Hopelijk genieten jullie van de reportage's op deze blog,indien er vragen zijn kan je deze gerust stellen via e- mail bedankt voor het bezoekje vriendelijke groetjes Goethals Bianca
Gezellige cafétjes met een grote keuze aan Belgische streekbieren
Ons bier vooraadje
Op deze site maakt de gemeente Bredene wat reclame over de blog, waarvoor onze dank.
Goddelijke drank
16-09-2012
Villaggio Della Birra 2012
Op 5 September vertrokken we richting Italia.Na eerst 2 dagen bij men beste vriend Gianni capobianco te hebben verbleven in zijn huis in de bergen van Prato.Na afscheid te hebben genomen van hem in de bar waar hij werkt troken we verder met Trenitalia richting Buonconvento waar Stenen vermeylen en zijn zus Nadine ons ophaalde aan het perron van het station om samen naar Pre Villaggio delle birra te gaan.De vooravond van Het festival van het jaar.
Onder de glooiende heuvels van het Sienese platteland ligt het dorpje Bibbiano,een paar huizen in een valei in de buurt van Buonconvento.Altijd een muze van dichters en schilders geweest. Bibbiano is vanaf 2006 tot en met september zal voldoen aan de Belgische brouwers en Italianen die zorgen voor hun kennis en hun producten. Het resultaat is een onvergetelijke reis die de passie en de gewoon nieuwsgierig in ambachtelijke bieren van de seculiere Belgische traditie en bruisende Italiaanse cultuur zou brengen.
Brouwers presenteren Belgium
Boelens Brouwerij , di BelseleBoelens Brouwerij van Belsele Kerkom Brouwerij , di Sint TruidenKerkom Brouwerij, Sint Truiden Sint Canarus , di GottemSint Canarus, van Gottem Den Hopperd Brouwerij , di WestmeerbeeckDen Hopperd Brouwerij van Westmeerbeeck 't Hofbrouwerijke , di Beerzel'T Hofbrouwerijke van Beerzel Brasserie de Cazeau , di TempleuveBrasserie de Cazeau, van Templeuve De Glazen Toren Kleinbrouwerij , di Erpe-MereDe Toren Kleinbrouwerij Glazen van Erpe-Mere Hof Ten Dormaal Brouwerij , di TildonkHof Ten Dormaal Brouwerij, van Tildonk De Ranke Brouwerij , di DottigniesDe Ranke Brouwerij, van Dottignies De Leite Brouwerij , di RuddervoordeDe Leite Brouwerij, van Ruddervoorde Scheldebrouwerij , di MeerScheldebrouwerij van Meer Dilewyns Brouwerij , di DendermondeDilewyns Brouwerij, Dendermonde De Dochter van de Korenaar , di Baarle-HertogDe dochter van de Korenaar, Baarle-Hertog De Ryck Brouwerij , di HerzeleDe Ryck Brouwerij, van Herzele Gueuzerie Tilquin , di Rebecq-RognonGueuzerie Tilquin, van Rebecq-Rognon Birrificio L'Olmaia , S.De brouwerij Olmaia, S.Albino di Montepulciano Albino di Montepulciano Birra Amiata , ArcidossoBirra Amiata, Arcidosso Birrificio Bruton , S.Bruton brouwerij, S.Cassiano di Moriano Cassiano Moriano Brewfist Italian Ales , CodognoBrewfist Engels Ales, Codogno Birrificio del Ducato , Roncole Verdi di BussetoBrouwerij van het hertogdom, Roncole Verdi Busseto Buskers Beer , RomaBuskers Beer, Rome . En natuurlijk niet te vergeten Belgian Tratdition Corner
CESAR TRIPEL is een levend bier van ongeveer 8.5% volume alcohol dat na zijn eerste gisting op vat, na het afvullen verder blijft evolueren tijdens de gisting op fles of op vat.
Tripels zijn meestal blond of lichtamber van kleur. De CESAR TRIPEL is mooi blond en smaakt hoppig en vol met een uitstekende zoet-bitter balans. Zijn aangename geur en mooie schuimkraag maken van dit bier een topper in zijn soort.
CESAR TRIPEL is een krachtig maar zeer aangenaam bier om van te genieten als dessert of als aperitief. Sommigen verkiezen het bij mosselen of andere zeevruchten. Dit bier past ook uitstekend bij een hartige kaasschotel of waarom niet, een lekker pak Belgische friet!
