biertjes en er was een prettige sfeer.Wij genoten uiteraard ook van de mooie brouwerij en het aangenaam gezelschap.