CESAR TRIPEL verenigt een opvallende droogheid met de fruitigheid van een een tripel en zal zo menig bierdrinker
Serata Pre-Villaggio al TNT: De Dolle's Night!! Alla presenza dei birrai belgi ed italiani serata speciale dedicata a De Dolle. Alla spina le birre: Stout De Dolle 2010, Stille Nacht 2011, Arabier 2012 + Special Beer Guest (Saison Dupont Dry Hopping, Zinnebier, Taras Boulba, Mere Vertus, Mad Helene, Valeir Extra..ma non siamo ancora contenti..continuiamo a cercare ;). Buffet dalle 20. Alle 22 concerto con i Mischion Impossible. I dettagli su www.villaggiodellabirra.com/infoprogramma/pre-villaggio-7-settembre-20h/
LA MANCINA Is een Italiaans bier dat ik gekregen heb van Gianni als hij bij mij op bezoek is geweest.Het is het nieuwe bier van Birrifico Del Forte.Het is een blond hoppig bier met een alcoholgehalte van 7,5% www.birrificiodelforte.it
THanx Gianni for the beer and my friends i see you at Villagio Della Birra
"Bier in den Hof" zaterdag 16 en zondag 17 juni vanaf 14u!!!
Te proeven bieren
Brouweij Van den Bossche
-Buffalo Oak aged :Buffalo Stout gelagerd op houten vaten afkomstig uit de Bordeaux streek ; 9% alc/vol -Voortrust :een bier in de saison stijl gemaakt op vraag van Bierrestaurant The Back Abbey in Los Angeles USA, 7% alc/vol Brouwerij Strubbe
-Ichtegems Grand Cru :West-Vlaams roodbruin, bier die 2 jaar gelagerd heeft op eiken vaten en dan gemengd met jong zoet bier. -Oud Kriekenbier : Oud Zottegems bier waarop krieken zijn gelagerd. Fris en licht zurig.
Brouwerij t Smisje
-Smiske blond :stevige smaak, hopbitter, volmondig met een lange, aangename bittere afdronk. -Smiske bruin :droog bier, stevige smaak,moutbitter en volmondig lange aangename afdronk. -Smiske Extra : Extra is eigenlijk een klassiek Smiske met een extra toevoeging van hop tijdens de rustperiode van het bier'
Brouwerij Het Anker
-Cuveé van de Keizer Rood: exclusief vant vat .Bier met meerdere soorten mout en tijdens het brouwen worden 3 kruiden toegevoegd. Goudblond bier met een volle en evenwichtige smaak. -Boscoli : witbier verrijkt met natuurlijk vruchtensap , een fruitig bier.
Gisterenavond nog gaan genieten van een planksje van de beenhouwer met een lekker biertje.We hopen voor volgende week mooi weer dat we van al dat lekkers kunnen proeven in den hof.Allen daar heen.....
Met ons weekend in de Ardennen trokken we ook nog eens richting Durby.Om de kleine brouwerij Marcklof te bezoeken en te proeven van dit blonde frisse biertje met een alcoholgehalte van 6,5%
De Microbrouwerij Marckoff uit Durbuy zet een traditie voort van meer dan 700 jaar. In 1560 is Philippe Marckloff eigenaar van een brouwerijtje in Durbuy. Hij bouwt op een plaats die over de Ourthe uitkijkt het huis genaamd Au Chesne.
Traditie herpakken
In 1989 besluiten Jacques en Michel Trine, de huidige eigenaars, weer die traditie op te pakken. De brouwerij is geïnstalleerd in een fantastisch mooi gebouw in natuursteen in Durbuy, het kleinste stadje van de hele wereld. Zoals het een microbrouwerij betaamt, worden de amberkleurige bieren uitsluitend ter plaatse.De microbrouwerij heeft een bestaansrecht gekregen, voornamelijk door de toenemende belangstelling voor streekproducten en ambachtelijke productiemethodes. De eerste microbrouwerij, in België, werd in 1979 opgericht.. Ook proefden we van de Durboyse Blonde 6,3% Brasserie Lefebvre
La Vieille Forge Het weekend van 28 mei besloten we om nog maar eens in het oh zo gezellig,huisekijke B&B La Vieille Forge bij Tine en Pol te gaan overnachten,deze maal hadden we de kamer met als thema Vedette.Na een etentje in Achouffe konden we nog genieten van een Witte Pol in Le Grand Cafe,we waren daar in goed gezelschap van Cris Bauweraerts.We genoten van de zwoelige avond en de stilte in het kleine dorpje Mont.Na een laatste slok bij maanlicht was het tijd om te gaan slapen om fit te zijn om de volgende dag in deze mooie streek lekkere biertjes op te sporen.
Brassrie La Trouffette OP 28 mei trokken we richting de Ardennen om de open deur van Brasserie La Trouffette bij te wonen dat namelijk ook hun nieuwe bier voorstelde.Bastogne Pale Ale B.P.A Belgian I.P.A......Het was een lekker hoppig blond bier met een alcohol gehalte van 6%.We waren daar in goed gezelschap van 4 brouwers oa Cris Bauweraerts,Pol van Interpol en de brouwer van MilleVertus.Het was er prachtig weer en je kon er ook de botteling bijwonen,Het was er gezellig vertoeven met al die gekende gezichten en er werdt voornamelijk over.... ja natuurlijk de bieren gepraat.
Voor de eerste maal organiseerde Den Toogoloog een bierapero op zondag.Ik had geluk want als ik reserveerde waren het de laatste plaatsjes.Na een hartelijk ontvangst kon je er proeven van 4 verschillende bieren met aangepast hapje.Natuurlijk met een deskundige uitleg over de bieren die gegeven werden door Karin.Het was er heel gezellig en iedereen genoot van de bieren,hapjes en de uitleg die gegeven werd.Idiaal om ook nieuwe mensen met de zelfde passie voor bier te leren kennen.Hopelijk organiseren Dirk en Karin nog vele zulke aperozondagen.Gezellig genieten voor de komende werkweek.Ik wil er zeker terug aanwezig zijn bij de volgende.Dirk en Karin het was er terug super,doe zo verder dan zullen we er nog lang en gelukkig van kunnen genieten. www.dentoogoloog.be
Het Hopmuseum is gevestigd in het stadsschaalcomplex. Hier werd vroeger hop gewogen, gekeurd en gestapeld. Je vindt er een uitgebreide collectie authentieke hoptuigen, aangevuld met audiovisuele fragmenten en quizmodules. Je beleeft er de geschiedenis en de levenscyclus van de hop. De hopplant rankt uit Poperinges vruchtbare bodem sinds de middeleeuwen als alternatief voor de eens zo bloeiende lakenhandel. Net zoals de hopplant slingert de nieuwe bezoekersomloop zich vanaf de monumentale zolderverdieping naar het gelijkvloers. Typische hoppersonages zoals De Neus of De Zakker begeleiden de bezoeker doorheen de ontstaansgeschiedenis van de hopplant, de veldwerken, de hopoogst en de diverse toepassingsvormen van hop. En dat is meer dan alleen in de brouwkuip! Authentiek hopgereedschap, historische documenten, vernieuwde fotografie, maquettes en kijkkasten, audiovisuele presentaties illustreren het verhaal van De Stadsschaal, de hopcultuur en de mens in de hopwereld vroeger en nu. De - via de audiogids of tijdens een geleid bezoek - opgedane kennis kan je op iedere verdieping testen met een interactieve hopquiz. Het Hopmuseum nodigt tevens uit om in het landschap de diverse aspecten van hop te ontdekken : bouwkundig hoperfgoed, hopvelden, bezoekboerderijen, gastronomie...
De oude beenhouwerij, uit de jaren 20, is nu een bierhouwerij. In een warme en aangename sfeer kan u meer dan 150 soorten bier proeven, afkomstig van echte brouwers, die nog brouwen met hart en ziel.Wij gingen nogmaals op bezoek bij de altijd vriendelijke Karin en Dirk. We proefden er van een La Trape Quadruppel van het van die gebrouwen word Brouwerij de Koningshoeven. Het is een bovengistend Trappistenbier met 10% alcohol Quadruppel is het zwaarste bier van La Trappe met een prachtige amberkleur. Ook proefden we van het biertje van Brouwerij de Plukker.Keikoppenbier met een alcogolpercentage van 6,1% en is een hoogblond bier. www.dentoogoloog.be